DROPS / 151 / 24

Phoenix by DROPS Design

Strikket hue og hals i DROPS Big Delight med helpatent i to farver

DROPS Design: Model nr db-029
Garngruppe C
-----------------------------------------------------------

HUE:
Størrelse: S/M – L/XL
Passer hovedmål: ca 54/56 – 56/58 cm
Materialer:
DROPS BIG DELIGHT fra Garnstudio
100-100 g f.nr 13, grå
100-100 g f.nr 01, rosenhave

HALS:
Omkreds: ca 42-50 cm
Højde: ca 14-16 cm
Materialer:
DROPS BIG DELIGHT fra Garnstudio
100-100 g f.nr 13, grå
100-100 g f.nr 01, rosenhave

DROPS RUNDP (60 cm) nr 5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 13 m helpatent på 10 cm i bredden. (10 m når det er strakt let til huen.)
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Uld
fra 44.95 kr /100g
DROPS Big Delight print DROPS Big Delight print 44.95 kr /100g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 179.8kr. Læs mere.

Instruktioner

RETSTRIK (frem og tilbage på p): Strik ret på hver p

HELPATENT MED OMSLAG, I TO FARVER:
1.P(= vrangen): Strikkes med farve 13 grå
1 m retstrik, * slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr, 1 r *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage, slå om, tag 1 m løs af som om den skulle strikkes vr, 1 m retstrik. Vend arb.

2.P(= retsiden): Strikkes med farve 13 grå
1 m retstrik, * strik omslaget og den løse m r sm, slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr, gentag fra *-* til der er 3 m tilbage, strik omslaget og den løse m r sm, 1 m retstrik.
Skub m tilbage på rundp så der strikkes fra samme side en gang til og skift farve (læs STRIKKETIPS 1 og 2).

3.P(= retsiden): Strikkes med farve 01 rosenhave
1 m retstrik, * slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr, strik omslaget og den løse m vrang sm *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage, slå om, tag 1 m løs af som om den skulle strikkes vr, 1 m retstrik. Vend arb.

4.P(= vrangen): Strikkes med farve 13 grå
1 m retstrik, * strik omslaget og den løse m vrang sm, slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr, gentag fra *-* til der er 3 m tilbage, strik omslaget og den løse m vrang sm, 1 m retstrik.
Skub m tilbage på rundp så der strikkes fra samme side en gang til og skift farve.

5.P(= vrangen): Strikkes med farve 01 rosenhave
1 m retstrik, * slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr, strik omslaget og den løse m r sm *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage, afslut med slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr og 1 m retstrik. Vend arb.

Gentag 2.-5.p opover.

STRIKKETIPS 1:
For at det skal blive stribet helpatent strikkes der frem og tilbage på rundp således: Strik 1.p og 2.p som forklaret over. Skub alle maskerne på rundp til den anden ende af rundp så næste p kan strikkes med ny farve fra samme side som 2.p. Vend derefter arb og de næste 2 p strikkes fra den anden side på samme måde som 2. og 3.p forklaret ovenfor. Det betyder at der bliver strikket 1 p med hver farve fra samme side før arb skal vendes.

STRIKKETIPS 2:
Hvis du kommer i tvivl kan du altid se hvilken farve den forrige pind var strikket med på farven af kant-m.
----------------------------------------------------------

HUE:
Slå 72-81 m op på rundp 5 med grå og strik frem og tilbage på rundp. Strik 1 p ret. Næste p strikkes således fra retsiden: 1 kant-m i RETSTRIK - se forkl over, * 1 vr, 2 vr sammen *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage og afslut med 1 vr og 1 kant-m i RETSTRIK = 49-55 m. Fortsæt med HELPATENT MED OMSLAG, I TO FARVER – se forkl over! HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når arb måler 23-24 cm – afpas så der afsluttes efter 5.p og strik næste p i grå således: 1 m retstrik, * strik omslaget og den løse m r sammen, 1 vr *, gentag fra *-* til der er 3 m tilbage, strik omslaget og den løse m r sammen og 1 m retstrik. Vend og fortsæt med Rib 1 r /1 vr med 1 kant-m retstrik i hver side med grå til Ribben måler ca 3 cm. Strik 1 p ret fra retsiden, Samtidig med at alle m strikkes sammen 2 og 2. Arb måler nu ca 27-28 cm. Træk de sidste m sammen i toppen og sy huen sammen midt bagpå, retstrik m mod retstrik m.
----------------------------------------------------------

HALS:
Halsen strikkes ovenfra og ned. Slå 93-99 m op på rundp 5 med grå og strik frem og tilbage. Strik 1 p ret. Næste p strikkes således fra retsiden: 1 kant-m i RETSTRIK - se forkl over, * 1 vr, 2 vr sammen *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage og afslut med 1 vrang og 1 kant-m i RETSTRIK = 63-67 m. Fortsæt med HELPATENT MED OMSLAG, I TO FARVER – se forkl over! HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Når arb måler ca 12-14 cm - afpas så der afsluttes efter 2.p. Klip trådene, vend ikke arb, skub maskerne til den anden ende af rundp og strik næste p fra retsiden således med rosenhave: 1 kant-m retstrik, * 1 r, strik omslaget drejet r, og den løse m vr *, gentag fra * - * til der er 2 m tilbage, strik 1 r og afslut med 1 kant-m retstrik. Fortsæt med ret over ret og vr over vr til arb måler ca 14-16 cm. Når arb er færdig bliver retsiden til vrangen, de rosa masker som er glatstrikket vil være på retsiden af arb. Luk løst af. Klip tråden og sy halsen sammen med små sting, sy i yderste led af yderste m og hæft trådene.

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 151-24) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (100)

Luciana 09.02.2020 - 21:19:

Sto lavorando lo scaldacollo Phoenix e seguendo le vostre istruzioni, alla fine del lavoro, bisogna diminuire le maglie e poi lavorare alcuni ferri a coste 1/1. In questo modo lo scaldacollo non scorre sulle spalle come nell’immagine del modello, ma si piega in sotto. C’è un errore nelle istruzioni?

Julie Corrall 24.11.2019 - 12:24:

Hi , I would like to say I have never had any problems following your patterns they are all easy to follow. I’ve done quite a lot of them now. I always read the pattern 3 or 4 times sometimes more so I understand, because if you don’t then you get confused , because the answer to all these problems are in the pattern, , questions on here make me smile. Still learning thanks drops. Let’s have more new patterns.

Corky 31.03.2019 - 03:07:

The pattern calls for 2 colours and yet it appears in pic that there is maybe 4 colours. How much yarn do you need of each colour ? Is the gray variegated? Thank you .when are the colour changes. What colours?

DROPS Design 01.04.2019 kl. 13:02:

Dear Corky, this pattern is worked with Big Delight - see shadecard here, where there are different colours in the same ball - you are working here with only 2 colours: 01 (rose garden) and 13 (grey) including both different shades. Happy knitting!

Melissa 10.02.2019 - 00:32:

I cast off 81 sts for the hat and row 2 states - > .." RS:.... * P 1, P 2 tog *, repeat from *-* until 2 sts remain, finish with P 1 & 1 edge st = 55 sts."... can you please confirm the last part ? To get 55 sts total, I had to P3 and 1 edge st.

DROPS Design 11.02.2019 kl. 09:29:

Dear Melissa, work the 81 sts as follows: K1, (P1, P2 tog) x 26 times in total, P1, K1 = 55 sts remain. Happy knitting!

Caroline 09.02.2019 - 18:31:

Bonjour, J'ai un peu de misère à comprendre les instructions du début du modèle. Il est écrit: Tricoter 1 rang end puis le rang suivant ainsi sur l'endroit: Comment tricoter sur l'endroit quand on vient de faire un rang endroit et que le fil se trouve à gauche du travail?

DROPS Design 11.02.2019 kl. 08:58:

Bonjour Caroline, le 1er rang tricoté de ce modèle sera un rang endroit sur l'envers, ainsi le 2ème rang sera tricoté sur l'endroit. Au rang suivant, tricotez les côtes anglaises bicolores en commençant par le rang 1 (= sur l'envers). Cette vidéo montre le début de l'ouvrage. Bon tricot!

Amy 20.01.2019 - 22:31:

Is this English rib a form of Brioche? Can i adapt the pattern for working in the round the same as the 2 color brioche? Pretty much switch the ending garter stitches for an additional pattern stitch? I.E. Starting the round 2 with the K tog YO and slipped st and ending with the slip 1 st as if to P? Thanks!!!

DROPS Design 20.01.2019 kl. 22:41:

Dear Amy, English rib and Fisherman's rib is basically variations of the brioche stitch so you can adapt the techniques you are familar with to them as well. Happy Knitting!

Carolyn 17.01.2019 - 20:49:

Is English rib stitch also called fisherman's rib? I found a video for two color fisherman's rib in English language but it looks slightly different in the photo.

DROPS Design 18.01.2019 kl. 08:48:

Dear Carolyn, the fisherman's rib are a bit different, they may look the same but you don't work the yarn overs and slipped sts. - see video in the previous answer. Happy knitting!

Carolyn 17.01.2019 - 20:25:

How many stitches are there on each row? I know that we begins with 81, then becomes 55. How many stitches in row 2- 5? Also, YO seems to be creating holes so how do I avoid this? I am knitting this english/american way. Does this make a difference?

DROPS Design 18.01.2019 kl. 08:39:

Dear Carolyn, when you work English rib the YO's worked over the slipped sts are not counted as sts, so that you keep 55 sts all the way and on each row until you start decreasing. The video below shows how to work English rib with 2 colours. Happy knitting!

María José Serrano Gómez 12.11.2018 - 23:34:

Buenas noches: el punto es precioso pero lo se hacer, sin embargo hay una cosa más sencilla la cual nunca me sale exacta, como tengo que hacer para que un cuello no quede ni muy grande , ni pequeño me gustaría saber si tengo que tomar medidas de cabeza o no. Le agradecería me lo dijeran.\\r\\nMuchas Gracias.\\r\\nMaría Josep Serrano

Gun 30.10.2018 - 23:50:

Den blev mitt första försök till patentstickning i två färger, och jag älskar denna lilla krage, blev så fin. Vill påpeka att lite missvisande Instruktioner, "maskorna stickas räta på alla varv" Det stämmer inte, avig stickning är i varv 3 och 4.

Kommentere opskrift DROPS 151-24

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.