DROPS Alpaca
DROPS Alpaca
100% Alpacka
från 34.00 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 102.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

DROPS Super Sale
DROPS 120-35
DROPS design: Modell nr Z-458
--------------------------------------------------------
Storlek: 35/37 - 38/40 - 41/43 Sockans längd: ca 22 - 24 - 27 cm
Sockans höjd: ca 19 - 20 - 20 cm
Garnåtgång: DROPS ALPACA från Garnstudio
100-150-150 g nr 2110, ljusgul melerad.
50-50-50 g nr 0100, natur.

Önskas en mer slitstark socka använd: DROPS Fabel eller DROPS Delight.

DROPS VIRKNÅL nr 2 - eller den nål du måste använda för att få 28 st på bredden x 16 st på höjden och 28 fm på bredden x 35 fm på höjden på 10 x 10 cm.
--------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------

DROPS Alpaca
DROPS Alpaca
100% Alpacka
från 34.00 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 102.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

Instruktioner

MINSKNTIPS:
Det minskas 1 m så här:
Virka 1 fm/st, men vänta med sista genomdragningen (= 2 m på nålen), virka sedan nästa fm/st, men när sista genomdragningen görs dras tråden genom alla m på nålen - det är nu minskat 1 m.
VIRKTIPS:
Första fm på v ersätts av 1 lm.
Första st på v ersätts av 3 lm.
Alla v avslutas med 1 sm.
På hälen vänds varje v med en lm.
HÄLMINSKN:
VARV 1 (= rätsidan): Virka 19-20-22 fm tills det återstår 7-8-8 fm på v, minska 1 fm – SE MINSKNTIPS = 20-21-23 fm. Vänd arb.
VARV 2 (= avigsidan): Virka 13-13-15 fm tills det återstår 7-8-8 fm på v, minska 1 fm = 14-14-16 m, vänd arb.
VARV 3: Virka 13-13-15 fm , minska 1 fm, vänd arb. Upprepa varv 3 totalt 10-12-12 ggr, dvs till alla m på varje sida av de 14-14-16 mittersta fm på hälen är bortminskade.
--------------------------------------------------------
SOCKA:
Arb virkas runt.
Virka 75-80-85 lm med nål 2 med natur och slut dem till 1 ring med 1 sm i första lm. Varv 1: Virka 3 lm, sedan 1 st i var och en av de 3 nästa lm, hoppa över 1 lm, * 1 st i var och en av de 4 nästa lm, hoppa över 1 lm *, upprepa *-*, avsluta med 1 sm i den 3:e lm i början på v = 60-64-68 st.
Byt till ljusgul melerad och fortsätt så här:
VARV 1: 3 lm + 1 st i första st, hoppa över 1 st, * 2 st i nästa st hoppa över 1 st *, upprepa *-* och avsluta med 1 sm i den 3:e lm i början på v = 30-32-34 stolpgrupper.
VARV 2: 3 lm, 2 st mellan de 2 första st-grupperna, * 2 st mellan de 2 nästa st-grupperna*, upprepa *-* och avsluta med 1 st mellan den sista och den första st-gruppen (dvs där de 3 lm virkades) och 1 sm i den 3:e lm i början på v.
VARV 3: 3 lm, 1 st mellan de 2 första st-grupperna, * 2 st mellan de 2 nästa st-grupperna *, upprepa *-* och avsluta med 1 sm i den 3:e lm i början på v.
Upprepa v 2 v 3 varannan gång uppöver (detta görs för att v inte ska vridas så hade det blivit om man endast virkat varv 2 hela tiden). KONTROLLERA VIRKFASTHETEN!
När arb mäter ca 14 cm virkas det fm fram och tillbaka över de första 26-28-30 st på v till häl. När hälen mäter ca 5-5½-6 cm sätts det 1 markör – HÄRIFRÅN MÄTS NU ARB! Sedan minskas det till häl – se HÄLMINSKN. Efter hälminskn virkas det så här: 1 st i var och en av de 14-14-16 fm på hälen, 14-15-16 st längs kanten på hälen, 1 st i var och en av de 34-36-38 st på foten och 14-15-16 st längs kanten på den andra sidan av hälen = 76-80-86 st på v. Sätt en markör på varje sida av de 34-36-38 st på foten.
Sedan virkas det runt med st - SAMTIDIGT minskas det 1 st på varje sida av de 34-36-38 st på foten – SE MINSKNTIPS, upprepa minskn på varje v totalt 10-10-11 ggr = 56-60-64 st. Virka sedan tills arb mäter 18½-20½-23 cm från markören på hälen (= ca 3½-3½-4 cm kvar till färdigt mått). Byt till natur, sätt en markör i varje sida så att det blir 28-30-32 st både på och under foten. Virka färdigt med fm så här: Först 1 v med 1 fm i varje st, sedan virkas det 1 fm i varje fm SAMTIDIGT som det minskas 1 fm på varje sida av varje markör – SE MINSKNTIPS, upprepa minskn på varje v totalt 10-11-12 ggr = 16 fm. På nästa v virkas alla m ihop 2 och 2 = 8 fm. Klipp av tråden, tråckla genom de sista 8 fm, drag åt och fäst ordentligt.

Detta mönster har uppdaterats.

Uppdaterad online: 16.02.2010
Ny hälminskning
Har du en fråga? Se en lista på ofta ställda frågor (F&Q)

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

Om du tycker att det är svårt att bestämma vilken storlek du ska göra kan det vara en bra idé att mäta ett plagg du redan har och gillar storleken på. Jämför sedan måtten med måtten i mönstrets måttskiss och välj den storlek som passar bäst.

Du hittar måttskissen längst ner i mönstret.

Se DROPS-lektion: Så här läser du en måttskiss

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

Pilling/noppor är en naturlig process som händer även med de mest fina och exklusiva fibrerna. Det är ett naturligt tecken på användning och slitage som är svårt att undvika. Det är mest synligt i områden med hög friktion av ditt plagg som under ärmarna och på handlederna.

Du kan få ditt plagg att se ut som nytt genom att ta bort pilling/noppor med en elektrisk noppborttagare.

Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar..
Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Du kanske även tycker om...

Kommentér oppskrift DROPS 120-35

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

Kommentarer / Frågor (22)

country flag DANIELA ESPOSITO skrev:

Ma per fare il tallone devo spezzare il filo o devo continuare senza spezzare il filo?

22.09.2023 - 10:34

DROPS Design svarede:

Buonasera Daniela, non deve tagliare il filo. Buon lavoro!

22.09.2023 - 23:44

country flag Nete skrev:

Jeg prøvede at hækle efter opskriften på str 37, som er den STR jeg bruger, og trods den passer fint foden ser der ud til, så er skaftet for smalt,til at jeg overhovedet kan få sokken op over min fod. Kan man tilpssse det på nogen måde

05.03.2021 - 23:55

DROPS Design svarede:

Hej Nete, kan det være at du hækler for fast? Du skal have 28 st i bredden på 10 cm :)

08.03.2021 - 14:37

country flag Gourmelen skrev:

Pour la fin du modele je suis au diminution en maille serré j ai mis mes 2 marqueurs mais j ai une diminution qui tombe juste à ma 1er maille en l air du début comment faire cette diminution comme indiqué sur le modele ou en maille coulée ou me suis je trompée merci encore

03.02.2020 - 09:35

DROPS Design svarede:

Bonjour Mme Gourmelen, si votre diminution arrive au niveau de la 1ère m, pour simplifier, vous pouvez commencer le tour par 1 ml (qui cette fois ne remplacera pas la 1ère m du tour), faites votre 1ère diminution, et à la fin du tour, terminez par 1 mc dans cette diminution, et continuez ainsi, vous serez sûre de bien diminuer le bon nombre de mailles. Bon crochet!

03.02.2020 - 10:36

country flag Gourmelen skrev:

Bonjour quand je reprends la couleur ecru àla fin des diminutions des 36 brides je place un marqueur au niveau des 14 brides ou 15 brides des cotés je compte les 30 brides espacés à quel moment je suis presque a la fin merci encore pour votre aide

29.01.2020 - 09:23

DROPS Design svarede:

Bonjour Mme Gourmelen, vous placez 2 marqueurs espacés de 30 brides = chacun de ces marqueurs doivent être de chaque côté du pied (enfilez la chaussette si vous avez un doute) pour que les diminutions se fassent le long des orteils. Et vous diminuez ensuite ainsi à chaque marqueur: crochetez jusqu'à ce qu'il reste 2 m avant le marqueur, 2 m écoulées ensemble, (marqueur), 2 m écoulées ensemble. Bon crochet!

29.01.2020 - 09:40

country flag Gourmelen skrev:

Une derniere question mes 3 mailles en l air du début de mes 14 brides aprés les 15 brides du dernier cote du talon je fais toujours mes 3 mailles en l air ou je fais une bride sur les 3 mailles en l air quand je travaille en rond merci apres je vais vraiment les faire car je viens de recevoir ma laine fabel de chez drops

20.01.2020 - 12:47

DROPS Design svarede:

Bonjour Mme Gourmelen, au début de chaque tour, vous remplacez la 1ère bride par 3 ml et la 1ère ms par 1 ml - cf ASTUCE CROCHET. Bon crochet!

20.01.2020 - 13:12

country flag Gourmelen Marie skrev:

Bonjour apres le talon j ai bien j ai bien fait 1 b dans 14 ms du talon les 15 coté du talon 1b dans les 36 ms dessus du pied et 15 b autre coté du talon mais apres je ne sais pas si je travaille sur toutes les mailles 14 15 36 1 5 ou que sur les 36 mailles du dessus du pied pendant 10 rangs je realise la 2eme tailles du modele merci

19.01.2020 - 09:30

DROPS Design svarede:

Bonjour Mme Gourmelen, après le talon, vous devez avoir 80 brides au total sur votre rang (= 14+15+36+15). Vous crochetez en rond sur ces 80 brides en diminuant en même temps 1 bride de chaque côté des 36 brides du dessus du pied (2 diminutions par tour) jusqu'à ce qu'il reste 60 brides. Bon crochet!

20.01.2020 - 09:16

country flag Gourmelen Marie skrev:

Bonjour j aimerais savoir si je fais ma diminution pour le talon sur les 20 ms ou sur la 1er des 8 et que veux dire 20-21-23 tourner merci

16.01.2020 - 09:32

DROPS Design svarede:

Bonjour Mme Gourmelen, dans la 2ème taille, vous crochetez le 1er rang des diminutions du talon ainsi: 20 ms, (il reste 8 ms du rang précédent), écoulez 2 ms ensemble = 21 ms. Tournez, crochetez 13 ms (il reste 8 ms du rang précédent), puis 2 ms écoulées ensemble = 14 ms. Continuez ainsi - cf vidéo. 20-21-23 = 20 ms en taille 1, 21 ms dans la 2ème taille et 23 ms dans la 3ème taille. Bon crochet!

16.01.2020 - 10:02

country flag Sophie Andersen skrev:

Hvordan kan jeg blive ved med at fortsætte hælindtagningen efter række 3 er gjort den første gang? \r\n\"Gentag 3.række totalt 10-12-12 gange, dvs til alle m på hver side af de 14-14-16 midterste fm på hælen er taget ind\" - og hvor sidder disse masker helt præcist? På forhånd tak!

16.12.2019 - 18:47

country flag Robin R Cote skrev:

Bonjour avez-vous des vidéo complet comment faire des bas au crochet

24.04.2019 - 12:06

DROPS Design svarede:

Bonjour Mme Cote, vous trouverez cette vidéo pour réaliser le talon, le reste se fait simplement en suivant les explications, vous trouverez d'autres vidéos relatives à ce modèle montrant les techniques basiques: augmentations, diminutions etc... Bon crochet!

24.04.2019 - 13:13

country flag Pia Rifbjerg skrev:

Jeg forstår simpelthen ikke opskriften når jeg når til hælindtagningen? Jeg hækler 5,5 cm 28 fm frem og tilbage. Sætter et mærke. Så skal jeg tage ind. Tager 1 m ind efter beskrivelsen, men det kan jeg da ikke gøre 12 gange. Og hvornår, hvordan skal hæl og resten af foden samles? Jeg fatter det overhovedet ikke!

06.12.2016 - 16:34

DROPS Design svarede:

Hej Pia. Jo, det kan du. I starten af opskriften staar der hvordan du haekler haelindtagning (se under HÆLINDTAGNING:) Og naar du er faerdig har du 16 fm tilbage paa haelen. Saa haekler du de 16 fm, 16 st langs siden (kanten) af haelen og 1 st i hver af de 38 st ovenpå foden, 16 st langs den anden side (kanten) af hælen. Herfra fortsaetter du rundt.

07.12.2016 - 13:54