DROPS / 183 / 23

Queen of Hearts by DROPS Design

Sættet består af: hue og vanter med hjerter. Arbejdet er strikket i DROPS Fabel

DROPS Design: Model fa-383
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Til hele sættet går der ca 100 g farve 400, sort og 100 g farve 916, grand canyon.
-----------------------------------------------------------

HUE:
Størrelse: XS/S - M/L
Passer hovedomkreds på ca: 52/54 - 56/58 cm.
Materialer:
DROPS FABEL fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
50 g farve 400, sort
50 g farve 916, grand canyon

Arbejdet kan også strikkes med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe A)" – se link under.

DROPS STRØMPEPINDE OG RUNDPINDE(40 cm) nr 2,5 – eller de pinde du skal bruge for at få 26 masker og 34 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.

DROPS RUNDPINDE (40 cm) nr 2 til rib - eller de pinde du skal bruge for at få 29 masker og 38 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
-----------------------------------------------------------

VANTER:
Størrelse: One-size
Materialer:
DROPS FABEL fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50 g farve 400, sort
50 g farve 916, grand canyon

Arbejdet kan også strikkes med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe A)" – se link under.

DROPS STRØMPEPINDE nr 2,5 – eller de pinde du skal bruge for at få 26 masker og 34 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.

DROPS STRØMPEPINDE nr 2 til rib - eller de pinde du skal bruge for at få 29 masker og 38 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.

----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

75% Uld, 25% Polyamid
fra 15.95 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 15.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 17.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 18.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 63.8kr. Læs mere.

Instruktioner

INFORMATION TIL OPSKRIFT:

MAGISK CIRKEL:
For at undgå hul i midten startes der med denne teknik:
Hold i garnenden med venstre hånd og lav en løkke rundt om venstre pegefinger (fra venstre mod højre). Hold i løkken med venstre tommelfinger og pegefinger. Stik pinden gennem løkken, hent tråden fra nøglet (dvs slå tråden 1 gang over pinden fra dig), træk tråden tilbage gennem løkken, slå om (tråden lægges nu bagfra og mod dig) og træk omslaget gennem masken på pinden, * stik pinden gennem løkken, slå om (tråden lægges bagfra og mod dig), træk omslaget gennem løkken, lav 1 nyt omslag (bagfra og mod dig) og træk omslaget gennem yderste maske på højre pind (dvs den sidste maske som blev lavet) *, gentag fra *-* til der er 8 masker på pinden. Fordel maskerne på 4 strømpepinde 2,5 som forkl i opskriften.
Strik videre som forkl i opskriften – SAMTIDIG trækkes der i garnenden så løkken snøres sammen og hullet forsvinder.

MØNSTER:
Se diagrammerne A.1 til A.5. Diagrammerne viser alle pinde i mønsteret set fra retsiden. I diagram A.1 og A.2, vælg diagram for ønsket størrelse.
----------------------------------------------------------

HUE:
Arbejdet strikkes rundt på rundpind, der skiftes til strømpepinde når der lukkes af i toppen af huen. På grund af mønsteret på huen kommer mønstret i XS/S og M/L. Hvis man ønsker en størrelse midt imellem kan størrelse XS/S strikkes på et ½ pindenummer større.

Slå 128-152 masker op på rundpind 2 med sort og strik 1 omgang ret. Næste omgang strikkes der rib med 2 masker ret og 2 masker vrang til arbejdet måler ca 4 cm. Skift til rundpind 2,5 og strik 1 omgang ret hvor der tages 8 masker ind jævnt fordelt på omgangen = 120-144 masker. Strik diagram A.1 (mønsteret i diagrammet kan deles med 8 masker, men da diagrammerne skal passe over hinanden skal der startes på forskellige dele af mønsteret afhængig af størrelse). A.1 strikkes 3-6 gange i bredden. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Gentag diagrammet 3 gange i højden, arbejdet måler ca 17 cm. Derefter strikkes diagram A.2 over A.1. Når diagrammet er strikket færdig i højden er der 12 masker tilbage på pinden. Strik maskerne ret sammen 2 og 2 = 6 masker. Klip tråden. Træk tråden gennem maskerne et par gange, træk sammen og hæft.

----------------------------------------------------------

VANTER:
Vanten strikkes rundt på strømpepinde. Hånden strikkes fra fingrene og til der hvor hullet til tommefinger laves. Tommelfingeren strikkes rundt fra toppen før der lukkes af til tommelfingerhul og den sættes sammen med resten af vanten. Derefter strikkes arbejdet rundt.

VANTE DEL 1:
Start med sort og MAGISK CIRKEL – se forklaring over = 8 masker fordelt på 4 strømpepinde 2,5 – OBS: Hvis der ikke ønskes at starte med magisk cirkel slåes der 8 masker op med sort (når vanten er færdig syes der en tråd op og ned gennem maskerne rundt om hullet i spidsen og hullet trækkes sammen).
Fortsæt med mønster rundt efter diagram A.3 for venstre vante og A.4 for højre vante. Når udtagningerne i diagrammet er færdig er der 56 masker på omgangen. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Strik videre til omgangen markeret med pil i diagrammet (arbejdet måler ca 12 fra toppen), på denne omgang lukkes der 3 masker af til tommelfinger-hul (de sorte ruder i diagrammet viser hvor der lukkes af). Læg vanten til side og strik tommelfingeren.

TOMMELFINGER.
Start med sort og MAGISK CIRKEL = 8 masker fordelt på strømpepinde 2,5. Strik rundt efter diagram A.5. Når udtagningerne i diagrammet er færdig er der 20 masker på omgangen. På sidste omgang i diagrammet lukkes der 3 masker af til tommelfinger-hul på omgangen (de sorte ruder i diagrammet viser hvor der lukkes af). Der er 17 masker tilbage på tommelfingeren. Tommelfingeren er nu færdig.

VANTER DEL 2:
Nu skal tommelfingeren strikkes sammen med vanten, placere tommelfingeren på pindene hvor der er lukket masker af til tommelfinger. Strik videre rundt efter diagram A.3/A.4 over maskerne på vanten som før, de sorte ruder hoppes over, her strikkes diagram A.6 (= tommelfingerkile). Stjernen i A.6 skal passe med stjernen i A.5 så mønsteret ikke brydes. Når diagram A.6 er færdig er der 56 masker på omgangen. Fortsæt at strikke efter A.3/A.4. Når diagrammet er færdig skiftes til strømpepinde 2 og der strikkes 1 omgang ret, derefter strikkes der rib med 2 masker ret og 2 masker vrang i 5 omgange. Luk løst af med ret over ret og vrang over vrang. Sy åbningen sammen mellem tommelfinger og vante. Klip trådene.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 27.10.2017
Rettet til rundpinne på starten av luen. Lagt inn info om å sy åpningen mellom tommel og vott.
Opdateret online: 06.12.2018
Rettelse: symbolet for omslag er lagt til symbolforklaringen
Opdateret online: 10.12.2018
Rettelse: ... På grund af mønsteret på huen kommer mønstret i XS/S og M/L. Hvis man ønsker en størrelse midt imellem kan størrelse XS/S strikkes på et ½ pindenummer større.

Diagram

= sort
= grand canyon
= lav 1 omslag mellem 2 masker. På næste pind strikkes omslaget drejet ret så der ikke bliver hul.
= strik 2 masker ret sammen med sort
= tag 1 maske løst af som om den skulle strikkes ret, 1 ret med sort og løft den løse maske over den strikkede maske.
= tag 1 maske løst af som om den skulle strikkes ret, strik 2 masker ret sammen og løft den løse maske over maskerne som blev strikket sammen
= masken som blev lukket af i A.3, A.4 og A.5. Hop over denne maske.
Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 183-23) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (11)

Murielle Pham 11.11.2019 - 15:39:

Bonjour, J'ai fait mon pouce je dois maintenant le relier à la moufle mais je n'étais pas sûre de comprendre la méthode... Je rassemble à quel endroit ? Pour le gousset, je dois monter des mailles ??? La vidéo indiquée parle du gousset qui part du bas de la moufle hors celle ci se tricoté par le haut... Merci pour votre aide

DROPS Design 11.11.2019 kl. 16:20:

Bonjour Mme Pham, la vidéo n'est effectivement pas la bonne, quand le pouce est fait, vous le placez sur la 1ère partie de la moufle, les 3 m rabattues du pouce doivent être au niveau des 3 m rabattues pour le pouce. Continuez maintenant les diagrammes en tricotant les mailles du pouce comme dans A.6. Bon tricot!

Annika 10.11.2019 - 21:34:

Buonasera,potrei utilizzare i ferri diritti per il berretto,aggiungendo una maglia di vivagno per lato?Grazie.

DROPS Design 10.11.2019 kl. 23:40:

Buonasera Annika, può usare i ferri dritti ponendo particolare attenzione alla lavorazione del diagramma. Buon lavoro!

Sunniva 03.11.2019 - 15:57:

Går det an å strikke vottene nedenfra og opp, noe tilsvarende metoden for en selbuvott? Eller er det en spesiell grunn til at oppskriften er fra tuppen og ned til håndleddet?

DROPS Design 04.11.2019 kl. 14:27:

Hei Sunniva. De fleste vottene våre er strikket fra håndleddet og opp, mens denne votten er skrevet omvendt. For å ha litt variasjon i oppskriftene. mvh DROPS design

Ingamay Granberg 14.03.2019 - 14:12:

Ska man verkligen sticka vanten uppå ned och hur kan man börja jag fattar noll

DROPS Design 25.03.2019 kl. 11:49:

Hei Ingamay. Ja, denne votten strikkes rundt, fra tuppen og ned til håndleddet. Du begynner med å legge opp 8 masker med sort og magisk sirkel (om du ikke vil strikke magisk sirkel kan du legge opp vanlig og snurpe igjen hullet senere). Videre følger du diagram A.3 - diagrammet leses på vanlig måte (nedenfra og opp, fra høyre mot venstre). Du strikker altså 1 omgang slik: 1 maske grand canyon, 1 kast, 1 sort, 1 kast, 1 grand canyon, 1 sort, 1 grand canyon, 1 kast, 1 sort, 1 kast, 1 grand canyon. God fornøyelse.

Pirjo Ylikarjula 09.02.2019 - 08:20:

Min mössa blev så liten. Största storleken passar inta vuxen.Vad ska man ändra på?

Line 09.12.2018 - 01:03:

Der må altså være et eller andet helt glat med maskeantallet, som Malin og Rebecka også nævner. Min hue kommer i hvert fald kun til at passe et barn! Men altså 120m/26m*10cm giver jo heller ikke 56 cm som står som hovedmål.

DROPS Design 10.12.2018 kl. 10:03:

Hej Line, vælg den største størrelse, så skal vi se på den mindste størrelse en gang til :)

Line 05.12.2018 - 23:45:

I diagrammet er angivet, hvad jeg antager er en udtagning, men hvordan skal denne strikkes, for det står ikke nævnt i symbolforklaringen.

DROPS Design 06.12.2018 kl. 08:21:

Hei Line. Her manglet symbolforklaringen for kastene som strikkes annenhver omgang (de hvite ovalene). Denne er nå blitt lagt til, og du lager altså 1 kast mellom 2 masker. På neste omgang strikkes kastet vridd rett for å unngå hull. Takk for beskjed og god fornøyelse

Anne Blundell 28.08.2018 - 15:18:

Thanks so much for taking the time to answer my quaestion, much appreciated.

Anne Blundell 25.08.2018 - 14:07:

Can the hat pattern be adapted to knit straight on two needles? Since I find this much easier than a cisrcular needle

DROPS Design 27.08.2018 kl. 18:52:

Hello Anne. Yes, you can work with straight needles. Just cast on 2 sts more, one each side for the edges. You then follow the instructions as given. The diagram is worked in stocking st. Happy knitting!

Rebecka 28.01.2018 - 19:34:

Jag har precis som Malin stickat en halv vante med fabel på angivna stickor. När jag skickat de första fem raderna med hjärtan så är vanten bara 10 cm istället för 12 och alldeles för smal för en vuxen. Något måste vara fel i mönstret. Har stickat flera olika vantar och sockar efter era mönster men aldrig med det här resultatet.

Kommentere opskrift DROPS 183-23

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.