DROPS Design: Modell fa-383
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Til hele settet går det med ca 100 g farge 400, sort og 100 g farge 916, grand canyon.
-----------------------------------------------------------

LUE:
Størrelse: XS/S- M/L
Passer hodeomkrets på ca: 52/54 - 56/58 cm.
Materialer:
DROPS FABEL fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
50 g farge 400, sort
50 g farge 916, grand canyon

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se linken under.

DROPS SETTPINNER OG RUNDPINNE(40 cm) NR 2,5 – eller de pinnene du må bruke for å få 26 masker og 34 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

DROPS RUNDPINNE (40 cm) NR 2 til vrangbord - eller de pinnene du må bruke for å få 29 masker og 38 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.
-----------------------------------------------------------

VOTTER:
Størrelse: one-size
Materialer:
DROPS FABEL fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50 g farge 400, sort
50 g farge 916, grand canyon

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se linken under.

DROPS SETTPINNER NR 2,5 – eller de pinnene du må bruke for å få 26 masker og 34 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

DROPS SETTPINNER NR 2 til vrangbord - eller de pinnene du må bruke for å få 29 masker og 38 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
fra 29.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 31.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 116kr. Les mer.

Instruksjoner


INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

MAGISK SIRKEL:
For å unngå hull i midten startes det med denne teknikken:
Hold i garn-enden med venstre hånd og lag en løkke rundt venstre pekefinger (fra venstre mot høyre). Hold i løkken med venstre tommel og pekefinger. Stikk pinnen gjennom løkken, hent tråden fra nøstet (dvs legg tråden 1 gang over pinnen fra deg), trekk tråden tilbake gjennom løkken, lag 1 kast om pinnen (tråden legges nå bakfra og mot deg) og trekk kastet gjennom masken på pinnen, * stikk pinnen gjennom løkken, lag 1 kast om pinnen (tråden legges bakfra og mot deg), trekk kastet gjennom løkken, lag 1 nytt kast om pinnen (bakfra og mot deg) og trekk kastet gjennom ytterste maske på høyre pinne (dvs den siste masken som ble laget) *, gjenta fra *-* til det er 8 masker på pinnen. Fordel maskene på 4 stk settpinne 2,5 som forkl i oppskriften.
Strikk videre som forkl i oppskriften – SAMTIDIG trekkes det i garnenden slik at løkken snøres sammen og hullet blir borte.

MØNSTER:
Se diagrammene A.1 til A.5. Diagrammene viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten. I diagram A.1 og A.2, velg diagram for ønsket størrelse.
----------------------------------------------------------

LUE:
Arbeidet strikkes rundt på rundpinne, det byttes til settpinner når det felles på toppen av luen. På grunn av mønsteret på luen kommer luen i størrelse XS/S og M/L.Dersom det ønskes størrelse S/M (passer hodemål 54/56 cm) kan størrelse XS/S strikkes på et 1/2 pinnenummer større.

Legg opp 128-152 masker på rundpinne 2 med sort og strikk 1 omgang rett. Neste omgang strikkes det vrangbord med 2 masker rett og 2 masker vrang til arbeidet måler ca 4 cm. Bytt til rundpinne 2,5 og strikk 1 omgang rett der det felles 8 masker jevnt fordelt på omgangen = 120-144 masker. Strikk diagram A.1 (mønsteret i diagrammet er delbart med 8 masker, men siden diagrammene skal passe over hverandre må det startes på forskjellige deler av mønsteret avhengig av størrelse). A.1 strikkes 3-6 ganger i bredden. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Gjenta diagrammet 3 ganger i høyden, arbeidet måler ca 17 cm. Deretter strikkes diagram A.2 over A.1. Når diagrammet er strikket ferdig i høyden er det 12 masker igjen på pinnen. Strikk 2 og 2 masker rett sammen = 6 masker. Klipp tråden. Trekk tråden gjennom maskene et par ganger, snurp sammen og fest godt.

----------------------------------------------------------

VOTTER:
Votten strikkes rundt på settpinner. Hånden strikkes fra fingrene og opp til der tommelhullet lages. Tommelen strikkes rundt fra tuppen før det felles til tommelhull og den settes sammen med resten av votten. Deretter strikkes arbeidet videre rundt.

VOTT DEL 1:
Start med sort og MAGISK SIRKEL – se forklaring over = 8 masker fordelt på 4 settpinner 2,5 – NB: Dersom det ikke ønskes å starte med magisk sirkel legges det opp 8 masker med sort (når votten er ferdig tråkles det en tråd opp og ned gjennom maskene rundt hullet på tuppen og hullet snurpes sammen).
Videre strikkes det mønster rundt etter diagram A.3 for venstre vott og A.4 for høyre vott. Når økningene i diagrammet er ferdig er det 56 masker på omgangen. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Strikk videre til omgangen markert med pil i diagrammet (arbeidet måler ca 12 fra tuppen), på denne omgangen felles det av 3 masker til tommelhull (de sorte rutene i diagrammet viser hvor det felles av). Legg votten til side og strikk tommelen.

TOMMEL.
Start med sort og MAGISK SIRKEL = 8 masker fordelt på settpinner 2,5. Strikk rundt etter diagram A.5. Når økningene i diagrammet er ferdig er det 20 masker på omgangen. På siste omgang i diagrammet felles det av 3 masker til tommelhull på omgangen (de sorte rutene i diagrammet viser hvor det felles av). Det er 17 masker igjen på tommelen. Tommelen er nå ferdig.

VOTT DEL 2:
Nå skal tommelen strikkes sammen med votten, plasser tommelen på pinnene der det er felt av masker til tommelhull på votten. Strikk videre rundt etter diagram A.3/A.4 over maskene på votten som før, de sorte rutene hoppes over, her strikkes diagram A.6 (= tommelkile). Stjernen i A.6 skal passe med stjernen i A.5 slik at mønsteret ikke brytes. Når diagram A.6 er ferdig er det 56 masker på omgangen. Fortsett å strikke etter A.3/A.4. Når diagrammet er strikket ferdig bytt til settpinne 2 og strikk 1 omgang rett, deretter strikkes det vrangbord med 2 masker rett og 2 masker vrang i 5 omganger. Fell løst av med rett over rett og vrang over vrang. Sy sammen åpningen mellom tommel og vott. Klipp og fest trådene.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 27.10.2017
Rettet til rundpinne på starten av luen. Lagt inn info om å sy åpningen mellom tommel og vott.
Oppdatert online: 06.12.2018
Rettelse: symbolet for kast er lagt til symbolforklaringen
Oppdatert online: 10.12.2018
Rettelse: På grunn av mønsteret på luen kommer luen i størrelse XS/S og M/L.Dersom det ønskes størrelse S/M (passer hodemål 54/56 cm) kan størrelse XS/S strikkes på et 1/2 pinnenummer større.

Diagram

symbols = sort
symbols = grand canyon
symbols = mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen. På neste omgang strikkes kastet vridd rett slik at det ikke blir hull
symbols = strikk 2 masker rett sammen med sort
symbols = løft 1 maske løst av som om den skulle strikkes rett, 1 maske rett med sort og løft den løse masken over den strikkede masken
symbols = løft 1 maske av som om den skal strikkes rett, strikk 2 masker rett sammen og løft den løse masken over maskene som ble strikket sammen
symbols = maske som felles av i A.3, A.4 og A.5. Hopp over denne masken
diagram
diagram
diagram
diagram
signature-image

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (17)

country flag Therese Meland wrote:

Det er størrelse M/L eg prøved meg på fikk ikkje den til

19.10.2020 - 14:31:

DROPS Design answered:

Hej Therese, når du kommer til fellingen kan du ikke strikke lige så mange hjerter, efter de 2 hjerter får du 15 masker (mellem hjerterne) som tages ind til 13 masker. Sørg for at spidserne på de 2 hjerter kommer imellem hjerterne på rækken nedenfor. God fornøjelse!

22.10.2020 kl. 15:14:

country flag Therese Meland wrote:

Eg trur oppskriften på luen er ikkje heilt riktige og det.får ikkje heilt til

16.10.2020 - 11:21:

country flag Therese Meland wrote:

Eg får ikkje mønster til å stemme på luen

16.10.2020 - 09:16:

country flag Therese Meland wrote:

Eg får ikkje mønster til å stemme når eg skal begynne å fellingen

16.10.2020 - 08:46:

DROPS Design answered:

Hei Therese. Hvilken størrelse strikker du? Når du skal starte med fellingene, 4. omgang av A.2 vil det være ulike sorte masker mellom hvert hjerte. Husk å hake av for "Spørsmål" når du har spørsmål til en oppskrift, hakes det av for "Kommentarer" vil det ikke bli besvart. mvh DROPS design

19.10.2020 kl. 11:37:

country flag Tiia wrote:

Saisiko ohjeeseen siitä puuttuvat ruutupiirrokset?

30.09.2020 - 05:18:

DROPS Design answered:

Piirrokset on lisätty ohjeeseen.

12.03.2021 kl. 13:55:

country flag Brigitte wrote:

Bonjour, je ne comprends pas comment on intègre le pouce dans la moufle. Comment intégrer le pouce qui est déjà tricoté en rond pour continuer le diagramme? Faut-il continuer le gousset à partir des mailles du pouce? Pourquoi avoir rabattu les 3 mailles du pouce alors qu'on aurait pu les laisser en attente pour y créer ensuite le pouce? Ce n'est pas clair. Merci pour votre aide.

05.02.2020 - 22:58:

DROPS Design answered:

Bonjour Brigitte , Le pouce se tricote également de haut en bas = en commençant par le bout jusqu'aux mailles à intégrer sur la moufle. Les 3 mailles rabattues pour le pouce doivent se trouver au-dessus des 3 mailles rabattues pour la moufle (ces mailles seront ensuite assemblées entre elles) continuez ensuite tout simplement comme indiqué dans les diagrammes. Bon tricot!

06.02.2020 kl. 10:19:

country flag Murielle Pham wrote:

Bonjour, J'ai fait mon pouce je dois maintenant le relier à la moufle mais je n'étais pas sûre de comprendre la méthode... Je rassemble à quel endroit ? Pour le gousset, je dois monter des mailles ??? La vidéo indiquée parle du gousset qui part du bas de la moufle hors celle ci se tricoté par le haut... Merci pour votre aide

11.11.2019 - 15:39:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Pham, la vidéo n'est effectivement pas la bonne, quand le pouce est fait, vous le placez sur la 1ère partie de la moufle, les 3 m rabattues du pouce doivent être au niveau des 3 m rabattues pour le pouce. Continuez maintenant les diagrammes en tricotant les mailles du pouce comme dans A.6. Bon tricot!

11.11.2019 kl. 16:20:

country flag Annika wrote:

Buonasera,potrei utilizzare i ferri diritti per il berretto,aggiungendo una maglia di vivagno per lato?Grazie.

10.11.2019 - 21:34:

DROPS Design answered:

Buonasera Annika, può usare i ferri dritti ponendo particolare attenzione alla lavorazione del diagramma. Buon lavoro!

10.11.2019 kl. 23:40:

country flag Sunniva wrote:

Går det an å strikke vottene nedenfra og opp, noe tilsvarende metoden for en selbuvott? Eller er det en spesiell grunn til at oppskriften er fra tuppen og ned til håndleddet?

03.11.2019 - 15:57:

DROPS Design answered:

Hei Sunniva. De fleste vottene våre er strikket fra håndleddet og opp, mens denne votten er skrevet omvendt. For å ha litt variasjon i oppskriftene. mvh DROPS design

04.11.2019 kl. 14:27:

country flag Ingamay Granberg wrote:

Ska man verkligen sticka vanten uppå ned och hur kan man börja jag fattar noll

14.03.2019 - 14:12:

DROPS Design answered:

Hei Ingamay. Ja, denne votten strikkes rundt, fra tuppen og ned til håndleddet. Du begynner med å legge opp 8 masker med sort og magisk sirkel (om du ikke vil strikke magisk sirkel kan du legge opp vanlig og snurpe igjen hullet senere). Videre følger du diagram A.3 - diagrammet leses på vanlig måte (nedenfra og opp, fra høyre mot venstre). Du strikker altså 1 omgang slik: 1 maske grand canyon, 1 kast, 1 sort, 1 kast, 1 grand canyon, 1 sort, 1 grand canyon, 1 kast, 1 sort, 1 kast, 1 grand canyon. God fornøyelse.

25.03.2019 kl. 11:49:

Kommentér oppskrift DROPS 183-23

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.