DROPS / 151 / 24

Phoenix by DROPS Design

Strikket DROPS hue og hals i ”Big Delight” med patent i to farver

DROPS Design: Model nr db-029
Garngruppe C
-----------------------------------------------------------

HUE:
Størrelse: S/M – L/XL
Passer hovedmål: ca 54/56 – 56/58 cm
Materialer:
DROPS BIG DELIGHT fra Garnstudio
100-100 g f.nr 13, grå
100-100 g f.nr 01, rosenhave

HALS:
Omkreds: ca 42-50 cm
Højde: ca 14-16 cm
Materialer:
DROPS BIG DELIGHT fra Garnstudio
100-100 g f.nr 13, grå
100-100 g f.nr 01, rosenhave

DROPS RUNDP (60 cm) nr 5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 13 m patentstrik på 10 cm i bredden. (10 m når det er strakt let til huen.)
----------------------------------------------------------

Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

(Gå videre til opskrift...)

Garntype
Deals fra
fra 12.00 DKK

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

RETSTRIK (frem og tilbage på p): Strik ret på hver p

PATENT I TO FARVER:
1.P(= vrangen): Strikkes med farve 13 grå
1 m retstrik, * slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr, 1 r *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage, slå om, tag 1 m løs af som om den skulle strikkes vr, 1 m retstrik. Vend arb.

2.P(= retsiden): Strikkes med farve 13 grå
1 m retstrik, * strik omslaget og den løse m r sm, slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr, gentag fra *-* til der er 3 m tilbage, strik omslaget og den løse m r sm, 1 m retstrik.
Skub m tilbage på rundp så der strikkes fra samme side en gang til og skift farve (læs STRIKKETIPS 1 og 2).

3.P(= retsiden): Strikkes med farve 01 rosenhave
1 m retstrik, * slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr, strik omslaget og den løse m vrang sm *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage, slå om, tag 1 m løs af som om den skulle strikkes vr, 1 m retstrik. Vend arb.

4.P(= vrangen): Strikkes med farve 13 grå
1 m retstrik, * strik omslaget og den løse m vrang sm, slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr, gentag fra *-* til der er 3 m tilbage, strik omslaget og den løse m vrang sm, 1 m retstrik.
Skub m tilbage på rundp så der strikkes fra samme side en gang til og skift farve.

5.P(= vrangen): Strikkes med farve 01 rosenhave
1 m retstrik, * slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr, strik omslaget og den løse m r sm *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage, afslut med slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr og 1 m retstrik. Vend arb.

Gentag 2.-5.p opover.

STRIKKETIPS 1:
For at det skal blive stribet patent strikkes der frem og tilbage på rundp således: Strik 1.p og 2.p som forklaret over. Skub alle maskerne på rundp til den anden ende af rundp så næste p kan strikkes med ny farve fra samme side som 2.p. Vend derefter arb og de næste 2 p strikkes fra den anden side på samme måde som 2. og 3.p forklaret ovenfor. Det betyder at der bliver strikket 1 p med hver farve fra samme side før arb skal vendes.

STRIKKETIPS 2:
Hvis du kommer i tvivl kan du altid se hvilken farve den forrige pind var strikket med på farven af kant-m.
----------------------------------------------------------

HUE:
Slå 72-81 m op på rundp 5 med grå og strik frem og tilbage på rundp. Strik 1 p ret. Næste p strikkes således fra retsiden: 1 kant-m i RETSTRIK - se forkl over, * 1 vr, 2 vr sammen *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage og afslut med 1 vr og 1 kant-m i RETSTRIK = 49-55 m. Fortsæt med PATENT I TO FARVER – se forkl over! HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når arb måler 23-24 cm – afpas så der afsluttes efter 5.p og strik næste p i grå således: 1 m retstrik, * strik omslaget og den løse m r sammen, 1 vr *, gentag fra *-* til der er 3 m tilbage, strik omslaget og den løse m r sammen og 1 m retstrik. Vend og fortsæt med Rib 1 r /1 vr med 1 kant-m retstrik i hver side med grå til Ribben måler ca 3 cm. Strik 1 p ret fra retsiden, Samtidig med at alle m strikkes sammen 2 og 2. Arb måler nu ca 27-28 cm. Træk de sidste m sammen i toppen og sy huen sammen midt bagpå, retstrik m mod retstrik m.
----------------------------------------------------------

HALS:
Halsen strikkes ovenfra og ned. Slå 93-99 m op på rundp 5 med grå og strik frem og tilbage. Strik 1 p ret. Næste p strikkes således fra retsiden: 1 kant-m i RETSTRIK - se forkl over, * 1 vr, 2 vr sammen *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage og afslut med 1 vrang og 1 kant-m i RETSTRIK = 63-67 m. Fortsæt med PATENT I TO FARVER – se forkl over! HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Når arb måler ca 12-14 cm - afpas så der afsluttes efter 2.p. Klip trådene, vend ikke arb, skub maskerne til den anden ende af rundp og strik næste p fra retsiden således med rosenhave: 1 kant-m retstrik, * 1 r, strik omslaget drejet r, og den løse m vr *, gentag fra * - * til der er 2 m tilbage, strik 1 r og afslut med 1 kant-m retstrik. Fortsæt med ret over ret og vr over vr til arb måler ca 14-16 cm. Når arb er færdig bliver retsiden til vrangen, de rosa masker som er glatstrikket vil være på retsiden af arb. Luk løst af. Klip tråden og sy halsen sammen med små sting, sy i yderste led af yderste m og hæft trådene.

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 151-24.