DROPS Baby / 25 / 22

Heartthrob Vest by DROPS Design

Heklet vest med knapper foran, lommekanter og v-hals til baby i DROPS Alpaca. Str 0-4 år

  • Heartthrob Vest / DROPS Baby 25-22 - Heklet vest med knapper foran, lommekanter og v-hals til baby i DROPS Alpaca. Str 0-4 år
DROPS Design: Modell nr z-094-by
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Størrelse: 1/3 - 6/9 - 12/18 mnd (2 - 3/4) år
Str i cm: 56/62 - 68/74 - 80/86 (92 - 98/104)
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio
100-100-100 (150-150) g f.nr 100, natur
50 g i alle str f.nr 8105, isblå

DROPS HEKLENÅL NR 3 – eller den nålen du må bruke for å få 24 m i bredden og 16 rader MØNSTER (se forkl under) i høyden på 10 x 10 cm.
DROPS PERLEMORKNAPP M/HULL NR 521: 4-4-5 (5-5) stk.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Alpakka
fra 35.00 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 35.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 35.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 105kr. Les mer.

Instruksjoner

HEKLETIPS:
Hver rad med fm starter med 1 lm, hver rad med st starter med 3 lm, disse erstatter IKKE første fm/st på raden.

MØNSTER:
1.RAD (= vrangen): Hekle 1 st i hver fm.
2.RAD (= retten): Hekle 1 fm i hver st.

FELLETIPS:
Det felles 1 fm /st ved å hekle 2 m sammen.
Hekle 2 fm sammen slik: Stikk nåla ned i første m, hent tråden, stikk nåla ned i neste m, hent tråden, lag 1 kast og trekk tråden gjennom alle 3 løkkene på nåla.
Hekle 2 st sammen slik: Hekle 1 st i første m, men vent med siste gjennomtrekking, hekle 1 st i neste m, men ved siste gjennomtrekking trekkes tråden gjennom alle 3 løkkene på nåla.
----------------------------------------------------------

BOLEN:
Arb hekles frem og tilbake fra midt foran.
Hekle 131-140-153 (162-171) lm på nål 3 med natur. LES HEKLETIPS! Hekle tilbake slik (= retten): 1 fm i 2.lm fra nåla, deretter 1 fm i hver av de 3-3-7 (7-7) neste lm, * hopp over 1 lm, 1 fm i hver av de 8 neste lm *, gjenta fra *-* raden ut = 116-124-136 (144-152) fm. Fortsett med MØNSTER – se forkl over! HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN! Når arb måler 17-18-19 (21-23) cm, deles det til ermhull.

FØRSTE FORSTK:
Fortsett mønsteret videre over de første 25-27-30 (32-34) m – SAMTIDIG felles det til ermhull ved å hekle de 2 ytterste m mot siden sammen. Gjenta fellingen på hver rad totalt 6 ganger i alle str – LES FELLETIPS! SAMTIDIG når arb måler 18-19-21 (23-25) cm, felles det til hals ved å hekle de 2 ytterste m sammen mot midt foran. Gjenta fellingen på hver rad totalt 9-10-11 (11-12) ganger. Etter alle fellinger til ermhull og hals, er det 10-11-13 (15-16) m tilbake på skulderen. Når arb måler 26-28-30 (33-36) cm, klippes tråden.

ANDRE FORSTK:
Hekle som første forstk men motsatt, pass på at det startes med riktig rad i mønsteret.

BAKSTK:
Hekle frem og tilbake over de midterste 50-54-60 (64-68) m (8 m i hver side = ermhull, disse hekles det ikke over) - SAMTIDIG felles det til ermhull i hver side som på forstk = 38-42-48 (52-56) m tilbake. Når arb måler 25-27-29 (32-35) cm, hekles det 2 rader over kun de ytterste 10-11-13 (15-16) m i hver side (de midterste 18-20-22 (22-24) m = hals). Klipp tråden.

MONTERING:
Sy skuldersømmene kant i kant slik at det ikke blir en tykk søm.
Hekle 3 rader fm med isblå rundt hvert ermhull – pass på at kantene verken vider ut eller strammer inn.
Hekle 3 rader fm langs stolpene og opp langs halskanten med isblå – start fra retten nederst på høyre forstk (det skal ikke hekles rundt nederkant av bolen). På 2.rad (= fra vrangen) hekles det 4-4-5 (5-5) knapphull langs høyre stolpe. 1 knapphull = 2 lm, hopp over 2 fm. Øverste knapphull skal være ca 1 cm nedenfor der halsfellingen starter, deretter skal det være ca 3-3-3½ (3½-3½) cm mellom hvert knapphull. På 3.rad (= siste rad) hekles det 2 fm over hver av de 2 lm til knapphullene. Klipp tråden.
Sy på knappene.

LOMMEKANT:
Hekle 13-14-15 (16-17) LØSE lm med isblå på nål 3.
Snu og hekle 1 fm i 2.lm fra nåla, deretter 1 fm i hver lm ut raden = 12-13-14 (15-16) fm totalt. Videre hekles det 2-2-2 (3-3) rader til med fm, slik at det totalt er 3-3-3 (4-4) rader, klipp tråden. Hekle 2 like lommekanter. Sy 1 lommekant på hvert forstk – ca 5-6-7 (8-9) cm fra nederkant og ca 4-4-5 (5-5) cm fra midt foran – sy pent langs nederkant og i hver side (det skal være åpning øverst).

Diagram

diagram measurements
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (14)

country flag Lydia Braspenning 06.02.2021 - 18:12:

Hoi garnstudio, ik ben dit vestje aan het haken maar ik snap niet wanneer ik moet minderen voor de armsgaten en de hals. Haak ik van beneden naar boven en minder ik dus aan het eind na 18cm recht omhoog gehaakt te hebben? Of begin ik boven en begin ik meteen met minderen? En begin ik voor zowel de hals als de armsgaten op dezelfde hoogte met minderen? Groetjes Lydia

user icon DROPS Design 12.02.2021 kl. 12:07:

Dag Lydia,

Je haakt van beneden naar boven en je haakt heen en weer van midden voor via het achterpand naar midden voor. Vanaf 18 cm vanaf de onderkant wordt het werk opgesplitst in de voorpanden en het achterpand, omdat je mindert voor de armsgaten. Je haakt dan eerst het ene voorpand (EERSTE VOORPAND). Dus je haakt dan de eerste 27 steken en mindert voor de armsgaten door de buitenste steken richting de zijkant samen te haken. Het minderen voor de hals begint inderdaad tegelijkertijd en dit is aan het begin van de toer.

country flag Janika 19.03.2020 - 22:02:

Ich verstehe nicht genau wie ich das Rumpfteil beginnen soll. Zuerst 140 Lm, dann eine Rück-R, dann die Hin-R wie beim Rumpfteil beschrieben? Oder 140 Lm, dann eine Hin-R wie beim Rumpfteil beschrieben, dann Rück-R? Dann im Muster weiter, d.h. keine M mehr auslassen, sondern jede der 124M häkeln? Vielen Dank für die Auskunft?

user icon DROPS Design 20.03.2020 kl. 09:44:

Liebe Janika, Man überspringt in der ersten R in regelmäßigen Abständen 1 Lm, damit der Rand nicht zu stramm und eng wird und elastisch bleibt - in der Regel häkelt man die Lm etwas fester als später die M, um das auszugleichen, schlägt man mehr Lm an. Wenn Ihnen das mit den Löchern gar nicht gefällt und Sie sehr lockere Lm anschlagen, können Sie auch nur die Anzahl der Lm anschlagen, die Sie in der 2. R für die Stb brauchen (wobei dabei zu beachten ist, dass das 1. Lm die erste Masche nicht ersetzt). Viel Spaß beim häkeln!

country flag Zuzana 10.10.2019 - 11:11:

Zdravím, prosím o radu. V první řadě bych se chtěla zeptat, co je \"TRUP\", protože první přední díl, druhý přední díl a zadní díl mi dávají dohromady celou vestu. Poté by mě zajímala čísla, která jsou v návodu, např. TRUP: 131-140-153 (162-171) řo?! Kolik tedy mám uháčkovat řo? A co znamená po 1 KS do každého z následujících 3-3-7 (7-7)?! A tento popis se v podstatě opakuje v celém návodu. Děkuji.

user icon DROPS Design 03.11.2019 kl. 19:50:

Dobrý den, Zuzano, TRUP = tělo vesty od dolního okraje k průramkům, které háčkujeme jako jeden kus (tj. přední díly a záda dohromady). Až pak oddělíme přední a zadní díly a uháčkujeme je samostatně, abychom vytvořili otvory pro ruce. Počet řo závisí na tom, kterou velikost háčkujete - velikosti jsou uvedeny v pořadí od nejmenší po největší hned v záhlaví návodu a počty ok (i veškeré další instrukce, vč. háčkování KS) toto pořadí kopírují: např. pokud háčkujete nejmenší velikost, platí pro vás první číslo, pokud největší, řiďte se posledním číslem v závorce. Hodně zdaru! Hana

country flag Marine 30.09.2018 - 19:12:

Les dimnutions ne se font pas comme sur la vidéo ? (Pas de mc pour le début de rang et laisser la m de fin de rang .) On crochète 2 m ensemble pour les emmanchures et l'encolure en début et fin de rang ?

user icon DROPS Design 01.10.2018 kl. 09:45:

Bonjour Marine, les rangs de ms commencent par 1 ml mais cette ml ne remplace pas la 1ère m, quand vous diminuez en début de rang, crochetez 1 ml, puis écoulez les 2 ms ensemble comme dans la vidéo = vous avez diminué 1 m. Pour diminuer en fin de rang, crochetez jusqu'à ce qu'il reste 2 m avant la fin du rang et écoulez les 2 dernières ms ensemble = vous avez diminué 1 m. Si les diminutions de l'emmanchure ne sont pas terminées lorsque vous devez diminuer pour l'encolure, alors il vous faudra diminuer en début et en fin de rang. Bon crochet!

country flag Marine 25.09.2018 - 09:36:

C'est ce qui était logique, merci. Mais cette ASTUCE crochet me fait douter. Tout comme pour le début de rangs en B (ou ms) : faire comme la vidéo (aligner les points) ou ajouter une B (ou ms) ? (En piquant d'abord sous le pied pour rajouter une ml bordure.)

user icon DROPS Design 25.09.2018 kl. 10:19:

Bonjour Marine, les mailles en l'air pour tourner (1 ml aux rangs de ms /3 ml aux rangs de brides) ne sont pas prises en compte dans le nombre de mailles du rang, quand vous tournez, crochetez 1/3 ml, puis 1 ms/1bride dans la première maille du rang (= la dernière maille crochetée à la fin du rang précédent). Bon crochet!

country flag Marine 23.09.2018 - 17:37:

Pour commencer le modèle (dans la plus petite taille), il faut bien faire 131 ml + 1 (info crochet) donc 132 ml ? Merci d'avance.

user icon DROPS Design 24.09.2018 kl. 09:36:

Bonjour Marine, vous crochetez d'abord 131 ml puis crochetez 1 ms dans la 2ème ml à partir du crochet, puis 1 ms dans chacune des 3 ms suivantes, puis (sautez 1 ml, 1 ms dans chacune des 8 ml suivantes)x14 = 1 ms (2 ml) + 3 ms (3 ml) + 14x8ms (14x9ml)= 4 ms (5 ml) + 112 ms (126 ml) = 116 ms (au-dessus de 131 ml). Bon crochet!

Luciana 31.01.2018 - 03:29:

Puede conseguirse una traducción del patrón al castellano??.. Puedo seguir patrones en inglés, pero este particularmente no lo estoy entendiendo..

user icon DROPS Design 31.01.2018 kl. 20:40:

Hola Luciana. En este link tienes el patrón en español: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=6604&cid=23

country flag Sara 10.10.2017 - 18:08:

Non ho capito se devo fare le diminuzioni fino ad arrivare al collo

user icon DROPS Design 10.10.2017 kl. 19:17:

Buonasera Sara, ad esempio per la taglia S deve lavorare solo sulle 50, tralasciando 8 maglie a ogni lato per lo scalfo e su queste 50 m deve diminuire per gli scalfi a ogni lato come sul davanti = si ritrova con 38 maglie. A questo punto quando il lavoro misura 25 cm, deve lavorare 2 righe solo sulle 10 maglie più esterne a ogni lato mentre le 28 maglie centrali formano il collo. Buon lavoro!

country flag Sara 10.10.2017 - 17:01:

Non ho capito come devo lavorare il dietro

user icon DROPS Design 10.10.2017 kl. 17:22:

Buonasera Sara, per il dietro deve lavorare solo sulle maglie centrali tralasciando le 8 maglie laterali. Raggiunta la misura indicata, dovrà lavorare sulle maglie esterne indicate, lasciando quelle centrali per il collo. Ci riscriva se ancora in difficoltà. Buon lavoro!

Dsouza 08.10.2017 - 12:28:

When piece measures 17-18-19 (21-23) cm / 6 3/4"-7"-7½" (8 1/4"-9"), divide for armholes. FIRST FRONT PIECE: Continue pattern over the first 25-27-30 (32-34) sts – AT THE SAME TIME dec for armholes by working the 2 outermost sts towards the side tog. Repeat dec every row 6 times in total The Body- After 18 cms what do we do...do we continue the first front pc in the body pc only? Can u post a video on making this vest. Thank you

user icon DROPS Design 08.10.2017 kl. 22:28:

Dear Dsouza, when the piece is 17-18-19 (21-23) cm, the stitches should be divided for the two fronts and the back, and tehy are each finished separately. You can find videos to help you along by clicking at the small icons at the bottom of the pattern, and do not forget that you can also ask for personal help in the store you bought your DROPS yarm from. Happy crocheting!

Kommentér oppskrift DROPS Baby 25-22

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.