DROPS / 131 / 2

Garden of Diamonds by DROPS Design

Stickad DROPS sjal med vågmönster i ”Lace”

DROPS Design: Modell nr LA-002
Garngrupp A
---------------------------------------------------------
Längd mitt bak: ca 73 cm
Bredd: ca 160 cm
Garnåtgång: DROPS Lace från Garnstudio
100 g nr 0100, natur

DROPS RUNDST NR 3,5 (80) cm - OBS! Läs om stickfastheten nedan.
STICKFASTHETEN:
Detta plagg ska blötas och sträckas i rätt mått efteråt så stickfastheten är inte så viktig men för att få en förnimmelse om ifall det stickas för löst / fast sticka en slätstickad provlapp på st 3,5 och få ca 23 m x 30 v på 10 x 10 cm.
---------------------------------------------------------

(Gå vidare till mönster...)

Tags:

form: uppifrån och ner, mönster typ: sjalar, mönster/teknik: hålmönster, vågmönster,
Garnsort
Deals från
62.00 SEK
47.00 SEK

Tips & Hjälp

Alla våra mönster har instruktionsvideor som hjälper dig att göra klart ditt projekt på nolltid!

Se dem här!

Du hittar även steg för steg instruktioner för de vanligaste stick- och virk-teknikerna i DROPS Lektioner!

MÖNSTER:
Se diagr X.1, X.2, X.3, X.4, M.1 och M.2.
RÄTST (fram och tillbaka på st):
Maskorna stickas räta på varje varv.
---------------------------------------------------------

SJAL:
Arb stickas fram och tillbaka på rundst för att få plats med alla m. Lägg upp 3 m på rundst 3,5 med Lace. Sätt en markör i den 2:a m (mittm - markerar mitt bak på sjalen). Sticka 1 v så här (= rätsidan): 1 rm, 1 omslag, 1 rm, 1 omslag, 1 rm = 5 m. OBS! På nästa v stickas omslagen vridet räta, dvs det stickas i bakre maskbågarna i stället för i främre, för att slippa hål. Sedan stickas det räta på varje v samtidigt som det ökas 4 m på varje v från rätsidan så här: sticka 2 m i den näst yttersta m i varje sida och gör ett omslag på varje sida av m med markören (omslagen stickas fortfarande vridna). Fortsätt så till det är 29 m på st. Sedan stickas det så här från rätsidan: X.1, M.1 A (= 4 m), M.1 C (= 5 m) och X.2, 1 m slätst (= mittm), X.3, M.1 A (= 4 m), M.1 C (= 5 m) och X.4.
När rapporten är stickad 1 gång på höjden är det 45 m på st. Sedan stickas det så här: X.1, M.1 A, M.1 B (= 8 m) upprepas tills det återstår 6 m (detta maskantalet varierar efter vilket varv av X.1-X.4 som stickas) före mittm som stickas M.1 C och X.2, 1 m slätst, X.3, M.1 A, M.1 B upprepas tills det återstår 9 m (detta maskantalet varierar efter vilket varv av X.1-X.4 som stickas) på st som stickas M.1 C och X.4. Fortsätt så tills M.1 är stickat totalt 20 ggr på höjden - de ökade m stickas fortlöpande in i M.1. Det är nu 349 m på st, 174 m på var sida av mittm. Sticka 4 v i slätst SAMTIDIGT som det fortsätts med kant m i rätst och ökningar på varje v från rätsidan som innan = 357 m, 178 m på varje sida av mittm. Nu stickas det så här från rätsidan: 4 kantm i RÄTST - se förkl ovan - 1 omslag, 2 rm, 10 ggr M.2, 2 rm före mittm, 1 omslag, mittm, 1 omslag, 2 rm, 10 ggr M.2, 2 rm, 1 omslag, 4 kantm rätst. OBS! De ökade m i sidorna och mitt bak slätstickas tills M.2 är färdigstickat. När M.2 är stickat 1 gång på höjden stickas 1 v rätt från avigsidan. Maska av löst med rm med 2 trådar.

STRÄCKNING:
Lägg sjalen i ljummet vatten tills det är genomvått. Pressa försiktigt ut vattnet från sjalen – den får inte vridas, sedan rullas sjalen in i en handduk och kläms för att få bort mer vatten - sjalen kommer nu bara att vara lite fuktig.
Lägg sjalen på en golvmatta eller madrass – drag försiktigt ut den i rätt mått och använd knappnålar att fästa med. Låt den torka. Upprepa processen när plagget har tvättats.

Diagram

= rm på rätsidan, am på avigsidan
= 2 rm tills
= 1 omslag mellan 2 m
= lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 1 rm, drag den lyfta m över
= am på rätsidan, rm på avigsidan
= lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 2 rm tills, drag den lyfta m över
= 2 am tills


Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 131-2.