DROPS / 114 / 37

Volcano by DROPS Design

Strikket DROPS sjal med hulmønster i ”Alpaca” og ”Kid Silk”.

DROPS design: Model nr Z-426
--------------------------------------------------------
Bredde øverst: ca 155 cm
Længde midt bagpå:ca 65 cm
Materialer: DROPS ALPACA fra Garnstudio
250 gr, f.nr 3650, rød mix
Og brug: DROPS KID-SILK
100 gr, f.nr 14, rød

DROPS RUNDP (80 cm) nr 5 - eller den p du skal bruge for at få 17 m x 22 p glatstrik på 10 x 10 cm med 1 tråd af hver kvalitet.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Alpaca
fra 23.95 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 24.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil

75% Mohair, 25% Silke
fra 33.95 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 33.95 kr /25g
YarnLiving
Bestil
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 33.95 kr /25g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 187.65kr. Læs mere.

Instruktioner

RETSTRIK (frem og tilbage på p):
Strik ret på hver p.
MØNSTER:
Se diag M.1 til M.5. Diag viser 1 rapport af mønsteret både i højden og bredden set fra retsiden.
INDTAGNINGSTIPS:
Der tages ind på hver p fra retsiden. Når M.2 strikkes tages der 1 m ind ved hver mærke – dvs at der tages totalt 4 m ind. Efter M.4 tages der skiftevis 1 og 2 m ind hver 2. gang ved hver mærke til færdig mål – dvs at der skiftevis tages 4 og 8 m ind hver 2. gang.
Tag 1 m ind således EFTER 1.og 3.mærke: Tag 1 m løs af p, 1 r, løft den løse m over.
Tag 1 m ind således FØR 2.og 4.mærke:
2 r sm.
Tag 2 m ind således EFTER 1.og 3.mærke: tag 1 m løs af p, 2 r sm, løft den løse m over.
Tag 2 m ind således FØR 2.og 4.mærke:
3 r sm.
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------
SJAL:
For at få plads til alle m strikkes arb frem og tilbage på rundp. Der strikkes nedenfra og op. Slå 640 m op på rundp 5 med 1 tråd af hver kvalitet. Strik således (første p = vrangen): 5 m retstrik, M.1 til der er 6 m tilbage (dvs 17 gange), slut af med 1 vr (denne strikkes videre som første m i diag) og 5 m retstrik. Når M.1 er strikket 1 gang i højden er der 436 m på p. Sæt 4 mærker i arb – 1.MÆRKE efter 5 m, 2.MÆRKE efter totalt 205 m, 3.MÆRKE efter totalt 231 m og 4.MÆRKE efter 431 m (dvs at der er 26 m mellem 2.og 3.mærke midt bagpå = midterstykket).
LÆS HELE NÆSTE AFSNIT FØR DET STRIKKES!
Videre strikkes M.2 over M.1 med 5 m retstrik i hver side. OBS: Der skal ikke laves omslag i diag i højre side af første rapport, venstre side af sidste rapport og på hver side af den midterste rapport - SAMTIDIG på 3.p i M.2 tages der 1 m ind ved hver mærke – SE INDTAGNINGSTIPS! Gentag indtagningerne på hver 2.p opover. Mønsteret vil forsvinde i siderne og på hver side af midterstykket efterhånden som der tages ind.
Når M.2 er strikket 1 gang i højden, strikkes M.3 over M.2 (sørg for at diag kommer lige over hinanden) - på første p i M.3 (= retsiden) tages der ikke ind ved mærkerne, men kun som det vises i diag. Strik M.2 og M.3 over hínanden 2 gange til på samme måde (dvs at der totalt er 3 rapporter af M.2 og M.3 i højden). Fortsæt derefter med M.4 over M.3 - på første p i M.4 (= retsiden) tages der ikke ind ved mærkerne, men kun som det vises i diag. Efter M.4 fortsættes der med M.5 - SAMTIDIG fortsætter indtagningerne ved mærkerne – men nu tages der 1 og 2 m ind skiftevis ved hver mærke hver 2.gang til færdig mål. Når M.5 er strikket 2 gange i højden, fortsættes der i glatstrik over alle m (bortset fra de 5 retstrikm i hver side) - fortsæt indtagningerne som før. Når der er 34 m tilbage på p strikkes der retstrik over alle m – samtidig tages der 2 m ind i beg af hver p 2 gange i hver side, derefter lukkes de resterende 26 m løst af. Arb måler ca 65 cm i højden midt bagpå.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 17.08.2009
Ny diagramtekst (sidste symbol = 1 oms)
Opdateret online: 18.08.2009
Nyt diagram M.2

Diagram

= ret fra retsiden, vrang fra vrangen
= vrang fra retsiden, ret fra vrangen
= 2 vr sm
= 2 r sm
= 1 m løs af som om den skulle strikkes r, 1 r, løft den løse m over.
= slå om

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 114-37) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (76)

Melanie 29.02.2020 - 20:51:

Hallo, wie muss ich denn an den Seiten und in der Mitte mit den Maschen verfahren, wenn ich die abnahmen von M3 mache, da ich bei den Markierungsfäden alle 2 Reihen abnehme ist ja am Anfang und am Ende je ein halber Rapport. und wird über die 26 M in der Mitte abgenommen, obwohl ich dort am Anfang und Ende von M2 keine Umschläge arbeite? LG

DROPS Design 02.03.2020 kl. 10:14:

Liebe Melanie, die Umschläge vom Diagram werden nicht in jedem Rappot gestrickt: am Anfang des 1. M.2 (nach den 5 M krausrechts), am Ende des letzten M.2 vor den mittleren 26 Maschen, am Anfang vom 1. M.2 nach den mittleren 26 M und am Ende vom letzten M.2 vor den 5 M kraus rechts. Die mittleren 26 M werden nicht abgenommen, die Abnahmen werden beidseitig dieser Masche gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

Dillenseger Stéphanie 23.11.2019 - 20:52:

Bonjour, Je suis bloquée à M3 sur 2 points. Le diagramme s applique t il aux 26 mailles du milieu ? Et pour le retour de M3, comment faire 2 mailles au dessus d une seule (puisqu on a diminué) ? Merci d avance pour vos explications

DROPS Design 25.11.2019 kl. 08:38:

Bonjour Mme Dillenseger, on tricote M.3 au-dessus de chaque M.2 = il a ya 35 m au dernier rang de M.2, vous tricotez ensuite le 1er rang de M.3 au-dessus de ces 35 m en diminuant 12 m et en faisant 2 jetés = il reste 25 m dans chaque M.3 ; au 2ème rang de M.3, tricotez ces 23 m comme le montre le diagramme. Bon tricot!

Pascale 09.06.2019 - 12:55:

Bonjour, Les quantités de laines indiquées dans les fournitures ne me permettent pas de terminer ce châle (il m'en manque). Suis-je la seule à qui cela est arrivé ? Merci

DROPS Design 11.06.2019 kl. 11:04:

Bonjour Pascale, aviez-vous bien le bon échantillon - soit 17 m x 22 rangs = 10 x 10 cm avec 1 fil Alpaca et 1 fil Kid-Silk tricotés ensemble? Avez-vous bien conservé cette même tension tout du long? Merci!

Charlotte 13.08.2018 - 07:53:

Hej Jeg har allerede problemer med starten, der skrives at man skal strikke til de sidste 6 masker og den sidste strikkes Vang, men de sidste 6 masker skal de strikkes ret, på nær den 6 som strikkes Vang

Dufresne 30.01.2014 - 07:58:

Bonjour, je trouve votre châle SUPERBE,mais je ne sais pas tricoter avec des aiguilles circulaires.je tricote avec des aiguilles droites,et de bas en haut.J'aimerai savoir si le modèle existe en version VESTE ou MANTEAU pour pouvoir le réaliser,et savoir si les explications pour le réaliser sont les même.bonne journée et merci.

DROPS Design 30.01.2014 kl. 10:38:

Bonjour Mme Dufresne, ce châle se tricote de bas en haut, en allers et retours sur aiguille circulaire pour avoir suffisamment de place pour y loger toutes les mailles. Pensez à consulter nos vidéos pour apprendre à "dompter" les aiguilles circulaires. N'hésitez pas à utiliser notre moteur de recherche en page d'accueuil pour trouver une veste ou un manteau qui vous plaît. Bon tricot!

Natalie 17.01.2014 - 14:16:

J'ai réalisé ce châle en bleu turquoise. Le modèle est très réussi. Mais attention! ça se mérite, il faut bien suivre les explications et s'assurer que les motifs sont bien superposés.

Natalie 13.11.2013 - 17:14:

Il me semble qu'il y a une erreur dans les explications. Si on commence par 640m et que l'on termine avec 26m, le châle se tricote de haut en bas et non pas l'inverse ? Cordialement

DROPS Design 13.11.2013 kl. 17:35:

Bonjour Natalie, le châle se tricote bien de bas en haut, avec des diminutions aux 4 marqueurs (notamment de chaque côté des 26 mailles centrales), et il ne reste ainsi à la fin que ces mailles à rabattre. Bon tricot!

Mweber 13.11.2013 - 08:45:

De minderingen in M2 moeten niet allmaal achter de markeerders maar bij markeerder 2&4 voor de markeerder en is dan een overhaling.

DROPS Design 18.12.2013 kl. 15:27:

Hoi Mweber. U heeft gelijk, dat is een fout in de Nederlandse vertaling. Het is aangepast. Bedankt voor het melden.

Mariolis 19.04.2013 - 20:49:

Hola, tienen el patron corregido,yo veo que las puntas son finas pero en el patron no dismuyen, alguien me puede ayudar? he empezado el patron 3 veces, Gracias

DROPS Design 10.05.2013 kl. 23:55:

Hola Mariolis. Empezamos por la parte más larga del chal. Las disminuciones están dentro del diagrama ( en la 2ªfila de M.1, por ejemplo, trabajamos pjd y en la sig fila ya tenemos menos pts)

Isabelle 27.10.2012 - 19:04:

Je n'arrive pas à me faire une idée finale : je suis en train de le faire et je bloUE; qUI POURRAIT M4AIDER,

DROPS Design 30.10.2012 kl. 11:09:

Bonjour Isabelle, pour toute aide personnalisée, je vous invite à contacter votre magasin DROPS. Bon tricot !

Kommentere opskrift DROPS 114-37

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.