Bright Side by DROPS Design

Strikkede DROPS sokker i ”Fabel” med hulmønster. Str 35 – 43.

Keywords: hulmønster, sokker
DROPS Design: Model nr fa-340
Garngruppe A
----------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 - 38/40 - 41/43
Fodens længde: 22 - 24 - 27 cm
Skaftets højde: 20 - 21 - 22 cm
Materialer:
DROPS FABEL fra Garnstudio
100 g i alle str i f.nr 100, natur

DROPS STRØMPEP nr 2,5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 26 m x 34 p glatstrik på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


75% Uld, 25% Polyamid
fra 17.95 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 17.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 18.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 20.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 35.9kr. Læs mere.

Instruktioner

MØNSTER:
Se diag A.1 til A.4.

RETSTRIK (strikkes rundt således):
1 omg ret og 1 omg vrang osv.

HÆLINDTAGNING:
1.p (= retsiden): Strik til der er 6-7-7 m tilbage, tag næste m løs af p som om den skulle strikkes r, 1 r, løft den løse m over, vend arb.
2.p (= vrangen): Strik til der er 6-7-7 m tilbage, tag næste m løs af p som om den skulle strikkes vr, 1 vr, løft den løse m over, vend arb.
3.p (= retsiden): Strik til der er 5-6-6 m tilbage, tag næste m løs af p som om den skulle strikkes r, 1 r, løft den løse m over, vend arb.
4.p (= vrangen): Strik til der er 5-6-6 m tilbage, tag næste m løs af p som om den skulle strikkes vr, 1 vr, løft den løse m over, vend arb.
Fortsæt indtagningen på samme måde ved at strikke til der er 1 m mindre tilbage før der tages 1 m løst af, til der er 14-14-16 m tilbage på p.
----------------------------------------------------------

SOKKER:
Arb strikkes rundt på strømpep. Slå 72-72-72 m op på strømpep 2,5 med Fabel. Strik 2 omg retstrik – se forkl over. Derefter strikkes A.1 over alle m. Når A.1 er strikket 1 gang i højden strikkes A.2 totalt 7 gange i bredden Samtidig med at der tages 2 m ind jævnt fordelt på første omg = 70-70-70 m. På sidste omg i A.2 tages der 6-2-2 m ind jævnt fordelt = 64-68-68 m. Strik A.1 over alle m. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når A.1 er strikket 1 gang i højden strikkes A.3 totalt 8 gange i bredden Samtidig med at der på første omg tages 0-4-4 m ind jævnt fordelt = 64-64-64 m. På sidste omg i A.3 tages der 6-4-0 m ind = 58-60-64 m. Når A.3 er strikket 1 gang i højden strikkes A.1 over alle m. Arb måler ca 15 cm. Derefter strikkes der glatstrik til færdigt mål. Når arb måler 19-20-21 cm tages der 3-1-1 m ind jævnt fordelt = 55-59-63 m.

Strik videre til arb måler 20-21-22 cm. Nu beholdes de første 12-13-14 m på p, sæt de næste 31-33-35 m på en tråd (= midt ovenpå foden) og behold de sidste 12-13-14 m på p = 24-26-28 m til hæl. Strik glatstrik frem og tilbage over hæl-maskerne i 5-5½-6 cm. Sæt 1 mærke, HERFRA MÅLES ARB VIDERE. Nu tages der ind til hæl - læs HÆLINDTAGNING! Efter hælindtagningen strikkes der 13-14-16 m op på hver side af hælen og de 31-33-35 m fra tråden sættes tilbage på p = 71-75-83 m.

Sæt 1 mærke på hver side af de 31-33-35 m ovenpå foden.
Strik videre i glatstrik men m ovenpå foden (dvs 31-33-35 m) strikkes således: Strik 5-6-7 m glatstrik, A.4 over de næste 21 m, 5-6-7 m glatstrik Samtidig med at der tages ind i hver side således: Strik de 2 sidste m før de 31-33-35 m ovenpå foden drejet ret sammen og strik de 2 første m efter de 31-33-35 m ovenpå foden ret sammen. Tag ind således på hver 2.omg totalt 9-9-11 gange = 53-57-61 m. Når A.4 er strikket færdig strikkes der glatstrik over alle m. Strik videre til arb måler 18-19-21 cm målt fra mærket på hælen (= 4-5-6 cm tilbage før færdig mål). Tag 1 m ind = 52-56-60 m.

Sæt 1 mærke i hver side så der bliver 26-28-30 m både ovenpå og under foden. Fortsæt i glatstrik over alle m Samtidig med at der tages ind til tå på hver side af begge mærker. Tag ind således før 1 m ret og mærket: 2 m ret sammen. Tag ind således efter mærket og 1 m ret: 2 m drejet ret sammen. Gentag indtagningen i hver side på hver 2.omg totalt 4-7-9 gange og derefter på hver omg totalt 6-3-2 gange = 12-16-16 m tilbage på p. På næste omg strikkes alle m ret sammen 2 og 2. Klip tråden og træk den gennem de resterende m, træk sammen og hæft tråden godt. Strik 1 sok til.

Diagram

symbols = ret
symbols = vrang
symbols = 2 ret sammen
symbols = tag 1 m løst af p som om den skulle strikkes ret, 1 r, løft den løse m over
symbols = slå om mellem 2 m
symbols = tag 1 m løst af p som om den skulle strikkes ret, 2 ret sammen, løft den løse m over
diagram
diagram

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 167-32) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

signature-image signature

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Alle vore opskrifter har instruktionsvideoer som kan være til hjælp.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (14)

country flag Kimberly wrote:

Hello. I’m confused by instructions: on next round k all sts tog 2 x 2. Does that mean k2tog until there are 6 stitches left? Or to work a k2tog bind off (knit 2 together, return stitch to left needle and knit together with next stitch; repeat until all stitches are bound off)? I’m sorry if this is a silly question; I’m a self-taught knitter and haven’t seen instructions like that before now. Thank you for your help and all the wonderful patterns!!

05.01.2022 - 15:23

DROPS Design answered:

Dear Kimberly, you mean at the very end of the sock, correct? then yes it means to knit 2 stitches together all the round so that there 6 sts remain at the end of the last round. this video may help you to finish the sock (just at the very end, remember that the video is jsut showing a technique, don't follow the number of sts in the video, just look at how the sock is finished). Happy knitting!

05.01.2022 kl. 17:13

country flag Carmel O'Brien wrote:

Can you suggest how I can do this pattern for a larger size ie, eu size 45 foot or can you suggest another patterns for that size with a lace or fancy pattern, not just plain or ribbed. Thank you

07.11.2021 - 15:00

DROPS Design answered:

Dear Mrs O'Brien, we are unfortunately unable to adjust every pattern to every request; Please contact your DROPS store or any knitting forum for any individual assistance adapting the pattern to another size. Thanks for your comprehension.

08.11.2021 kl. 07:38

country flag Elisabeth Wikdahl wrote:

Jag skulle vilja förlänga skaftet från 21 cm till 48 cm. Hur gör jag ?

17.08.2021 - 06:48

DROPS Design answered:

Hei Elisabeth. På strømper med høyt skaft er det økt masker hvor lengre opp på foten du kommer. For å strikke disse strømpene med dette mønstret vil du ikke få den økningen. Design avd. har ikke mulighet til å omskrive/legge til nye diagram pga av økninger. Ta evnt en titt på andre høye strømper vi har, f.eks DROPS 117-12, 112-7 og 103-10. mvh DROPS design

18.08.2021 kl. 13:34

country flag Bjørg Bruland wrote:

Hei 😊 Jeg har strikket Bright Side i Drops Fabel garn, og de ble kjempe fine. Nå lurer jeg på om jeg kan bruke Drops Nord garn til samme oppskriften?

09.04.2021 - 15:02

DROPS Design answered:

Hej Bjørg, ja det kan du, de to kvaliteter tilhører samme garngruppe :)

12.04.2021 kl. 14:47

country flag Louise wrote:

Er der noget galt med opskriften? Jeg er i A.3 og har 64 masker. Men kan ikke få det til at passe med omgang 5 i a.3

11.12.2020 - 18:54

DROPS Design answered:

Hej Louise, du strikker de 8 masker i A.3 8 gange. Pind 5 strikkes således: 2 ret, 2ret sammen, 1 omslag, 1 ret, 1 omslag, tag 1 maske løst af pinden, 1 ret løft den løse m over, 1 ret Gentag disse 8 masker 8 gange. God fornøjelse!

14.12.2020 kl. 13:45

country flag Margareta Hjelmstedt wrote:

Mönster Drops 167-32 Att sticka från början +A1, A2, A1, A3, A1 blir 74 varv vilket blir ca 22 cm enligt er lista där 34 v = 10 cm. I beskrivningen står det att det blir 15 cm, det blir fel mått på höjden. Siffrorna ska sedan ändras efter detta. Med vänlig hälsning Margareta

23.05.2020 - 17:22

country flag Janice Ruffner wrote:

Is there a download for this pattern?

09.07.2019 - 17:32

DROPS Design answered:

Dear Janice, you can print the patttern by clicking on the icon "print: pattern" at any time (see right above the pattern text). Choosing a virtual printer (in your computer options) will allow you to save it as a .PDF file. Happy knitting!

09.07.2019 kl. 21:17

country flag Barbara Bartlett wrote:

Thank you for answering my question so promptly. Also I am up to round 10 in A.1 and the circumference of the sock seems very big to me. Normally my socks are 64 stitch cast on. Can this be downsized and if so how would I go about that?I love the pattern, but afraid it would be way to big for me.

04.07.2019 - 14:46

DROPS Design answered:

Dear Mrs Bartlett, make sure you have the correct tension in width = 26 sts = 10 cm. Note that you will decrease at the beg and at the end of A.2 (to 64 sts after A.2 in first size). Happy knitting!

04.07.2019 kl. 16:15

country flag Barbara Bartlett wrote:

How do I knit the A.1 diagram for this pattern?

04.07.2019 - 03:39

DROPS Design answered:

Dear Barbara, knit the rows from the bottom up, and from the right to the left. 1st round: knit, 2nf. round purl, 3. round: knit, 4th round purl, 5th round: knit, , 6th ound knit, 7th round: *yo, k2tog*, repeat *-*, 8th round: knit, 9th round knit, 10th roun purl, 11th round: knit, 12th round purl, 13rh round knit, 14th round purl. Happy Knitting!

04.07.2019 kl. 09:31

country flag Tina wrote:

Fant ut av det - mønsteret er opp ned!! Jaja, sokkane vart fine likevel :'-D

03.11.2016 - 23:47

Kommentere opskrift DROPS 167-32

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

#dropsfan gallery

Bright Side Socks

Peggy Coppersmith Tabar‎, United States