DROPS BabyAlpaca Silk
DROPS BabyAlpaca Silk
70% alpaca, 30% zijde
Uit het assortiment
find alternatives
DROPS SS24

Fuego de Dragon

Gebreide omslagdoek met rand in kantpatroon. Het werk wordt gebreid in DROPS BabyAlpaca Silk.

DROPS 183-17
DROPS design: Patroon bs-131
Garengroep A
----------------------------------------------------------
Afmetingen: ongeveer 56 cm midden achter, en ongeveer 148 cm over de rand op de bovenkant.
Materiaal:
DROPS BABYALPACA SILK van garnstudio (behoort tot garengroep A)
300 g kleur 3609, rood

Het werk kan tevens gebreid worden met garen van:
“Alternatief garen (garengroep A)” - zie link hieronder.

DROPS RONDBREINAALD (80 cm) MAAT 3 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 24 steken en 32 naalden in tricotsteek = breedte 10 cm en 10 cm in de hoogte.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS BabyAlpaca Silk
DROPS BabyAlpaca Silk
70% alpaca, 30% zijde
Uit het assortiment
find alternatives

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

RIBBEL/RIBBELSTEEK (heen en weer gebreid):
1 ribbel = 2 naalden recht.

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.6. De telpatronen laten alle naalden in het patroon aan de goede kant zien.
----------------------------------------------------------

OMSLAGDOEK/SJAAL:
Zet 3 steken op de rondbreinaald 3 mm met BabyAlpaca Silk.
Brei en meerder als volgt:
NAALD 1: Brei 1 kantsteek in RIBBELSTEEK - zie uitleg hierboven, 1 omslag, 1 recht, 1 omslag, 1 kantsteek in ribbelsteek = 5 steken. Voeg een markeerdraad in, in de middelste steek.
NAALD 2 en alle naalden op de verkeerde kant: Brei 1 kantsteek in ribbelsteek aan elke kant (brei recht op de verkeerde kant) en brei alle steken en omslagen averecht.
NAALD 3: 1 kantsteek in ribbelsteek, 1 recht, 1 omslag, 1 recht, 1 omslag, 1 recht en 1 kantsteek in ribbelsteek = 7 steken.
NAALD 5: 1 kantsteek in ribbelsteek, 1 omslag, 1 recht, 1 omslag, 3 recht, 1 omslag, 1 recht, 1 omslag en 1 kantsteek in ribbelsteek = 11 steken.
NAALD 7: 1 kantsteek in ribbelsteek, 1 omslag, 3 recht, 1 omslag, 3 recht, 1 omslag, 3 recht, 1 omslag en 1 kantsteek in ribbelsteek = 15 steken.
NAALD 9: 1 kantsteek in ribbelsteek, 1 omslag, 1 recht, 1 omslag, 3 recht en voeg een markeerdraad in, in de middelste steek van deze steken, 1 omslag, 1 recht, 1 omslag, 3 recht (in het midden van deze steken is er reeds een markeerdraad = middelste steek), 1 omslag, 1 recht, 1 omslag, 3 recht en voeg een markeerdraad in, in de middelste steek van deze steken, 1 omslag, 1 recht, 1 omslag en 1 kantsteek in ribbelsteek = 23 steken.
NAALD 11: 1 kantsteek in ribbelsteek, 1 omslag, brei recht tot de middelste steek, 1 omslag, 1 recht (= middelste steek), 1 omslag en brei recht tot de 1 kantsteek, 1 omslag en 1 kantsteek in ribbelsteek = 27 steken.

Brei het patroon volgens telpatroon A.1 tot A.5 aan de goede kant als volgt: Brei 1 kantsteek in ribbelsteek, A.1 over 3 steken, A.2 over 5 steken (de eerste markeerdraad zit in het midden van A.2), A.3 over 4 steken, 1 steek in tricotsteek (de tweede markeerdraad is deze steek = middelste steek), A.4 over 4 steken, A.2 over 5 steken (de derde markeerdraad is in het midden van A.2), A.5 over 3 steken en 1 kantsteek in ribbelsteek = 31 steken. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Als A.1 tot A.5 een keer in de hoogte zijn gebreid, zijn er 51 steken op de naald. Herhaal de meerderingen zoals te zien is in A.x. Meerder afwisselend 4 en 8 steken op iedere naald aan de goede kant (dus 12 steken voor iedere herhaling in de hoogte), brei de gemeerderde steken in tricotsteek aan elke kant van iedere A.2. Neem de markeerdraden in de hoogte mee tijdens het breien om de middelste steek te markeren en het midden van A.2. Herhaal zoals te zien is in A.x 24 keer in totaal in de hoogte, er zijn 339 steken in totaal op de naald. Het werk meet ongeveer 36 cm.

RAND:
Brei nu een rand in kantpatroon als volgt:
1 kantsteek in ribbelsteek, A.6 (= 48 herhalingen van 7 steken op de eerste naald) tot er 2 steken over zijn op de naald, 1 steek in tricotsteek, 1 kantsteek in ribbelsteek. Ga zo verder in patroon heen en weer gebreid tot het hele telpatroon in de hoogte is gebreid. Er zijn nu 675 steken op de naald. Brei 2 ribbels. Kant af. Om een strakke afkantrand te voorkomen gebruikt u een grotere naald of maakt u een omslag welke afgekant wordt na ongeveer iedere 4e steek. Hecht af.

Dit patroon is gecorrigeerd.

Gewijzigd online: 19.01.2018
Ontbrekend symbool toegevoegd

Telpatroon

symbols = recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
symbols = maak 1 omslag tussen 2 steken. Brei op de volgende naald de omslag averecht, zodat er gaatjes ontstaan.
symbols = maak 1 omslag tussen 2 steken. Brei op de volgende naald de omslag gedraaid averecht, om een gaatje te voorkomen
symbols = 2 steken recht samen
symbols = haal 1 steek recht af, 1 recht, haal de afgehaalde steek over de gebreide steek
symbols = haal 1 steek recht af, 2 steken recht samen, haal de afgehaalde steek over de samengebreide steken
diagram
diagram

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Laat een opmerking achter voor DROPS 183-17

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (45)

country flag Charo wrote:

Buenos días, el error que había en un principio ya está corregido en la página? Pulsó en el comentario en rojo y solo indica la fecha en la que se actualizó

03.04.2024 - 13:07

DROPS Design answered:

Hola Charo, la nota de corrección en rojo solo indica que se ha hecho una corrección en una fecha específica, por si alguien tiene el patrón impreso desde antes. El patrón publicado online está ya corregido; las correcciones ya han sido aplicadas al texto, así que es la versión correcta.

07.04.2024 - 23:28

country flag Ula wrote:

Chiałabym zapytać czy jest wzór pasującego beretu do tego szala jak np ten pokazany na zdjęciu poniżej? Nie znalazłam linku do niego. Dziekuje z góry

08.03.2023 - 21:15

DROPS Design answered:

Witaj Ulu, klientka pisze, że beret jest zbitką kilku wzorów :) Także nie ma w naszej bazie wzoru na ten konkretny beret. W wyszukiwarce przejrzyj nasze berety, może coś Ci się rzuci w oko. Pozdrawiamy serdecznie i dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami!

09.03.2023 - 08:25

country flag Ula wrote:

Prułam kilkukrotnie aż do dwóch rzedów przed wzorem fantazyjnym. Rzeczywiście w trakcie kilku pierwszych rzędów wydaje sie ze piony podziału z dodawaniem oczek nie wypadają w połowie listków ale zaryzykowałam i poszłam dalej i jest okej. Czyli taka specyfika wzoru. Dziękuję za sprawdzenie i pozdrawiam serdecznie

08.03.2023 - 21:14

DROPS Design answered:

Bardzo się cieszę. Koniecznie zamieść zdjęcie gotowego szala w mediach społecznościowych albo w galerii DropsFan na naszej stronie, chętnie go zobaczymy :) Pozdrawiamy

09.03.2023 - 08:18

country flag Ula wrote:

Dzień dobry. Napotkałam na problem.. W miejscu gdzie rozpoczyna sie wzor schemat A 6, jeden z 'listkow' wzoru wypada za wcześnie, jest przesuniety wzgledem środka chusty. Liczba oczek sie zgadza. Nie wiem co zrobic aby to 'naprawic'. Prosze o pomoc. Pozdrawiam serdecznie

04.03.2023 - 12:54

DROPS Design answered:

Witaj Ulu, nie widzę innej opcji jak tylko spruć ten fragment, gdyż prawdopodobnie zdarzył się jakiś błąd po drodze. Sprawdziłam komentarze, ale nikt nie zgłasza problemu z tym schematem. Zobacz jeszcze kurs jak czytać schematy TUTAJ 06.03.2023 - 16:05

country flag Rosita wrote:

Buonasera grazie per la vostra risposta ma non è servita a risolvere il problema, ho capito che devo seguire lo schema ax con le 51 maglie, ma essendo tutti aumenti, ma alla fine del ferro rimangono maglie in più che non si sa come lavorare, in più i forellini vengono sfalzati, in quanto il vostro schema è basato su un numero di maglie precedente alle 51,prego di essere più chiari nelle risposte, grazie

06.01.2023 - 00:25

DROPS Design answered:

Buonasera Rosita, può inserire i segnapunti per delimitare i diagrammi: gli aumenti si lavorano a maglia rasata. Buon lavoro!

06.01.2023 - 22:25

country flag Rosita wrote:

Buonasera, dopo le 51 maglie ri eseguendo lo schema ax compreso a2 con i quattro aumenti oltre a ritrovarsi a fine giro con maglie in più che non si capisce come bisogna lavorarle i segna punti naturalmente vengono spostati di ferro in ferro così i fori non risulteranno più allineati come dovrebbero essere! C'è qualche fortunata che ha passato questi ostacoli e mi sappia spiegare bene come proseguire? Grazie

04.01.2023 - 20:36

DROPS Design answered:

Buonasera Rosica, dopo aver raggiunto le 51 maglie, deve proseguire lavorando solo su A.X e con gli aumenti come prima. Buon lavoro!

05.01.2023 - 23:16

country flag Rosica wrote:

Buonasera, potreste gentilmente chiarire lo schema, in quanto dopo aver eseguito da a1ad a5 rimangono le famose 51 maglie, ma quando si ri esegue lo schema per gli aumenti alternati, già dal primo ferro (eseguendo ancora da a1 a 5 compreso a. 2 , mi avanzano delle maglie in più che non so come lavorare! E se dovessi aggiungere come dite voi anche gli altri aumenti di 8m.alla fine del ferro dopo lo schema me ne ritroverai ancora di più come devo lavorarle? Grazie

04.01.2023 - 19:02

DROPS Design answered:

Buonasera Rosica, dopo aver raggiunto le 51 maglie, deve proseguire lavorando solo su A.X e con gli aumenti come prima. Buon lavoro!

05.01.2023 - 23:15

country flag Leila Müller wrote:

Guten Abend Bei den 51 Maschen bin ich stehen geblieben. In der nächsten Musterreihe: Wenn ich A.x einmal durchstricke, sind natürlich ein paar Maschen übrig.. Wie genau gehe ich da also vor? Danke Gruss Leila

08.05.2022 - 22:40

DROPS Design answered:

Liebe Frau Müller, nehmen Sie wie zuvor zu, dh: am Anfang A.1x und A.4x, in der Mitte jedes A.2 und am Ende A.3x + A.5x. Viel Spaß beim stricken!

09.05.2022 - 08:43

country flag Maud wrote:

I cannot see the diagram for the lace - please advise

01.10.2021 - 13:41

DROPS Design answered:

Dear Maud, you should see all diagrams under diagram text, if needed refresh the page and/or empy the cache can help. Happy knitting !

01.10.2021 - 16:13

country flag Susanne Egede wrote:

Hej jeg kan gennemskue denne tekst. \r\nGentag udtagningerne som vist i A.x. Der tages skiftevis 4 og 8 masker ud på hver pind fra retsiden (dvs 12 masker for hver gentagelse i højden), de nye masker strikkes i glatstrik på hver side af hver A.2. Lad mærkerne følge med i arbejdet for at markere midt-masken og midten af A.2. \r\nKan i forklare mig?\r\nMvh Susanne,

28.09.2021 - 15:23

DROPS Design answered:

Hej Susanne, jo på første udtagningspind ifølge A.x tager du 4 masker ud (fra retsiden), på næste udtagningspind (fra retsiden) tager du 8 masker ud, sådan skifter du med 4 og 8 masker ifølge A.x. God fornøjelse!

06.10.2021 - 14:00