DROPS / 146 / 11

Nostalgie by DROPS Design

Virkad DROPS halsvärmare i ”Cotton Viscose"

DROPS Design: Modell nr n-148
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Storlek: One-Size
Omkrets överst: ca 50 cm
Garnåtgång: DROPS COTTON VISCOSE från Garnstudio
50 g nr 17, ljus beige

DROPS VIRKNÅL NR 3 – eller det nålnr du måste använda för att få 24 fm på 10 cm på bredden.
DROPS PÄRLEMORKNAPP, NR 521: 1 st
----------------------------------------------------------

(Gå vidare till mönster...)

Tags:

mönster/teknik: hålmönster,
Garnsort
Deals från

Tips & Hjälp

Alla våra mönster har instruktionsvideor som hjälper dig att göra klart ditt projekt på nolltid!

Se dem här!

Du hittar även steg för steg instruktioner för de vanligaste stick- och virk-teknikerna i DROPS Lektioner!

VIRKTIPS: Första fm i början på v ersätts alltid med 1 lm.
---------------------------------------------------------

HALSVÄRMARE:

Virka 130 lm med Cotton Viscose med nål 3. Vänd och virka 1 fm i den 7:e lm från nålen (de första 6 lm blir ögla), sedan virkas det 1 fm i varje fm = 124 fm. Vänd.
VARV 1: 1 fm i varje fm – LÄS VIRKTIPS! Vänd.
VARV 2: Virka 1 fm i var och en av de 8 första fm,* 2 fm i nästa fm, 1 i var och en av de 9 nästa fm *, upprepa *-*, avsluta med 2 fm i nästa fm och 1 i var och en av de 5 sista = 136 fm. Vänd.
VARV 3: Virka 1 fm i var och en av de 8 första fm,* 2 fm i nästa fm, 1 i var och en av de 10 nästa fm *, upprepa *-*, avsluta med 2 fm i nästa fm och 1 i var och en av de 6 sista = 148 fm. Vänd.
VARV 4: Virka 1 fm i var och en av de 8 första fm,* 2 fm i nästa fm, 1 i var och en av de 11 nästa fm *, upprepa *-*, avsluta med 2 fm i nästa fm och 1 i var och en av de 7 sista = 160 fm. Vänd.
VARV 5: Virka 3 lm, hoppa över de 4 första fm, 1 st i nästa fm, 3 lm, 1 st i samma fm, * hoppa över 4 fm, virka 1 st i nästa fm, 3 lm, 1 st i samma fm*, upprepa *-* tills det återstår 5 fm, hoppa över 4 fm, 1 st i den sista fm. Vänd.
VARV 6: 3 lm, 2 st om första lm-bågen, 4 lm, 2 st om samma båge, * om nästa båge virkas det 2 st, 4 lm, 2 st *, upprepa *-* och avsluta med 1 st i 3:e lm i början på föregående v. Vänd.
VARV 7: 3 lm, 3 st om första lm-bågen, 4 lm, 3 st om samma båge, * om nästa båge virkas det 3 st, 4 lm, 3 st *, upprepa *-* och avsluta med 1 st i 3:e lm på början av föregående v. Vänd.
VARV 8: 1 lm, 1 fm i första st, om första lm-bågen virkas 1 hst, 7 st, 1 hst, *1 fm mellan 6 st, om nästa lm-båge virkas1 hst, 7 st, 1 hst *, upprepa *-* och avsluta med 1 fm i 3:e lm i början på föregående v. Klipp av och fäst tråden.


Sy i en knapp överst på halsvärmaren.

Relaterade mönster

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 146-11.