Gypsy Wagon by DROPS Design

Heklet teppe med åttekantede og kvadratiske hekleruter. Arbeidet er heklet i DROPS Andes.

DROPS 180-9
DROPS Design: Modell an-051
Garngruppe E eller C + C
-----------------------------------------------------------
Mål: Bredde: ca 100 cm. Lengde: ca 156 cm.
Materialer:
DROPS ANDES fra Garnstudio (tilhører garngruppe E)
600 g farge 5610, brun
200 g i følgende farger:
farge 5310, lys brun
farge 0619, beige
farge 4300, gammelrosa
farge 4276, tåkerosa
farge 0206, lys beige
farge 7120, lys grågrønn
farge 7130, sjøgrønn

Arbeidet kan også hekles med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe E)" – se linken under.

DROPS HEKLENÅL NR 9 – eller den nålen du må bruke for å få 8 staver på 10 cm i bredden. 1 kvadrat måler 12 x 12 cm, 1 åttekant måler 28 cm i diameter (målt fra side til side).
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


65% Ull, 35% Alpakka
fra 59.95 kr /100g
DROPS Andes uni colour DROPS Andes uni colour 59.95 kr /100g
LindeHobby
Bestill
DROPS Andes mix DROPS Andes mix 61.95 kr /100g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 1199kr. Les mer.

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.4. Diagram A.3 og A.4 viser monteringen.

FARGER ÅTTEKANT:
Det hekles totalt 15 åttekantede hekleruter med følgende fargekombinasjoner:
ÅTTEKANT-1 (3 stk):
OPPLEGG + 1.OMGANG: lys beige
2.OMGANG: tåkerosa
3.-5.OMGANG: lys brun
6.OMGANG: brun

ÅTTEKANT-2 (3 stk):
OPPLEGG + 1.OMGANG: lys beige
2.OMGANG: tåkerosa
3.-5.OMGANG: gammelrosa
6.OMGANG: brun

ÅTTEKANT-3 (2 stk):
OPPLEGG + 1.OMGANG: lys grågrønn
2.OMGANG: sjøgrønn
3.-5.OMGANG: tåkerosa
6.OMGANG: brun

ÅTTEKANT-4 (2 stk):
OPPLEGG + 1.OMGANG: lys brun
2.OMGANG: beige
3.-5.OMGANG: lys grågrønn
6.OMGANG: brun

ÅTTEKANT-5 (2 stk):
OPPLEGG + 1.OMGANG: lys brun
2.OMGANG: gammelrosa
3.-5.OMGANG: sjøgrønn
6.OMGANG: brun

ÅTTEKANT-6 (3 stk):
OPPLEGG + 1.OMGANG: gammelrosa
2.OMGANG: lys beige
3.-5.OMGANG: beige
6.OMGANG: brun

FARGER KVADRAT:
Det hekles totalt 20 kvadratiske hekleruter med følgende fargekombinasjoner:
KVADRAT-A (6 stk)
OPPLEGG + 1.OMGANG: lys grågrønn
2.OMGANG: sjøgrønn
3.OMGANG: brun

KVADRAT-B (6 stk):
OPPLEGG + 1.OMGANG: lys beige
2.OMGANG: lys brun
3.OMGANG: brun

KVADRAT-C (4 stk):
OPPLEGG + 1.OMGANG: lys beige
2.OMGANG: tåkerosa
3.OMGANG: brun

KVADRAT-D (4 stk):
OPPLEGG + 1.OMGANG: tåkerosa
2.OMGANG: gammelrosa
3.OMGANG: brun

FARGEBYTTE:
For å få penest overgang ved fargebytte byttes det farge når siste kast og gjennomtrekking på siste maske på omgangen gjenstår, deretter trekkes siste kast med ny farge gjennom alle løkkene på nålen. Fest trådene underveis.
----------------------------------------------------------

TEPPE:
Teppet består av 15 åttekanter og 20 kvadrater i ulike fargekombinasjoner. Disse heklerutene monteres til slutt. Deretter hekles det en kant rundt hele teppet.

ÅTTEKANT:
Hekle rundt etter diagram A.1 på nål 9. Les FARGER ÅTTEKANT og FARGEBYTTE over. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN! En åttekant måler 28 cm i diameter målt fra side til side.

KVADRAT:
Hekle rundt etter diagram A.2 på nål 9. Les FARGER KVADRAT og FARGEBYTTE over. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN! Et kvadrat måler 12 x 12 cm.

MONTERING:
Legg heklerutene utover med riktig rutenummer som vist i diagram A.3.
Det hekles sammen på nål 9 med brun - se diagram A.4. Det hekles sammen til striper på skrå - se tykk linje. Hekle 1 fastmaske i bakre ledd av hver fastmaske gjennom begge lag. Deretter hekles åttekantene/rutene sammen som vist på stiplet linje. Hekle 1 kjedemaske der 2 sammenheklinger møtes - se sirkel, 1 fastmaske om hjørnebuen og 1 fastmaske i bakre ledd av hver av de 10 fastmaskene gjennom begge lag, 1 fastmaske om hjørnebuen.

KANT:
Det hekles en avsluttende kant rundt hele teppet på nål 9 med brun - se diagram A.4. Hekle 1 omgang med staver rundt hele teppet ved å hekle 1 stav i hver fastmaske, og om luftmaskebuene hekles det slik: Der det går vinkel utover (se pil-1), hekles det 2 staver, 2 luftmasker og 2 staver om luftmaskebuen. Der det går vinkel innover (se pil-2), hekles 1 stav om luftmaskebuen på den første kvadrat/åttekant og hekle 1 stav om luftmaskebuen på den andre kvadrat/åttekant. Omgangen starter med 3 luftmasker og avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på begynnelsen av omgangen, deretter klippes og festes tråden.

Diagram

symbols = kjedemaske
symbols = luftmaske
symbols = fastmaske i maske
symbols = stav om luftmaskebuen/luftmaskeringen
symbols = stav i masken
symbols = dobbelstav om luftmaskeringen
symbols = 3 trippelstaver hekles sammen slik: Hekle 3 trippelstaver i masken - men vent med siste kast og gjennomtrekk på alle disse trippelstavene, deretter trekkes siste kast gjennom alle 4 løkkene på nålen
symbols = 4 luftmasker, sett dem til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske – se punkt på sirkel, omgangen starter og slutter her
diagram
diagram
diagram
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

5) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

6) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

7) Hvilken størrelse skal jeg velge?

Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.

Du finner målskissen nederst i oppskriften.

See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse

til toppen

8) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

9) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

10) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

11) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

12) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

13) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

14) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

15) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

16) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

17) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

18) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

19) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

20) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

21) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

22) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

23) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

24) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

25) Hvorfor nupper plagget mitt?

Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.

Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (15)

country flag Nathalie Leclerc wrote:

Bonjour, à l’assemblage, je ne comprends ou débute le travail lorsqu’on dit crocheter 1 maille coulée au niveau où les 2 épaisseurs se rejoignent – voir cercle, 1 maille serrée autour de l’arceau du coin et 1 maille serrée dans le brin arrière de chacune des 10 mailles serrées en piquant dans les 2 épaisseurs, 1 maille serrée autour de l’arceau du coin.

28.04.2023 - 02:42

DROPS Design answered:

Cf réponse ci-dessous en espérant qu'elle vous sera utile.

28.04.2023 - 10:27

country flag Nathalie Leclerc wrote:

Bonjour, au niveau assemblage, je ne comprends pas le plan A.4. Ou le travail débute et termine lorsqu’on dit: Crocheter 1 maille coulée au niveau où les 2 épaisseurs se rejoignent – voir cercle, 1 maille serrée autour de l’arceau du coin et 1 maille serrée dans le brin arrière de chacune des 10 mailles serrées en piquant dans les 2 épaisseurs, 1 maille serrée autour de l’arceau du coin. De plus, il y a 3 épaisseurs en référence à “voir cercle”. Merci

28.04.2023 - 00:15

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Leclerc, suivez d'abord les traits en gras pour assembler les motifs entre eux, par ex de bas en haut, vous assemblez 1 carré avec un hexagone, puis un côté de l'hexagone du bas avec l'hexagone du haut etc..; à ce niveau, suivez uniquement les traits en gras. Quand ces lignes diagonales sont faites, crochetez les motifs entre eux en suivant les lignes en pointillés: par ex, tout en bas, assemblez le carré avec l'hexagone en terminant par 1 maille coulée = cercle = transition entre le carré et les 2 hexagones. Bon assemblage!

28.04.2023 - 10:26

country flag Ida-Eline Engh wrote:

Hei! Jeg har bestilt garn etter oppskriften for teppet Gipsy Wagon men fargene ser ikke ut til å stemme med bildet. Jeg har nå to nyanser rosa, to nyanser blå og fire nyanser brunt / beige, mens på bildet er det to rosa, to blå, to brun / beige og to kaki / grønt...

14.01.2021 - 00:23

DROPS Design answered:

Hei Ida-Eline. Sjekk fargenr. du har på garnnøstene om det stemmer med det som står i oppskriften. Ut ifra det du skriver på hva du har fått, syns jeg det stemmer. Jeg kan ikke se noen kaki/grønn farge på teppet. Dette kan ha noe med fargeinnstillingene på de enkelte skjermene. mvh DROPS design

15.01.2021 - 13:11

country flag Sharon wrote:

Many thX for another lovely Pattern. I made mine :30cm and 13.5cm (blocked sizes) and used I only used 90g of light beige and >500g dark brown. I used the 6th brown for extra border ( BP HDC ) I recommend using 3410 amethyst instead of the old pink if you want a more uplifting colourway with slightly more contrast, the photo shows more contrast between colours than is actual, so changing the pink would remedy this as well. I hope you consider putting amethyst on your color list as an option .

28.02.2020 - 11:16

DROPS Design answered:

Dear Sharon, thanks for your suggestion - you are welcome to send us your link for our #dropsfan gallery - Read more here. Happy crocheting!

28.02.2020 - 14:23

country flag Sharon wrote:

For the octagon, I made first two rows with 7mm hooks and the rest with an 8mm. I dont understand that in the video the stitches are a lot looser crocheted than mine even though a 9mm is apparently used. like the dutch commentator, I also had to make the square with a 6mm hook to get 12cm, and also would have ended up with a much smaller octagon had I used the same size hook . Andes is a lovely yarn and I have Lots left for a cushion or two. There isnt as much constrast as the photo though

23.02.2020 - 23:40

DROPS Design answered:

Dear Sharon, everyone has its own tension, some crochet tight some other loose, you should try to check out which crochet hook size you would require to get the tension and maybe try to tighten your stitches in height if necessary - a href="https://www.garnstudio.com/faq.php?show=patterns&cid=19#question1">Read more here about tension. Happy crocheting!

24.02.2020 - 10:04

country flag Katie Garlic wrote:

Drops, Thank you for your answer. I saw cast on at the beginning of COLOURS OCTAGON: I read the whole pattern and saw it was crochet. Sorry aboutthat. I should have read the whole pattern.

05.07.2019 - 14:58

country flag Katie Garlic wrote:

Hi. Pattern says crochet. Why are the directions in knitting terms? Am I missing something?

03.07.2019 - 22:20

DROPS Design answered:

Hi Katie, please check your pattern once more as both our versions (in Brittish English and in US English as well) are correct and instructions are for crocheting. Happy crafting!

04.07.2019 - 00:22

country flag Suzie Korte wrote:

This is absolutely stunning

25.08.2018 - 23:10

country flag Dorothy J Baker wrote:

Absolutely Beautiful

25.08.2018 - 06:18

country flag Sofia Broborg wrote:

Hej! Går allt garn åt i alla färger till modell nr 180-9 eller är garnåtgången uträknad exakt? Funderar på om ev rest räcker till t ex ytterligare en rad...

23.10.2017 - 12:00

DROPS Design answered:

Hei Sofia. Vi har desverre ikke det nøyaktige garnforbruket som er tilbake, men du kan jo fint veie kvadratene (etter hver fargebytte) underveis når du hekler. Om du da ikke er ferdig med alle iflg oppskriften. Bare husk å nok til montering og kanten. God Fornøyelse!

23.10.2017 - 13:58

Kommentér oppskrift DROPS 180-9

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.