DROPS / 164 / 7

Sweet Winter Hat by DROPS Design

Sættet består af: Strikket DROPS hue i 2 tråde ”Brushed Alpaca Silk” eller 1 tråd ”Melody” med nordisk mønster, pomponer og kant i retstrik, samt strikket hals rib.

DROPS Design: Model nr as-042
Garngruppe C + C eller E
----------------------------------------------------------
HUE:
Størrelse: One-size
Passer hovedmål: 54/56 cm.
Materialer:
DROPS BRUSHED ALPACA SILK fra Garnstudio
25 g f.nr 03, grå
25 g f.nr 02, lys grå
25 g f.nr 08, lyng
25 g f.nr 01, natur

Eller brug:
DROPS MELODY fra Garnstudio
50 g f.nr 04, grå
50 g f.nr 03, perlegrå
50 g f.nr 10, lyng
50 g f.nr 01, natur

DROPS RUNDP (40 cm) nr 6 - eller det p.nr du skal bruge for at få 13 m x 17 p glatstrik på med 2 tråde Brushed Alpaca Silk eller 1 tråd Melody på 10 x 10 cm.
DROPS RUNDP (40 cm) nr 5,5 - til kant i retstrik.

HALS:
Størrelse: S/M - L/XL
Mål: Omkreds: Ca 52-55 cm. Højde: 20-22 cm.
Materialer:
DROPS BRUSHED ALPACA SILK fra Garnstudio
50 g i begge str i f.nr 03, grå

Eller brug:
DROPS MELODY fra Garnstudio
50 g i begge str i f.nr 04, grå

DROPS RUNDP (40 cm) nr 5,5 - eller det p.nr du skal bruge for at få 14 m x 18 p glatstrik med 2 tråde Brushed Alpaca Silk eller 1 tråd Melody på 10 x 10 cm.

----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

77% Alpaca, 23% Silke
fra 17.95 kr /25g
DROPS Brushed Alpaca Silk uni colour DROPS Brushed Alpaca Silk uni colour 17.95 kr /25g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 89.75kr. Læs mere.

Instruktioner

STRIKKETIPS:
For at undgå at strikkefastheden bliver for stram når der strikkes mønsterstrik er det vigtig at trådene ikke strammes på bagsiden af arb. Gå evt et p.nr op når der strikkes mønster hvis mønsteret strammer lidt.

TIPS VED DOBBELT TRÅD:
Brug tråden fra indersiden og ydersiden af nøglet. Når du skifter til et nyt nøgle er det en god ide at ikke skifte begge tråde samtidig - da bliver det ikke så tykt når du hæfter trådene.

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver p.

MØNSTER:
Se diag A.1. Diag viser alle p i mønsteret set fra retsiden. Alle m i mønsteret strikkes i glatstrik med 2 tråde.

INDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 m ind ved at strikke 2 m ret sammen.
----------------------------------------------------------

HUE:
Arb strikkes frem og tilbage på rundp og sys sammen midt bagpå - læs TIPS VED DOBBELT TRÅD og STRIKKETIPS! OBS: De 3 m retstrik i hver side strikkes altid i bundfarven på hver p i mønsteret!

Slå 73 m op med 2 tråde grå Brushed Alpaca Silke eller 1 tråd grå Melody på rundp 5,5. Strik 6 p retstrik frem og tilbage - se forkl over, og tag 6 m ind jævnt fordelt på 5.p (men ikke over de yderste 3 m i hver side) - læs INDTAGNINGSTIPS = 67 m. Skift til rundp 6 og fortsæt med MØNSTER - se forkl over, således: Strik 3 m retstrik, strik A.1 (= 12 m) 5 gange i bredden, strik første m i A.1 igen så mønsteret bliver symmetrisk i hver side, 3 m retstrik. Fortsæt således frem og tilbage. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når A.1 er strikket færdig i højden fortsættes der med 2 tråde grå Brushed Alpaca Silk eller 1 tråd grå Melody til færdigt mål. Når arb måler 20 cm strikkes der således: Strik til der er 10 m tilbage, vend og strik til der er 10 m tilbage, vend og strik til der er 15 m tilbage, vend og strik til der er 15 m tilbage. Fortsæt således med at strikke over 5 m mindre for hver p til arb måler totalt 25 cm. Skift til rundp 5,5. Strik 2 p retstrik over alle m og tag 6 m ud jævnt fordelt på første p = 73 m. Luk af.

POMPONER:
Lav 2 store, pomponer med grå på ca 7 cm i diameter. Sy en pompon fast i hver ende af opslåningskanten.

MONTERING:
Buk huen så aflukningskanten ligger dobbelt. Start yderst i hver side og sy m pænt sammen en og en mod midten af aflukningskanten. Klip og hæft trådene.
----------------------------------------------------------

HALS:
Halsen strikkes rundt på rundp. Læs TIPS VED DOBBELT TRÅD! Slå 76-84 m op på rundp 5,5 med 2 tråde Brushed Alpaca Silk eller 1 tråd Melody. Strik Rib (2 ret/2 vrang) i 20-22 cm. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! luk af med ret over ret og vrang over vrang.

Diagram

= 2 tråde grå BAS eller 1 tråd grå M
= 2 tråde lyng BAS eller 1 tråd lyng M
= 2 tråde natur BAS eller 1 tråd natur M
= 2 tråde lys grå BAS eller 1 tråd perlegrå M

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 164-7) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (26)

Coraline 14.11.2019 - 15:31:

Bonjour , quand on fait les rangs raccourcis qu’est ce qu’on fait avec les mailles non tricotées de chaque côté ? Exemple les 10 mailles ou 5 mailles non tricoteées sont en attente sur l’aiguille .. elles ne sont pas encore rabattues . Merci de votre aide !

DROPS Design 14.11.2019 kl. 15:50:

Bonjour Coraline, on laisse les mailles de chaque côté en attente jusqu'à la fin des rangs raccourcis, on les reprendra ensuite quand on va tricoter la côte mousse sur toutes les mailles avec l'aiguille 5,5. Bon tricot!

Kathryn 21.10.2019 - 17:07:

Hi, the pattern says to use a40cm circular needle or long enough to cast on 13st but then it says cast on 73st which will not fit on a 40cm needle, but 14st would. ???

DROPS Design 22.10.2019 kl. 07:28:

Hi Kathryn, The 13 stitches mentioned after the needle size is for your knitting tension - so 13 stitches x 17 rows should give you 10 x 10 cm if your tension is right. If you find the length of the needle too short you could try 60 cm in length. Happy knitting!

Gwendoline HILLAIRET 13.12.2018 - 09:54:

Oui ça j\'avais compris mais le soucis quand on arrive a la fin des 15 mailles mais pour faire les mailles endroits ( point mousse) je me retrouve au milieu du travail et pas sur un côté du travail ?

DROPS Design 13.12.2018 kl. 12:35:

Bonjour Mme Hillairet, tout à fait, à la fin des rangs raccourcis, vous êtes au milieu du rang, vous pouvez couper le fil, glisser toutes les mailles sur la même aiguille et tricoter 1 rang sur l'endroit sur toutes les mailles en augmentant 6 mailles à intervalles réguliers. Bon tricot!

Gwen 12.12.2018 - 23:00:

Bonjour Alors moi j'ai compris pour laisser les mailles 10 puis 15 puis 20 mais arrive a 30 mailles on arrive au milieu du travail du coup je ne sais pas quoi faire?

DROPS Design 13.12.2018 kl. 09:28:

Bonjour Gwen, les rangs raccourcis se tricotent sur 5 m en moins à chaque rang: tricotez jusqu'à ce qu'il reste 10 m à la fin du rang sur l'endroit, tournez et tricotez jusqu'à ce qu'il reste 10 m à la fin du rang sur l'envers, tournez, tricotez 5 m en moins à la fin de chacun des rangs suivants de chaque côté (= on a 15 m non travaillées, puis 20 m, puis 25 m et ainsi de suite) jusqu'à ce que l'ouvrage mesure 25 cm. En fonction de votre tension en hauteur, vous aurez besoin de plus ou moins de rangs pour atteindre cette hauteur. Tricotez ensuite 2 rangs endroit sur toutes les mailles en augmentant 6 m au 1er de ces rangs. Bon tricot!

Irene 21.08.2018 - 05:58:

Salve, per fare il pompon da 7 cm di diametro immagino che il disco di cartone per realizzarlo dovra' essere di diametro maggiore, di quanto? Grazie

DROPS Design 21.08.2018 kl. 07:42:

Buongiorno Irene, il disco deve avere le stesse dimensioni del pom pom. Buon lavoro!

Dixie Houston 03.02.2018 - 17:02:

164-7. 67 stitches. 3 stitches beginning , pattern of multiples of 12 stitches ending 3 stitches.. why am I coming out with 1 extra stitch. ALso do I purl back in pattern ? I’m new at this. 🙃 Thanks

DROPS Design 05.02.2018 kl. 10:49:

Dear Mrs Houston, work the 67 sts as follows: 3 sts in garter st, repeat A.1 a total of 5 times (= over the next 60 sts), work now the first st in A.1 and finish with 5 sts in garter st = 5 + 60 + 1 + 5 = 67 sts. Diagram is worked in stocking st, ie K all RS rows and P all WS row. Happy knitting!

Céline 21.12.2017 - 06:30:

Bonjour. Je n'ai pas trop compris le système de réduire jusque 10 mailles d'un côté puis de l'autre, pour augmenter à 15 mailles d'un côté puis de l'autre, puis ravoir le même nombre qu'au début. Est-ce que quelqu'un pourrait m'aider ? Merci d'avance. Bonne journée.

DROPS Design 21.12.2017 kl. 07:48:

Bonjour Céline, on fait ici des rangs raccourcis pour le milieu du bonnet: tricotez 1 rang en laissant 10 m non tricotées à la fin du rang, tournez et tricotez le rang retour en laissant 10 m à la fin de ce rang (= 10 m non tricotées de chaque côté). Continuez ainsi en tricotant 5 m de moins à la fin de chaque rang sur l'endroit et sur l'envers (= on a 15 m non tricotées de chaque côté, puis 20 m, et ainsi de suite) jusqu'à ce que le bonnet mesure 25 cm, tricotez ensuite 2 rangs endroit (= 1 côte mousse) sur toutes les mailles de nouveau en augmentant 6 m au 1er rang. Bon tricot!

Irene 12.11.2017 - 14:33:

Si grazie, mi riferivo alla lunghezza da destra a sinstra, cioè quanto misura la riga delle 67 maglie? Secondo la gauge dovrebbe essere intorno a 51cm ma a occhio mi sembra piccola perciò volevo essere sicura...

DROPS Design 13.11.2017 kl. 08:55:

Buongiorno Irene. La misura non viene data. Il berretto viene cucito solo lungo il bordo di chiusura delle maglie, quindi non in tondo. Buon lavoro!

Irene 12.11.2017 - 10:22:

Salve. Si possono sapere le misure del cappello? Mi servirebbe soprattutto la lunghezza prima della cucitura. Grazie

DROPS Design 12.11.2017 kl. 12:25:

Buongiorno Irene. Lavora finchè il cappello non misura 25 cm. A questi aggiunge 2 ferri a legaccio e poi intreccia le maglie. Buon lavoro!

Dea 26.02.2017 - 15:58:

Buongiorno. Il diagramma mostra i ferri tutti sul diritto, ma bisogna lavorarlo avanti e indietro, quindi il 1 ferro sarà di andata ( a diritto) il secondo di ritorno (a rovescio) e così via? Grazie.

DROPS Design 26.02.2017 kl. 16:10:

Buonasera Dea. Sì è corretto.  Il primo ferro (dal basso) è un ferro di andata a diritto,  il secondo un ferro di ritorno a rovescio e così via. Buon lavoro!

Kommentere opskrift DROPS 164-7

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.