DROPS Baby / 18 / 1

Little Acorn by DROPS Design

Retstrikket djævlehue og halstørklæde med hæklede kanter til baby og børn i DROPS Merino Extra Fine.

  • Little Acorn / DROPS Baby 18-1 - Retstrikket djævlehue og halstørklæde med hæklede kanter til baby og børn i DROPS Merino Extra Fine.
DROPS design: Model nr ME-019-by
----------------------------------------------------------
Størrelse: 1/3 - 6/9 - 12/18 mdr (2 - 3/4) år
Passer hovedmål:
Ca: 40/42 - 42/44 - 44/46 (48/50 - 50/52) cm.
Materialer: DROPS MERINO EXTRA FINE
100-100-100 (150-150) gr f.nr 08, lys beige
50 gr i alle str f.nr 01, natur

DROPS PINDE NR 4 -
eller det p.nr du skal bruge for at få 21 m x 42 p retstrik på 10 x 10 cm.
DROPS HÆKLENÅL NR 4 - til kanter.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her
-------------------------------------------------------


100% Uld
fra 23.95 kr /50g
DROPS Merino Extra Fine uni colour DROPS Merino Extra Fine uni colour 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Merino Extra Fine mix DROPS Merino Extra Fine mix 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 71.85kr. Læs mere.

Instruktioner

HUE

UDTAGNINGSTIPS:
Alle udtagninger gøres fra retsiden.
Der tages 1 m ud ved at slå om. For at undgå hul strikkes omslaget drejet ret på næste p (dvs strik i bagerste del af m istedet for i forreste).

INDTAGNINGSTIPS:
Alle indtagninger gøres fra retsiden.
Der tages 1 m ind på hver side af m med mærket. Start 1 m før m med mærket:
Sæt 1 m på hj.p bag arb, tag 1 m løs af p (= m med mærket), strik næste m og m fra hj.p ret sm, løft den løse m over.
------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------

HUE:
Arb strikkes frem og tilbage på p – der strikkes ret på alle p (= retstrik).
Slå 97-105-109 (113-121) m op på p 4 med lys beige. Strik 1 p ret fra vrangen.
Sæt 7 mærker i arb således (fra retsiden):
1.mærke i den 1.m på p
2.mærke i den 18.-20.-21. (22.-24.) m
3.mærke i den 35.-39.-41. (43.-47.) m
4.mærke i den 49.-53.-55. (57.-61.) m
5.mærke i den 63.-67.-69. (71.-75.) m
6.mærke i den 80.-86.-89. (92.-98.) m og 7.mærke i den sidste m på p.
Fortsæt i ret - SAMTIDIG på 1.p startes der med ud- og indtagninger – SE UDTAGNINGS- OG INDTAGNINGSTIPS!
Tag 1 m ud EFTER 1.mærke på hver 2.p.
Tag 1 m ind på hver side af 2.mærke på hver 2.p.
Tag 1 m ud FØR 3.mærke på hver 2.p.
Tag 1 m ud EFTER 3.mærke på hver 4.p.
Tag 1 m ind på hver side af 4.mærke på hver 4.p 5-7-8 (10-11) gange og derefter på hver 2.p til færdig mål. Dvs at når der startes med at tage ind på hver 2.p vil m-antallet på p mindske.
Tag 1 m ud FØR 5.mærke på hver 4.p.
Tag 1 m ud EFTER 5.mærke på hver 2.p.
Tag 1 m ind på hver side af 6.mærke på hver 2.p.
Tag 1 m ud FØR 7.mærke på hver 2.p.

Når arb måler 13-15-16 (18-19) cm (målt fra nederste spids ved 2.eller 6. mærke og op til m på p) strikkes næste p således fra retsiden: * 1 r, 2 r sammen *, gentag fra *-* Samtidig med at der lukkes af.

MONTERING:
Baghovedet på huen = aflukningskanten, dvs 2 hele spidser og 2 halve spidser.
Den midterste af de 3 hele spidser i modsat side af arb = opslåningskanten, går ned i panden foran.
Sy huen sammen yderst i kanten med 1 sting i hver m langs aflukningskanten: Sy første halve spids sammen med første halvdel af første hele spids. Videre sys den anden halvdel af første hele spids sammen med første halvdel af anden hele spids. Derefter anden halvdel af anden hele spids sammen med den sidste halve spids. Til sidst syes huen sammen midt bagpå – sy yderst i kanten så der ikke bliver en tyk søm.

HÆKLEKANT:
Start nederst i den ene spids i siden. Hækl på nål 4 med natur således: 1 fm i spidsen, derefter hækles der 20-22-24 (26-28) cm med lm, vend og hækl 1 km i hver lm tilbage og slut af med 1 km i fm som blev hæklet først (= bindebånd). Hækl videre rundt i kanten på huen således: * 3 lm, 1 st i første lm, spring over ca 1 cm, 1 fm i næste m *, gentag fra *-* til spidsen i den anden side. Hækl 20-22-24 (26-28) cm med lm, vend og hækl 1 km i hver lm tilbage og slut af med 1 km i fm i spidsen, hækl videre rundt i kanten på huen således: * 3 lm, 1 st i første lm, spring over ca 1 cm, 1 fm i næste m *, gentag fra *-* til spidsen i den første side, slut af med 1 km i første fm.
------------------------------------------------------------
HALSTØRKLÆDE:
Strik ret frem og tilbage på alle p (= retstrik).
Slå 18-20-22 (24-26) m op på p 4 med lys beige. Strik til arb måler ca 8-9-10 (11-12) cm. Nu deles arb på midten (= til hul), sæt halvdelen af m på en tråd = 9-10-11 (12-13) m. Strik videre over m på p i 4-5-5 (6-6) cm (arb måler totalt 12-14-15 (17-18) cm). Sæt m på en tråd og sæt m fra den første tråd tilbage på p. Strik til arb måler det samme på hver side af hullet. Sæt alle m tilbage på p og strik videre til halstørklædet måler ca 44-47-51 (55-60) cm. Luk af.

HÆKLEKANT:
Hækl rundt om hele halstørklædet med natur på nål 4 således: * 1 fm, 3 lm, 1 st i første lm, spring over ca 1 cm *, gentag fra *-* og slut af med 1 km i første fm i beg af omg.

Diagram

symbols = sy a mod a
symbols = sy b mod b
symbols = sy c mod c
symbols = sy d mod d
diagram
signature

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS Baby 18-1) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (140)

country flag Monica Heikendahl 11.04.2020 - 23:50:

Ska man byta till stickor 6 efter man delat på arbetet /(Då man kommit till hålet)?

user icon DROPS Design 16.04.2020 kl. 08:15:

Hej Monica Du stickar allt med sticka nr 4. Mvh DROPS Design

country flag Anna 09.12.2019 - 09:46:

Würden Sie bitte klären, wie oft man bei Marke 4 in jeder vierten Reihe abnehmen muss? In der deutschen Anleitung steht 3-4-5 (5-6) Mal und in der englischen Anleitung steht 5-7-8 (10-11) Mal. Eine sehr schöne Mütze. Die Abnahmen sehen sehr dekorativ aus. Danke!

user icon DROPS Design 09.12.2019 kl. 09:56:

Liebe Anna, laut original Anleitung (Norwegisch), soll man 5-7-8 (10-11) Mal abnhemen - deutsche Anleitung wird korrigiert. Vile Spaß beim stricken!

country flag Katrine 12.03.2019 - 21:30:

Hej, er helt ny i i strikkeverdenen :) Angående halstørklædet; når jeg har delt og strikket den første del af "hullet" så er jeg nødt til at klippe garnet og starte på den anden del, ikke?

user icon DROPS Design 13.03.2019 kl. 14:07:

Hej Katrine, ja det stemmer, du er nødt til at klippe garnet først. God fornøjelse! :)

country flag Simone 19.11.2018 - 08:27:

Liebes Dropsteam, ich habe schon unzählige dieser süßen Mützen gestrickt. Meinen Sie, es würde zu starken Größenabweichungen kommen, wenn ich sie mal aus Drops Nepal mache? Mit der identischen Nadelstärke? Viele Grüße

user icon DROPS Design 19.11.2018 kl. 09:23:

Liebe Simone, diese Mütze wird mit einem Garn der Garngruppe B (Merino Extra Fine) gestrickt, Nepal gehört zur Garngruppe C und hat eine ganz andere Maschenprobe, die Anleitung passt einem dickeren Garn nicht, um das gleiche Ergebnis wie auf dem Foto zu bekommen, soll Ihre Maschenprobe genau stimmen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Simone 08.08.2018 - 21:15:

Liebes Dropsteam, ich habe schon viele dieser süßen Mützen gestrickt und möchte nun ein passendes Dreieckstuch /Schal machen. Mit der angenommenen Masche in der Mitte des Tuches zur Spitze laufend, wie bei der Mütze. Da ich dann in jedem 2. Reihe eine Masche abnehme, muss ich in dieser Reihe doch dann auch eine zunehmen oder? Wo mache ich das am besten? Liebe Grüße

user icon DROPS Design 09.08.2018 kl. 08:46:

Liebe Simone, Anleitung für Dreiecktücher finden Sie bei DROPS Children 23-54 und 23-53, davon können Sie sich inspirieren. Viel Spaß beim stricken!

country flag Pia Flesche 29.09.2017 - 14:14:

Hei. Jeg forstår ikke oppskriften helt. For man feller jo mer enn man øker. Det står i oppskriften at man skal felle 1 maske før og etter 2. markør for eksempel. Men ved å bruke fellestips så feller man jo to masker på hver side. Så det stemmer jo ikke.

user icon DROPS Design 03.10.2017 kl. 11:38:

Hej, jo du feller 2 m ved merket om du føljer felletipset. God fornøjelse!

country flag Daniela 15.09.2017 - 13:59:

Vielen herzlichen Dank für die tolle und vor allem wirklich schnelle Hilfe, jetzt habs sogar ich kapiert :-) Ich freu mich auf das bestimmt sehr entzückende Ergebnis!! DANKE!

country flag Daniela 15.09.2017 - 11:26:

Danke für die rasche Antwort! Nur zum Verständnis: bei jeder 2. Reihe stricke ich bei Markierung 1 +1, bei M2 -1/-1, bei M3 +1, bei M5 +1, bei M6 -1/-1, bei M7 +1 und zusätzlich bei jeder 4. Reihe bei M3 +1, bei M4 -1/-1 (aber nur 3x), bei M5 +1 ??? Stimmt das?

user icon DROPS Design 15.09.2017 kl. 11:56:

Liebe Daniela, stimmt, passen Sie mal auf vor/nach den Markierungen - bei M.4 nach 3 x in jeder 4. Reihe werden Sie dann in jeder 2. Reihe abnehmen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Daniela 14.09.2017 - 21:27:

Und ich finde es auch sehr verwirrend, dass in der Anleitung zuerst "bei jeder 2. Reihe..." dann "jede 4. Reihe" und dann wieder "2. Reihe" geschrieben wird. Es tut mir leid, aber ich weiß wirklich nicht wie ich da jetzt stricken soll, finde aber die Mütze so unfassbar süß dass ich es unbedingt probieren will! :-) Bitte um (idiotensichere) Hilfe ;-)

user icon DROPS Design 15.09.2017 kl. 08:50:

Liebe Daniela, um die gewünschte Forme zu haben, muß man auf- und zunehmen, die Abnahme beidseitig der 4. Markierer + die Zunahme vor der 5. Markierer werden bei jeder 4. Reihe gearbeitet und alle andere werden bei jede 2. Reihe gearbeitet. Viel Spaß beim stricken!

country flag Daniela 14.09.2017 - 21:26:

Ich hätte eine Frage zu diesem Punkt "Weiter re. stricken GLEICHZEITIG bei der 1. R. mit den Auf- und Abnahmen anfangen – SIEHE OBEN. Bei jeder 2. R. nach dem 1. Markierungsfaden 1 M. aufnehmen." --> was heißt gleichzeitig bei der 1. Reihe mit den Auf-Abnahmen anfangen, ich dachte es wird erst in ab der 2. Reihe auf/zugenommen?! Ich steh total auf dem Schlauch...

user icon DROPS Design 15.09.2017 kl. 08:47:

Liebe Daniela, die Auf- und Abnahmen werden bei der 1. Reihe angefangen, dh zuerst 1 Reihe re von der Rückseite stricken, dann Markierer einsezten, und bei der nächsten Reihe (= Vorderseite), die Auf- und Abnahmen anfangen. Viel Spaß beim stricken!

Kommentere opskrift DROPS Baby 18-1

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.