DROPS / 181 / 32

Twelve Clouds by DROPS Design

Strikket teppe med ruter i hullmønster. Arbeidet er strikket i 2 tråder DROPS Alpaca.

Stikkord: hullmønster, pledd, rute,
  • Twelve Clouds / DROPS 181-32 - Strikket teppe med ruter i hullmønster.
Arbeidet er strikket i 2 tråder DROPS Alpaca.
  • Twelve Clouds / DROPS 181-32 - Strikket teppe med ruter i hullmønster.
Arbeidet er strikket i 2 tråder DROPS Alpaca.
  • Twelve Clouds / DROPS 181-32 - Strikket teppe med ruter i hullmønster.
Arbeidet er strikket i 2 tråder DROPS Alpaca.
  • Twelve Clouds / DROPS 181-32 - Strikket teppe med ruter i hullmønster.
Arbeidet er strikket i 2 tråder DROPS Alpaca.
DROPS Design: Modell z-804
Garngruppe A + A eller C
-----------------------------------------------------------
Mål: ca 96 x 128 cm.
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
400 g farge 100, natur
400 g farge 9020, lys perlegrå

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se linken under.

DROPS PINNE NR 5 – eller den pinnen du må bruke for å få 17 masker hullmønster med 2 tråder på 10 cm i bredden. 1 rute måler ca 32 x 32 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Alpakka
fra 33.00 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 528kr. Les mer.

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = Strikk 2 pinner rett.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.3. Diagrammene viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten. A.4 viser hvordan rutene settes sammen.
----------------------------------------------------------

TEPPE:
Teppet består av 12 ruter som sys sammen.

RUTE A:
Legg opp 55 masker på pinne 5 med 1 tråd natur + 1 tråd lys perlegrå (= 2 tråder). Strikk 3 RILLER frem og tilbake – se forklaring over. Neste pinne strikkes slik fra retten: 3 kantmasker i rille, strikk A.1A (= 12 masker), strikk A.1B over de neste 24 maskene (= 2 rapporter à 12 masker), strikk A.1C (= 13 masker) og avslutt med 3 kantmasker i rille. Fortsett mønsteret slik. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når arbeidet måler ca 30 cm – avslutt etter en hel eller halv rapport i høyden, strikkes det 3 riller frem og tilbake over alle maskene. Fell av med rett fra retten. Ruten måler ca 32 x 32 cm. Strikk totalt 4 ruter.

RUTE B:
Legg opp 55 masker på pinne 5 med 2 tråder natur. Strikk 3 riller. Neste pinne strikkes slik fra retten: 3 kantmasker i rille, strikk A.2A (= 3 masker), strikk A.2B over de neste 42 maskene (= 7 rapporter à 6 masker), strikk A.2C (= 4 masker) og avslutt med 3 kantmasker i rille. Fortsett mønsteret slik. Når arbeidet måler ca 30 cm – avslutt etter en hel eller halv rapport i høyden og avpass målet etter rute A, strikkes det 3 riller frem og tilbake over alle maskene. Fell av med rett fra retten. Ruten måler ca 32 x 32 cm. Strikk totalt 4 ruter.

RUTE C:
Legg opp 55 masker på pinne 5 med 2 tråder lys perlegrå. Strikk 3 riller. Neste pinne strikkes slik fra retten: 3 kantmasker i rille, strikk A.3 over de neste 49 maskene (= 7 rapporter à 7 masker) og avslutt med 3 kantmasker i rille. Fortsett mønsteret slik. Når arbeidet måler ca 30 cm – avslutt etter en hel eller halv rapport i høyden og avpass målet etter rute A og rute B, strikkes det 3 riller frem og tilbake over alle maskene. Fell av med rett fra retten. Ruten måler ca 32 x 32 cm. Strikk totalt 4 ruter.

MONTERING:
Legg rutene som vist i A.4. Sy rutene sammen med 1 tråd lys perlegrå – sy kant i kant i ytterste ledd av ytterste maske slik at sømmen blir flat. Pass på at sømmene ikke strammer. Klipp og fest alle trådene.

Diagram

symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen
symbols = 2 rett sammen
symbols = ta 1 maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket
symbols = ta 1 maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 2 rett sammen, løft den løse masken over maskene som ble strikket sammen
diagram
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (28)

country flag Connie 24.02.2021 - 17:51:

Hello I would like to make this pattern, but I don’t like knitting to diagram. Have you a full written version of the pattern? Thank you for your help

user icon DROPS Design 25.02.2021 kl. 00:27:

Dear Connie, unfortunately we cannot give you a written out pattern, not only because our patterns are available at a number of languages, but also, because we believe that when one uses a pattern s/he can see not only the very next step, the very next stitch but also how the stitches in a row, and how rows relate to each other. We do have a lesson on how to follow a diagram here, and if you still find it difficult, you can always ask for help in person, or over the phone in the store where you bought your DROPS yarn from. Happy Knitting!

country flag Claudia 02.10.2020 - 09:23:

Gibt es einen Grund dafür, dass die hintereinander liegenden Quadrate nicht in einem durch gestrickt werden? (also weitergestrickt nach Farbwechsel) Das Zusammen nähen wäre dort schon einmal gespart und viel sauberer... Vielen Dank für einen kurzen Kommentar LG Claudia

user icon DROPS Design 02.10.2020 kl. 12:03:

Liebe Claudia, so wurde die Decke designt, aber gerne können Sie sie anpassen, wie Sie am liebsten haben. Viel Spaß beim stricken!

country flag Debbie 23.08.2020 - 16:54:

Hello! I am a fairly new knitter. What is the purpose of 2 strands verses 1 strand?

user icon DROPS Design 24.08.2020 kl. 07:23:

Hi Debbie, The 2 strands give you a thicker blanket and a tighter weave. Happy knitting!

country flag Paola 27.01.2020 - 19:55:

Salve, vorrei realizzarla in cotone avete qualche suggerimento per il filato da usare? Grazie

user icon DROPS Design 28.01.2020 kl. 08:44:

Buongiorno Paola. Può usare il filato Safran messo doppio, oppure il filato Paris (singolo) oppure il filato Belle (singolo). Verifichi sempre di ottenere il campione indicato.Per ulteriori consigli personalizzati, può rivolgersi al suo rivenditore Drops di fiducia. Buon lavoro!

country flag Elizabeth Durand 05.01.2020 - 16:08:

I believe your description of row 9, square A, posted 14.09.2017 is incorrect — you seem to have added a yarn over that is not on the chart, and omitted the slip 1, k2 together, pass slipped stitch over that occurs between A.1A and A.1B.

country flag Suzanne 05.01.2019 - 21:47:

Bonjour. Dans le modèle 181-32, carré A, lorsque deux jetés se suivent, doit-on tricoter la maille prise entre ces deux jetés? merci

user icon DROPS Design 07.01.2019 kl. 10:57:

Bonjour Suzanne, on n'a jamais 2 jetés qui se suivent directement dans A.1, au 1er rang par ex on a, dans A.1A: 4 m end, 2 m ens à l'end, 1 jeté, 1 m end, 1 jeté, glissez 1 m à l'end, 1 m end, passez la m glissée par-dessus la m tricotée, 3 m end. Bon tricot!

country flag Suzanne 03.01.2019 - 17:12:

Carré A Où est mon erreur??? Le patron se lit comment? de bas en haut et de droite à gauche? Le motif a 20 rangées. Après les 3 côtes mousses, j’ai débuté le motif (le 7e rang) par la 1re rangée située tout au bas du patron de la droite vers la gauche. Est-ce mon problème? Arrivée aux rangées 9 (end. 10 env. et11 end, le patron n’est plus en jersey mais en point mousse. Dans les photos le modèle est entièrement en jersey. Que se passe-t-il? Merci beaucoup

user icon DROPS Design 04.01.2019 kl. 12:03:

Bonjour Suzanne, Au rang 9 de A.1, tricotez les 2 premières m de A.1A avec la première m de A.1B, tricotez ensuite la dernière m de A.1B avec les 2 premières mailles du A.1B suivant (puis de A.1C). Veillez à toujours bien avoir le bon nombre de mailles dans chaque diagramme, ajoutez un marqueur si besoin, ça aide bien souvent. Les rangs sur l'envers du diagramme (= rangs pairs) se tricotent tous à l'envers (n'oubliez pas les 3 m point mousse au début et à la fin). Bon tricot!

country flag Suzanne Nuckle 02.01.2019 - 22:16:

Avec le fil Big merino quelle serait la bonne taille de broche svp merci

user icon DROPS Design 03.01.2019 kl. 08:15:

Chere Suzanne, je vous conseille de réaliser un échantillon pour vous assurer. Bon tricot!

country flag Simona 18.11.2018 - 20:08:

Buongiorno. Ho scelto di utilizzare il baby Alpaca silk, quanto filato devo ordinare sempre 400g per ogni colore? Ho provato ad usare il convertitore di filati ma non mi da la sostituzione da Alpaca a baby alpaca

user icon DROPS Design 18.11.2018 kl. 20:56:

Buonasera Simona, Alpaca e BabyAlpaca appartengono allo stesso gruppo di filati e hanno lo stesso metraggio, per cui può acquistare 400g di BabyAlpaca per colore. Buon lavoro!

country flag Simona 06.10.2018 - 14:28:

Buongiorno. Posso fare questa coperta per un neonato? Meglio baby merino o baby alpaca silk?

user icon DROPS Design 06.10.2018 kl. 16:22:

Buongiorno Simona. Entrambi i filati sono consigliati per capi per bambini. Baby Merino tende a cedere un po’ con il lavaggio. In entrambi i casi verifichi la tensione misurando un campione dopo averlo lavato e fatto asciugare. Buon lavoro!

Kommentér oppskrift DROPS 181-32

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.