DROPS / 149 / 43

Nina by DROPS Design

Patenttineuleiset DROPS myssy ja kauluri ”Nepal”-langasta.

DROPS Design: Malli nro ne-127
Lankaryhmä C
-----------------------------------------------------------

MYSSY:
Koko: S/M – L/XL
Pään ympärys: n. 54/56 – 56/58 cm
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS NEPAL:
50-50 g nro 2923, okra
50-50 g nro 0501, harmaa

DROPS PYÖRÖPUIKKO NRO 5 (60 cm) tai käsialan mukaan. NEULETIHEYS: 13 s patenttineuletta (hieman venytettynä) puikoilla nro 5 = 10 cm leveyssuunnassa.

KAULURI:
Ympärys: n. 132-142 cm
Korkeus: n. 28-33 cm
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS NEPAL:
200-200 g nro 2923, okra
200-200 g nro 0501, harmaa

DROPS PYÖRÖPUIKKO NRO 6 (80 cm) tai käsialan mukaan. NEULETIHEYS: 12 s patenttineuletta puikoilla nro 6 = 10 cm leveyssuunnassa.

(Siirry ohjeeseen)

Tagit:

kuvio/tekniikka: patentti, muoto: pussipipo, ohjetyyppi: hatut, kauluri, setti,
Lankatyyppi
Deals alkaen
alkaen 1.40 EUR

Vinkkejä & Apua

Kaikkiin ohjeisiimme kuuluu ohjevideoita, jotka auttavat sinua saamaan työsi valmiiksi käden käänteessä!

Katso videot tästä!

Löydät lisäksi opastusta vaihe vaiheelta kaikkein tavallisimpiin neule- ja virkkaustekniikoihin DROPS Oppitunneista!

AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.

MYSSYN KAKSIVÄRINEN PATENTTINEULE:
1. krs (= nurja puoli): Neulotaan värillä nro 0501, harmaa
1 s ainaoikeaa, *1 langankierto, nosta 1 s nurin neulomatta, 1 o*, toista *-* kunnes jäljellä on 2 s, 1 langankierto, nosta 1 s nurin neulomatta, 1 s ainaoikeaa. Käännä työ.

2. krs (= oikea puoli): Neulotaan värillä nro 0501, harmaa
1 s ainaoikeaa, *neulo langankierto ja nostettu s oikein yhteen, 1 langankierto, nosta 1 s nurin neulomatta*, toista *-* kunnes jäljellä on 2 s, neulo langankierto ja nostettu s oikein yhteen, 1 s ainaoikeaa.
Työnnä s:t takaisin pyöröpuikon toiseen reunaan ja neulo s:t puikon samasta reunasta vielä kerran sekä vaihda väriä (LUE NEULOMISVINKKI 1 JA 2).

3. krs (= oikea puoli): Neulotaan värillä nro 2923, okra
1 s ainaoikeaa, *1 langankierto, nosta 1 s nurin neulomatta, neulo langankierto ja nostettu s nurin yhteen*, toista *-* kunnes jäljellä on 2 s, 1 langankierto, nosta 1 s nurin neulomatta, 1 s ainaoikeaa. Käännä työ.

4. krs (= nurja puoli): Neulotaan värillä nro 0501, harmaa
1 s ainaoikeaa, *neulo langankierto ja nostettu s nurin yhteen, 1 langankierto, nosta 1 s nurin neulomatta*, toista *-* kunnes jäljellä on 2 s, neulo langankierto ja nostettu s nurin yhteen, 1 s ainaoikeaa.
Työnnä s:t takaisin pyöröpuikon toiseen reunaan ja neulo s:t puikon samasta reunasta vielä kerran ja vaihda väriä.

5. krs (= nurja puoli): Neulotaan värillä nro 2923, okra
1 s ainaoikeaa, *1 langankierto, nosta 1 s nurin neulomatta, neulo langankierto ja nostettu s oikein yhteen*, toista *-* kunnes jäljellä on 2 s, tee lopuksi 1 langankierto, nosta 1 s nurin neulomatta ja neulo 1 s ainaoikeaa. Käännä työ.

Toista jatkossa krs:ia 2.-5.

NEULOMISVINKKI 1:
Patenttineuleen s-luku tulee olla pariton. Raidallinen patenttineule neulotaan tasona pyöröpuikolla seuraavasti: Neulo 1. ja 2. krs yllä olevan ohjeen mukaan. Työnnä s:t takaisin pyöröpuikon toiseen reunaan ja neulo seuraava krs uudella värillä samasta reunasta kuin neuloit 2. krs:n. Käännä työ ja neulo seuraavat 2 krs:ta puikon toisesta reunasta samalla tavalla kuin neuloit 2. ja 3. krs:n. Eli neulo aina 1 krs kummallakin värillä puikon samasta reunasta ennen kuin käännät työn.

NEULOMISVINKKI 2:
Voit aina tarkistaa edellisen krs:n värin reunasilmukan väristä.
----------------------------------------------------------

MYSSY:
Neulotaan tasona pyöröpuikolla.
Luo 72-81 s pyöröpuikolle nro 5 harmaalla langalla. Neulo 1 krs oikein. Seuraava krs (= oikea puoli) neulotaan näin: 1 s AINAOIKEAA (ks. selitys yllä), *1 n, 2 s nurin yhteen*, toista *-* kunnes jäljellä on 2 s, neulo lopuksi 1 n ja 1 s ainaoikeaa = 49-55 s. Jatka neulomalla KAKSIVÄRISTÄ PATENTTINEULETTA (ks. selitys yllä). TARKISTA NEULETIHEYS!
Kun työn korkeus on 23-24 cm ja olet viimeksi neulonut patenttineuleen 5. krs:n, neulo seuraava krs harmaalla langalla näin: 1 s ainaoikeaa, *neulo langankierto ja nostettu s oikein yhteen, 1 n*, toista *-* kunnes jäljellä on 2 s, neulo langankierto ja nostettu s oikein yhteen ja 1 s ainaoikeaa. Käännä työ ja neulo harmaalla langalla 1 o/1 n -joustinneuletta, lukuun ottamatta 1 ainaoikeinneulottua s kummassakin reunassa. Kun joustinneuleen korkeus on n. 3 cm, neulo 4 krs sileää neuletta ja neulo SAMALLA 2. oikean puolen krs:lla s:t pareittain yhteen. Toista tällaiset kavennukset 4. krs:lla = 13-14 s. Työn korkeus on nyt n. 27-28 cm. Kiristä aukko umpeen ja ompele myssy yhteen keskeltä takaa, ainaoikein -neuleen s:t vastakkain.
----------------------------------------------------------

KAULURI:
Luo löyhästi 161-173 s pyöröpuikolle nro 6 harmaalla langalla ja neulo tasona KAKSIVÄRISTÄ PATENTTINEULETTA (ks. selitys yllä). Kun työn korkeus on n. 27-32 cm ja olet viimeksi neulonut patenttineuleen 5. krs:n, käännä työ ja neulo seuraava krs (= oikea puoli) harmaalla langalla näin: 1 s ainaoikeaa, *neulo langankierto ja nostettu s oikein yhteen, 1 n*, toista *-* kunnes jäljellä on 2 s, neulo langankierto ja nostettu s oikein yhteen ja neulo 1 s ainaoikeaa. Päätä s:t siten miltä ne näyttävät. Katkaise lanka. Ompele kauluri yhteen pienin pistoin uloimmista silmukanreunoista. Päättele langanpäät.

Tarvitsetko apua? Tässä muutama opetusvideo, jotka voivat olla avuksi!

Saadaksesi lisää apua ohjeen kanssa, ole hyvä ja ota yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat. Mikäli olet ostanut DROPS lankoja, takaamme sinulle ammattimaista apua DROPS ohjesiin erikoistuvilta liikkeiltä.

Kaikki ohjeet käydään tarkasti läpi, mutta virheitä voi silti esiintyä. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mittoja ja lukuja alkuperäisestä ohjeesta.

Mikäli uskot löytäneesi ohjeesta virheen, näppäile kommenttisi tai kysymyksesi ohjeen yläreunan Komentti-kenttään. Siirry mallin DROPS 149-43 alkuperäisohjeeseen.