Fairy Wings by DROPS Design

Rätstickad bolero i DROPS Kid-Silk med spetskant. Till barn stl 3 till 12 år

DROPS design: Modell nr KS-002-bn
Garngrupp A
--------------------------------------------------------
Storlek: 3/4 - 5/6 - 7/8 - 9/10 - 11/12 år
Stl i cl: 98/104 - 110/116 - 122/128 - 134/140 - 146/152
Garnåtgång: DROPS KID-SILK från Garnstudio
Färg nr 07, ljus gråblå: 50-50-75-75-100 g.

DROPS RUNDST (60 cm) nr 3,5 – eller det st.nr du måste använda för att få 22 m x 44 v rätst på 10 x 10 cm.
--------------------------------------------------------

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!

75% Mohair, 25% Silke
från 50.00 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 50.00 kr /25g
Garnaffären
Beställ 
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 50.00 kr /25g
Garnaffären
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 100kr. Läs mer.

Instruktioner

RÄTST (fram och tillbaka på st):
Maskorna stickas räta på varje varv.
MÖNSTER:
Se diagr M.1. för att mönstret ska bli likadant i varje sida, stickas första varvet i diagr i slutet på första varvet från rätsidan och i slutet på andra varvet från avigsidan. Dvs att alla varv där det stickas omslag och m tills, måste stickas i slutet på v. Maskantalet i diagr varierar från 7 till 17 m.
FÖRKORTADE VARV:
Sticka 6 v över alla m, * sticka fram till markören i den ena sidan, vänd, strama tråden och sticka v ut. Sticka 1 v över alla m, vänd, sticka fram till markören i den andra sidan, vänd, strama tråden och sticka v ut. Sticka 5 v över alla m *, upprepa *-*. Dvs att det stickas 6 v rätst över de mittersta 70-76-78-86-92 m och 8 v rätst över m i varje sida i varje rapport.
--------------------------------------------------------

BOLERO:
Arb stickas sidledes fram och tillbaka på rundst från ärm till ärm. Sedan viks boleron dubbelt och ärm- och sidsömmar sys.

Lägg upp 52-58-62-66-70 m med 2 trådar Kid-Silk på rundst 3,5. Ta bort 1 tråd och sticka RÄTST – se förkl ovan! KONTROLLERA STICKFASTHETEN! När arb mäter 8 cm (= ärm) läggs det löst upp 27-29-30-34-37 nya m i varje sida (lägg upp i slutet på de 2 nästa v) = 106-116-122-134-144 m. Sätt en markör i arb 18-20-22-24-26 m in från varje sida (= 70-76-78-86-92 m mellan markörerna).
Fortsätt med rätst och MÖNSTER över de yttersta m i varje sida – se förkl ovan – SAMTIDIGT stickas det FÖRKORTADE VARV – se förkl ovan!
När arb mäter ca 44-49-54-59-64 cm (inkl ärmen), maskas det löst av 27-29-30-34-37 m i varje sida (maska av i början på de 2 nästa v) – OBS: Avpassa så att det avm efter 1 hel rapport av M.1.
Fortsätt med rätst över de återstående 52-58-62-66-70 m (= ärm). När ärmen mäter 8 cm maskas det löst av med 2 trådar.

MONTERING:
Vik boleron dubbelt – måttskissen visar arb när det är vikt. Sy ärm- och sidsömmar i de yttersta maskbågarna, se till att sömmen inte stramar – den streckade linjen på måttskissen visar var sömmarna ska vara.

Diagram

= rm från både rätsidan och avigsidan (= rätst)
= dubbelt omslag, dvs 2 omslag mellan 2 m, på nästa v stickas det första omslaget rätt och det andra omslaget vridet rätt
= 1 omslag mellan 2 m, på nästa v stickas omslaget rätt
= 2 rm tills
= maska av denna m
= stickriktning


Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS Children 22-18) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (42)

Sofia Bengtsson 24.01.2019 - 16:21:

Hej. Jag förstår inte själva mönsterbilden. Jag förstår vad tecknen betyder men hur ska jag använda mig av mönster beskrivningen M1?? Finns ingen del på boleron som har den formen. Tacksam för hjälp

DROPS Design 25.01.2019 kl. 07:33:

Hei Sofia. Om du ser på bildet av boleroen ser du at det er en kant rundt hele som har hullmønster og "tagger", dette er M.1. Diagrammet leser du rute for rute, fra høyre mot venstre, nedenfra og opp. Altså, du begynner med ruten nederst i høyre hjørnet (rillemaske), og jobber deg bortover mot venstre. Neste omgang strikker du 2 rad i diagrammet, og begynner igjen i høyre siden. Du begynner altså med å strikke M.1 over de 7 ytterste maskene på hver pinne. På grunn av økninger kast i diagrammet vil det etterhvert økes masker utover, som siden felles igjen som vist. Når du strikker fra vrangsiden må du lese diagrammet fra venstre mot høyre. God fornøyelse

Hildegard Klein 10.05.2017 - 21:08:

Danke, also stricke ich zuerst auf beiden Seiten das Muster und dann über 6 R die verkürzten Reihen? Ist das so richtig?

DROPS Design 11.05.2017 kl. 09:03:

Liebe Frau Klein, das Muster wird auf beiden Seiten gestrickt, wenn Sie über diese Maschen stricken, dh bei den verkürzten Reihen stricken Sie das Muster auf die äussersten Maschen auf der Seite, und wenn Sie über alle Maschen stricken, wird das Muster beidseitig gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

Hildegard Klein 09.05.2017 - 07:27:

Ich verstehe nicht wann die verkürzten Reihen gestrickt werden? Wird erst auf einer Seite der mustersatz gestrickt und dann auf der anderen Seite? Ich blicke nicht durch.

DROPS Design 09.05.2017 kl. 08:36:

Liebe Frau Klein, die verzkürzten Reihen werden beidseitig gestrickt und zwar so (nach 6 R über alle M.): *2 Reihe bis zur Markierung, 1 Reihe über alle Maschen, 2 Reihe bis zur Markierung (= auf den anderen Seite), 5 Reihe über alle Maschen*, von *-* wiederholen. Viel Spaß beim stricken!

Christiane 08.05.2017 - 22:47:

Merci, pour votre réponse, c'est ok

Christiane 04.05.2017 - 16:06:

Bonjour, concernant le modèle Drops Children 22-18, je patine entre les rangs raccourcis et le point fantaisie M.1! A quel rang selon le diagramme je dois commencer les rangs raccourcis ? Merci de votre aide

DROPS Design 05.05.2017 kl. 08:55:

Bonjour Christiane, le diagramme se tricote de chaque côté en début et fin de rangs, les rangs raccourcis se tricotent ainsi en même temps: d'abord 6 rangs sur toutes les mailles, puis *2 rangs jusqu'au marqueur, 1 rang sur toutes les mailles, 2 rangs jusqu'au marqueur (de l'autre côté), 5 rangs sur toutes les mailles*, répétez de *-* et tricotez le diagramme sur les mailles des extrémités à chaque fois que vous les tricotez. Bon tricot!

Pamela 22.03.2017 - 16:30:

Bonjour J'aimerai faire ce gilet en 3/4 ans mais j'aimerai faire des manche longue pouvez vous me dire combien de maille je dois rajouter et si je dois prendre de la laine en plus merci d'avance

DROPS Design 22.03.2017 kl. 17:35:

Bonjour Pamela, nous ne sommes malheureusement pas en mesure de pouvoir adapter chaque modèle à chaque demande individuelle. Vous pouvez vous baser sur un modèle similaire ou demander de l'aide auprès de votre magasin DROPS, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

Linda 23.02.2017 - 09:47:

Salve, non ho capito se il motivo M1 va iniziato subito dopo aver avviato le maglie o dopo 8 cm, grazie

DROPS Design 23.02.2017 kl. 10:04:

Buongiorno Linda. Deve lavorare prima 8 cm a punto legaccio e poi inizia il diagramma M1. Buon lavoro!

Martine 08.08.2016 - 17:11:

Dat staat overigens vrij duidelijk omschreven in de beschrijving en daar gaat mijn vraag ook niet over. Mijn vraag is of ik het keren bij de marker moet zien als einde van de naald (en daar dus ook een patroonregel moet maken) of dat het echt alleen gaat om de buitenste steken van het werk (en je dus vóór het keren bij de marker géén patroon inbreit, maar alleen over de buitenste steken..)

DROPS Design 09.08.2016 kl. 09:41:

Nee, de markeerders geven aan waar u moet keren. Het eind van de naald is als alle steken 'op' zijn. Het patroon wordt aan beide kanten over de buitenste steken op de naald gebreid. Om te zorgen dat de buitenste randen, met patroon. breder worden dan het deel dat op de rug komt, worden er meer naalden gebreid over de steken BUITEN de markeerders. U breit dus nooit extra patroonnaalden bij de markeerders, maar altijd aan de buitenkant.

Martine 08.08.2016 - 17:10:

Dat lijkt me niet juist... Aangezien er allen omslagen zitten in even regels van het patroon dan zouden deze omslagen (gatenpatroon) maar aan één kant van het breiwerk uitkomen. Dat klopt dus niet. Dezelfde regel moet aan beide zijden worden herhaald; elke regel patroon moet dus een keer aan de goede zijde èn een keer aan de verkeerde zijde gebreid worden (elke regel doe je in feite 2x). Dan komt het patroon wel aan beide zijden van het breiwerk uit.

DROPS Design 09.08.2016 kl. 09:34:

Nee, u breit het patroon aan beide kanten.

Martine 08.08.2016 - 15:06:

Ik snap het bijna.. Ik werk elke regel van het patroon een keer aan het eind van de naald aan de goede kant èn een keer aan het eind van de naald aan de verkeerde kant. Maar nu.. doe ik dat ook aan het eind van de verkorte naalden (m.a.w. bij de marker) of alleen aan het eind van de hele naalden?

DROPS Design 08.08.2016 kl. 15:24:

U breit het patroon zodra u deze steken breit. Dus u breit meer naalden over de buitenste steken, aan de buitenkant van de markeerders en minder naalden over de middelste steken, tussen de markeerders. Als u de eerste keer een heengaande nld breit over de buitenste steken, breit u de eerste nld van het telpatroon. Als u terug breit over deze steken, breit u de tweede nld van het telpatroon. Zodra u weer aankomt bij deze steken, breit u de derde naald, terug breit u de vierde nld, enzovoorts. En als u het patroontje een keer gebreid hebt, begint u weer bij de eerste naald zodra u over de patroonsteken breit.

Kommentér oppskrift DROPS Children 22-18

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.