DROPS Design: Modell w-713
Garngruppe C + C eller E
-----------------------------------------------------------
Mål:
Omkrets: ca 92 cm.
Høyde: ca 46-47 cm.
Materialer:
DROPS PARIS fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
250 g farge 100, light wash
100 g farge 41, sennep
100 g farge 39, pistasj
100 g farge 11, opal grønn
100 g farge 01, aprikos
100 g farge 06, sterk rosa
100 g farge 07, lyng
100 g farge 14, sterk gul
100 g farge 12, rød


Om vesken hekles ensfarget vil det gå med ca 650 g Paris.

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe C)" – se linken under.

DROPS HEKLENÅL NR 5,5 – eller den nålen du må brukes for å få 13 staver og 6 rader med 2 tråder på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Bomull
fra 16.00 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 18.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 16.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 224kr. Les mer.

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagram A.1, A.2 og A.3. Diagrammene viser fargene i mønsteret. 1 rute = 1 stav.

DOBBELTRÅDTIPS:
Bruk tråden fra innsiden og utsiden av nøstet. Når det byttes til nytt nøste er det best å bytte 1 tråd om gangen, slik at trådfestet ikke blir så tykt.

FARGEMØNSTER:
Når det byttes farge hekles det slik: Hekle siste stav med første farge, men vent med siste gjennom-trekning, bytt til neste farge og hekle siste gjennom-trekning, deretter hekles neste stav. Når det hekles med to farger legges trådene på den fargen det ikke hekles med over maskene fra forrige omgang, det hekles rundt trådene slik at de blir skjult og dratt med rundt.

HEKLEINFO:
Første stav på omgangen erstattes av 3 luftmasker, avslutt omgangen med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på begynnelsen av omgangen. Etter hver omgang snus arbeidet og det hekles videre fra den andre siden.

FELLETIPS:
Det felles 1 stav ved å hekle de neste 2 stavene sammen slik: Hekle 1 stav, men vent med siste gjennom-trekning (= 2 løkker på nålen). Hekle neste stav, men på siste gjennom-trekning trekkes tråden gjennom alle 3 løkkene på nålen.

KREPSEMASKER:
Hekles som fastmasker, men baklengs. Dvs det hekles fastmasker fra venstre mot høyre.
----------------------------------------------------------

VESKE:
Vesken hekles med 2 tråder av hver farge - les DOBBELTRÅDTIPS. Arbeidet hekles rundt, men for hver omgang snus arbeidet slik at annen hver omgang hekles fra retten og vrangen.

Hekle 5 luftmasker med 2 tråder opal grønn på nål 5,5. Sett de sammen til en ring med 1 kjedemaske i 1.luftmaske. Videre hekles det etter diagram A.1 (det hekles 12 rapporter av A.1 i bredden) - les FARGEMØNSTER.
Dvs det hekles slik:
1.OMGANG: Hekle 12 staver om ringen - les HEKLEINFO.
2.OMGANG: Hekle 2 staver i hver stav = 24 staver.
3.OMGANG: Hekle * 1 stav i første stav, 2 staver i neste stav *, gjenta fra *-* omgangen rundt = 36 staver.
4.OMGANG: Hekle * 1 stav i hver av de første 2 stavene, 2 staver i neste stav *, gjenta fra *-* omgangen rundt = 48 staver.
HUSK PÅ HEKLEFASHETEN!
5.-9.OMGANG: Fortsett med økninger og mønster som før, dvs for hver omgang hekles det 1 stav mer mellom hver økning = 108 staver.
10.OMGANG: På denne omgangen gjøres siste økning (= 120 staver) og det hekles blomster. Blomstene skal ha forskjellige farger, derfor må det brukes 2 nøster av hver farge for å slippe å klippe trådene underveis.
Fargerekkefølgen på blomstene er:
1.Farge 06, sterk rosa
2.Farge 07, lyng
3.Farge 41, sennep
4.Farge 01, aprikos
5.Farge 12, rød
6.Farge 14, sterk gul
7.Farge 06, sterk rosa
8.Farge 07, lyng
9.Farge 41, sennep
10.Farge 01, aprikos
11.Farge 12, rød
12.Farge 14, sterk gul

11.OMGANG: Klipp og fest bunnfargen (100, light wash). Dette gjøres fordi denne omgangen skal starte 3 staver tidligere enn forrige omgang og den nye starten på omgangen skal være midt mellom 2 blomster. Hekle staver og mønster etter diagram A.2 omgangen rundt.
12.-18.OMGANG: Fortsett med staver og diagram A.2.
19.OMGANG: Fortsett med staver og diagram A.2, men på denne omgangen hekles de 2 første stavene i hver av rapportene sammen - dvs det felles 12 staver på denne omgangen - les FELLETIPS = 108 staver.
20.-27.OMGANG: Hekle staver og mønster etter diagram A.3 (det gjenstår 1 omgang av A.3).
28.OMGANG: Hekle siste omgang av A.3 med fastmasker, klipp og fest trådene.

KANT:
Hekle en kant øverst på vesken med 2 tråder sennep slik: Fest trådene med 1 fastmaske i første maske, hekle 1 luftmaske, deretter hekles det KREPSEMASKER - se forklaring over, omgangen rundt. Avslutt med 1 kjedemaske i 1.luftmaske. Klipp og fest trådene.

HÅNDTAK:
Klipp 4 tråder av hver farge à 120 cm = 36 tråder. Legg trådene sammen og knyt en løs knute, la det være igjen ca 12 cm etter knuten. Fordel trådene i 3 bunker med 12 tråder i hver bunke. Flett de tre bunkene sammen til fletten måler ca 68 cm (ikke flett for stramt). Del trådendene i 2 bunker. Trekk de 2 halvdelene gjennom vesken med 1 stav mellomrom, i den andre omgangen fra avslutningskanten. Knyt trådene sammen på fremsiden av vesken. Ta opp knuten i begynnelsen av fletten og fest enden til vesken på samme måte, men i motsatt side (se foto). Lag en flette til på samme måte og fest den på den andre siden av vesken som forklart over. Om ønskelig kan det lages små fletter i endene av håndtakene på utsiden av vesken.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 13.04.2021
Ny garnmengde:
DROPS PARIS fra Garnstudio
250 g farge 100, light wash

Diagram

symbols = opal grønn
symbols = pistasj
symbols = light wash
symbols = se fargerekke i oppskrift - hver rapport har forskjellig farge
symbols = sennep
symbols = lyng
symbols = sterk rosa
diagram
signature-image

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (14)

country flag Andrea Tummarello wrote:

Ich habe anstatt der 200gr. Light wash die Farbe Spray Blue genommen - leider haben bei mir die 200 gr auch nicht ausgereicht. Bestellt am besten gleich 300 gr damit euch der Garn während dem Häkeln nicht ausgeht :-)

08.03.2021 - 12:06:

country flag Dea wrote:

Buongiorno, 200 gr di colore 100 light wash non bastan nemmeno per finire la borsa. Almeno a me non sono bastati.

26.07.2019 - 14:33:

DROPS Design answered:

Buongiorno Dea. Trasmetteremo la sua segnalazione alla casa madre. Buon lavoro!

26.07.2019 kl. 16:53:

country flag Dea wrote:

Vi chiedo comunque di inoltrare a Drops la richiesta di un video per il diagramma A1. Seguendo le indicazioni fedelmente non si può ottenere il disegno come nelle foto sopra. Grazie.

25.07.2019 - 08:16:

DROPS Design answered:

Buongiorno Dea, inoltriamo la sua segnalazione alla casa madre. Buon lavoro!

25.07.2019 kl. 15:18:

country flag Dea wrote:

Una domanda: visto che il diagramma A1 bisogna lavorarlo avanti e indietro, se si lavora dal DL da che parte bisogna leggerlo? Da dx verso sx? Quindi il primo in basso (giro 1 = 12 maglie alte) si legge da dx verso sx? Questo è importante per capire come prosegue il lavoro, comunque ho tentato più volte, ma non mi viene come il lavoro nella foto.

23.07.2019 - 20:56:

DROPS Design answered:

Buongiorno Dea. Il diagramma A1 viene letto da destra verso sinistra sul diritto del lavoro e da sinistra verso destra sul rovescio del lavoro. Viene letto dal basso verso l’alto. Quindi sulla prima riga avrà 12 ripetizioni di 1 maglia alta l’una; alla seconda riga avrà 2 maglie alte in ogni ripetizione e così via. Buon lavoro!

24.07.2019 kl. 06:36:

country flag Dea wrote:

Non è possibile avere un video che spiega come realizzare il diagramma A1? Putroppo non è semplice capire gli aumenti e come comportarsi con la direzione del lavoro sullo schema. Grazie.

23.07.2019 - 20:15:

country flag Elena wrote:

Avevo già provato a chiedere senza risposta. Qual è il senso del lavoro avanti e indietro visto che è in tondo? Grazie.

15.05.2019 - 15:08:

DROPS Design answered:

Buongiorno Elena. Viene fatto per avere il risultato che si può vedere nell'ultima fotografia, quella che inquadra meglio i fiori. Se però preferisce e si trova meglio, può lavorare in tondo. Buon lavoro!

15.05.2019 kl. 15:27:

country flag Sylvie wrote:

Bonjour, Merci pour votre aide. J'ai une autre question : je suis arrivée au rang 2 du schéma A2 et je trouve que l'ouvrage fait beaucoup de "vagues", j'ai peur qu'il ne soit pas correct au niveau de la forme ? Est-ce que cette impression s'estompe au fur et à mesure des rangs qui suivent ? Merci par avance et bonne journée. Sylvie

01.04.2019 - 13:12:

DROPS Design answered:

Bonjour Sylvie, quand on crochète A.1, on forme le fond du sac = une sorte de disque plat (= jusqu'au tour 10 inclus) puis on va crocheter A.2 sans augmenter pour former les côtés montants du sac. Pensez à bien conserver la bonne et surtout la même tension pour que l'ouvrage conserve la bonne forme. Bon crochet!

01.04.2019 kl. 15:32:

country flag Sylvie Nigro wrote:

Bonjour, existe-t-il un schéma complet du sac ? Si on tourne l'ouvrage à chaque changement de rang, ne risque-t-on pas de voir les fils que l'on fait suivre pour faire les dessins au jaquard ? Merci

15.03.2019 - 10:59:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Nigro, il n'y a pas besoin de diagramme complet, suivez les diagrammes et répétez-les comme indiqué - plus d'infos sur les diagrammes ici, en bas de page pour le jacquard. Veillez bien à ce que les fils soient côté envers pour qu'ils ne se voient pas, que vous travailliez sur l'endroit ou sur l'envers. Bon crochet!

15.03.2019 kl. 12:45:

country flag Carolyn wrote:

Sorry..regarding the previous question, once we turn the work for the second (or even numbered) round, do we then read the chart from left to right?

22.08.2018 - 02:05:

country flag Carolyn wrote:

Hello! Love this pattern (188-2). I have a question: . "Turn the piece after every round and continue working from the other side." Does this mean that for the first row we read the pattern from right to left, then we turn the work and work in the opposite direction and then do we read the chart from right to left?

22.08.2018 - 02:01:

DROPS Design answered:

Hi Carolyn, Yes, when you turn the piece you read the pattern in the opposite direction. Happy crocheting!

22.08.2018 kl. 07:23:

Kommentér oppskrift DROPS 188-2

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.