DROPS / 197 / 12

Talvik Mittens by DROPS Design

Stickade vantar med nordiskt mönster i DROPS Alpaca. Storlek S/M.

DROPS Design: Modell z-840
Garngrupp A
-------------------------------------------------------

GARN TILL VANTAR:
Storlek: S/M
Garnåtgång:
DROPS ALPACA från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
50 g färg 100, natur
50 g färg 2020, ljus camel
50 g färg 618, ljus beige
50 g färg 607, ljus brunmelerad
50 g färg 403, mellanbrun

-------------------------------------------------------
TILLBEHÖR TILL ARBETET:

STICKFASTHET:
26 maskor på bredden och 32 varv på höjden med slätstickning/nordiskt mönster = 10 x 10 cm.

STICKOR:
DROPS STRUMPSTICKOR NR 2,5 till slätstickning och nordiskt mönster.
DROPS STRUMPSTICKOR NR 2 – till resår.
Sticknumren är endast rekommenderade. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare stickor. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare stickor.

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.
Kommentarer (1)

100% Alpacka
från 39.00 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 39.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 39.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 195kr. Läs mer.
-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.3. Alla maskor stickas i slätstickning. OBS: Det används 2 olika symboler för maskorna som ska stickas i natur i diagrammen.

MINSKNINGSTIPS (jämn fördelning):
För att beräkna hur det ska minskas jämnt, räknar man det totala maskantalet på varvet (t.ex 64 maskor) och delar maskorna med det antal minskningar som ska göras (t.ex 8) = 8.
I detta exempel minskas det genom att sticka ca var 7:e och var 8:e maska räta tillsammans.

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

VANTAR - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet stickas runt på strumpstickor.

VÄNSTER VANTE:
Lägg upp 64 maskor på strumpstickor 2 med natur. Sticka 1 varv rätt. Nu stickas det resår (2 rätmaskor, 2 avigmaskor) till arbetet mäter 6 cm. Byt till strumpstickor 2,5 och sticka mönster A.1, SAMTIDIGT som det minskas 8 maskor jämnt fördelat – läs MINSKNINGSTIPS, på första varvet i diagrammet = 56 maskor. KONTROLLERA STICKFASTHETEN! När det har stickats upp till de 3 svarta rutorna i A.1 stickas A.2 (= tumme) över dessa 3 rutorna (de övriga maskorna fortsätts med A.1 som förut). Öka i A.2 som visat i diagrammet. När det har ökats 6 ggr (det är nu 15 maskor i tumkilen) stickas det 1 varv utan ökning (som visat i A.2), sedan sätts de 15 tummaskorna på 1 tråd. Lägg upp 3 nya maskor bakom maskorna på tråden = 56 maskor. Sticka sedan efter A.1. När det har stickats upp till varvet med pil i A.1 sätts det en markör efter 1:a och 28:e maskan i A.1. Sedan minskas det på varje sida av markörerna så här (= 4 maskor minskade på varvet):
Minska så här före markören och 1 maska: 2 maskor räta tillsammans.
Minska så här efter markören och 1 maska: lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, 1 rätmaska, drag den lyfta maskan över maskan som stickades.
Efter alla minskningar är det 10 maskor kvar på varvet. Klipp av tråden och drag den genom de resterande maskorna, dra ihop och fäst ordentligt.

TUMME:
Sätt tillbaka de 15 tummaskorna på strumpstickor 3. Sticka upp 9 maskor i kanten bakom tummen = 24 maskor. Fortsätt runt och runt efter A.2. När det har stickats upp till varvet med pil i A.2 sätts det en markör i 11:e maskan och den sista maskan i A.2. Sedan minskas det på varje sida av maskorna med markör så här (= 4 maskor minskade på varvet):
Minska så här före maskan med markör i och 1 maska: 2 maskor räta tillsammans.
Minska så här efter maskan med markör i och 1 maska: lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, 1 rätmaska, drag den lyfta maskan över maskan som stickades. Efter alla minskningar är det 8 maskor kvar på varvet. Klipp av tråden och drag den genom de resterande maskorna, dra ihop och fäst ordentligt.

HÖGER VANTE:
Lägg upp och sticka på samma sätt som vänster vante, men nu stickas A.3 istället för A.1. När det har stickats upp till varvet med pil i A.3 sätts markörerna efter 26:e maskan och efter den näst sista maskan i A.3.

Diagram

= natur
= natur
= ljus camel
= ljus beige
= ljus brunmelerad
= mellanbrun
= mellan 2 maskor görs det 1 omslag om stickan med ljus camel. På nästa varv stickas omslaget vridet rätt så att det inte blir hål
= mellan 2 maskor görs det 1 omslag om stickan med natur. På nästa varv stickas omslaget vridet rätt så att det inte blir hål
= sticka 2 maskor räta tillsammansMarianne Frenning Olsen 20.09.2018 - 07:40:

Ikke direkte spørsmål, men det var jo en jakke i dette mønsteret da det var oversikt over forslag til mønstre vi kunne stemme på. Er det noen som helst sjans for at jakkemønsteret dukker opp ila. høsten? Jeg forelsket meg totalt :)

DROPS Design 27.09.2018 kl. 08:34:

Hei Marianne. Ja, oppskrift på jakken kommer også i løpet av høsten. Følg med på sidene våre så går du ikke glipp av det. God fornøyelse.

Kommentér oppskrift DROPS 197-12

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.