DROPS / 183 / 17

Fuego de Dragon by DROPS Design

Strikket sjal med kant i hullmønster. Arbeidet er strikket i DROPS BabyAlpaca Silk

Stikkord: hullmønster, sjal,
DROPS Design: Modell bs-131
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Mål: Ca 56 cm midt bak og ca 148 cm langs kanten øverst.
Materialer:
DROPS BABYALPACA SILK fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
300 g farge 3609, rød

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se linken under.

DROPS RUNDPINNE (80 cm) NR 3 – eller den pinnen du må bruke for å få 24 masker og 32 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

70% Alpakka, 30% Silke
fra 63.00 kr /50g
DROPS BabyAlpaca Silk uni colour DROPS BabyAlpaca Silk uni colour 63.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 378kr. Les mer.

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = Strikk 2 pinner rett.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.6. Diagrammene viser alle pinner i mønsteret sett fra retten.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Legg opp 3 masker på rundpinne 3 med BabyAlpaca Silk.
Strikk og øk slik:
1.PINNE: 1 kant-maske RILLE - se forklaring over, 1 kast, 1 maske glattstrikk, 1 kast, 1 kant-maske rille = 5 masker. Sett et merke i den midterste masken.
2.PINNE og alle pinner fra vrangen: Strikk 1 kant-maske rille i hver side (rett fra vrangen) og strikk alle masker og kast vrang.
3.PINNE: 1 kant-maske rille, 1 maske rett, 1 kast, 1 maske rett, 1 kast, 1 maske rett og 1 kant-maske rille = 7 masker.
5.PINNE: 1 kant-maske rille, 1 kast, 1 maske rett, 1 kast, 3 masker rett, 1 kast, 1 maske rett, 1 kast og 1 kant-maske rille = 11 masker.
7.PINNE: 1 kant-maske rille, 1 kast, 3 masker rett, 1 kast, 3 masker rett, 1 kast, 3 masker rett, 1 kast og 1 kant-maske rille = 15 masker.
9.PINNE: 1 kant-maske rille, 1 kast, 1 maske rett, 1 kast, 3 masker rett og sett et merke i den midterste av disse maskene, 1 kast, 1 maske rett, 1 kast, 3 masker rett (i den midterste av disse maskene sitter det allerede et merke = midt-masken), 1 kast, 1 maske rett, 1 kast, 3 masker rett og sett et merke i den midterste av disse maskene, 1 kast, 1 maske rett, 1 kast og 1 kant-maske rille = 23 masker.
11.PINNE: 1 kant-maske rille, 1 kast, strikk rett frem til midt-masken, 1 kast, strikk 1 maske rett (= midt-masken), 1 kast og strikk rett frem til 1 kant-maske, 1 kast og 1 kant-maske rille = 27 masker.

Strikk etter MØNSTER etter diagram A.1 til A.5 fra retten slik: Strikk 1 kant-maske rille, A.1 over 3 masker, A.2 over 5 masker (første merke sitter i midten av A.2), A.3 over 4 masker, 1 maske glattstrikk (andre merke sitter i denne masken = midt-masken), A.4 over 4 masker, A.2 over 5 masker (tredje merke sitter i midten av A.2), A.5 over 3 masker og 1 kant-maske rille = 31 masker. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når A.1 til A.5 er strikket 1 gang i høyden er det 51 masker på pinnen. Gjenta økningene som vist i A.x videre. Det økes vekselsvis 4 og 8 masker på hver pinne fra retten (dvs 12 masker for hver gjentagelse i høyden), de økte maskene strikkes i glattstrikk på hver side av hver A.2. La merkene følge med oppover i arbeidet for å markere midt-masken og midten av A.2. Gjenta som vist i A.x totalt 24 ganger i høyden, det er totalt 339 masker på pinnen. Arbeidet måler ca 36 cm.

KANT:
Nå strikkes det en kant i hullmønster slik:
1 kant-maske i rille, A.6 (= 48 rapporter á 7 masker på første pinne) til det gjenstår 2 masker på pinnen, 1 maske glattstrikk, 1 kant-maske i rille. Fortsett videre med mønsteret frem og tilbake til hele diagrammet er strikket ferdig i høyden. Det er nå 675 masker på pinnen. Strikk 2 riller. Fell av. For å unngå en stram avfellingskant bruk evt en større pinne eller lag et kast som felles av etter ca hver 4.maske. Klipp og fest tråden.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 19.01.2018
Lagt til symbol som manglet i oversikten.

Diagram

= rett fra retten, vrang fra vrangen
= mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen. På neste pinne strikkes kastet vrang slik at det blir hull.
= mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen. På neste pinne strikkes kastet vridd vrang slik at det ikke blir hull.
= strikk 2 masker rett sammen
= ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 maske rett, løft den løse masken over
= ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 2 masker rett sammen og løft den løse masken over


Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (31)

Claire Poirier 20.09.2019 - 14:30:

I would like the abbreviations for the chart please,thank you

DROPS Design 23.09.2019 kl. 07:52:

Dear Mrs Poirier, you will find diagram key just above diagrams and more informations about diagrams here. Happy knitting!

Marianne 22.09.2018 - 16:27:

Bonjour à toutes ! J' aurais aimé faire ce beau châle , je comprends les diagrammes mais pas la construction, il faut dire que je n' ai jamais fait de châle ajouré . Je vais donc utiliser ma laine pour faire une étole avec un point fantaisie . Merci à DROPS pour nous offrir tant de beaux modèles de pulls et autres . Moi, je continuerai à acheter vos fils même si je dois renoncer à un modèle .

DROPS Design 24.09.2018 kl. 11:09:

Bonjour Marianne, le châle se tricote de haut en bas, en augmentant comme indiqué dans les diagrammes pour obtenir l'envergure souhaitée. Suivez attentivement les explications et les diagrammes. Votre magasin DROPS pourra volontiers vous assister si besoin, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

Guylaine Reid 22.09.2018 - 04:07:

Ce châle semble très beau, sauf que je suis déçue que vous n\\\'ayez pas fait tous les diagrammes des AX car il faut les faire et je ne comprend pas:\\\" tricoter les augmentations en jersey de chaque côté de chaque A-2\\\" comme il y est indiqué dans le patron.Pouvez-vous nous faire les diagrammes pour les 24 AX?. \\r\\nMerci, Guylaine Reid

DROPS Design 24.09.2018 kl. 11:13:

Bonjour Mme Reid, placez bien vos marqueurs comme indiqué et répétez les rangs de A.x en hauteur = vous augmentez dans A.1/A.3 et A.4/A.5, ces augmentations se tricotent en jersey. Tricotez toujours A.2 sur les mêmes mailles (délimitez ces mailles avec des marqueurs si besoin = A.2 se tricote toujours sur 5 mailles tout du long). Bon tricot!

Cat23 29.07.2018 - 21:48:

Lorsqu'on a fait une fois l'AX , que fait on? je comprend pas on repart sur la première ligne A1-A5? merci

DROPS Design 31.07.2018 kl. 09:24:

Bonjour Cat23, après avoir tricoté 1 fois A.1-A5 jusqu'au dernier rang de A.x, répétez la partie A.X en hauteur seulement (= les 4 derniers rangs des diagrammes). Bon tricot!

Amy 21.06.2018 - 13:05:

Ich verstehe nicht, wie nach der 1. Wiederholung von A.1 bis A.5 das Muster wiederholt wird. Eine Wiederholung von A.1 -A.5 benötigt 25 Maschen (24 Maschen im Muster + Mittelmasche zwischen A.3 und A.4) dann müsste 1 Masche folgen (Mittelmasche zwischen 1. Und 2. Musterwiederholung) dann noch einmal 25 Maschen =51. Allerdings fehlen zu diesem Zeitpunkt die Randmaschen? Werden diese also einfach weggelassen oder liegt mein Fehler an anderer Stelle?

DROPS Design 21.06.2018 kl. 15:39:

Liebe Amy, nach dem Sie A.1 bis A.5 gestrickt haben, haben Sie 24 M. zugenommen = 27+24=51 M. Dann wiederholen Sie A.1-A.5 aber nur die 4 letzten Reihen = A.x Die Zunahmen werden auf beiden Seiten von A.2 glatt rechts gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

Sari 16.04.2018 - 09:43:

Mihin on hävinnyt kaaviokuvat tästä ohjeesta?

RAVASSAT 27.02.2018 - 12:22:

MERCI beaucoup pour la photo zoomée de la bordure.

RAVASSAT 25.02.2018 - 15:07:

Serait il possible d'avoir une photo en gros plan de la bordure comme pour le modèle 171-47 SVP ? car sur les photos actuelles, les détails ne sont pas visivbles ça aiderait beaucoup Merci

DROPS Design 26.02.2018 kl. 10:36:

Bonjour Mme Ravassat, nous avons ajouté une photo zoomé de la bordure. Bon tricot!

RAVASSAT 23.02.2018 - 13:03:

Bravo à Zaza ! Vraiment chapeau quelle galère ce modèle ! Mal expliqué et des photos qui n'aident pas pour le dessin de la bordure...

Zaza 10.02.2018 - 11:37:

Bonjour, Je viens vous informer que j'ai enfin terminé le modele. Cela n'a pas été facile, mais j'ai réussi Cordialement zaza

Kommentér oppskrift DROPS 183-17

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.