DROPS / 122 / 38

Crimson Ballerina by DROPS Design

Rätstickade DROPS tofflor i ”Eskimo”.

DROPS design: Modell nr EE-303
--------------------------------------------------------
Storlek: 35/37 - 38/40 - 41/43
Toffelns längd: 22 - 24 - 27 cm
Garnåtgång: DROPS ESKIMO från Garnstudio
100-100-150 g nr 50m, mörkrosa mix

DROPS ST NR 6 – eller det st.nr du måste använda för att få 13 m x 26 v i rätst på 10 x 10 cm.

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande hittar du även en måttskiss nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tags: sidledes, tofflor,
Garnsort
Deals från
27.00 SEK
17.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

TOFFEL:
Toffeln stickas fram och tillbaka på st och hela toffeln rätstickas, dvs. det stickas räta på varje v.
Lägg upp 28-31-35 m på st nr 6 med Eskimo. Sätt en markör efter 22-24-26 m sett från rätsidan (6-7-9 m = tå). Sticka sedan räta fram och tillbaka på st (varv 1 = rätsidan), men på vart 4:e v (dvs. på vartannat v från rätsidan) vänds det före markören så att det stickas färre v över tån. OBS! För varje gång det vänds mitt på st, stramas tråden åt lite extra innan det fortsätts så att det inte blir hål.
Fortsätt så fram och tillbaka tills arb mäter 8-9-10 cm. På nästa v från rätsidan avm de första 14-16-17 m = 14-15-18 m kvar på st. Fortsätt som tidigare fram och tillbaka över dessa m tills det har stickats ca 2-2-3 cm efter de avm m (mätt på det bredaste). Lägg sedan upp 14-16-17 nya m i slutet på nästa v på avigsidan = 28-31-35 m. Fortsätt fram och tillbaka som innan tills arb mäter 8-9-10 cm från där det lades upp nya m, maska av löst.

MONTERING:
Dra en tråd genom yttersta ledd i varje m på tån, dra åt och fäst tråden noga. Börja ytterst på tån och sy ihop toffeln under foten och sedan upp bak på hälen – sy kant i kant i de yttersta maskbågarna så att sömmen inte blir för tjock. Fäst tråden noga. Sticka en toffel till.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 122-38.