DROPS / 183 / 30

Moose on the Loose by DROPS Design

Strikkede vanter med nordisk mønster og lettisk snoning. Arbejdet er strikket i DROPS Karisma

DROPS Design: Model u-827
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
Størrelse: One-size
Materialer:
DROPS KARISMA fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
100 g farve 50, grøn
100 g farve 01, naturhvid

Arbejdet kan også strikkes med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe B)" – se link under.

DROPS STRØMPEPINDE nr 3,5 – eller de pinde du skal bruge for at få 22 masker og 30 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
----------------------------------------------------------

Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

(Gå videre til opskrift...)

Tags: dyr, jul, nordisk, vanter,
Garntype
Deals fra
22.00 DKK
16.95 DKK
fra 12.00 DKK

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

INFORMATION TIL OPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagrammerne A.1 til A.3.

LETTISK SNONING:
Snoningen består af 2 omgange – begge omgange er tegnet ind i diagrammet og strikkes således:
1.OMGANG: læg begge tråde på forsiden af arbejdet (mod dig). Før den grønne tråd over til bagsiden, strik 1 vrang og før tråden tilbage til forsiden. Træk den naturhvide tråd under den grønne og videre over til bagsiden, strik 1 vrang og før tråden tilbage til forsiden. Fortsæt således med vrang i skiftevis grøn og naturhvid, men før altid tråden UNDER tråden fra den sidste maske du strikkede.
2.OMGANG: Strik som 1.omgang, men nu føres tråden altid OVER tråden fra den sidste masken du strikkede.
----------------------------------------------------------

VENSTRE VANTE:
Arbejdet strikkes rundt på strømpepinde.
Slå 52 masker op på strømpepinde 3,5 med grøn og strik 1 omgang vrang. Fortsæt efter diagram A.1 - på 2.-3.-12.og 13.pind i diagrammet strikkes der LETTISK SNONING – se forklaring over. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Når der er strikket op til de 3 sorte ruder i diagrammet, strikkes A.2 (= tommelfinger) videre over disse 3 masker, de resterende masker fortsætter som vist i A.1. Når A.2 er strikket til og med 13.omgang (se pil i diagrammet) og der er taget ud 5 gange, sættes de 13 tommelfinger-masker på 1 tråd. Slå 3 nye masker op bag maskerne på tråden = 52 masker. Strik videre efter A.1. Efter alle indtagninger er der 12 masker tilbage på omgangen. Klip trådene, træk dem gennem de resterende masker, træk sammen og hæft. Vanten måler ca 26 cm.

TOMMELFINGER:
Sæt de 13 tommelfinger-masker tilbage på strømpepinde 3,5. Strik 9 masker op bag tommelfingeren = 22 masker. Fortsæt rundt efter A.2. Efter alle indtagninger er der 8 masker tilbage på omgangen. Klip trådene, træk dem gennem de resterende masker, træk sammen og hæft.

HØJRE VANTE:
Slå op og strik som venstre vante, men strik efter diagram A.3 i stedet for A.1 så tommelfingeren kommer på modsat side.

POMPON:
Lav 1 lille pompon med natur på ca 3 cm i diameter og brug trådenderne til at hæfte pomponen i siden på vanten (se foto). Der skal være 2 pomponer i siden på hver vante.

Diagram

= ret med naturhvid
= ret med grøn
= strik LETTISK SNONING – se forklaring i opskrift, med tråden under den du strikkede med sidst
= strik LETTISK SNONING – se forklaring i opskrift, med tråden over den du strikkedet med sidst
= her strikkes tommelfingerkilen, dvs A.2
= lav et omslag med natur mellem 2 masker, omslaget strikkes drejet ret på næste omgang, det skal ikke lave hul
= 2 drejet ret sammen med grøn
= 2 ret sammen med grøn
= tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes ret, 2 ret sammen med grøn, løft den løse maske over
= her sættes tommelfinger-maskerne på 1 trådBehöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 183-30.