DROPS / 193 / 5

Alpine Sunset by DROPS Design

Hæklede tøfler i DROPS Alaska. Arbejdet er hæklet i striber og grafisk mønster og har en kvast i siden. Størrelse 35 – 43.

DROPS Design: Model x-436
Garngruppe C eller A + A
-------------------------------------------------------

Størrelse: 35/37 - 38/40 - 41/43
Fodens længde: ca 22 - 24 - 27 cm
Materialer:
DROPS ALASKA fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
100-100-100 g farve 58, sennep
50-50-50 g farve 53, rubinrød
50-50-50 g farve 03, lys grå

-------------------------------------------------------
TILBEHØR TIL ARBEJDET:

HÆKLEFASTHED:
17 fastmasker/stangmasker = 10 cm i bredden.

HÆKLENÅL:
DROPS HÆKLENÅL NR 4.
Nål nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere hæklenål. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere hæklenål.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.
Kommentarer (0)

100% Uld
fra 12.00 kr /50g
DROPS Alaska uni colour DROPS Alaska uni colour 12.00 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Alaska mix DROPS Alaska mix 12.00 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 48kr. Læs mere.
-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

HÆKLEINFORMATION:
På begyndelsen af hver omgang med stangmasker, erstattes første stangmaske med 3 luftmasker, dvs spring over 1.maske på forrige omgang. Omgangen afsluttes med 1 kædemaske i 3.luftmaske i begyndelsen af omgangen.
På begyndelsen af hver omgang med fastmasker, erstattes første fastmaske med 1 luftmaske, dvs spring over 1.maske på forrige omgang. Omgangen afsluttes med 1 kædemaske i 1.luftmaske i begyndelsen af omgangen.

UDTAGNINGSTIPS:
Tag 1 fastmaske ud ved at hækle 2 fastmasker i samme maske.

INDTAGNINGSTIPS:
Tag 2 stangmasker ind ved at hækle 4 stangmasker sammen 2 og 2 således: * hækl 1 stangmaske i næste fastmaske, men vent med sidste omslag og gennemtræk, hækl 1 stangmaske i næste fastmaske på samme måde, slå om og træk omslaget gennem alle 3 løkker på nålen *, hækl fra *-* én gang til = 2 stangmasker taget ind.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.4.

FARVEMØNSTER (gælder A.2 og A.4):
Når der skiftes farve i starten af en omgang hækles kædemasken i slutningen af forrige omgang med den nye farve.
Når der hækles rundt med flere farver på en omgang hækles der som forklaret under:
Hver gang der byttes farve hækles sidste fastmaske med første farve, men vent med sidste gennemtræk, skift til næste farve og hækl sidste gennemtræk, derefter hækles næste fastmaske med den nye farve.
Når der hækles med to farver lægges tråden på den farve der ikke hækles med over maskerne fra forrige omgang, og der hækles rundt om tråden så den bliver skjult og følger med rundt.
Sørg for at følgetrådene ikke strammer arbejdet og at tråden ikke strammer når den hentes op fra forrige omgang.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

TØFLER - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Tøflerne hækles rundt fra tå til vrist, derefter hækles der frem og tilbage til midt bagpå på hælen. Arbejdet hækles sammen midt bagpå før der hækles en kant rundt om åbningen på tøflen. Til sidst laves der en kvast som sættes i siden af tøflen.

TØFFEL:
Hækl 5 luftmasker på nål 4 med lys grå og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske. Læs HÆKLEINFORMATION og hækl A.1 rundt, starten på omgangen er midt under foden. Når A.1 er hæklet færdig er der 30 masker på omgangen. Skift til rubinrød.
Næste omgang hækles således: Hækl A.2A (= 4 masker), derefter hækles A.2B over de resterende masker Samtidig med at der tages 2-6-10 fastmasker ud jævnt fordelt – læs UDTAGNINGSTIPS = 32-36-40 fastmasker på omgangen.
Fortsæt A.2 således (der er nu plads til 7-8-9 rapporter med A.2B i tillæg til A.2A som hækles over de 4 første masker). HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!
Når A.2 er hæklet færdig hækles der fastmasker rundt med sennep til arbejdet måler 12-13-15 cm (i den mindste størrelse vil rigtig mål sandsynligvis opnås lige efter A.2), klip trådene.
Sæt 1 mærke mellem de 2 midterste masker på omgangen, dvs efter de første 16-18-20 masker på omgangen.
Hold arbejdet med tåen mod dig og tæl 4 masker til venstre for mærket, start med 1 kædemaske med sennep i den fjerde maske fra mærket og hækl første række således fra retsiden: Hækl A.3A (= 1 maske), hækl A.3B til der er 7 masker tilbage på rækken (dvs til der er 4 masker tilbage før mærket og afslut med A.3C (= 1 maske), vend arbejdet. Fortsæt A.3, men nu lukkes der 1 maske af i hver side ved at hækle næste række således: Hækl 1 kædemaske i første stangmaske, hækl fastmasker til der er 1 stangmaske tilbage på rækken, vend arbejdet.
Videre hækles A.3 frem og tilbage over de resterende 24-28-32 masker til arbejdet måler totalt ca 21-23-26 cm fra tåen – sørg for at næste række som skal hækles er en række med stangmasker, men for at få rigtig mål kan der evt hækles en ekstra række med fastmasker før stangmaske-rækken.
Næste række hækles således: Hækl 1 stangmaske i hver af de første 10-12-14 fastmasker, nu tages der 2 stangmasker ind ved at hækle de 4 næste stangmasker sammen 2 og 2 – læs INDTAGNINGSTIPS, til sidst hækles der 1 stangmaske i hver af de sidste 10-12-14 fastmasker = 22-26-30 stangmasker på rækken.
Buk tøflen dobbelt midt bagpå med retsiden ind og hækl tøflen sammen midt bagpå fra toppen og ned, med 1 fastmaske i hver stangmasker (hækl gennem begge lag). Klip og hæft tråden og vend tøflen tilbage så retsiden vender ud.

SKAFT:
Start midt bagpå og hækl 40-44-48 fastmasker med sennep jævnt fordelt rundt om åbningen øverst på tøflen. Næste omgang hækles således: Hækl A.4A (= 4 masker), derefter hækles A.4B over de resterende 36-40-44 masker (= 9-10-11 rapporter à 4 masker).
Fortsæt mønsteret således. Klip og hæft trådene når A.4 er hæklet færdig. Skaftet måler ca 3 cm i højden.

KVAST:
1 kvast = klip 20 tråde lys grå, 5 tråde rubinrød og 5 tråde sennep (= totalt 30 tråde) à 18 cm.
Klip 1 tråd lys grå à ca 20 cm til at sy kvasten fast med og sno denne tråd om midten af de 30 tråde. Læg de 30 tråde dobbelt og sno en ny lys grå tråd rundt om kvasten (ca 1 cm fra toppen). Hæft trådene godt og sy derefter kvasten fast i den ene side på tøflen i overgangen mellem skaft og tøffel.
Hækl 1 tøffel til på samme måde og sy en tilsvarende kvast i modsat side.

Diagram

= hækl med lys grå: hækl 5 luftmasker, sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske – se punkt på cirkel, omgangen starter og slutter her
= 1 luftmaske
= tag ud jævnt fordelt på denne omgang
= hækl med rubinrød: omgangen starter med 1 luftmaske (denne luftmaske erstatter første fastmaske), afslut omgangen med 1 kædemaske i første luftmaske i starten af omgangen
= hækl med lys grå: omgangen starter med 1 luftmaske (denne luftmaske erstatter første fastmaske), afslut omgangen med 1 kædemaske i første luftmaske i starten af omgangen
= hækl med lys grå i A.1 og med sennep i A.2: omgangen starter med 3 luftmasker (disse 3 luftmasker erstatter første stangmaske), afslut omgangen med 1 kædemaske i 3.luftmaske i starten af omgangen
= fastmaske i masken med rubinrød
= fastmaske i masken med lys grå
= fastmaske i masken med sennep
= stangmasker om luftmaskeringen med lys grå
= stangmasker i masken med lys grå
= stangmasker i masken med sennepThere are no comments to this pattern yet! Leave yours below.

Kommentere opskrift DROPS 193-5

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.