DROPS / 143 / 32

Rainbow Mitts by DROPS Design

Stickade DROPS vantar i ”Fabel” med mönster.

DROPS Design: Modell nr fa-209
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Storlek: One-size
Garnåtgång:
DROPS FABEL från Garnstudio
50 g nr 400, svart
50 g nr 820, karneval

DROPS STRUMPST NR 3 - eller det st.nr du måste använda för att få 24 m x 32 v slätst på 10 x 10 cm.
DROPS STRUMPST NR 2,5 – till resår.

(Gå vidare till mönster...)

Tags:

mönster typ: vantar, mönster/teknik: grafisk, tema: nordisk,

Tips & Hjälp

Alla våra mönster har instruktionsvideor som hjälper dig att göra klart ditt projekt på nolltid!

Se dem här!

Du hittar även steg för steg instruktioner för de vanligaste stick- och virk-teknikerna i DROPS Lektioner!

MÖNSTER:
Diag A-1 till A-4. Alla diag stickas i slätst.
--------------------------------------------------------

HÖGER VANTE:
Arb stickas runt på strumpst.
Lägg upp 64 m på strumpst 2,5 med svart. Sticka 1 v rätt och 6 v resår = 1 rm, 1 am. Byt till strumpst 3, sticka 1 v rätt med svart, fortsätt med diag A-1 (= 4 rapporter runt). KONTROLLERA STICKFASTHETEN! När A-1 har stickats 1 gång på höjden stickas A-2 – SAMTIDIGT på första v av A-2 minskas det 10 m jämnt fördelat = 54 m, och på sista v av A-2 ökas det 6 m jämnt fördelat = 60 m. Fortsätt med A-3. När det har stickats upp till de 3 helsvarta rutorna i A-3, stickas A-4 över dessa 3 rutorna (de övriga m fortsätts i A-3). Öka i A-4 som visat i diag - på nästa v stickas omslagen vridet räta för att slippa hål. När det har ökats 6 ggr (det är nu 15 m i tumkilen) stickas det 3 v utan ökning som visat i A-4, sedan sätts de 15 tummaskorna på 1 tråd. Lägg upp 3 nya m över m på tråden = 60 m. Sticka sedan efter A-3. När man börjar minska längst upp på handen, minskas det på varje sida av 3 m i sidan (1 karneval, 1 svart och 1 karneval). Minska före dessa 3 m genom att sticka 2 rm tills med svart och minska efter dessa 3 m genom att sticka 2 m vridet räta tills med svart. Efter alla minskn är det 12 m kvar på st. Klipp av tråden och drag den genom de resterande m, drag åt och fäst ordentligt. Hela vanten mäter ca 30 cm.

TUMME:
Sätt tillbaka de 15 tummaskorna på strumpst 3. Sticka upp 9 m i kanten bakom tummen = 24 m. Fortsätt runt efter A-4. När minskn börjar, minskas det på varje sida av 1 m svart i varje sida. Minska före denna m genom att sticka 2 rm tills med karneval och minska efter denna m genom att sticka 2 m vridet räta tills med karneval. Efter alla minskn är det 8 m kvar på st. Klipp av tråden och drag den genom de resterande m, drag åt och fäst ordentligt.

VÄNSTER VANTE:
Lägg upp och sticka som höger vante, men de 3 svarta m till tumme stickas i 3:e, 4:e och 5:e m från vänster sida i diag A-3.

----------------------------------------------------------
Sockor – se DROPS: 143-33
----------------------------------------------------------

Diagram

= karneval
= svart
= 1 omslag mellan 2 m


Relaterade mönster

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 143-32.