DROPS / 161 / 12

Le Marais by DROPS Design

Strikket DROPS sjal i ”Lace” eller ”Alpaca” med hul- og bladmønster

DROPS Design: Model nr la-023
Garngruppe A
----------------------------------------------------------
Mål: ca 69 cm målt fra nakken og ned og ca 138 cm langs kanten øverst.
Materialer:
DROPS LACE fra Garnstudio
100 g f.nr 6410, turkis

Eller brug:
DROPS ALPACA fra Garnstudio
250 g f.nr 2918, mørk turkis

DROPS RUNDP (80 cm) nr 3,5 – OBS! Læs om strikkefastheden under.

STRIKKEFASTHEDEN:
Sjalet skal fugtes og strækkes i mål bagefter så strikkefastheden er ikke så vigtig men for at få en fornemmelse om der strikkes for løst/fast strik en glatstrikket prøve på p 3,5 og få ca 23 m x 30 p glatstrik / 45 p retstrik på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

70% Alpaca, 30% Silk
fra 42.95 kr /50g
DROPS Lace uni colour DROPS Lace uni colour 42.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Lace mix DROPS Lace mix 42.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 85.9kr. Læs mere.

Instruktioner

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver p.

MØNSTER:
Se diag A.1-A.19. Diag viser alle p i mønsteret set fra retsiden.

FORM SJALET:
Ved brug af et andet garn end Lace behøver man ikke strække sjalet ud i de rigtige mål, men læg det forsigtig ud i form. Lad det tørre. Gentag processen hver gang tøjet vaskes.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalet strikke frem og tilbage på rundp fra nakken og ned for at få plads til alle m. Slå 5 m op på rundp 3,5 med Lace og strik 4 p retstrik - se forkl over. Strik videre i retstrik og tag ud således: Strik 1 m, slå om, 1 m, slå om, 1 m (= midt-m), slå om, 1 m, slå om og 1 m = 9 m. Strik ret tilbage, omslagen strikkes ret så der bliver hul.
Fortsæt i retstrik og tag ud med omslag indenfor 3 kantm i hver side og slå om på hver side af midt-m = 4 m tages ud på hver p fra retsiden. Fortsæt udtagningen på denne måde til der er 49 m på p (dvs der er 24 m på hver side af midt-m)

Strik efter diag A.1-A.6 således: 3 kantm retstrik, A.1 over 2 m, A.2 frem til der er 3 m tilbage før midt-m, A.3 over 3 m, 1 m ret (= midt-m), A.4 over 3 m, A.5 til der er 5 m tilbage, A.6 over 2 m og 3 kantm retstrik. Midt-m strikkes i glatstrik og kantm strikkes i retstrik. Når diag A.1-A.6 er strikket 1 gang i højden er der plads til 2 gentagelser mere af A.2/A.5 på hver side af sjalet. Når diag A.1-A.6 er stikket totalt 8 gange i højden er der 305 m på p (dvs 152 m på hver side af midt-m).

Strik efter diag A.7-A.12 således: 3 kantm retstrik, A.7 over 2 m, A.8 gentages til der er 3 m tilbage før midt m, A.9 over 3 m, 1 m ret (midt-m), A.10 over 3 m, A.11 gentages til der er 5 m tilbage, A.12 over 2 m og 3 kantm retstrik. Når diag A.7-A.12 er strikket 1 gang i højden er der 359 m på p (dvs der er 179 m på hver siden af midt-m).

Strik efter diag A.13-A.19 således: 3 kantm retstrik, A.13 over 4 m, A.14 gentages frem til der er 4 m tilbage før midt-m, A.15 over 1 m, A.16 over 7 m (=midt-m er i midten af disse m), A.17 over 1 m, A.18 gentages til der er 7 m tilbage, A.19 over 4 m og 3 kantm retstrik.
Når diag er strikket 1 gang i højden lukkes der løst af. OBS! De dobbelte omslag på sidste p i diag strikkes således mens der lukkes af: 1.omslag strikkes ret, 2.omslag strikkes drejet ret.

STRÆKNING:
Læg sjalet i lunkent vand til det er gennemvådt. Pres forsigtig vandet ud af sjalet – det må ikke vrides, derefter rulles sjalet i et håndklæde og klemmes for at fjerne mere vand - sjalet vil nu bare være lidt fugtig. Ved brug af Alpaca – læs FORM SJALET! Læg sjalet på et gulvtæppe eller en madras – træk det forsigtig ud i mål og brug en knappenål til at hæfte med, træk midten af hulrapporterne i A.13-A.19 ud til spidser. Lad det tørre. Gentag processen hver gang sjalet vaskes.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 08.12.2015
Rettelse: 3. række i A.16 er rettet.
Opdateret online: 29.09.2016
Nyt diag. A.10 (manglede 1 omslag på 6.række).
Nyt diag. A.9 (manglede 2 ret sammen på 11.række).
Nyt diag. A.15 og A.17 (forandring på 3.og 4.række).
Opdateret online: 05.04.2018
Rettelse i diagram A.9 og A.10 pind 11
Opdateret online: 25.03.2019
Diagram A.13, A.18 og A.19 er opdateret, så omslag og indtagninger går op.

Diagram

= ret fra retsiden, vrang fra vrangen
= slå om mellem 2 m, omslaget strikkes ret så der bliver hul på næste p
= 2 omslag mellem 2 m
= 2 ret sammen
= løft 1 m løst af som om den skulle strikkes ret, 1 m ret og løft den løse over
= løft 1 m løst af som om den skulle strikkes ret, strik 2 m ret sammen og løft den løse over

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 161-12) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (84)

Catherine 11.06.2020 - 07:05:

Bonjour je ne comprend pas le diagramme A13 à A19 (surtout A15 ) pouvez vous m expliquer svp merci

DROPS Design 11.06.2020 kl. 08:46:

Bonjour Catherine, le nombre de mailles des diagrammes va changer au début, par ex. A13 se tricote au début sur 4 mailles (qui deviennent 5 m au 2ème rang), au 3ème rang, on va tricoter A.13 sur 4 m de nouveau et décaler le début de A.14 en conséquence, ce décalage s'opère tout le rang pour tous les diagrammes. Le plus simple est de mettre un marqueur entre chaque diagramme pour bien repérer le début et la fin et bien les décaler à partir du rang 3, le reste suivra naturellement. Bon tricot!

Liliane Van Zanten 23.04.2020 - 17:08:

Beste, als er een gecorrigeerde versie is, is dit telpatroon dan correct?

DROPS Design 25.04.2020 kl. 20:35:

Dag Liliane,

Op de online patronen zijn de correcties reeds doorgevoerd als er staat dat er een correctie is. Als je voor de correctiedatum een afdruk hebt gemaakt, is dit dus nog niet het geval.

Adelina 27.03.2020 - 19:56:

Grazie della tempestiva risposta! Ho terminato e bloccato lo scialle ed è bellissimo!

Adelina 26.03.2020 - 16:35:

Buonasera, sono finalmente arrivata all’ultimo ferro dello scialle e ho eseguito i doppi gettati. Devo intrecciare sul rovescio del lavoro ma lavorando le maglie a diritto? I doppi gettati vanno lavorati come indicato ( il primo a diritto, il secondo a diritto ritorto) prima di essere intrecciati? Lo chiedo perché dalle spiegazioni non è così chiaro...

DROPS Design 26.03.2020 kl. 16:43:

Buongiorno Adelina. Sì è corretto, chiude le maglie a diritto sul rovescio del lavoro e lavora i 2 gettati in questo modo: il primo a diritto e il secondo a diritto ritorto. Buon lavoro!

Petra 15.03.2020 - 12:16:

Ich bedanke mich sehr und bin glücklich diese Arbeit geschafft zu haben. Vielen Dank für Ihren Rat. Ich habe die Farbe Camel in Baby Alpaka mit Seide genommen und es ist die traumhaft.Petra

Petra 12.03.2020 - 21:26:

Hallo, ich habe le Marais von Drops gestrickt und kann jetzt auf der allerletzten Reihe etwas nicht genau erkennen. Es werden dort teilweise doppelte Umschläge () schwarz ausgefüllt = zwei Umschläge zwischen zwei Maschen oder nur die normalen Umschläge(/) = ein Umschlag zwischen zwei Maschen- gestrickt? In der letzten Reihe wird im Diagramm von zwei Umschlägen die teilweise rechts verstrickt werden gesprochen, die Zeichnungen sind aber leider unscharf . Kann jemand helfen? Danke

DROPS Design 13.03.2020 kl. 08:49:

Liebe Petra, bei der letzten Reihe in den Diagrammen haben Sie entweder 1 Umschlag = 2. Symbol oder 2 Umschläge = 3. Symbol - wen Sie die Maschen abketten sollen Sie die doppelte Umschläge als 2 Maschen stricken und abketten damit der Rand nicht so eng wird. Viel Spaß beim stricken!

Marianne 22.01.2020 - 22:33:

Guten Tag, stehe wie ein Esel vor dem Berg, bin eigentlich eine gewohnte Strickerin, dieses Muster überfordert mich. Wie ist das gemeint mit den A1-A6 wo fange ich an, verstehe das absolut nicht, gibt es irgend ein einfacher Trick um das zu verstehen?FG Marianne

DROPS Design 23.01.2020 kl. 09:55:

Liebe Marianne, es sind Diagramme (A.1 bis A.19= zu diesem Modell, dh Sie Sollen die Diagramme stricken, genauso wie es in der Anleitung beschrieben ist. Lesen Sie vielleicht hier mehr über Diagramme und gerne können Sie weitere Frage hier stellen. Viel Spaß beim stricken!

Françoise 13.03.2019 - 10:34:

Sur le dernier rang à l'endroit de A14 et A18 au début et à la fin il y a un jeté faut il les faire tout les deux c'est à dire un deux jetés entre les deux mailles. Merci d’avance de votre réponse .

DROPS Design 25.03.2019 kl. 09:24:

Bonjour Françoise, il y a effectivement un jeté de trop à la transition des diagrammes, vous devez bien avoir 1 jeté pour chaque diminution, même à la transition entre les diagrammes. Les diagrammes vont être corrigés, merci. Bon tricot!

Marianne Ruth 18.01.2019 - 18:05:

Jeg kan faktisk ikke komme igang da jeg ikke i diagrammet kan se hvad de forskellige masker betyder . Fx A1 allerede de første masker kan jeg ikke se hvad betyder

DROPS Design 21.01.2019 kl. 10:03:

Hei Marianne. Gjelder dette uansett hvaslags enhet du bruker? (mobil, PC, nettbrett). Vi har nå sjekket den danske oppskriften og alle symbolene ligger synlige i symbolforklaringen. Kan du se dem på et av de andre språkene? God fornøyelse

Tessa 08.06.2018 - 17:09:

Bonjour,\r\nQue veut dire : « 3m de bordure au point mousse, A1 au dessus des 2m suivantes, répétez A2 jusqu\'à ce qu\'il reste 3m avant la maille centrale, A3 au dessus des 3m suivantes, 1m end (=m centrale), A4 au dessus des 3m suivantes, A5 jusqu\'à ce qu\'il reste 5m, A6 au dessus des 2m suivantes et 3m de bordure au point mousse?\r\nMerci

DROPS Design 11.06.2018 kl. 08:07:

Bonjour Tessa, c'est la façon dont vous allez maintenant tricoter les mailles du rang: 3 m point mousse, A.1 (= 2 m), répétez les 8 m de A.2 jusqu'à ce qu'il reste 3 m avant la m centrale (= 2 fois en largeur), puis tricotez A.3 sur ces 3 dernières mailles, tricotez la m centrale en jersey, et tricotez ensuite A.4 (= 3 m), 2 x A.5 sur les 16 m suivantes) et terminez par A.6 (= 2 m) et 3 m point mousse. Bon tricot!

Kommentere opskrift DROPS 161-12

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.