DROPS / 111 / 29

Rapunzel by DROPS Design

DROPS toffel i ”Eskimo”.

DROPS design: Modell nr EE-236
----------------------------------------------------------
Storlek: 35/37 - 38/40 - 42/44
Fotens längd: 22 - 24 - 27 cm
Garnåtgång: DROPS ESKIMO från Garnstudio
100-100-150 g nr 30, ljusrosa

DROPS ST nr 6 - eller det st.nr du måste använda för att få 13 m x 17 v i slätst på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Se tovad variant av denna toffel: Modell nr 0-546.

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tags: tofflor,
Garnsort
Deals från
27.00 SEK
18.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

RÄTST (fram och tillbaka på st):
Maskorna stickas räta på varje varv.
ÖKNINGSTIPS: Det ökas från rätsidan med 1 omslag. På nästa v stickas omslaget vridet avigt, dvs sticka i bakre m-bågen i stället för i främre, så att det inte blir hål.
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
TOFFEL: Det stickas fram och tillbaka på st från tån mot hälen, toffeln sys tills mitt på foten. Lägg upp 12-13-14 m på st 6 med Eskimo (låt trådänden vara ca 30 cm lång, denna används till att sy tills toffeln efteråt). Sätt en markering i den 4:e m och 1 markering i den 9:e-10:e-11:e m. Sticka slätst - SAMTIDIGT ökas det 1 m på varje sida av de 2 markeringarna – SE ÖKNINGSTIPS, upprepa ökningen på vartannat v totalt 4 ggr = 28-29-30 m.
KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
Sticka vidare tills arb mäter 9-10-11 cm. Nästa v stickas så här: 7 m rätst, 14-15-16 m slätst, 7 m rätst. Fortsätt så tills arb mäter 22-24-27 cm. Maska av.

MONTERING: Drag åt tån och sy sömmen mitt på foten innanför ½ m fram till där rätstickningen börjar. Sy tills mitt bak kant i kant så att det inte blir en tjock söm.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 111-29.