DROPS Polaris
DROPS Polaris
100% Uld
fra 37.95 kr /100g
Garnet til denne opskrift koster fra 456.00kr.

Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!

DROPS SS24

Moston Lane

Sættet består af: Glatstrikket DROPS hue og halstørklæde i perlestrik og striber i 1 tråd ”Polaris” eller 2 tråde "Andes".

DROPS 116-23
DROPS design: Model nr PO-014
--------------------------------------------------------
HUE:
Størrelse: One size
Hovedmål: ca 54/56 cm
Materialer: DROPS POLARIS fra Garnstudio
200 gr f.nr 05, muldvarp

Eller brug:
DROPS ANDES fra Garnstudio
200 gr f.nr 5310, lys brun

DROPS PINDE nr 10 - eller den p du skal bruge for at få 9 m x 12 p glatstrik på 10 x 10 cm.

HALSTØRKLÆDE:
Mål halstørklæde: ca 25 x 168 cm
Materialer: DROPS Polaris,
DROPS Polaris Mix
200 gr f.nr 01 natur
200 gr f.nr 03 mørkegrå
200 gr f.nr 04 mellemgrå
200 gr f.nr 05 muldvarp
200 gr f.nr 06 lys beige mix

Eller brug:
DROPS Andes fra Garnstudio
200 gr f.nr 0100 natur
200 gr f.nr 0519 mørk grå
200 gr f.nr 8465 mellemgrå
200 gr f.nr 5310 lys brun
200 gr f.nr 0206 lys beige

DROPS PINDE NR 15 – eller den p du skal bruge for at få 7 m x 8 p Perlestrik med 1 tråd Polaris eller 2 tråde Andes på 10 x10 cm.
--------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------

DROPS Polaris
DROPS Polaris
100% Uld
fra 37.95 kr /100g
Garnet til denne opskrift koster fra 456.00kr.

Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!

Instruktioner

HUE:
--------------------------------------------------------
RETSTRIK (frem og tilbage på p):
Strik ret på hver p.
PERLESTRIK:
1.p: * 1 r, 1 vr *, gentag fra *-*.
2.p: r over vr og vr over r. Gentag 2.p.
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------

HUE: Huen strikkes frem og tilbage på p (lad trådenden være ca 50 cm lang, denne bruges til at sy huen sammen med bagefter). Slå 42 m op på p 10 med 1 tråd Polaris eller 2 tråde Andes. Strik PERLESTRIK – se forkl over - til arb måler 9 cm. Strik videre i glatstrik med 1 kantm i hver side. OBS! HUSK STRIKKEFASTHEDEN!
Når arb måler 22 cm sættes 6 mærketråde i arb: efter 7., 14., 21., 28., 35. og 41. m. Tag 1 m ind på højre side af hver mærketråd ved at strikke 2 m sm (der tages 6 m ind på en p). Gentag indtagningen på hver 2.p totalt 3 gange = 24 m på p. På næste pind (vrangen) strikkes alle m vr sm 2 og 2 = 12 m. Arb måler ca 27 cm. Træk tråden igennem m, træk sammen og sy godt fast.

MONTERING:
Brug tråden til at sy huen sammen yderst i kanten fra retsiden, så der ikke bliver en tyk søm.
--------------------------------------------------------

HALSTØRKLÆDE:
--------------------------------------------------------
PERLESTRIK:
1.p: * 1 r, 1 vr *, gentag fra *-*.
2.p: r over vr og vr over r. Gentag 2.p.
FRYNSE TIPS:
For at frynsere skal hænge pænt bør de fugtes, rystes og tørres før de bindes på.
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------

HALSTØRKLÆDE: Slå 18 m løst op på p 15 med 1 tråd mellemgrå i Polaris eller 2 tråde Andes. Derefter strikkes Perlestrik– se forkl over – og striber således: 12 cm mellemgrå, 4 cm mørkegrå, 12 cm natur, 3 cm lys beige mix, derefter mellemgrå til arb måler 38 cm (= ca 7cm mellemgrå) OBS! HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! 10 cm mørkegrå, 3 cm natur, 14 cm lys beige mix, 8 cm muldvarp, 4 cm mørkegrå, derefter mellemgrå til arb måler 88 cm (= ca 11 cm mellemgrå), 10 cm natur, 5 cm muldvarp, 6 cm lys beige mix, 15 cm mørkegrå
derefter mellemgrå til arb måler 135 cm (= ca 11 cm mellemgrå), 4 cm natur, 13 cm lys beige mix, 4 cm mørkegrå, slut af med 12 cm mellemgrå. Arb måler nu 168 cm. Luk af i perlestrik.

FRYNSER:
Klip 18 tråde á 40 cm. Læg alle tråde dobbelt og træk løkken igennem hver 2.m i hver ende af halstørklædet. Se FRYNSETIPS.

Denne opskrift er blevet rettet.

Opdateret online: 15.03.2024
Opskriften er gennemgået og opdateret. Rettelse i maskeantal
Har du et spørgsmål? Se listen over ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

Synes du det er svært at vælge hvilken størrelse du skal lave, så kan det være en god ide at måle et stykke tøj hvor du synes om størrelsen og synes om at have på. Sammenlign målene med målene i måleskitsen og vælg den størrelse som passer dig bedst.

Du finder måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektionen: Hvordan man læser en måleskitse

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

Når du strikker/hækler et arbejde oppefra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

Pilling eller fnuller eller nopper er en naturlig proces som sker, på til og med de mest fine og eksklusive fibre. Det sker helt enkelt ved almindelig brug og slidtage og er svært at undgå. Det bliver mest tydeligt, der hvor der er mest friction på tøjet, som under armene og på manchetterne.

Du kan få dit tøj til at se ud som nyt igen, ved at fjerne fnulleret/fnuggene/nopperne med en elektrisk fnugfjerner / lint remover.

Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage.
Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentere opskrift DROPS 116-23

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

Kommentarer / Spørgsmål (19)

country flag Flauschi wrote:

Hallo, bitte korrigieren Sie die Anleitung! Bei der angegebenen Maschenprobe von 9M ergibt ein Anschlag mit 34M niemals ein Kopfumfang von 54cm ! Tatsächlich sind es nur ca 37 cm . Ich habe die Mütze gestrickt und sie war viel zu eng !

20.11.2023 - 12:40

country flag Ariane Juillet wrote:

Bonjour, Je viens de commencer le bonnet et j'ai un doute sur le nombre de mailles à monter (34). Pour l'échantillon 9m = 10cm du coup 34m = 38cm environ et 54/56cm comme indiqué. Pas compris s'il faut plus de mailles pour bien avoir 55cm de tour de tête où s'il faut en faire deux et les assembler ensuite. Si assemblage des deux parties, tour de tête de 68cm beaucoup trop grand. Merci pour votre aide qui m'a être très précieuse surtout que je débute

18.11.2023 - 13:31

country flag Anahit Zurabjan wrote:

Hei! Hvis jeg stikker denne lua på rundpinner, kan jeg da klare å strikke lua rundt slik at jeg ikke trenger å sy den sammen til slutt? Må jo være enklere? Jeg skal bruke Andes garn og har da forstått det slik at jeg skal bruke dobbeltråd. Jeg har kun pinner i størrelse 9. gitt at jeg strikker med rett strikkefasthet, hvor mange ekstra masker bør jeg legge opp? På forhånd tusen takk!

27.09.2021 - 12:52

DROPS Design answered:

Hei Anahit. Om du får den oppgitt strikkefastheten med pinne 9, kan du bruke samme maskeantall ettersom når du strikker frem og tilbake skal det monteres i ytterste maske. Men når det strikkes med så tykk tråd med perlestrikk kan det være litt vanskelig å få overgangene pene. mvh DROPS Design

28.09.2021 - 14:18

country flag Karolína wrote:

Dobrý den, čepici jsem dnes dopletla. Musím souhlasit, že 34 ok je málo. Přidávala jsem 20 ok, aby velikost odpovídala ca 56 cm obvodu hlavy. Hledala jsem jednoduchý návod pro začátečníka.

27.08.2021 - 18:55

country flag Olessya wrote:

Hi everyone, just wanted to comment that the given number of initial stitches (34) is not a correct one. 34 stiches cannot possibly stretch to the 54-56 cm that this hat is intended for. I knit about a third of it before I could kind of try it on and found that it was too small. Too bad.

27.08.2020 - 19:09

country flag Nicole Schönbach wrote:

Was ist denn drops Nadel Nummer 15

19.12.2018 - 23:15

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schönbach, Sie brauchen für den Schal Nadeln in der Grösse 15 mm. Viel Spaß beim stricken!

20.12.2018 - 08:12

country flag Valentina wrote:

Io sono nuova di questa passione e ancora non capisco bene le abbreviazione degli schemi ecc. tuttavia volevo cimentarmi con questa sciarpa ma con 1 SOLO colore e un ferro° 8. Puoi dirmi cosa devo fare per favore?

29.11.2018 - 18:40

DROPS Design answered:

Buonasera Valentina, per lavorare il modello indicato deve lavorare un campione a maglia rasata in modo che 9 maglie x 12 ferri corrispondano a 10x10 cm. Altrimenti può lavorare la sciarpa con i ferri che desidera tenendo presente che il risultato finale sarà diverso da quello indicato. Buon lavoro!

29.11.2018 - 19:07

country flag Gunthara wrote:

Mehr Fragen: Und am Ende soll ich abketten und dann den Faden durch die "restlichen Maschen" ziehen? Wenn ich abgekettet habe, sind ja bis auf eine keine Maschen mehr übrig. Letzte Unklarheit: Ich soll beim Zusammennähen in das äußerste Glied der äußersten Masche stechen. Die äußerste Masche ist aber eine Randmasche und hat für mein Empfinden, von vorn betrachtet, gar nicht mehrere Glieder zur Auswahl. Soll ich also die gesamte Randmasche beim Zusammennähen nach innen schlagen?

22.03.2016 - 16:26

DROPS Design answered:

Liebe Gunthara, Danke für den Hinweis, da ist ein Fehler in der deutschen Übersetzung, den wir gleich korrigieren. Die Maschen werden nicht abgekettet.

23.03.2016 - 14:10

country flag Gunthara wrote:

Hej! Ich habe einige Schwierigkeiten mit der Anleitung, sie scheint nicht recht zum Foto zu passen. Schon der breite Rand sieht eigentlich nicht nach einfachem Perlmuster aus, noch weniger der Rest nach Krausrippe. Ist da nicht eher "glatt rechts" gemeint? Wenn ich nach 22 cm die Markierungen setze, stricke ich diese dann erst noch in eine weitere Reihe ein oder beginne ich sofort mit dem Abnehmen, also quasi zeitgleich mit dem Markieren?

22.03.2016 - 16:24

DROPS Design answered:

Liebe Gunthara, der untere Teil ist in einfachem Perlmuster gestrickt, dann glatt rechts mit den Randmaschen in Karusrippe, vielleicht haben Sie diesen Teil (dass nur die Randmaschen kraus rechts sind) überlesen. Es wird nach 22 cm gleich mit der Abnahme begonnen.

23.03.2016 - 14:08

country flag Alessandro wrote:

Buongiorno, e' possibile adattare il modello per una taglia 58/60? Mi potreste dare indicazione sul numero di maglie nel caso.. Grazie Saluti

27.12.2014 - 22:22

DROPS Design answered:

Buongiorno Alessandro. Potrebbe provare ad avviare 4 maglie in più di quelle indicate. Dopo i primi giri, se le è possibile, provi a confrontare le misure del suo lavoro con un berretto della misura che sa già essere corretta. Buon lavoro!

29.12.2014 - 15:24