DROPS / 146 / 32

Marlene by DROPS Design

Hæklet DROPS hat i 2 tråde ”Bomull-Lin” eller ”Paris”.

DROPS Design: Model nr l-119
Garngruppe C + C
---------------------------------------------------------
Størrelse: S/M – L/XL
Passer hovedmål: ca 54/56 - 56/58 cm
Materialer: DROPS BOMULL-LIN fra Garnstudio
300-300 gr. f.nr 02, natur
Eller:
DROPS PARIS fra Garnstudio
300-300 gr. F.nr 17, naturhvid
Og til blomsterdekoration:
DROPS SAFRAN fra Garnstudio
50 gr. f.nr 26, grågrøn
50 gr. f.nr 14, militærgrøn
50 gr. f.nr 11, stærk gul
50 gr. f.nr 23, brun
50 gr. f.nr 21, beige
50 gr. f.nr 18, naturhvid

DROPS HÆKLENÅL NR 3 – eller den nål du skal bruge for at få 16 fm i bredden og 17 rækker i højden med 2 tråde Bomull-Lin eller Paris på 10 x 10 cm.
---------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Bomuld
fra 8.95 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 10.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 8.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil

100% Bomuld
fra 10.95 kr /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 10.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 119.4kr. Læs mere.

Instruktioner

HÆKLEINFO:
Efter den sidste fm på omg, fortsæt til næste omg med 1 fm i næste fm (= 1.fm fra forrige omg). OBS: Markere beg af omg med en mærketråd mellem sidste fm på omg og 1.fm på næste omg, lad mærketråden følge med op.
---------------------------------------------------------

HAT:
Hatten hækles rundt ovenfra og ned. Hækl 4 lm på nål 3 med 2 tråde Bomuld-Lin eller 2 tråde Paris og sæt dem sammen til en ring med 1 km i første lm. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!
1.OMG: Hækl 1 lm, 5 fm om ringen – læs HÆKLEINFO.
2.OMG: Hækl 2 fm i hver fm = 10 fm
3.OMG: * 2 fm i første fm, 1 fm i næste fm *, gentag fra *-* = 15 fm.
4.OMG: * 2 fm i første fm, 1 fm i næste fm, 1 fm i næste m *, gentag fra *-* = 20 fm.
Sæt 1 mærketråd i beg af omg. Videre skal der tages 5 fm ud på hver omg, tag ud på samme sted som på forrige omg, dvs at det bliver 1 fm mere mellem hver udtagning for hver omg.
Cirklen bliver efterhånden som en femkant. Fortsæt således til det er hæklet totalt 16-17 omg = 80-85 fm på omg. Videre hækles der rundt med 1 fm i hver fm til arb måler 15-16 cm fra midten. Nu hækles der skygge således:
1.OMG: Hækl 1 fm i hver fm samtidig med at der tages 8 fm ud jævnt fordelt = 88-93 m.
2.OMG: Hækl 1 fm i hver fm.
3.-19.OMG: Fortsæt som 1. og 2.omg, hvor der tages 8 fm ud på ulige omg, mens det hækles fm i hver fm på lige omg.
20.OMG: Hækl 1 fm i hver fm, afslut med 1 km i første fm = 160-165 fm.
Klip og hæft tråden.

SNOR:
Hækl lm med Safran f.nr 26 på nål 3 til snoren måler ca 180 cm, klip og hæft tråden.

LILLE BLOMST:
Hækl således: 4 lm med Safran f.nr 11 på nål 3 og sæt dem til 1 ring med 1 km i første lm.
1.OMG: Hækl 1 lm, 5 fm om ringen, 1 km i første lm i beg af omg.
2.OMG (skift til f.nr 23). I hver fm hækles: * 3 lm, 2 st, 1 lm, 1 fm *, gentag fra *-* omg ud og afslut med 1 km i 1.lm i beg af omg (= 5 blade). Klip og hæft tråden.

STOR BLOMST:
Hækl således: 4 lm med Safran f.nr 21 på nål 3 og sæt dem til 1 ring med 1 km i første lm.
1.OMG: Hækl 1 lm, 5 fm om ringen, 1 km i første lm i beg af omg.
2.OMG (skift til f.nr 18). I hver fm hækles: * 4 lm, 3 dbl-st, 1 lm, 1 fm *, gentag fra *-* omg ud og afslut med 1 km i 1.lm i beg af omg (= 5 blade). Klip og hæft tråden.

BLAD:
Bladet hækles med masker på begge sider af en lm-række. 2 blade hækles med f.nr 26 og 1 blad hækles med f.nr 14.
Hækl således: 8 lm, vend og spring over første lm, fortsæt med 2 fm, 3 st, 2 fm. Hækl 1 lm i slutningen af rækken, fortsæt på den anden side af rækken med 2 fm, 3 st, 2 fm, afslut med 1 km i 1.fm. Klip og hæft tråden.

GREN:
1 gren hækles med f.nr 26 og 2 grene hækles med f.nr 14. Hækl således: 8 lm, 1 fm i snoren hvor grenen ønskes placeret, 8 lm, klip trådene og bind 1 knude nederst i beg og slut lm rækken af. Hækl 2 grene til.

MONTERING:
Sy blomsterne og bladende på snoren. Læg snoren 2 gange rundt om hatten, før der bindes en sløjfe.

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 146-32) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (88)

Chris Kramer 19.07.2020 - 16:16:

I’d like to try this pattern with Rewind tape yarn from Lion brand. How do I convert it?

Esther Foley 12.07.2020 - 21:22:

Thank you for just letting me print it rather than having to download those extensions. I will always comeback to your site .thanks again . Esther Foley

Sabina Weinfurter 10.06.2019 - 19:43:

Betreffend der Zunahme für Krempe: genau so, wie oben? Oder 'unregelmäßig? Ist mir nicht ganz klar!

DROPS Design 11.06.2019 kl. 12:04:

Liebe Frau Weinfurter, die Zunahmen für die Krempe werden gleichmäßig verteilt zugenommen - hier lesen Sie wie man regelmäßig verteilt zunimmt. Viel Spaß beim häkeln!

Patmartin45 07.05.2019 - 19:57:

How can I order all of the yarn for this piece for $24.90?

DROPS Design 07.05.2019 kl. 21:15:

Dear Patmartin45, the yarn cost is calculated from the materials needed to make the pattern in its smallest size. Some yarns, like DROPS Paris, have different prices for different colors or types - in this case, DROPS Paris recycled Denim is cheaper than Paris uni and we calculate the pattern costs from the cheapest of all the different prices. You can also check out the "DROPS Deals" under the "Yarns" menu nd get this yarns for even less. Happy crocheting!

Fabienne Jaulin 06.05.2019 - 14:14:

Bonjour, J'ai fait mon échantillon avec deux fils Paris et un crochet de 3 mais j'obtiens seulement 15 ms et 15 rangs. J'ai pensé tenter avec un crochet de 2.5 mais j'ai peur que ce soit trop petit. Qu'en pensez-vous? Merci!

DROPS Design 06.05.2019 kl. 14:59:

Bonjour Mme Jaulin, vous pouvez réessayer avec le crochet 3 en crochetant un peu plus souple - juste ce qu'il faut pour avoir l'échantillon, ou bien/et essayer avec un crochet 2,5 pour voir la différence, utilisez celui qui se rapproche le plus de la bonne tension. Bon crochet!

Janni 11.06.2018 - 09:07:

Kommer man stivelse i hatten for at holde faconen, ellers den fast nok i sig selv. Ville være lidt træt af, at skyggen dækker øjnene. Men rigtigt elegant hat

DROPS Design 12.06.2018 kl. 11:22:

Hej Janni, det skal ikke være nødvendigt hvis man hækler i DROPS Bomull-Lin og overholder hæklefastheden. God fornøjelse!

Marta 22.05.2018 - 10:34:

Ik vraag me af hoe het mogelijk is om garen wat geschikt is voor een haaknaald van 5mm te haken met dubbele draad op een haaknaald van 3 mm?

DROPS Design 23.05.2018 kl. 11:09:

Dag Marta, Het is de bedoeling dat de hoed vrij strak wordt gehaakt, zodat hij mooi stevig wordt. Vandaar de kleine naald, maar je moet misschien wel de haaknaald aanpassen, zodat je je de juiste stekenverhouding hebt.

Alba 22.02.2018 - 13:43:

Buongiorno dove posso trovare i vostri filati vicini a Padova o Vicenza? Siete presenti alla fiera Abilmente di Vicenza? Vorrei fare un cappello anche in lana antiallergica che filato posso usare ?Grazie Alba

DROPS Design 22.02.2018 kl. 16:13:

Buongiorno Alba, seguendo questo link può trovare tutti i nostri rivenditori. Purtroppo non saremo presenti alla fiera di Vicenza. Per un'assistenza personalizzata sui nostri filati, contatti il rivenditore. Buon lavoro"

Julie 31.05.2016 - 15:39:

Bonjour, j'ai commencé ce superbe chapeau en suivant les instructions à la lettre en utilisant un crochet 3. Mais il semble qu'un erreur se soit produite dans les explications car le résultat est à la taille d'un bébé. Pourriez vous me dire quelle taille de crochet je dois utiliser pour avoir le même résultat? lorsque je cherche dans votre gamme de fils, il semble que le paris doit être crocheté en 5. Merci pour votre lecture et je l’espère votre réponse.

DROPS Design 31.05.2016 kl. 17:00:

Bonjour Julie, pensez à bien vérifier votre échantillon, soit 16 ms = 10 cm de large avec 2 fils Paris (ou Bomull-Lin), on crochète ici avec le fil en double et un crochet plus fin pour avoir la texture souhaitée. N'hésitez pas à ajuster les augmentations du haut du chapeau à votre taille si besoin. Bon crochet!

Anitra 08.03.2016 - 12:21:

Ik haak behoorlijk strak dus 2 draden krijg ik nooit op 3mm zelfs 1 is al moeilijk. 4mm is het kleinste waarop ik 1 draad krijg en dat voelt stevig aan in het eerste deel. Dus mijn vraag is als je heel strak haakt of hij dan met 1 draad stevig word want de stevigheid is het belangrijkste voor de rand neem ik aan? Want voor een hoed in de zomer met 2 draden word ik erg warm of niet?

DROPS Design 08.03.2016 kl. 12:41:

Hoi Anitra. Je moet de naald gebruiken die je nodig hebt voor de juiste steekverhouding: 17 v in de breedte x 17 toeren hoog. Het is voor dit model belangrijk dat het strak en stevig is - of de rand zal niet mooi vallen. Het is een katoenen hoed, het zou niet te warm worden met 2 draden.

Kommentere opskrift DROPS 146-32

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.