DROPS / 197 / 12

Talvik Mittens by DROPS Design

Gebreide wanten met Scandinavisch patroon in DROPS Alpaca. Maat S/M.

DROPS Design: Patroon nr. z-840
Garengroep A
-------------------------------------------------------

GAREN VOOR DE WANTEN:
Maten: S/M
Materiaal:
DROPS ALPACA van garnstudio (behoort tot garengroep A)
50 g kleur 100, naturel
50 g kleur 2020, licht camel
50 g kleur 618, licht beige
50 g kleur 607, lichtbruin
50 g kleur 403, bruin

-------------------------------------------------------
BENODIGDHEDEN VOOR HET WERK:

STEKENVERHOUDING:
26 steken in de breedte en 32 naalden in de hoogte met tricotsteek/Scandinavisch patroon = 10 x 10 cm.

NAALDEN:
DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 2.5 MM voor tricotsteek en Scandinavisch patroon.
DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 2 MM – voor de boordsteek.
De naalddikte is slechts een richtlijn. Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga verder met een grotere naald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere naald.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

100% alpaca
vanaf 3.51 € /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 3.51 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 3.69 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 17.55€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

-------------------------------------------------------

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.3. Alle steken worden in tricotsteek gebreid. LET OP: Er worden 2 verschillende symbolen gebruikt voor de steken in naturel in de telpatronen.

TIP VOOR HET MINDEREN (verdeeld):
Om uit te rekenen hoe u verdeeld mindert, neem het totaal aantal steken op de naald (dus 64 steken) en deel deze door het aantal te maken minderingen (dus 8) = 8.
In dit voorbeeld, mindert u door elke 7e en 8e steek recht samen te breien.

-------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

-------------------------------------------------------

WANTEN - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Het werk wordt in de rondte gebreid met breinaalden zonder knop.

LINKER WANT:
Zet 64 steken op met breinaalden zonder knop maat 2 mm en naturel. Brei 1 naald recht. Brei nu boordsteek (2 recht, 2 averecht) tot het werk 6 cm meet. Ga verder met breinaalden zonder knop maat 2.5 mm en brei patroon A.1, terwijl u TEGELIJKERTIJD 8 steken verdeeld op de eerste naald in het telpatroon mindert – lees TIP VOOR HET MINDEREN, = 56 steken. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Als u tot de 3 zwarte vierkanten in A.1 heeft gebreid, brei dan A.2 (= duim) over deze 3 vierkanten (de andere steken worden in A.1 gebreid zoals hiervoor). Meerder in A.2 zoals te zien is in het telpatroon. Als u 6 keer heeft gemeerderd (er zijn nu 15 steken op de duimspie) brei dan 1 naald zonder te meerderen (zoals te zien is in A.2), plaats dan de 15 duimsteken op 1 hulpdraad. Zet 3 nieuwe steken op achter de steken op de hulpdraad = 56 steken. Brei verder volgens A.1. Als u tot de naald met een pijl in A.1 heeft gebreid, voeg dan een markeerdraad in na de steken 1 en 28 in A.1. Minder dan aan elke kant van de markeerdraden als volgt (= 4 steken geminderd op de naald):
Minder 1 steek als volgt voor de markeerdraad: 2 recht samen.
Minder 1 steek als volgt na de markeerdraad: 1 steek recht afhalen, 1 recht en haal de afgehaalde steek over de gebreide steek.
Na alle de minderingen zijn er 10 steken over op de naald. Knip de draad af, haal het door de overgebleven steken, trek strak en hecht goed af.

DUIM:
Plaats de 15 duimsteken terug op breinaalden zonder knop maat 2.5 mm. Neem 9 steken op in de rand achter de duim = 24 steken. Ga verder in de rondte volgens A.2. Als u tot de pijl in A.2 heeft gebreid, voeg dan een markeerdraad in, in de 11e steek en de laatste steek in A.2. Minder dan aan elke kant van de steken met de markeerdraden als volgt (= 4 steken geminderd op de naald):
Minder 1 steek als volgt voor de steek met de markeerdraad: 2 recht samen.
Minder 1 steek als volgt na de steek met de markeerdraad: 1 steek recht afhalen, 1 recht en haal de afgehaalde steek over de gebreide steek.
Na alle minderingen zijn er 8 steken over op de naald. Knip de draad af, haal het door de overgebleven steken, trek aan en hecht goed af.

RECHTER WANT:
Zet op en brei zoals voor de linker want, maar brei A.3 in plaats van A.1. Als u tot de naald met een pijl in A.3 heeft gebreid, voeg dan markeerdraden in na de 26e steek en na de volgende tot de laatste steek in A.3.

Telpatroon

= naturel
= naturel
= licht camel
= licht beige
= lichtbruin
= bruin
= maak 1 omslag tussen 2 steken met licht camel. Brei op de volgende naald de omslag gedraaid recht om een gaatje te voorkomen
= maak 1 omslag tussen 2 steken met naturel. Brei op de volgende naald de omslag gedraaid recht om een gaatje te voorkomen
= 2 recht samenTanja Martinovic 28.07.2019 - 23:53:

Hallo, Wat wordt bedoeld met de "drie zwarte vierkanten in A.1" waarna de duim begint? Ik snap niet waar ik met de duim moet beginnen... Groetjes, Tanja

DROPS Design 11.08.2019 kl. 16:29:

Dag Tanja,

In A.1 zie je een zwarte, staande balk van een breedte van 3 steken en ongeveer 21 naalden hoog. Op deze plek brei je de duim, dus in naald 7 van A.1, als je bij de zwarte balk bent, pak je telpatroon A.2 erbij, welke dan over die 3 steen breit.

SONIA GOUIN 29.05.2019 - 14:53:

BONJOUR J AIMERAIS AVOIR LES INFORMATIIONS EN FRANCAIS, MERCI

DROPS Design 29.05.2019 kl. 15:37:

Bonjour Mme Gouin, pour les explications en français, cliquez sur le menu déroulant sous la photo et choisissez "français", découvrez nos vidéos et la FAQ pour vous aider. Bon tricot!

Marianne Frenning Olsen 20.09.2018 - 07:40:

Ikke direkte spørsmål, men det var jo en jakke i dette mønsteret da det var oversikt over forslag til mønstre vi kunne stemme på. Er det noen som helst sjans for at jakkemønsteret dukker opp ila. høsten? Jeg forelsket meg totalt :)

DROPS Design 27.09.2018 kl. 08:34:

Hei Marianne. Ja, oppskrift på jakken kommer også i løpet av høsten. Følg med på sidene våre så går du ikke glipp av det. God fornøyelse.

Laat een opmerking achter voor DROPS 197-12

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.