DROPS / 193 / 5

Alpine Sunset by DROPS Design

Horgolt lábbeli DROPS Alaska fonalból. A darab csíkokkal, színes mintákkal és bojtokkal az oldalán készítjük. 35 - 43-as méretekben

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

DROPS design: x-436 jelű minta
C vagy A + A fonalcsoport.
-------------------------------------------------------

Méretek: 35/37 - 38/40 - 41/43
A lábfej (talp) hossza: körülbelül: 22 - 24 - 27 cm
Alapanyagok:
DROPS ALASKA fonal a Garnstudiótól (a C fonalcsoporthoz tartozik)
100-100-100 gramm az 58 sz. mustár színből
50-50-50 gramm az 53 sz. rubintpiros színből
50-50-50 gramm a 03 sz világosszürke színből

-------------------------------------------------------
KELLÉKEK:

Horgoláspróba:
17 rp / erp = kb 10 cm széles.

HORGOLÓTŰ:
DROPS HORGOLÓTŰ: 4 mm vastag,
Ne feledkezzünk meg arról, hogy a horgolótű mérete csak ajánlás. Ellenőrizzük a horgoláspróbát. Ha a 10 cm-n túl sok szemünk van, váltsunk nagyobb horgolótűre. Ha a 10 cm-n túl kevés szemünk van, váltsunk kisebb horgolótűre.

-------------------------------------------------------

Elkészítette ezt, vagy egy másik mintánkat? Zegyen #dropsdesign taget a képekre a szoliális médiában, hogy mi is láthassuk.

Másik fonalat szeretne használni? Próbálja ki a fonal-átváltónkat!
Megjegyzések (0)

100% gyapjú
minimum 699.00 Ft /50g
DROPS Alaska uni colour DROPS Alaska uni colour 699.00 Ft /50g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
DROPS Alaska mix DROPS Alaska mix 699.00 Ft /50g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
Kötőtűk & Horgolótűk
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 2796Ft. Olvasson tovább.
-------------------------------------------------------

TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

-------------------------------------------------------

TANÁCSOK A HORGOLÁSHOZ:
Minden erp sor/kör elején az 1. erp-t 3 lsz-mel helyettesítjük, vagyis a kör első szemét kihagyjuk. Minden kört, a kör elején, a 3. lsz-be öltött kúszószemmel zárunk.
Minden rp sor/kör elején az 1. rp-t 1 lsz-mel helyettesítjük, vagyis a kör első szemét kihagyjuk. Minden kört, a kör elején, az 1. lsz-be öltött kúszószemmel zárunk.

TANÁCS A SZAPORÍTÁSHOZ:
1 erp szaporításához 1 szembe / szem köré 2 erp-t horgolunk.

TANÁCS A FOGYASZTÁSHOZ
2 rp / erp fogyasztásához 2 rp-t /erp-t a következő módon dolgozunk össze: A horgolótűt az első szembe öltve * horgoljunk el 1 rp-t / erp-t, de az utolsó áthúzással várjunk. 1 rh, 1 rp / erp, de az utolsó áthúzásnál a tűn lévő mind a 3 hurkon húzzuk át a fonalat. * Ismételjük meg a *-* közötti részt még 1 alkalommal = 2 erp-t fogyasztottunk.

MINTA:
Lásd az A.1 - A.4 jelű diagramokat

SZÍNES MINTA (az A.2 és az A.4 jelű mintához).
Amikor a kör elején váltunk színt, az előző kör utolsó kúszószemét az új színnel készítsük.
Amikor körben haladva, több színnel dolgozunk az alábbiak szerint járjunk el:
Minden alkalommal, amikor színt váltunk, az utolsó rp-t a az 1. színnel horgoljuk de az utolsó áthúzással várjunk. Váltsunk a következő színre, ezzel készítsük az utolsó áthúzást, majd készítsük el a köv rp-t is.
Amikor 2 színnel dolgozunk az előző sor nem használt szemei fölött (mögött) vezetjük el. Úgy horgoljunk a szál körül, hogy a SZO felől ne látszon, hogyan vezetjük el munka közben, de mindig ott legyen, amikor szükség van rá.
Ügyeljünk arra, hogy ez a szál ne legyen túl szoros, és amikor felvesszük az előző körből lazán tartsuk.

-------------------------------------------------------

A MINTALEÍRÁS ITT KEZDŐDIK:

-------------------------------------------------------

LÁBBELIK: RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ
A darabot körben haladva készítjük az orrától a sarokrészig, majd a sarokrészt és a háta közepét oda-vissza haladva folytatjuk. A darabot a háta közepén összedolgozzuk, majd a felső nyílása köré szegélyt horgolunk. Végül bojtokat készítünk, amit a lábbeli oldalára rögzítünk.

LÁBBELI:
A kezdéshez készítsünk 5 lsz hosszú lsz-sort, a 4 mm-es horgolótűvel a törtfehér fonallal majd az 1. lsz-be öltött kúszószemmel zárjuk a kört. Olvassuk el a fenti tanácsot a HORGOLÁSRÓL, és horgoljuk az A.1 jelű mintát: a kör eleje a talp közepén lesz. Amikor az A.1 jelű diagram mintájának minden sorát elkészítettük egyszer 30 szemünk van a kötőtűn. Váltsunk a rubintpiros színű fonalra.
A következő körben így haladjunk: Horgoljuk az A.2A jelű mintát (= 4 szem), majd az A.2B jelű mintát a megmaradt szemeken, UGYANAKKOR, egyenletesen elosztva szaporítsunk 2-6-10 rp-t - olvassuk el a fenti tanácsot a szaporításhoz - 32-36-40 rp a körben.
Folytassuk az A.2 jelű mintával a fentiek szerint (most z A.2B jelű minta 7-8-9 ismétlésére van elég helyünk, az A.2A jelű minta mellett, amit az első 4 szemen készítünk). NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ HORGOLÁSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL!
Amikor az A.2 jelű mintával elkészültünk, horgoljunk rövidpálcákat körben a mustár színű fonallal, amíg a darabunk 12-13-15 cm-es lesz (a legkisebb méretben valószínűleg az A.2 jelű minta után rögtön elérjük). Vágjuk el a fonalat.
Tegyünk 1 jelölőt a darabba a kör 2 középső szeme közé, vagyis 16-18-20 rp után.
Tartsuk a darabot úgy, hogy az orra felénk essen. Számoljunk ki 4 szemet a jelölőtől balra, kezdjük 1 ksz-mel, a mustár színű fonallal, a jelölőtől a 4. szemben, majd az elsp sort a köv módon horgoljuk a SZO felől. Horgoljuk az A.3A jelű mintét (= 1 szem), az A.3B jelű mintát, amíg 7 szem marad a sorból, (vagyis, amíg 4 szem marad a jelölő előtt), és az A.3C jelű mintával fejezzük be a sort. Fordítsuk meg a darabot. Folytassuk az A.3 jelű mintával, de mist 1 szemet fogyasztunk, mindkét oldalon, gy, hogy a következő sort így készítjük:
Most horgoljuk az A.3 jelű mintét oda-vissza haladva a megmaradt 24-28-32 szemen, amíg a darabunk összesen kb 21-23-26 cm-es az orrától - és a köv sor egy erp-kkal horgolt sor, de szükség esetén, a megfelelő méret eléréséhez horgolhatunk 1 extra sort rp-kal, az erp sor előtt.
A következő sorban így haladjunk: 1 erp az első 11-12-14 mindegyikébe, majd 2 erp-t fogyasztunk úgy, hogy a köv 4 erp-t kettesével összedolgozunk - OLVASSUK EL A FENTI TANÁCSOT A SZEMEK ÖSSZEDOLGOZÁSÁHOZ. 1 erp az utolsó 10-12-14 erp mindegyikébe = 22-26-30 erp a sorban.
Hajtsuk félbe a lábbelit, a háta közepénél, a SZO-lal befelé, és horgoljuk össze a háta án, fentről lefelé haladva, 1 rp minden rp-ba (mindkét rétegen átöltve. Vágjuk el a fonalat és rögzítsük a szálat. Fordítsuk ki a lábbelit, úgy, hogy a SZO legyen kívül.

A LÁBBELII SZÁRA:
A háta közepén kezdjük, és 40-44-48 rp-t horg egyenletesen elosztva a lábbeli felső széle körül. A következő körben így haladjunk: Horgoljuk az A.4A jelű mintát (= 4 szem), majd az A.4B jelű mintát a megmaradt 36-40-44 szemen (= 9-10-11 ism a 4 szemes mintaegységből).
A fentieknek megfelelően folytassuk a minta kötését Amikor az A.4 jelű mintával elkészültünk, vágjuk el a fonalat és rögzítsük a szálat. A lábbeli szára körülbelül 3 cm átmérőjű.

BOJT
1 bojt: Vágjunk le 20 szál világos szürke, 5 szál rubintpiros és 5 szál mustársárga színű, egyenként kb 18 cm hosszú fonalat.(= összesen 30 szálat).
Vágjunk le 1 db, kb 20 cm hosszú, világos szürke színű szálat a bojt rögzítéséhez, tegyük ezt a szálat a 30 fonal közepére. Hajtsuk félbe a 30 szálat, és tekerjük körbe az új, világosszürke fonallal (kb 1 cm-re a felső szélétől). Gondosan rögzítsük a szálakat, majd varrjuk a bojtot az lábbeli oldalára a lábfej és a lábbeli szára közötti vonalon.
Ugyanilyen módon készítsünk még egy lábbelit, és hasonlóan rögzítsünk egy másik bojtot az ellenkező oldalára.


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

= A világos szürke fonallal horgoljunk 5 lsz, az 1. lsz-be öltött 1 ksz-mel gyűrűt alakítunk ki (lásd a pontot a körön), itt kezdjük és fejezzük be a kört.

Diagram

= A világos szürke fonallal horgoljunk 5 lsz, az 1. lsz-be öltött 1 ksz-mel gyűrűt alakítunk ki (lásd a pontot a körön), itt kezdjük és fejezzük be a kört.
= 1 lsz
= Ebben a körben szaporítunk.
= A rubintpiros fonallal: A kör / sor 1 lsz.mel kezdődik (z a lsz az 1. rp-t helyettesíti), és a kör elején, az 1. lsz-be öltött kúszószemmel végződik.
= A világos szürke fonallal: A kör / sor 1 lsz-mel kezdődik (z a lsz az 1. rp-t helyettesíti), és a kör elején, az 1. lsz-be öltött kúszószemmel végződik.
= Az A.1 jelű mintában a világos szürke fonallal, az A.2 jelű mintában a mustár színű fonallal: A kör / sor 3 lsz.mel kezdődik (z a lsz az 1. rp-t helyettesíti), és a kör elején, az 1. lsz-be öltött kúszószemmel végződik.
= rp szembe öltve a rubintpiros színű fonallal
= rp szembe a világos szürke színű fonallal
= rp szembe öltve a mustár színű fonallal
= erp a lsz- gyűrű köré a világos szürke színű fonallal
= erp szembe a világos szürke színű fonallal
= erp szembe öltve a mustár színű fonallalMegjegyzések (0)

Ehhez a mintához még senki nem hagyott megjegyzést.Adja hozzá az Ön megjegyzését!

Post a comment to pattern DROPS 193-5

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát.

Netfangið þitt verður ekki birt. Það verður að merkja við svæði merktri með *.