DROPS / 149 / 43

Nina by DROPS Design

Strikket DROPS hue og hals i ”Nepal” med patent i to farver

DROPS Design: Model nr ne-127
Garngruppe C
-----------------------------------------------------------

HUE:
Størrelse: S/M – L/XL
Passer hovedmål: ca 54/56 – 56/58 cm
Materialer:
DROPS NEPAL fra Garnstudio
50-50 g f.nr 2923, okker
50-50 g f.nr 0501, grå

DROPS RUNDP (60 cm) nr 5 – eller den p du skal bruge for at få 13 m patentstrik i bredden på 10 cm strakt let til huen.

HALS:
Omkreds: ca 132-142 cm
Højde: ca 28-33 cm
Materialer:
DROPS NEPAL fra Garnstudio
200-200 g f.nr 2923, okker
200-200 g f.nr 0501, grå

DROPS RUNDP (80 cm) nr 6 – eller den p du skal bruge for at få 12 m patentstrik i bredden på 10 cm.
----------------------------------------------------------

Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

(Gå videre til opskrift...)

Garntype
Deals fra
DROPS NEPAL UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
22.00 DKK
15.00 DKK
14.95 DKK
DROPS NEPAL MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
23.00 DKK
16.00 DKK
15.95 DKK
fra 12.00 DKK

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

RETSTRIK (frem og tilbage på p): Strik ret på hver p

PATENT I TO FARVER HUE:
1.P(= vrangen): Strikkes med farve 0501, grå
1 m retstrik, * slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr, 1 r *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage, slå om, tag 1 m løs af som om den skulle strikkes vr, 1 m retstrik. Vend arb.

2.P(= retsiden): Strikkes med farve 0501, grå
1 m retstrik, * strik omslaget og den løse m r sm, slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr, gentag fra *-* til der er 3 m tilbage, strik omslaget og den løse m r sm, 1 m retstrik.
Skub m tilbage på rundp så der strikkes fra samme side en gang til og skift farve (læs STRIKKETIPS 1 og 2).

3.P(= retsiden): Strikkes med farve 2923, okker
1 m retstrik, * slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr, strik omslaget og den løse m vrang sm *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage, slå om, tag 1 m løs af som om den skulle strikkes vr, 1 m retstrik. Vend arb.

4.P(= vrangen): Strikkes med farve 0501, grå
1 m retstrik, * strik omslaget og den løse m vrang sm, slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr, gentag fra *-* til der er 3 m tilbage, strik omslaget og den løse m vrang sm, 1 m retstrik.
Skub m tilbage på rundp så der strikkes fra samme side en gang til og skift farve.

5.P(= vrangen): Strikkes med farve 2923, okker
1 m retstrik, * slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr, strik omslaget og den løse m r sm *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage, afslut med slå om, tag 1 m løs af p som om den skulle strikkes vr og 1 m retstrik. Vend arb.

Gentag 2.-5.p opover.

STRIKKETIPS 1:
For at det skal blive stribet patent strikkes der frem og tilbage på en rundp således: Strik 1.p og 2.p som forklaret over. Skub alle maskerne på rundp til den anden ende af rundp så næste p kan strikkes med ny farve fra samme side som 2.p. Vend derefter arb, de næste 2 p strikkes fra den anden side på samme måde som 2. og 3.p. Det betyder at det bliver strikket 1 p med hver farve fra samme side før arb skal vendes.

STRIKKETIPS 2:
Hvis du bliver i tvivl kan du altid se hvilken farve den forrige pind var strikket med på farven af kant-m.
----------------------------------------------------------

HUE:
Arb strikkes frem og tilbage på rundp.
Slå 72-81 m op på rundp 5 med grå. Strik 1 p ret. Næste p strikkes således fra retsiden: 1 kant-m i RETSTRIK - se forkl over, * 1 m vr, 2 m vr sammen *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage og afslut med 1 m vr og 1 kant-m i RETSTRIK = 49-55 m. Fortsæt med PATENT I TO FARVER – se forkl over! HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Når arb måler 23-24 cm – afpas så der afsluttes efter 5.p og strik næste p i grå således: 1 kant-m retstrik, * strik omslaget og den løse m r sammen, 1 vr *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage, strik omslaget og den løse m r sammen og 1 kant-m retstrik. Vend og fortsæt med Rib 1 r /1 vr med 1 kant-m retstrik i hver side med grå til Ribben måler ca 3 cm. Strik 4 p glatstrik – Samtidig som m på 2.pind strikkes sammen 2 og 2 gentag på 4.p = 13-14 m. Arb måler nu ca 27-28 cm. Træk de sidste m sammen i toppen og sy huen sammen midt bagpå, retstrik m mod retstrik m.
----------------------------------------------------------

HALS:
Slå 161-173 m LØST op på rundp 6 med grå og strik frem og tilbage på rundp. Strik PATENT I TO FARVER - se forkl over. Når arb måler ca 27-32 cm – afpas så der afsluttes efter 5.p. Vend arb og strik næste p i grå således fra retsiden: 1 kant-m retstrik, * strik omslaget og den løse m r sammen, 1 m vr *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage, strik omslaget og den løse m r sammen og strik 1 kant-m retstrik. Næste p lukkes af med r over r og vr over vr. Klip tråden og sy halsen sammen med små sting, sy i yderste led af yderste m og hæft trådene.

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 149-43.