DROPS / 164 / 7

Sweet Winter Hat by DROPS Design

Settet består av: Strikket DROPS lue i 2 tråder ”Brushed Alpaca Silk” eller 1 tråd ”Melody” med nordisk mønster, pongponger og rillekant, og strikket hals i vrbord.

DROPS Design: Modell nr as-042
Garngruppe C + C (eller D)
----------------------------------------------------------
LUE:
Størrelse: One-size
Passer hodemål: 54/56 cm.
Materialer:
DROPS BRUSHED ALPACA SILK fra Garnstudio
25 g f.nr 03, grå
25 g f.nr 02, lys grå
25 g f.nr 08, lyng
25 g f.nr 01, natur
Eller bruk:
DROPS MELODY fra Garnstudio
50 g f.nr 04, grå
50 g f.nr 03, perlegrå
50 g f.nr 10, lyng
50 g f.nr 01, natur

DROPS RUNDP (40 cm) NR 6 - eller det p.nr du må bruke for å få 13 m x 17 p glstrikk på med 2 tråder Brushed Alpaca Silk eller 1 tråd Melody på 10 x 10 cm.
DROPS RUNDP (40 cm) NR 5,5 - til rillekanten.

HALS:
Størrelse: S/M - L/XL
Mål: Omkrets: Ca 52-55 cm. Høyde: 20-22 cm.
Materialer:
DROPS BRUSHED ALPACA SILK fra Garnstudio
50 g i begge str i f.nr 03, grå
Eller bruk:
DROPS MELODY fra Garnstudio
50 g i begge str i f.nr 04, grå

DROPS RUNDP (40 cm) NR 5,5 - eller det p.nr du må bruke for å få 14 m x 18 p glstrikk med 2 tråder Brushed Alpaca Silk eller 1 tråd Melody på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

77% Alpakka, 23% Silke
fra 37.00 kr /25g
DROPS Brushed Alpaca Silk uni colour DROPS Brushed Alpaca Silk uni colour 37.00 kr /25g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 185kr. Les mer.

Instruksjoner

STRIKKETIPS:
For å unngå at strikkefastheten blir strammere når det strikkes mønsterstrikk er det viktig at trådene ikke strammes på baksiden av arb. Gå evt opp på p.nr når det strikkes mønster dersom mønsteret strammer litt.

DOBBELTRÅDTIPS:
Bruk tråden fra innsiden og utsiden av nøstet. Ved bytting til nytt nøste er det lurt å ikke bytte begge trådene samtidig - da blir ikke trådfestingen etterpå så tykk.

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = 2 p rett.

MØNSTER:
Se diag A.1. Diag viser alle p i mønsteret sett fra retten. Hele mønsteret strikkes i glstrikk og med 2 tråder Brushed Alpaca Silk (= BAS) eller 1 tråd Melody (= M).

FELLETIPS:
Det felles 1 m med å strikke 2 m rett sammen.
----------------------------------------------------------

LUE:
Arb strikkes frem og tilbake på rundp og sys sammen midt bak – LES DOBBELTRÅDTIPS og STRIKKETIPS! NB: De 3 m rille i hver side strikkes alltid i bunnfargen på hver p i mønsteret!

Legg opp 73 m med 2 tråder grå Brushed Alpaca Silk eller 1 tråd grå Melody på rundp 5,5. Strikk 3 RILLER frem og tilbake - se forkl over, og fell på 5.p 6 m jevnt fordelt (men ikke over de ytterste 3 m i hver side) - LES FELLETIPS = 67 m. Bytt til rundp 6 og fortsett med MØNSTER - se forkl over, slik: Strikk 3 m rille, strikk A.1 (= 12 m) 5 ganger i bredden, strikk første m i A.1 slik at mønsteret blir symmetrisk i hver side, 3 m rille. Fortsett slik frem og tilbake. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når A.1 er strikket ferdig i høyden fortsettes det videre med grå (2 tråder Brushed Alpaca Silk/ 1 tråd Melody) til ferdig mål. Når arb måler 20 cm strikkes det slik: Strikk til det gjenstår 10 m, snu og strikk til det gjenstår 10 m, snu og strikk til det gjenstår 15 m, snu og strikk til det gjenstår 15 m. Fortsett slik med å strikke over 5 m mindre for hver p til arb måler totalt 25 cm. Bytt til rundp 5,5. Strikk 1 rille over alle m og øk på første p 6 m jevnt fordelt = 73 m. Fell av.

PONGPONGER:
Lag 2 store, pongponger med grå på ca 7 cm i diameter. Fest en pongpong i hver ende av oppleggskanten.

MONTERING:
Brett luen slik at avfellingskanten ligger dobbelt. Start ytterst i hver side og sy en og en m pent sammen mot midten av avfellingskanten. Klipp og fest tråder.
----------------------------------------------------------

HALS:
Halsen strikkes rundt på rundp. LES DOBBELTRÅDTIPS!
Legg opp 76-84 m på rundp 5,5 med 2 tråder Brushed Alpaca Silk eller 1 tråd Melody. Strikk vrbord (2 rett/2 vrang) i 20-22 cm. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Fell av med rett over rett og vrang over vrang.

Diagram

= 2 tråder grå BAS eller 1 tråd grå M
= 2 tråder lyng BAS eller 1 tråd lyng M
= 2 tråder natur BAS eller 1 tråd natur M
= 2 tråder lys grå BAS eller 1 tråd perlegrå M

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (28)

Beatriz 27.11.2020 - 17:02:

Bonjour, c'est-ce que j'ai fait 13mx17rx 2 fils BAS = en double (pour avoir 10cm), aiguilles 6,5,5,5 mais je n'arrive pas à avoir le bon résultat pour commencer à tricoter. j'ai changé les aiguilles de plus grandes à plus petites jusqu'à 4.5 et cela me donne toujours 7 cm sur 10 cm. quoi faire d'autre

DROPS Design 30.11.2020 kl. 07:51:

Bonjour Beatriz, vous tricotez peut-être serré? Essayez de changer d'aiguilles - mais pas seulement la taille, également la matière si possible, ça joue parfois sur votre tension. Demandez conseil à votre magasin (même par mail ou téléphone), il aura peut-être des astuces pour vous. Bon tricot!

Beatriz 27.11.2020 - 15:54:

Bonjour, je n'arrive pas à faire un échantillon 2 mailles ensemble Brushed Alpaca Silk comme indiqué. J'ai pris des aiguilles plus petites et plus grandes et j'arrive au même résultat, cad. ça ne me donne que 7 mailles sur 10. quoi faire d'autre, j'ai hâte de commencer ce bonnet et je suis incapable de le faire, merci beaucoup si vous pouvez m'aider

DROPS Design 27.11.2020 kl. 16:17:

Bonjour Beatriz, je ne suis pas sûre de comprendre, votre échantillon doit être de 13 m x 17rangs pour le bonnet avec 2 fils Brushed Alpaca Silk tricotés ensemble (= en double) - je ne comprends pas vos "2 mailles ensemble". Si vous n'avez pas le bon échantillon, vous ne pourrez obtenir les bonnes mesures. Bon tricot!

Coraline 14.11.2019 - 15:31:

Bonjour , quand on fait les rangs raccourcis qu’est ce qu’on fait avec les mailles non tricotées de chaque côté ? Exemple les 10 mailles ou 5 mailles non tricoteées sont en attente sur l’aiguille .. elles ne sont pas encore rabattues . Merci de votre aide !

DROPS Design 14.11.2019 kl. 15:50:

Bonjour Coraline, on laisse les mailles de chaque côté en attente jusqu'à la fin des rangs raccourcis, on les reprendra ensuite quand on va tricoter la côte mousse sur toutes les mailles avec l'aiguille 5,5. Bon tricot!

Kathryn 21.10.2019 - 17:07:

Hi, the pattern says to use a40cm circular needle or long enough to cast on 13st but then it says cast on 73st which will not fit on a 40cm needle, but 14st would. ???

DROPS Design 22.10.2019 kl. 07:28:

Hi Kathryn, The 13 stitches mentioned after the needle size is for your knitting tension - so 13 stitches x 17 rows should give you 10 x 10 cm if your tension is right. If you find the length of the needle too short you could try 60 cm in length. Happy knitting!

Gwendoline HILLAIRET 13.12.2018 - 09:54:

Oui ça j\'avais compris mais le soucis quand on arrive a la fin des 15 mailles mais pour faire les mailles endroits ( point mousse) je me retrouve au milieu du travail et pas sur un côté du travail ?

DROPS Design 13.12.2018 kl. 12:35:

Bonjour Mme Hillairet, tout à fait, à la fin des rangs raccourcis, vous êtes au milieu du rang, vous pouvez couper le fil, glisser toutes les mailles sur la même aiguille et tricoter 1 rang sur l'endroit sur toutes les mailles en augmentant 6 mailles à intervalles réguliers. Bon tricot!

Gwen 12.12.2018 - 23:00:

Bonjour Alors moi j'ai compris pour laisser les mailles 10 puis 15 puis 20 mais arrive a 30 mailles on arrive au milieu du travail du coup je ne sais pas quoi faire?

DROPS Design 13.12.2018 kl. 09:28:

Bonjour Gwen, les rangs raccourcis se tricotent sur 5 m en moins à chaque rang: tricotez jusqu'à ce qu'il reste 10 m à la fin du rang sur l'endroit, tournez et tricotez jusqu'à ce qu'il reste 10 m à la fin du rang sur l'envers, tournez, tricotez 5 m en moins à la fin de chacun des rangs suivants de chaque côté (= on a 15 m non travaillées, puis 20 m, puis 25 m et ainsi de suite) jusqu'à ce que l'ouvrage mesure 25 cm. En fonction de votre tension en hauteur, vous aurez besoin de plus ou moins de rangs pour atteindre cette hauteur. Tricotez ensuite 2 rangs endroit sur toutes les mailles en augmentant 6 m au 1er de ces rangs. Bon tricot!

Irene 21.08.2018 - 05:58:

Salve, per fare il pompon da 7 cm di diametro immagino che il disco di cartone per realizzarlo dovra' essere di diametro maggiore, di quanto? Grazie

DROPS Design 21.08.2018 kl. 07:42:

Buongiorno Irene, il disco deve avere le stesse dimensioni del pom pom. Buon lavoro!

Dixie Houston 03.02.2018 - 17:02:

164-7. 67 stitches. 3 stitches beginning , pattern of multiples of 12 stitches ending 3 stitches.. why am I coming out with 1 extra stitch. ALso do I purl back in pattern ? I’m new at this. 🙃 Thanks

DROPS Design 05.02.2018 kl. 10:49:

Dear Mrs Houston, work the 67 sts as follows: 3 sts in garter st, repeat A.1 a total of 5 times (= over the next 60 sts), work now the first st in A.1 and finish with 5 sts in garter st = 5 + 60 + 1 + 5 = 67 sts. Diagram is worked in stocking st, ie K all RS rows and P all WS row. Happy knitting!

Céline 21.12.2017 - 06:30:

Bonjour. Je n'ai pas trop compris le système de réduire jusque 10 mailles d'un côté puis de l'autre, pour augmenter à 15 mailles d'un côté puis de l'autre, puis ravoir le même nombre qu'au début. Est-ce que quelqu'un pourrait m'aider ? Merci d'avance. Bonne journée.

DROPS Design 21.12.2017 kl. 07:48:

Bonjour Céline, on fait ici des rangs raccourcis pour le milieu du bonnet: tricotez 1 rang en laissant 10 m non tricotées à la fin du rang, tournez et tricotez le rang retour en laissant 10 m à la fin de ce rang (= 10 m non tricotées de chaque côté). Continuez ainsi en tricotant 5 m de moins à la fin de chaque rang sur l'endroit et sur l'envers (= on a 15 m non tricotées de chaque côté, puis 20 m, et ainsi de suite) jusqu'à ce que le bonnet mesure 25 cm, tricotez ensuite 2 rangs endroit (= 1 côte mousse) sur toutes les mailles de nouveau en augmentant 6 m au 1er rang. Bon tricot!

Irene 12.11.2017 - 14:33:

Si grazie, mi riferivo alla lunghezza da destra a sinstra, cioè quanto misura la riga delle 67 maglie? Secondo la gauge dovrebbe essere intorno a 51cm ma a occhio mi sembra piccola perciò volevo essere sicura...

DROPS Design 13.11.2017 kl. 08:55:

Buongiorno Irene. La misura non viene data. Il berretto viene cucito solo lungo il bordo di chiusura delle maglie, quindi non in tondo. Buon lavoro!

Kommentér oppskrift DROPS 164-7

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.