DROPS / 154 / 32

Rosalie by DROPS Design

Tovede DROPS tøfler med 2 tråder ”Big Delight”. Str. 35-44.

Stikkord: blomst, tovet, tøfler,
  • Rosalie / DROPS 154-32 - Tovede DROPS tøfler med 2 tråder ”Big Delight”. Str. 35-44.
DROPS Design: Modell nr db-033
Garngruppe C+C eller E
-----------------------------------------------------------
Passer skostr: 35/37 - 38/39 - 40/42 - 42/44
Fotens lengde etter toving:
ca 22 - 24 - 26 - 28 cm
Tøffelens høyde etter toving:
ca 15 cm i alle str
Materialer:
DROPS BIG DELIGHT fra Garnstudio
200-200-300-300 g f.nr 01, rosehage

DROPS PINNE NR 9 - eller den p du må ha for å få 10 m x 14 p glstrikk på 10 x 10 cm før toving med 2 tråder (ca 13 m x 26 p glstrikk på 10 x 10 cm etter toving).
DROPS HEKLENÅL NR 4,5.
--------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 76.00 kr /100g
DROPS Big Delight print DROPS Big Delight print 76.00 kr /100g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 152kr. Les mer.

Instruksjoner

ANKELFORHØYNING:
Fra retten: * Strikk 6-6-7-7 m, snu og strikk 6-6-7-7 m tilbake – LES STRIKKETIPS! Strikk 10-10-12-12 m, snu og strikk 10-10-12-12 m tilbake. Strikk 6-6-7-7 m, snu og strikk 6-6-7-7 m tilbake *. Strikk 1 p over alle m, gjenta fra *-* i motsatt side, med start fra vrangen. Strikk deretter 1 p tilbake fra vrangen over alle m.

STRIKKETIPS:
For hver gang man har snudd midt på p tåes 1.m løs av. Stram tråden og strikk videre som før. Det vil bli et hull i arb, men dette forsvinner etter toving.
--------------------------------------------------------

TØFFEL:
Tøffelen strikkes fram og tilbake i glattstrikk. Før tøffelen strikkes legg til side garn til hekle blomstene. For at de skal få forskjellige farger kan tråden tas fra innsiden og utsiden av nøstene. Klipp opp totalt 12 tråder av 2,5 meter.

Det startes øverst på foten og avsluttes med tåen. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Legg opp 38-42-44-44 m på p 9 med 2 tråder Big Delight. Strikk glstrikk slik (1.p = fra retten): 2 r sm, 34-38-40-40 m rett, 2 r sm = 36-40-42-42 m. 2.p strikkes slik (= fra vrangen): 2 vr sm, 32-36-38-38 m vrang, 2 vr sm = 34-38-40-40 m. 3.p strikkes slik (= fra retten): Strikk ANKELFORHØYNING 1 gang over de ytterste m i hver side - se forkl over!
Strikk 4 p over alle m, SAMTIDIG på 1.p felles det 4-4-4-2 m jevnt fordelt = 30-34-36-38 m. Strikk 2 p over alle m.
NÅ ØKES DET TIL HÆL SLIK:
Fra retten: * Strikk 10-10-11-12 m, snu og strikk 9-9-10-11 m tilbake, strikk 2 m i siste m på p. Strikk 6-6-7-7 m, snu og strikk 5-5-6-6 m tilbake, strikk 2 m i siste m på p. Strikk 1 p over alle m *. Gjenta fra *-* i motsatt side, med start fra vrangen. Gjenta fra *-* 2 ganger til i hver side (= totalt 3 ganger) = 42-46-48-50 m.
NÅ FELLES DET TIL HÆL SLIK:
Fra retten: * Strikk 10-10-11-12 m, snu og strikk 8-8-9-10 m tilbake, strikk de 2 siste m sammen. Strikk 6-6-7-7 m, snu og strikk 4-4-5-5 m tilbake, strikk de 2 siste m sammen. Strikk 1 p over alle m *. Gjenta fra *-* i motsatt side, med start fra vrangen. Gjenta fra *-* 2 ganger til i hver side (= totalt 3 ganger) = 30-34-36-38 m.
NÅ STRIKKES FOTEN SLIK:
Sett 1 merketråd i den ytterste m i den ene siden, arb måles videre herfra. Videre felles det fra retten oppå foten slik: Strikk 8-8-9-10 m, strikk de neste 2 m rett sammen, strikk til det gjenstår 10-10-11-12 m, strikk de neste 2 m rett sammen, strikk ut p, gjenta fellingen på hver p fra retten totalt 3-3-4-4 ganger = 24-28-28-30 m. Strikk videre uten felling til arb måler ca 18-21-25-29 cm, målt fra merketråden.
FELL TIL TÅ SLIK:
Fell 3-4-4-4 m jevnt fordelt på neste p fra retten. Gjenta fellingen på hver p fra retten totalt 4-4-4-4 ganger = 12-12-12-14 m på p. På neste p fra retten strikkes alle m sammen 2 og 2 = 6-6-6-7 m. Trekk tråden gjennom de resterende m, snurp sm og fest godt. Sy sammen midt under foten og opp til oppleggskanten, sy kant i kant (i ytterste m-ledd), slik at det ikke blir en tykk søm.

BLOMSTER:
Hekle 4 lm med 1 tråd Big Delight på nål 4,5, sett de sammen til en ring med 1 kjm i første lm. Deretter hekles det slik: 1 lm, * 1 fm om ringen, 1 lm, 1 st om ringen, 1 lm, 1 dobbel-st om ringen og 3 lm *, gjenta fra *-* 4 ganger til (totalt 5 blader) og avslutt med 1 kjm i først lm på beg av omg. Hekle totalt 12 blomster. Klipp og fest trådene

TOVING: Fest en liten plastpose i tuppen med en sikkerhetsnål slik at tuppen ikke toves sammen.
Legg tøflene og blomstene i vaskemaskinen med et vaskemiddel uten enzymer og optiske blekemidler. Vask på 40 grader med vanlig sentrifuge uten forvask. Etter vask formes tøffelen til riktig mål mens den ennå er våt. Senere vaskes tøffelen som et vanlig ullplagg.

MONTERING:
Sy fast blomstene øverst rundt åpningen på tøffelen.
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (22)

country flag Susanne 07.02.2021 - 14:55:

Buongiorno volevo sapere se i fiori vanno applicati prima di infeltrire o dopo, grazie

user icon DROPS Design 07.02.2021 kl. 22:45:

Buonasera Susanne, anche i fiori sono infeltriti. Buon lavoro!

country flag Lory 26.02.2020 - 23:29:

Hej! Köpte två nystan rose garden av Big delight, men de börjar inte i samma färg, varken inifrån eller utifrån. Spelar det någon roll när man ska sticka med två trådar eller ska man nysta upp tills de har samma färg att starta med?

user icon DROPS Design 27.02.2020 kl. 08:51:

Hej Lory, Nej du behöver inte anpassa färgerna, meleringen kommer bli superfin när den är ihopstickad och tovad. Lycka till :)

country flag Annika Goldschmidt 02.03.2019 - 14:47:

På mönster: DROPS Design: Modell nr db-033 Garngrupp C+C eller E - står stickor nr. 9. Måste väl ändå vara fel. Garnet tunt till att tovade sockor.

user icon DROPS Design 04.03.2019 kl. 13:28:

Hei Annika. Det er den korrekte strikkefastheten med 2 tråder garn fra garngruppe C (som feks Big Delight) eller 1 tråd garn fra garngruppe E (som feks Eskimo). Pinnestørrelsen er kun veiledende, det er strikkefastheten som er viktig å overholde. Her er den 10 masker x 14 pinner glattstrikk = 10 x 10 cm før toving, strikket med 2 tråder. God fornøyelse

country flag Monique Boshouwers 20.12.2018 - 17:44:

Wat doe ik als mijn proeflapje uitkomt op 10 steken x 13 naalden is 10x10 cm? Wanneer ik een maat kleiner naald gebruik heb ik meer steken nodig om aan 10 cm te komen....

user icon DROPS Design 20.12.2018 kl. 17:56:

Dag Monique,

Het is vooral belangrijk dat de stekenverhouding in de breedte klopt, zodat je het aantal steken op kunt zetten, zoals in het patroon is aangegeven, en dat is bij jou dus het geval. In de hoogte kun je tot de gewenste lengte breien, zoals aangegeven in het patroon.

country flag Susanne Lindfors 19.08.2018 - 17:11:

Förstår inte riktigt vad som menas med: "Fäst en liten plastpåse i toppen med en säkerhetsnål så att toppen inte tovas ihop"? Är det uppe vid tåspetsen och hur ska man fästa den då och skall sockan vara inne i plastpåsen? Finns någon bild på detta?

user icon DROPS Design 20.08.2018 kl. 17:49:

Plastpåsen fästs inuti sockan längst in mot tårna så att arbetet inte tovas ihop. Påsen kan du fästa med en säkerhetsnål.

country flag Glorieux 24.12.2017 - 15:12:

Après une lessive a 40C mes chaussons n'ont pas suffisamment rétrécis. Il y a au moins 10cm de trop dans la longueur et le tour de cheville trop large. L'échantillon correspondait bien à la bonne taille. Que puis faire?

user icon DROPS Design 31.12.2017 kl. 22:27:

Chere Glorieux, si l'ouvrage est encore trop grand, lavez-le à nouveau et mettez-le en forme aux mesures indiquées. Bon travail!

country flag Lemerre Pascale 11.10.2017 - 12:12:

Bonjour, ai-je bien compris que ces chaussons se tricotent en fil double ? Du début à la fin ? Et dans ce cas, une seule pelote de laine va suffire ? je vous remercie de votre réponse P. Lemerre

user icon DROPS Design 11.10.2017 kl. 13:41:

Bonjour Mme Lemerre, ces chaussons se tricotent effectivement avec le fil en double, il faudra 200 g (= 2 pelotes) Big Delight dans les 2 premières tailles et 300 g (= 3 pelotes) Big Delight dans les 2 grandes tailles. Bon tricot!

country flag Vanhooren Ann 29.10.2014 - 01:27:

DROPS 154-32 DROPS design: Model nr. db-033 Kan ik deze slof gewoon breien zonder te vilten ? Is er een groot verschil in het stekenaantal dan? Hartelijke dank Grtjs Ann

user icon DROPS Design 29.10.2014 kl. 07:52:

Dit patroon is alleen geschikt om te vilten, anders zullen de sloffen veel te groot zijn. Als u niet wilt vilten, raden we u aan een van onze andere patronen te kiezen voor gehaakte of gebreide sloffen die zo gedragen kunnen worden.

country flag Claudia 03.10.2014 - 21:12:

Thanks for coming back in a sec.I just couldn't find the hint 18-29 cm. I'll continue happily ever...

Claudia 03.10.2014 - 05:49:

Question to pattern: work the foot as follows:insert marker and measure piece from here,then decrease... what exactly do I have to meassure? I decreased in the following RS, but it looks far too short. Any help would be appreciated. Cheers Claudia

user icon DROPS Design 03.10.2014 kl. 08:27:

Dear Claudia, measures are then taken from marker, you dec every other row a total of 3-4 times (see size), then continue without dec until piece measures 18-29 cm (see size) from marker. Remember to check and keep the tension. Happy knitting!

Kommentér oppskrift DROPS 154-32

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.