DROPS / 131 / 2

Garden of Diamonds by DROPS Design

Strikket DROPS sjal med bølgemønster i ”Lace”

DROPS Design: Modell nr LA-002
Garngruppe A
---------------------------------------------------------
Lengde midt bak: ca 73 cm
Bredde: ca 160 cm
Materialer: DROPS Lace fra Garnstudio
100 g f.nr 0100, natur

DROPS RUNDP NR 3,5 (80) cm - OBS! Les om strikkefastheten under.
STRIKKEFASTHETEN:
Dette plagg skal fuktes og strekkes i mål etterpå så strikkefastheten er ikke så viktig men for å få en fornemmelse om det strikkes for løst / fast strikk en glattstrikket prøve på p 3,5 og få ca 23 m x 30 p på 10 x 10 cm.
---------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

Instruksjoner

SJAL:
Arb strikkes frem og tilbake på rundp for å få plass til alle m. Legg opp 3 m på rundp 3,5 med Lace. Sett 1 merketråd i den 2.m (midtm - markerer midt bak på sjalet). Strikk 1 p slik (= retten): 1 r, 1 kast, 1 r, 1 kast, 1 r = 5 m. NB! På neste p strikkes kastene vridd rett, dvs det strikkes i bakre del av m istedenfor fremre, for å unngå hull. Videre strikkes det rett på hver p samtidig som det økes 4 m på hver p fra retten slik: strikk 2 m i den nest ytterst m i hver side og lag et kast på hver side av m med merketråden (kastene strikkes fortsatt vridd). Fortsett slik til det er 29 m på p. Videre strikkes det slik fra retten: X.1, M.1 A (= 4 m), M.1 C (= 5 m) og X.2, 1 m glstrikk (= midtm), X.3, M.1 A (= 4 m), M.1 C (= 5 m) og X.4.
Når rapporten er strikket 1 gang i høyden er det 45 m på p. Videre strikkes det slik: X.1, M.1 A, M.1 B (= 8 m) gjentas til det gjenstår 6 m (dette m-antallet varierer etter hvilken rad av X.1-X.4 som strikkes) før midtm som strikkes M.1 C og X.2, 1 m glstrikk, X.3, M.1 A, M.1 B gjentas til det gjenstår 9 m (dette m-antallet varierer etter hvilken rad av X.1-X.4 som strikkes) på p som strikkes M.1 C og X.4. Fortsett slik til M.1 er strikket totalt 20 ganger i høyden - de økte m strikkes løpende inn i M.1. Det er nå 349 m på p, 174 m på hver side av midtm. Strikk 4 p glstrikk SAMTIDIG som det fortsettes med kant m i rille og økninger på hver p fra retten som før = 357 m, 178 m på hver side av midtm. Nå strikkes det slik fra retten: 4 kantm i RILLE - se forkl over - 1 kast, 2 rett, 10 ganger M.2, 2 rett før midtm, 1 kast, midtm, 1 kast, 2 rett, 10 ganger M.2, 2 rett, 1 kast, 4 kantm rille. NB! De økte m i sidene og midt bak strikkes i glstrikk til M.2 er strikket ferdig. Når M.2 er strikket 1 gang i høyden strikkes 1 p rett fra vrangen. Fell av løst med rettm med 2 tråder.

STREKKING:
Legg sjalet i lunkent vann til det er gjennomvått. Press forsiktigt ut vannet fra sjalet – det må ikke vris, deretter rulles sjalet i et håndkle og klemmes for å fjerne mere vann - sjalet vil nå bare være litt fuktigt.
Legg sjalet på gulvteppe eller madrass – trekk det forsiktigt ut i mål og bruk knappenål til å feste med. La det tørke. Gjenta prosessen når plagget er blitt vasket.

Diagram

= rett fra retten, vrang fra vrangen
= 2 r sm
= 1 kast mellom 2 m
= ta 1 m løst av p som om den strikkes rett, 1 r, løft den løse m over
= vrang fra retten, rett fra vrangen
= ta 1 m løst av p som om den strikkes rett, 2 r sm, løft den løse m over
= 2 vr sm


Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (88)

Lilla My 28.04.2020 - 14:35:

Bonjour, Je ne suis pas sûre d'avoir bien compris la bordure : au rang 3 de M2, il me reste 4 mailles avant (et après) la maille centrale, est-ce normal ? Il me semble que oui puisque j'ai augmenté de 4 jetés au rang 1. Mais du coup est-ce que toutes les mailles rajoutées (celles des bords et du milieu) se tricotent en jersey au milieu ? Ou faut-il tricoter 3 mailles end. en début de rang et 3 mailles au milieu et ajouter tous les rangs endroit une maille à ces endroits ? Merci !

DROPS Design 28.04.2020 kl. 15:55:

Bonjour Madame My, essayez de bien mettre un marqueur entre chaque diagramme, il vous sera ainsi plus facile de vérifier votre nombre de mailles à chaque rang, comme dans les diagrammes. Bon tricot!

DE OLIVEIRA 22.04.2020 - 09:57:

Bonjour J ai un soucis quant à la réalisation du dessin M1. Pas de pb jusqu'à l'obtention des 66 mailles soit M1 tricoté 2 fois en hauteur. Par contre pour commencer la 3ème hauteur M1, du fait que nous avons commencé par M1A nous devrions reprendre avec M1C et pour cela il nous faut 5 m or il n'y en a que 4 de disponible du fait des augmentations précédentes. Dans ce cas, nous laissons les 4 m en attente pour cette 3ème série et attendons la 4ème pour tricoter un nouveau motif?

DROPS Design 22.04.2020 kl. 11:18:

Bonjour Mme De Oliveira, j'ai peur de ne pas comprendre votre propos. Vous répétez M.1 en hauteur de la même façon à chaque fois: X.1 en début de rang, puis M.1A, vous répétez M.1B jusqu'à ce qu'il reste le nombre de mailles de M.1C + X.2 avant la maille centrale, puis vous tricotez M.1C, X2, la m centrale, X.3, M.1A, vous répétez M.2B le même nombre de fois qu'avant la m centrale et vous terminez par X.4. Techniquement, vous aurez 1 motif de M.1B en plus à chaque fois que vous répétez les motifs en largeur (= on augmente 8 mailles: 4 m dans X.1 + 4 m dans X.2). En espérant que ces informations vous aident. Bon tricot!

Rigmor Pedersen 31.05.2019 - 13:46:

Når jeg skal til at strikke mønster x1 og M1 plus x2, har jeg 14 M til midten, når jeg så har strikke første pind i mønstret skulle der være 16 M efter pind to, men jeg har altså 18 M, til midten, hvad gør jeg forkert

DROPS Design 31.05.2019 kl. 14:23:

Hei Rigmor. Du har 29 masker på pinnen, 14 masker på hver side av masken med merket i. Det økes 1 maske i hver av X-diagrammene, mens i M.1 forblir maskeantallet det samme. Det økes altså 2 masker på hver side av midten: 1 maske innenfor kantmaskene i rille, og 1 maske på hver side av masken med merket = 16 masker på hver side av midten etter 1. pinne. På 2. pinne økes ingen masker og maskeantallet forblir det samme (33 masker, 16 asker på hver side av midten). På pinne 3 øker du igjen 2 masker på hver side av midten = 18 masker på hver side og 37 masker totalt på pinnen. God fornøyelse

Francine 09.05.2019 - 11:32:

Je ne comprends pas comment un losange peut toujours être complet de part et d'autre du milieu du fait des augmentations en X2 et X3. Comment faut-il faire pour celà ? Merci de votre réponse. Cordialement

DROPS Design 09.05.2019 kl. 13:58:

Bonjour Francine, quand les diagrammes X.1 à X.4 sont tricotés 1 fois en hauteur, reprenez tous les diagrammes dès le 1er rang: X.1 sur les 4 premières m, M.1A sur les 4 m suivantes, répétez M.1B jusqu'à ce qu'il reste 6 m avant la m centrale, tricotez M.1C, X.2, la maille centrale, puis tricotez l'autre côté du châle de la même façon en commençant par X.3 et en terminant par X.4 - les augmentations de chaque côté et au milieu se tricotent d'abord en jersey (= 8 premiers rangs de X.1 à X.4) puis en point fantaisie M.1 (= on a suffisamment de mailles pour 1 motif de M.1B entre M.1A et M.1C de chaque côté du châle. Bon tricot!

Christina 23.04.2019 - 13:05:

Danke vielmals!!!!

Christina 16.04.2019 - 11:14:

Hallo, Zwei Fragen: *wenn ich die Umschläge verschränkt anstricke, entstehen ja kaum Löcher, aber das Muster lebt doch von den Löchern! *wenn am Beginn die Rückreihen rechts gestrickt werden, entstehen ja Krausrippen. Am Bild ist das Spitzerl aber glatt....? Freu mich auf die Klärung! Danke!

DROPS Design 23.04.2019 kl. 10:27:

Liebe Christina, am Anfang vom Tuch stricken Sie krausrechts (mit den Umschlägen verschränkt) bis Sie 29 M haben. Dann stricken Sie die Diagramme wie beschrieben (= leeres Kästchen = 1 M glatt rechts, dh das Muster wird dann glatt rechts mit dem Lochmuster gestrickt), mit 3 Maschen kraus rechts auf beiden Seiten (= die 3 ersten Maschen in X.1 + die 3 letzten Maschenb in X.4). Viel Spaß beim stricken!

Cinzia 13.04.2019 - 07:43:

Buongiorno. Io vorrei utilizzare il punto M1 per fare una stola dritta (non uno scialle triangolare). Non riesco a capire come si sovrappongono le parti M1.A, M1.B e M1.C per ottenere il disegno corretto. Potete, per piacere, fornire uno schema con solo M1 senza gli X ripetuto in verticale 2 o 3 volte in modo da avere la guida per il disegno? Grazie Cordiali saluti Cinzia

DROPS Design 13.04.2019 kl. 09:09:

Buongiorno Cinzia, le parti di M.1 non si sovrappongono, ma in alcuni punti dello scialle si lavora M.1A poi delle ripetizioni di M.1B e alla fine M.1C. Purtroppo non possiamo soddisfare la sua richiesta riguardo lo schema, non ci è possibile fornire un'assistenza così personalizzata, ma può provare a riprodurlo su un foglio a quadretti. Buon lavoro!

Martina Oswaldbauer 20.01.2019 - 21:29:

Hallo, die Rückreihen (welche meist in den Strickschriften nicht extra aufgeführt wird) ist in dieser Anleitung dabei, oder? Und verstehe ich es richtig, dass beim Zurückstricken (dann quasi auf der Rückseite) jeweils drei rechte Maschen, dann lauter linke Maschen und am Ende der Rückreihe nochmal drei rechte Maschen gestrickt werden müssen? Danke schön mal.

DROPS Design 21.01.2019 kl. 12:19:

Liebe Frau Oswaldbauer, die Diagramme zeigen alle Reihen, dh die Hin sowie die Rückreihen. Die Hinreihen lesen Sie rechts nach links und die Rückreihen lesen Sie links nach rechts - wie im diagram gezeigt. Viel Spaß beim stricken!

Eeva Liisa Salonen 07.02.2018 - 07:34:

Kiitos nopeasta vastauksesta, , tuo auttoi paljon, mutta vielä unohtui yksi kysymys, oikealla välikerroksella, neulotaanko sinnekin neljän aina oikean silmukan jälkeen langankierto, samoin ennen ja jälkeen keskisilmukan, en saa menemään tekemälläkään kuviossa M2 silmukoita tasan? Olen tehnyt langankierron sielläkin, on ilmeisesti väärin?

DROPS Design 09.02.2018 kl. 14:12:

Hei, langankierrot tehdään jokaisella oikean puolen kerroksella reunoissa ja keskisilmukan molemmin puolin kuten aiemmin. Eli piirrokseen M.2 ei tehdä välikerroksella langankiertoja, vaan ne ovat mallikerran ulkopuolella.

Eeva Liisa Salonen 06.02.2018 - 15:23:

Kiitos edellisestä vastauksesta, nyt olen edennyt kuvioon M2, neulotaanko kaksi nurin yhteen silmukat välikerroksilla oikein vai nurin?

DROPS Design 06.02.2018 kl. 18:15:

Nämä silmukat neulotaan seuraavilla kerroksilla oikein oikealta puolelta ja nurin nurjalta puolelta.

Kommentér oppskrift DROPS 131-2

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.