DROPS / 126 / 21

Winter Classic by DROPS Design

Heklet DROPS lue i ”Alaska”.

Stikkord: hodeplagg, luer,
  • Winter Classic / DROPS 126-21 - Heklet DROPS lue i ”Alaska”.
DROPS design: Modell nr X-363
--------------------------------------------------------
Størrelse: XS/S - M/L
Hodemål: ca 52 cm - 56 cm
Materialer: DROPS ALASKA fra Garnstudio
150-150 gr f.nr 37, gråblå

DROPS HEKLENÅL NR 4 - eller den nålen du må bruke for å få 16 st x 9 rader på 10 x 10 cm.
DROPS BØFFELHORNKNAPP, nr 535:
2 stk.

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 21.00 kr /50g
DROPS Alaska uni colour DROPS Alaska uni colour 21.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Alaska mix DROPS Alaska mix 21.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 42kr. Les mer.

Instruksjoner

HEKLEINFO-1:
På beg av hver rad med halvst erstattes 1.halvst med 2 lm, raden avsluttes med 1 halvst i 2.lm fra beg av forrige rad.
HEKLEINFO-2:
1.st på beg av hver omg erstattes med 3 lm og hver omg avsluttes med 1 kjm i 3.lm fra beg av omg.
1.fm på beg av hver omg erstattes med 1 lm og hver omg avsluttes med 1 kjm i lm fra beg av omg.

SAMMENHEKLING AV ST:
Hekle 1 st, men vent med siste gjennomtrekning (= 2 m på nålen), hekle deretter neste st, men når siste gjennomtrekning gjøres trekkes tråden gjennom alle m på nålen - det er nå felt 1 m.
SAMMENHEKLING AV FM:
Hekle 1 fm, men vent med siste gjennomtrekning, hekle neste fm og trekk tråden gjennom begge m på nålen.
--------------------------------------------------------

LUE:
Det hekles først en kant med vrbord-struktur som settes sammen til en ring, deretter hekles det opp nye m rundt åpningen og luen hekles videre rundt til ferdig mål.

KANT:
Hekle 14 lm på nål 4 med Alaska og hekle 1.rad slik: 1 halvst i 3.lm fra nålen, 1 halvst i hver av de 11 neste lm = 13 halvst, snu arb. LES HEKLEINFO-1. Videre hekles det halvst frem og tilbake men hver halvst hekles i bakre m-ledd (dvs ikke gjennom hele m) = vrbord-struktur.
Når arb måler 52-56 cm hekles det 2 knapphull slik: Hekle 3 halvst, 2 lm, hopp over 2 m, 3 halvst, 2 lm, hopp over 2 m, 1 halvst i hver av de 3 siste m, snu arb. Hekle 1 halvst i hver halvst og 2 halvst om hver lm-bue = 13 halvst, klipp og fest tråden.

LUE:
Sett kanten sammen til en ring slik at de 2 ytterste radene i siden med knapphull ligger over de 2 ytterste radene i den andre siden = knapphullssplitt. LES HEKLEINFO-2. Start ved knapphullssplitten og hekle vekselvis 1 og 2 fm ytterst i hver rad omg rundt – NB: ved knapphullssplitten hekles det gjennom begge lag = ca 78-84 fm. Videre hekles det st rundt med 1 st i hver m SAMTIDIG som m-ant justeres til 80-88 st ved å hekle 2 st i 1 fm med jevne mellomrom. Når det er heklet 4 omg med st (arb måler nå ca 11 cm) felles det 8 st jevnt fordelt, dvs hekle hver 9. og 10. st sammen i str XS/S og hver 10. og 11.st sammen i str M/L – se forkl over. Gjenta fellingen på hver 2.omg totalt 5 ganger og deretter på hver omg totalt 1-2 ganger = 32-32 st tilbake. Videre hekles det 2 omg med fm hvor alle fm hekles sammen 2 og 2 på begge omg = 8-8 fm tilbake. Klipp tråden, tråkle den opp og ned gjennom m, snurp sammen og fest. Luen måler ca 23-24 cm i høyden. Sy i knappene på kanten.

Votter, se oppskrift under modell 126-22

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 17.11.2011
Materialer: DROPS ALASKA fra Garnstudio
150-150 gr f.nr 37, gråblå
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (46)

country flag Nathalie Vandenberghe 24.02.2020 - 18:37:

Graag had ik deze muts gehaakt, alleen is het me niet duidelijk hoeveel bollen wol ik dien te bestellen. 150-150g is dit gewoon 150g of 3 bollen van 50g Drops Alaska? Bij voorbaat dank voor een antwoord, met vriendelijke groet, Nathalie

user icon DROPS Design 28.02.2020 kl. 19:50:

Dag Nathalie,

Dat is inderdaad 3 bollen (50 gram per bol).

country flag Patricia 09.03.2016 - 10:05:

Bonjour Je sais pas faire les côtes structuré,et je ne trouve pas dans les explications de point ni vidéos. Merci de votre aide

user icon DROPS Design 09.03.2016 kl. 10:46:

Bonjour Patricia, les côtes structurées se réalisent en ne piquant qu'un seul brin de la maille du rang précédent, soit ici, on va piquer le crochet dans le brin arrière des mailles seulement et ce à chaque rang - la vidéo ci-dessous montre comment on pique soit sous les 2 brins, soit sous le brin arrière soit sous le brin avant. Bon crochet!

country flag Alexia 15.11.2015 - 21:58:

Hola. Necesito ayuda. No entiendo como debo empezar el gorro. Tengo hecha la orilla pero no entiendo cuando dice: empezar por la abertura del ojal y tejer 1y2p.b en cada vuelta. Me pueden ayudar por favor. Gracias

user icon DROPS Design 21.11.2015 kl. 18:16:

Hola Alexia. El gorro se comienza justo encima de los ojales. En la foto puedes ver bien el principio/final de la vta. La primera vta la trabajamos ALTERNANDO 1 p.b. /2 p.b. en cada fila de la orilla (es decir: en el primer pt trabajamos 1 p.b., en el sig pt trabajamos 2 p.b., etc. )

country flag Charlotte 24.06.2015 - 22:42:

Bonjour, j'essaie de crocheter ce modèle mais je suis bloquée car je ne comprend pas la phrase suivante : Répéter ces diminutions 5 fois au total tous les 2 tours puis 1-2 fois au total tous les tours  ?? Merci pour votre aide :)

user icon DROPS Design 25.06.2015 kl. 10:29:

Bonjour Charlotte, vous diminuez encore 8 B tous les 2 rangs encore 4 fois, puis 1-2 fois tous les tours, c'est-à-dire diminuez ensuite en crochetant (7-8 B, 2 B écoulées ens), puis (6-7 B, 2 B écoulées ens), il reste 32 B. Bon crochet!

country flag Chiara 28.12.2014 - 18:30:

Ciao, potete spiegarmi meglio la struttura punto coste? Sui vari tutorial in internet questa si fa solo con la maglia alta puntando l'uncinetto nel centro della maglia sottostante, non sulla parte alta come sembra spiegato nel modello. grazie

user icon DROPS Design 28.12.2014 kl. 19:59:

Buonsera Chiara. Per creare il punto a coste, deve puntare l'uncinetto solo nel filo posteriore della m. Trova la spiegazione nel seguente video, dal minuto 3:10 in avanti. Buon lavoro!

country flag Terri 12.02.2014 - 20:27:

This is so confusing - "crochet Info-1 and 2" Crochet DC TOG - How do I incorporate it into the pattern? Does it come before the "SEE CROCHET INFO-1" or after? Is it an alternate method? Why didn't they just put this into the pattern? I love this hat. have had the pattern for 2 years but everytime I try to make it, I end up crying in frustration. Is there a better, clearer version of this pattern?

user icon DROPS Design 13.02.2014 kl. 00:44:

The sections above the pattern is general info. In the pattern text it tells you when to look at the info, like when you work hdc on the edge, then it tells how to turn your rows in info 1, and later when you start working in the round and you will work rounds with sc and dc's then it tells you to read info 2 to know how to do this.

country flag Ane 06.02.2014 - 00:56:

Så man ender opp med totalt 16 omganger etter vrangborden? På bildet ser det ikke ut som mer enn 12 omganger.. Nå har jeg rekket opp alt, og prøver igjen, denne gangen med felling på annenhver omgang fra vrangborden. Takk for raske tilbakemeldinger :) God natt!

user icon DROPS Design 06.02.2014 kl. 14:10:

Hej Ane. Ja, det er korrekt. God fornöjelse med luen :-)

country flag Ane 05.02.2014 - 23:51:

Takk for svar på sent. Dette har jeg virkelig problemer med å forstå, beklager. Skjønner hva du skriver, men inkluderer de 12 omgangene ALT som er heklet fra vrangborden? "Når det er heklet 4 omg med st (arb måler nå ca 11 cm) felles det 8 st jevnt fordelt" Forstår det som at man skal hekle 4 omganger først UTEN felling, og SÅ starte fellingen?

user icon DROPS Design 06.02.2014 kl. 00:08:

Hej igen, nej det inkluderar ikke allt. Först hekler du 4 omg uten å felle. Dessa 4 omg plus kanten måler i allt 11 cm. Så starter du å felle, og det felles fördelt över 12 omg. Så luen kommer måle 11 cm + 12 omg. Hoppas det hjälper :)

country flag Ane 05.02.2014 - 17:49:

Det står 'Gjenta fellingen på hver 2.omg totalt 5 ganger og...' Skal det felles bare i annenhver omgang i 5 omganger? Jeg får det heller ikke til å stemme. Da ender man ikke opp med 32 masker. Det må være felling i hver av de 5 omganger, kan ikke skjønne annet.

user icon DROPS Design 05.02.2014 kl. 22:49:

Du feller på annenhver omg 5 ggr, så det blir att du hekler 1 omg med felling, 1 omg uten felling, 1 omg med felling, en uten osv. Alltså hekles totalt 10 omg. Deretter 1-2 omg i tillegg med fellinger. Så tot 1-12 omg medan det felles.

country flag Victoria 05.02.2014 - 10:49:

Ane; Tror det må være en feil i oppskriften. At du skal gjenta fellingen på HVER omg totalt 5 ganger, ikke hver 2. omg. som står i oppskriften. Hva sier Drops?

user icon DROPS Design 05.02.2014 kl. 16:31:

Hei Victoria. Opskriften skulle vaere korrekt. Hvorfor mener du det er feil?

Kommentér oppskrift DROPS 126-21

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.