DROPS / 120 / 35

Lemon Drops by DROPS Design

Hæklede DROPS sokker i ”Alpaca”. Str 35 til 43.

Tags: sokker,
  • Lemon Drops / DROPS 120-35 - Hæklede DROPS sokker i ”Alpaca”. 
Str 35 til 43.
DROPS design: Model nr Z-458
--------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 - 38/40 - 41/43 Sokkens længde: ca 22 - 24 - 27 cm
Sokkens højde: ca 19 - 20 - 20 cm
Materialer: DROPS ALPACA fra Garnstudio
100-150-150 gr f.nr 2110, guldstøvet.
50-50-50 gr f.nr 0100, natur.

Ønskes mere slidstærke sokker brug: DROPS Fabel eller DROPS Delight.

DROPS HÆKLENÅL nr 2 - eller den nål du skal bruge for at få 28 st i bredden x 16 st i højden og 28 fm i bredden x 35 fm i højden på 10 x 10 cm.
--------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her
-------------------------------------------------------


100% Alpaca
fra 23.95 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 71.85kr. Læs mere.

Instruktioner

INDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 m ind således:
Hækl 1 fm/st, men vent med sidste gennemtræk (= 2 m på nålen), hækl derefter næste fm/st, men når sidste gennemtræk gøres trækkes tråden igennem alle m på nålen - det er nu taget 1 m ind.
HÆKLETIPS:
Første fm på omg erstattes af 1 lm.
Første st på omg erstattes af 3 lm.
Hver omg afsluttes med 1 km.
På hælen vendes hver række med 1 lm.
HÆLINDTAGNING:
1.række (= retsiden): Hækl 19-20-22 fm til der er 7-8-8 fm tilbage på rækken, tag 1 fm ind – SE INDTAGNINGSTIPS = 20-21-23 fm, vend arb.
2.række (= vrangen): Hækl 13-13-15 fm til der er 7-8-8 fm tilbage på rækken, tag 1 fm ind = 14-14-16 m vend arb.
3.række (= retsiden): Hækl 13-13-15 fm tag 1 fm ind, vend arb.
Gentag 3.række totalt 10-12-12 gange, dvs til alle m på hver side af de 14-14-16 midterste fm på hælen er taget ind.
--------------------------------------------------------
SOK:
Arb hækles rundt.
Hækl 75-80-85 lm på nål 2 med natur og sæt dem til 1 ring med 1 km i første lm. 1.omg: Hækl 3 lm, derefter 1 st i hver af de 3 næste lm, spring over 1 lm, * 1 st i hver af de 4 næste lm, spring over 1 lm *, gentag fra *-*, slut af med 1 km i den 3.lm i beg af omg = 60-64-68 st.
Skift til guldstøvet og fortsæt således:
1.OMG: 3 lm + 1 st i første st, spring over 1 st, * 2 st i næste st spring over 1 st *, gentag fra *-* og slut af med 1 km i den 3.lm i beg af omg = 30-32-34 st-grupper.
2.OMG: 3 lm, 2 st mellem de 2 første st-grupper, * 2 st mellem de 2 næste st-grupper*, gentag fra *-* og slut af med 1 st imellem den sidste og den første st-gruppe (dvs der hvor de 3 lm blev hæklet) og 1 km i den 3.lm i beg af omg.
3.OMG: 3 lm, 1 st mellem de 2 første st-grupper, * 2 st mellem de 2 næste st-grupper *, gentag fra *-* og slut af med 1 km i den 3.lm i beg af omg.
Gentag skiftevis hver 2.og 3.omg (dette gøres for at omg ikke skal trække skævt som de ville have gjort hvis man kun hæklede 2.omg hele tiden). HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!
Når arb måler ca 14 cm hækles der fm frem og tilbage over de første 26-28-30 st på omg til hæl. Når hælen måler ca 5-5½-6 cm sættes der 1 mærke – HÆRFRA MÅLES ARB VIDERE! Tag derefter ind til hæl – se HÆLINDTAGNING. Efter hælindtagningen hækles der således: 1 st i hver af de 14-14-16 fm på hælen, 14-15-16 st langs kanten på hælen, 1 st i hver af de 34-36-38 st ovenpå foden og 14-15-16 st langs kanten på den anden side af hælen = 76-80-86 st på omg. Sæt 1 mærke på hver side af de 34-36-38 st ovenpå foden.
Videre hækles der rundt med st - SAMTIDIG tages der 1 st ind på hver side af de 34-36-38 st ovenpå foden – SE INDTAGNINGSTIPS, gentag indtagningen på hver omg totalt 10-10-11 gange = 56-60-64 st. Hækl videre til arb måler 18½-20½-23 cm fra mærket på hælen (= ca 3½-3½-4 cm til færdig mål). Skift til natur, sæt 1 mærke i hver side så der bliver 28-30-32 st både ovenpå og under foden. Hækl færdig med fm således: Først 1 omg med 1 fm i hver st, derefter hækles 1 fm i hver fm Samtidig med at der tages 1 fm ind på hver side af hver mærke – SE INDTAGNINGSTIPS, gentag indtagningerne på hver omg totalt 10-11-12 gange = 16 fm. På næste omg hækles alle m sammen 2 og 2 = 8 fm. Klip tråden, træk den igennem de sidste 8 fm, træk sammen og sy godt fast.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 16.02.2010
ny hælindtagning
signature

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 120-35) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (21)

country flag Nete 05.03.2021 - 23:55:

Jeg prøvede at hækle efter opskriften på str 37, som er den STR jeg bruger, og trods den passer fint foden ser der ud til, så er skaftet for smalt,til at jeg overhovedet kan få sokken op over min fod. Kan man tilpssse det på nogen måde

user icon DROPS Design 08.03.2021 kl. 14:37:

Hej Nete, kan det være at du hækler for fast? Du skal have 28 st i bredden på 10 cm :)

country flag Gourmelen 03.02.2020 - 09:35:

Pour la fin du modele je suis au diminution en maille serré j ai mis mes 2 marqueurs mais j ai une diminution qui tombe juste à ma 1er maille en l air du début comment faire cette diminution comme indiqué sur le modele ou en maille coulée ou me suis je trompée merci encore

user icon DROPS Design 03.02.2020 kl. 10:36:

Bonjour Mme Gourmelen, si votre diminution arrive au niveau de la 1ère m, pour simplifier, vous pouvez commencer le tour par 1 ml (qui cette fois ne remplacera pas la 1ère m du tour), faites votre 1ère diminution, et à la fin du tour, terminez par 1 mc dans cette diminution, et continuez ainsi, vous serez sûre de bien diminuer le bon nombre de mailles. Bon crochet!

country flag Gourmelen 29.01.2020 - 09:23:

Bonjour quand je reprends la couleur ecru àla fin des diminutions des 36 brides je place un marqueur au niveau des 14 brides ou 15 brides des cotés je compte les 30 brides espacés à quel moment je suis presque a la fin merci encore pour votre aide

user icon DROPS Design 29.01.2020 kl. 09:40:

Bonjour Mme Gourmelen, vous placez 2 marqueurs espacés de 30 brides = chacun de ces marqueurs doivent être de chaque côté du pied (enfilez la chaussette si vous avez un doute) pour que les diminutions se fassent le long des orteils. Et vous diminuez ensuite ainsi à chaque marqueur: crochetez jusqu'à ce qu'il reste 2 m avant le marqueur, 2 m écoulées ensemble, (marqueur), 2 m écoulées ensemble. Bon crochet!

country flag Gourmelen 20.01.2020 - 12:47:

Une derniere question mes 3 mailles en l air du début de mes 14 brides aprés les 15 brides du dernier cote du talon je fais toujours mes 3 mailles en l air ou je fais une bride sur les 3 mailles en l air quand je travaille en rond merci apres je vais vraiment les faire car je viens de recevoir ma laine fabel de chez drops

user icon DROPS Design 20.01.2020 kl. 13:12:

Bonjour Mme Gourmelen, au début de chaque tour, vous remplacez la 1ère bride par 3 ml et la 1ère ms par 1 ml - cf ASTUCE CROCHET. Bon crochet!

country flag Gourmelen Marie 19.01.2020 - 09:30:

Bonjour apres le talon j ai bien j ai bien fait 1 b dans 14 ms du talon les 15 coté du talon 1b dans les 36 ms dessus du pied et 15 b autre coté du talon mais apres je ne sais pas si je travaille sur toutes les mailles 14 15 36 1 5 ou que sur les 36 mailles du dessus du pied pendant 10 rangs je realise la 2eme tailles du modele merci

user icon DROPS Design 20.01.2020 kl. 09:16:

Bonjour Mme Gourmelen, après le talon, vous devez avoir 80 brides au total sur votre rang (= 14+15+36+15). Vous crochetez en rond sur ces 80 brides en diminuant en même temps 1 bride de chaque côté des 36 brides du dessus du pied (2 diminutions par tour) jusqu'à ce qu'il reste 60 brides. Bon crochet!

country flag Gourmelen Marie 16.01.2020 - 09:32:

Bonjour j aimerais savoir si je fais ma diminution pour le talon sur les 20 ms ou sur la 1er des 8 et que veux dire 20-21-23 tourner merci

user icon DROPS Design 16.01.2020 kl. 10:02:

Bonjour Mme Gourmelen, dans la 2ème taille, vous crochetez le 1er rang des diminutions du talon ainsi: 20 ms, (il reste 8 ms du rang précédent), écoulez 2 ms ensemble = 21 ms. Tournez, crochetez 13 ms (il reste 8 ms du rang précédent), puis 2 ms écoulées ensemble = 14 ms. Continuez ainsi - cf vidéo. 20-21-23 = 20 ms en taille 1, 21 ms dans la 2ème taille et 23 ms dans la 3ème taille. Bon crochet!

country flag Sophie Andersen 16.12.2019 - 18:47:

Hvordan kan jeg blive ved med at fortsætte hælindtagningen efter række 3 er gjort den første gang? \r\n\"Gentag 3.række totalt 10-12-12 gange, dvs til alle m på hver side af de 14-14-16 midterste fm på hælen er taget ind\" - og hvor sidder disse masker helt præcist? På forhånd tak!

country flag Robin R Cote 24.04.2019 - 12:06:

Bonjour avez-vous des vidéo complet comment faire des bas au crochet

user icon DROPS Design 24.04.2019 kl. 13:13:

Bonjour Mme Cote, vous trouverez cette vidéo pour réaliser le talon, le reste se fait simplement en suivant les explications, vous trouverez d'autres vidéos relatives à ce modèle montrant les techniques basiques: augmentations, diminutions etc... Bon crochet!

country flag Pia Rifbjerg 06.12.2016 - 16:34:

Jeg forstår simpelthen ikke opskriften når jeg når til hælindtagningen? Jeg hækler 5,5 cm 28 fm frem og tilbage. Sætter et mærke. Så skal jeg tage ind. Tager 1 m ind efter beskrivelsen, men det kan jeg da ikke gøre 12 gange. Og hvornår, hvordan skal hæl og resten af foden samles? Jeg fatter det overhovedet ikke!

user icon DROPS Design 07.12.2016 kl. 13:54:

Hej Pia. Jo, det kan du. I starten af opskriften staar der hvordan du haekler haelindtagning (se under HÆLINDTAGNING:) Og naar du er faerdig har du 16 fm tilbage paa haelen. Saa haekler du de 16 fm, 16 st langs siden (kanten) af haelen og 1 st i hver af de 38 st ovenpå foden, 16 st langs den anden side (kanten) af hælen. Herfra fortsaetter du rundt.

country flag Viviane Lanoie 14.01.2015 - 23:12:

Bonjour, Dans le patron de chaussettes Drops 120-35 quand vous écrivez que pour diminuer 1 m ainsi: Crocheter 1 ms/ 1 B qu'est-ce que cela signifie? Que devons-nous crocheter 1 ms ou 1 B ????? Merci à l'avance, Viviane

user icon DROPS Design 15.01.2015 kl. 09:25:

Bonjour Mme Lanoie, on diminue 1 ms ou 1 B (en fonction du point réalisé à ce moment là) en crochetant 1 ms ou 1 B dans la m suiv sans faire le dernier jeté, puis 1 ms ou 1 B dans la m suivante, et, au dernier jeté de cette 2e m, on écoule les 3 boucles sur le crochet. Après le talon, on diminue 1 B de chaque côté du pied ainsi, et pour le talon et la pointe, on diminue 1 ms comme indiqué. Bon crochet!

Kommentere opskrift DROPS 120-35

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.