DROPS / 131 / 2

Garden of Diamonds by DROPS Design

Stickad DROPS sjal med vågmönster i ”Lace”

  • Garden of Diamonds / DROPS 131-2 - Stickad DROPS sjal med vågmönster i ”Lace”
  • Garden of Diamonds / DROPS 131-2 - Stickad DROPS sjal med vågmönster i ”Lace”
  • Garden of Diamonds / DROPS 131-2 - Stickad DROPS sjal med vågmönster i ”Lace”
DROPS Design: Modell nr LA-002
Garngrupp A
---------------------------------------------------------
Längd mitt bak: ca 73 cm
Bredd: ca 160 cm
Garnåtgång: DROPS Lace från Garnstudio
100 g nr 0100, natur

DROPS RUNDST NR 3,5 (80) cm - OBS! Läs om stickfastheten nedan.
STICKFASTHETEN:
Detta plagg ska blötas och sträckas i rätt mått efteråt så stickfastheten är inte så viktig men för att få en förnimmelse om ifall det stickas för löst / fast sticka en slätstickad provlapp på st 3,5 och få ca 23 m x 30 v på 10 x 10 cm.
---------------------------------------------------------

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

Instruktioner

MÖNSTER:
Se diagr X.1, X.2, X.3, X.4, M.1 och M.2.
RÄTST (fram och tillbaka på st):
Maskorna stickas räta på varje varv.
---------------------------------------------------------

SJAL:
Arb stickas fram och tillbaka på rundst för att få plats med alla m. Lägg upp 3 m på rundst 3,5 med Lace. Sätt en markör i den 2:a m (mittm - markerar mitt bak på sjalen). Sticka 1 v så här (= rätsidan): 1 rm, 1 omslag, 1 rm, 1 omslag, 1 rm = 5 m. OBS! På nästa v stickas omslagen vridet räta, dvs det stickas i bakre maskbågarna i stället för i främre, för att slippa hål. Sedan stickas det räta på varje v samtidigt som det ökas 4 m på varje v från rätsidan så här: sticka 2 m i den näst yttersta m i varje sida och gör ett omslag på varje sida av m med markören (omslagen stickas fortfarande vridna). Fortsätt så till det är 29 m på st. Sedan stickas det så här från rätsidan: X.1, M.1 A (= 4 m), M.1 C (= 5 m) och X.2, 1 m slätst (= mittm), X.3, M.1 A (= 4 m), M.1 C (= 5 m) och X.4.
När rapporten är stickad 1 gång på höjden är det 45 m på st. Sedan stickas det så här: X.1, M.1 A, M.1 B (= 8 m) upprepas tills det återstår 6 m (detta maskantalet varierar efter vilket varv av X.1-X.4 som stickas) före mittm som stickas M.1 C och X.2, 1 m slätst, X.3, M.1 A, M.1 B upprepas tills det återstår 9 m (detta maskantalet varierar efter vilket varv av X.1-X.4 som stickas) på st som stickas M.1 C och X.4. Fortsätt så tills M.1 är stickat totalt 20 ggr på höjden - de ökade m stickas fortlöpande in i M.1. Det är nu 349 m på st, 174 m på var sida av mittm. Sticka 4 v i slätst SAMTIDIGT som det fortsätts med kant m i rätst och ökningar på varje v från rätsidan som innan = 357 m, 178 m på varje sida av mittm. Nu stickas det så här från rätsidan: 4 kantm i RÄTST - se förkl ovan - 1 omslag, 2 rm, 10 ggr M.2, 2 rm före mittm, 1 omslag, mittm, 1 omslag, 2 rm, 10 ggr M.2, 2 rm, 1 omslag, 4 kantm rätst. OBS! De ökade m i sidorna och mitt bak slätstickas tills M.2 är färdigstickat. När M.2 är stickat 1 gång på höjden stickas 1 v rätt från avigsidan. Maska av löst med rm med 2 trådar.

STRÄCKNING:
Lägg sjalen i ljummet vatten tills det är genomvått. Pressa försiktigt ut vattnet från sjalen – den får inte vridas, sedan rullas sjalen in i en handduk och kläms för att få bort mer vatten - sjalen kommer nu bara att vara lite fuktig.
Lägg sjalen på en golvmatta eller madrass – drag försiktigt ut den i rätt mått och använd knappnålar att fästa med. Låt den torka. Upprepa processen när plagget har tvättats.

Diagram

symbols = rm på rätsidan, am på avigsidan
symbols = 2 rm tills
symbols = 1 omslag mellan 2 m
symbols = lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 1 rm, drag den lyfta m över
symbols = am på rätsidan, rm på avigsidan
symbols = lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 2 rm tills, drag den lyfta m över
symbols = 2 am tills
diagram
diagram
signature

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 131-2) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (88)

country flag Lilla My 28.04.2020 - 14:35:

Bonjour, Je ne suis pas sûre d'avoir bien compris la bordure : au rang 3 de M2, il me reste 4 mailles avant (et après) la maille centrale, est-ce normal ? Il me semble que oui puisque j'ai augmenté de 4 jetés au rang 1. Mais du coup est-ce que toutes les mailles rajoutées (celles des bords et du milieu) se tricotent en jersey au milieu ? Ou faut-il tricoter 3 mailles end. en début de rang et 3 mailles au milieu et ajouter tous les rangs endroit une maille à ces endroits ? Merci !

user icon DROPS Design 28.04.2020 kl. 15:55:

Bonjour Madame My, essayez de bien mettre un marqueur entre chaque diagramme, il vous sera ainsi plus facile de vérifier votre nombre de mailles à chaque rang, comme dans les diagrammes. Bon tricot!

country flag DE OLIVEIRA 22.04.2020 - 09:57:

Bonjour J ai un soucis quant à la réalisation du dessin M1. Pas de pb jusqu'à l'obtention des 66 mailles soit M1 tricoté 2 fois en hauteur. Par contre pour commencer la 3ème hauteur M1, du fait que nous avons commencé par M1A nous devrions reprendre avec M1C et pour cela il nous faut 5 m or il n'y en a que 4 de disponible du fait des augmentations précédentes. Dans ce cas, nous laissons les 4 m en attente pour cette 3ème série et attendons la 4ème pour tricoter un nouveau motif?

user icon DROPS Design 22.04.2020 kl. 11:18:

Bonjour Mme De Oliveira, j'ai peur de ne pas comprendre votre propos. Vous répétez M.1 en hauteur de la même façon à chaque fois: X.1 en début de rang, puis M.1A, vous répétez M.1B jusqu'à ce qu'il reste le nombre de mailles de M.1C + X.2 avant la maille centrale, puis vous tricotez M.1C, X2, la m centrale, X.3, M.1A, vous répétez M.2B le même nombre de fois qu'avant la m centrale et vous terminez par X.4. Techniquement, vous aurez 1 motif de M.1B en plus à chaque fois que vous répétez les motifs en largeur (= on augmente 8 mailles: 4 m dans X.1 + 4 m dans X.2). En espérant que ces informations vous aident. Bon tricot!

country flag Rigmor Pedersen 31.05.2019 - 13:46:

Når jeg skal til at strikke mønster x1 og M1 plus x2, har jeg 14 M til midten, når jeg så har strikke første pind i mønstret skulle der være 16 M efter pind to, men jeg har altså 18 M, til midten, hvad gør jeg forkert

user icon DROPS Design 31.05.2019 kl. 14:23:

Hei Rigmor. Du har 29 masker på pinnen, 14 masker på hver side av masken med merket i. Det økes 1 maske i hver av X-diagrammene, mens i M.1 forblir maskeantallet det samme. Det økes altså 2 masker på hver side av midten: 1 maske innenfor kantmaskene i rille, og 1 maske på hver side av masken med merket = 16 masker på hver side av midten etter 1. pinne. På 2. pinne økes ingen masker og maskeantallet forblir det samme (33 masker, 16 asker på hver side av midten). På pinne 3 øker du igjen 2 masker på hver side av midten = 18 masker på hver side og 37 masker totalt på pinnen. God fornøyelse

country flag Francine 09.05.2019 - 11:32:

Je ne comprends pas comment un losange peut toujours être complet de part et d'autre du milieu du fait des augmentations en X2 et X3. Comment faut-il faire pour celà ? Merci de votre réponse. Cordialement

user icon DROPS Design 09.05.2019 kl. 13:58:

Bonjour Francine, quand les diagrammes X.1 à X.4 sont tricotés 1 fois en hauteur, reprenez tous les diagrammes dès le 1er rang: X.1 sur les 4 premières m, M.1A sur les 4 m suivantes, répétez M.1B jusqu'à ce qu'il reste 6 m avant la m centrale, tricotez M.1C, X.2, la maille centrale, puis tricotez l'autre côté du châle de la même façon en commençant par X.3 et en terminant par X.4 - les augmentations de chaque côté et au milieu se tricotent d'abord en jersey (= 8 premiers rangs de X.1 à X.4) puis en point fantaisie M.1 (= on a suffisamment de mailles pour 1 motif de M.1B entre M.1A et M.1C de chaque côté du châle. Bon tricot!

country flag Christina 23.04.2019 - 13:05:

Danke vielmals!!!!

country flag Christina 16.04.2019 - 11:14:

Hallo, Zwei Fragen: *wenn ich die Umschläge verschränkt anstricke, entstehen ja kaum Löcher, aber das Muster lebt doch von den Löchern! *wenn am Beginn die Rückreihen rechts gestrickt werden, entstehen ja Krausrippen. Am Bild ist das Spitzerl aber glatt....? Freu mich auf die Klärung! Danke!

user icon DROPS Design 23.04.2019 kl. 10:27:

Liebe Christina, am Anfang vom Tuch stricken Sie krausrechts (mit den Umschlägen verschränkt) bis Sie 29 M haben. Dann stricken Sie die Diagramme wie beschrieben (= leeres Kästchen = 1 M glatt rechts, dh das Muster wird dann glatt rechts mit dem Lochmuster gestrickt), mit 3 Maschen kraus rechts auf beiden Seiten (= die 3 ersten Maschen in X.1 + die 3 letzten Maschenb in X.4). Viel Spaß beim stricken!

country flag Cinzia 13.04.2019 - 07:43:

Buongiorno. Io vorrei utilizzare il punto M1 per fare una stola dritta (non uno scialle triangolare). Non riesco a capire come si sovrappongono le parti M1.A, M1.B e M1.C per ottenere il disegno corretto. Potete, per piacere, fornire uno schema con solo M1 senza gli X ripetuto in verticale 2 o 3 volte in modo da avere la guida per il disegno? Grazie Cordiali saluti Cinzia

user icon DROPS Design 13.04.2019 kl. 09:09:

Buongiorno Cinzia, le parti di M.1 non si sovrappongono, ma in alcuni punti dello scialle si lavora M.1A poi delle ripetizioni di M.1B e alla fine M.1C. Purtroppo non possiamo soddisfare la sua richiesta riguardo lo schema, non ci è possibile fornire un'assistenza così personalizzata, ma può provare a riprodurlo su un foglio a quadretti. Buon lavoro!

country flag Martina Oswaldbauer 20.01.2019 - 21:29:

Hallo, die Rückreihen (welche meist in den Strickschriften nicht extra aufgeführt wird) ist in dieser Anleitung dabei, oder? Und verstehe ich es richtig, dass beim Zurückstricken (dann quasi auf der Rückseite) jeweils drei rechte Maschen, dann lauter linke Maschen und am Ende der Rückreihe nochmal drei rechte Maschen gestrickt werden müssen? Danke schön mal.

user icon DROPS Design 21.01.2019 kl. 12:19:

Liebe Frau Oswaldbauer, die Diagramme zeigen alle Reihen, dh die Hin sowie die Rückreihen. Die Hinreihen lesen Sie rechts nach links und die Rückreihen lesen Sie links nach rechts - wie im diagram gezeigt. Viel Spaß beim stricken!

country flag Eeva Liisa Salonen 07.02.2018 - 07:34:

Kiitos nopeasta vastauksesta, , tuo auttoi paljon, mutta vielä unohtui yksi kysymys, oikealla välikerroksella, neulotaanko sinnekin neljän aina oikean silmukan jälkeen langankierto, samoin ennen ja jälkeen keskisilmukan, en saa menemään tekemälläkään kuviossa M2 silmukoita tasan? Olen tehnyt langankierron sielläkin, on ilmeisesti väärin?

user icon DROPS Design 09.02.2018 kl. 14:12:

Hei, langankierrot tehdään jokaisella oikean puolen kerroksella reunoissa ja keskisilmukan molemmin puolin kuten aiemmin. Eli piirrokseen M.2 ei tehdä välikerroksella langankiertoja, vaan ne ovat mallikerran ulkopuolella.

country flag Eeva Liisa Salonen 06.02.2018 - 15:23:

Kiitos edellisestä vastauksesta, nyt olen edennyt kuvioon M2, neulotaanko kaksi nurin yhteen silmukat välikerroksilla oikein vai nurin?

user icon DROPS Design 06.02.2018 kl. 18:15:

Nämä silmukat neulotaan seuraavilla kerroksilla oikein oikealta puolelta ja nurin nurjalta puolelta.

Kommentér oppskrift DROPS 131-2

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

#dropsfan gallery

131-2 Garden of Diamonds

Shana, United States

131-2 Garden of Diamonds

Opecanci, Czech Republic

Châle Garden of Diamonds

PetiteMu, France