DROPS / 127 / 29

Rose Smiles by DROPS Design

Stickad DROPS sjal med volangkant i ”Merino Extra Fine”.

DROPS design: Modell nr ME-041
--------------------------------------------------------
Mått: ca 155 x 20 cm

Garnåtgång: DROPS MERINO EXTRA FINE från Garnstudio
150 g nr 16, ljus rosa.

DROPS RUNDST NR 5 (80 cm) - eller det st.nr du måste ha för att få 19 m x 25 v i slätst på 10 x 10 cm.
DROPS RUNDST NR 4 (80 cm) – till rätst

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

DROPS MerinoExtraFine: Färgkarta / Alternativa garn (Garngrupp B)

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

RÄTST (fram och tillbaka på st):
Maskorna stickas räta på varje varv.
ÖKNINGSTIPS: Det ökas så här från rätsidan med 1 omslag på varje sida av 1 m slätstickn med markör: 1 omslag, m med markör, 1 omslag.
Omslaget stickas avigt på nästa v, så att det blir hål.
FÖRKORTADE V: Det stickas förkortade v i slutet på varje v så här: sticka tills det återstår 5 m på st, dessa 5 m sätts på en tråd, vänd och sticka vidare.
--------------------------------------------------------

SJAL:
Arb stickas fram och tillbaka på rundst för att få plats med alla m. Lägg upp 256 m på rundst 4. Sticka 8 v RÄTST - se förkl ovan. KONTROLLERA STICKFASTHETEN! Sätt en markör i 121:a m och en i 136:e m (14 m mellan markörerna). Byt till rundst 5 och slätst.
Läs hela avsnittet innan du stickar!
På nästa v från rätsidan stickas det med förkortade v - se förkl ovan - (fortsätt att sätta 5 nya m på trådarna 20 ggr i varje sida tills det är 100 m på trådarna i varje sida). SAMTIDIGT ökas det 2 m vid varje m med markör - Läs ÖKNINGSTIPS - totalt 4 m mer på st. Upprepa ökningarna på vart 4:e v totalt 10 ggr (= 34 m mellan markörerna).

När de sista 5 m i höger sida är satta på en tråd (totalt 100 m på tråd i varje sida), stickas m från de två trådarna tillbaka in på st så här: (varv 1 = rätsidan) sticka varvet ut och sticka upp alla m från tråden i vänster sida. På nästa v (= avigsidan) stickas alla m från tråden i höger sida in på st, 296 m på st. På nästa v ökas det till volangkant så här: *1 rm, 2 m i nästa m*, upprepa *-* v ut. Sticka 3 v slätst. På nästa v (= rätsidan) ökas det så här: 1 rm, *1 omslag, 1 rm*, upprepa *-* v ut. Maska av med rm på nästa v, omslagen maskas av som m.

MONTERING:
För att volangerna ska bli fina bör sjalen ångas med ett ångstrykjärn. Ånga från uppläggningskanten och ut till ca 1 cm in på volangkanten (avmaskningskanten får inte ångas).

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 127-29.