DROPS Merino Extra Fine
DROPS Merino Extra Fine
100% Ull
från 40.95 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 123.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS Baby 18-1
DROPS design: Modell nr ME-019-by
----------------------------------------------------------
Storlek: 1/3-6/9-12/18 mån (2-3/4) år
Passar huvudmått:
Ca 40/42-42/44-44/46 (48/50-50/52) cm.
Garnåtgång: DROPS MERINO EXTRA FINE
100-100-100 (150-150) g nr 08, ljus beige
50 g till alla strl nr 01, natur
----------------------------------------------------------
DROPS ST NR 4 –
eller det st.nr du måste ha för att få 21 m x 42 v rätst på 10 x 10 cm.
DROPS VIRKNÅL NR 4 – till kanter.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------

DROPS Merino Extra Fine
DROPS Merino Extra Fine
100% Ull
från 40.95 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 123.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

Instruktioner

MÖSSA

ÖKNINGSTIPS:
Alla ökningar görs från rätsidan.
Det ökas en m genom att göra ett omslag. För att undvika hål stickas omslaget vridet rät på nästa v (d.v.s. sticka i den bakre maskbågen i stället för i den främre).

MINSKNINGSTIPS:
Alla minskningar görs från rätsidan.
Det minskas en m på varje sida av m med markören. Börja en m före m med markören:
Sätt 1 m på hj.st bakom arb, lyft 1 m (= m med markören), sticka nästa m och m från hj.st räta tills, drag den lyfta m över.
------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------
MÖSSA:
Arb stickas fram och tillbaka på st – det stickas räta på alla varv (= rätst).
Lägg upp 97-105-109 (113-121) m på st nr 4 med ljus beige. Sticka 1 v räta från avigsidan,
Sätt 7 markörer i arb så här (från rätsidan):
1:a markören i den första m på st.
2:a markören i m nr 18-20-21 (22-24) m
3:e markören i m nr 35-39-41 (43-47) m
4:e markören i m nr 49-53-55 (57-61) m
5:e markören i m nr 63-67-69 (71-75) m
6:e markören i m nr 80-86-89 (92-98) m och 7:e markören i den sista m på st.
Fortsätt sedan sticka räta – SAMTIDIGT på varv 1 påbörjas ökningar och minskningar – SE ÖKNINGS- och MINSKNINGSTIPS!
ÖKA 1 m EFTER den 1:a markören på vartannat v.
MINSKA 1 m på varje sida av den 2:a markören på vartannat v.
ÖKA 1 m FÖRE den 3:e markören på vartannat v.
ÖKA 1 m EFTER den 3:e markören på vart 4:e v.
MINSKA 1 m på varje sida av den 4:e markören på vart 4:e v 5-7-8 (10-11) ggr och sedan på vartannat v till färdigt mått.
D.v.s. att när man börjar minska på vartannat v kommer m-antalet på st att minska.
ÖKA 1 m FÖRE den 5:e markören på vart 4:e v.
ÖKA 1 m EFTER den 5:e markören på vartannat v.
MINSKA 1 m på varje sida av den 6:e markören på vartannat v.
ÖKA 1 m FÖRE den 7:e markören på vartannat v.

När arb mäter 13-15-16 (18-19) cm (mätt från nedersta spetsen vid den 2:a eller 6:e markören och upp till m på st) stickas nästa v så här från rätsidan: * 1 rm, 2 rm tills *, upprepa *-* SAMTIDIGT som det maskas av.

MONTERING:
Bakhuvudet på mössan = avm.kanten, d.v.s. två hela spetsar och två halva spetsar.
Den mittersta av de tre hela spetsarna i motsatt sida av arb (= uppläggningskanten) går ned i pannan framtill.
Sy ihop mössan kant i kant med ett stygn i varje m längs avm.kanten så här: Sy ihop den första halva spetsen med den första halvan av den första hela spetsen. Sedan sys andra halvan av den första hela spetsen ihop med den första halvan av den andra hela spetsen. Därefter sys den andra halvan av den andra hela spetsen ihop med den sista halva spetsen. Slutligen sys mössan ihop mitt bak – sy kant i kant så att det inte blir några tjocka sömmar.

VIRKAD KANT:
Börja nederst i den ena sidospetsen. Virka med virknål nr 4 med natur så här: 1 fm i spetsen, sedan virkas det 20-22-24 (26-28) cm med lm, vänd och virka 1 sm i varje lm tillbaka och avsluta med 1 sm i den första fm (= knytband). Virka sedan runt kanten på mössan så här: * 3 lm, 1 st i första lm, hoppa över ca 1 cm, 1 fm i nästa m *, upprepa *-* till den andra sidospetsen. Virka 20-22-24 (26-28) cm med lm, vänd och virka 1 sm i varje lm tillbaka och avsluta med 1 sm i fm i spetsen, virka sedan runt kanten på mössan så här: * 3 lm, 1 st i första lm, hoppa över ca 1 cm, 1 fm i nästa m *, upprepa *-* till den första sidospetsen, avsluta med 1 sm i första fm.
------------------------------------------------------------
HALSDUK:
Sticka räta fram och tillbaka på alla varv (= rätst).
Lägg upp 18-20-22 (24-26) m på st nr 4 med ljus beige. Sticka tills arb mäter ca 8-9-10 (11-12) cm. Dela då arb på mitten (= för hål), sätt hälften av m på en tråd restgarn = 9-10-11 (12-13) m. Sticka vidare över m på st i 4-5-5 (6-6) cm (arb mäter totalt 12-14-15 (17-18) cm). Sätt m på en tråd restgarn och sätt tillbaka m från den första restgarnstråden på st. Sticka tills arb har samma mått på båda sidor av hålet. Sätt tillbaka alla m på st och sticka vidare tills halsduken mäter ca 44-47-51 (55-60) cm. Maska av.

VIRKAD KANT:
Virka runt hela halsduken med natur med virknål nr 4 så här: * 1 fm, 3 lm, 1 st i första lm, hoppa över ca 1 cm *, upprepa *-* och avsluta med 1 sm i första fm i början på v.

Diagram

symbols = sy a mot a
symbols = sy b mot b
symbols = sy c mot c
symbols = sy d mot d
diagram
Har du en fråga? Se en lista på ofta ställda frågor (F&Q)

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

Om du tycker att det är svårt att bestämma vilken storlek du ska göra kan det vara en bra idé att mäta ett plagg du redan har och gillar storleken på. Jämför sedan måtten med måtten i mönstrets måttskiss och välj den storlek som passar bäst.

Du hittar måttskissen längst ner i mönstret.

Se DROPS-lektion: Så här läser du en måttskiss

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

Pilling/noppor är en naturlig process som händer även med de mest fina och exklusiva fibrerna. Det är ett naturligt tecken på användning och slitage som är svårt att undvika. Det är mest synligt i områden med hög friktion av ditt plagg som under ärmarna och på handlederna.

Du kan få ditt plagg att se ut som nytt genom att ta bort pilling/noppor med en elektrisk noppborttagare.

Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar..
Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Du kanske även tycker om...

Kommentér oppskrift DROPS Baby 18-1

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

Kommentarer / Frågor (145)

country flag Amanda wrote:

Hej! Gällande virkad kant på halsduken så står det: ” *1 fm, 3 lm, 1 st i första lm, hoppa över ca 1 cm *”. Jag undrar över efter 3 lm: 1 st VAD i första lm? Tacksam för svar!

21.10.2023 - 13:27

DROPS Design answered:

Hej Amanda. "st" är förkortning för stolpe. Mvh DROPS Design

23.10.2023 - 14:45

country flag Judith wrote:

Hallo liebes Team, ist es richtig, dass bei den abnahmen mit der dargestellten Art immer zwei Maschen pro Abnahme, das heißt zum Beispiel vor und nach der zweiten Markierung jeweils zwei Maschen (=4) abgenommen werden? Oder mache ich die Abnahme nur einmal vor dem markierer? Oder mache ich ganz normale abnahmen zwei zusammenstricken? Danke!

18.05.2023 - 20:57

DROPS Design answered:

Liebe Judith, nehmen Sie so zu: nach der 1. Mark in jeder 2. Reihe. + vor der 3. Mark in jeder 2. Reihe + nach der 3. Mark in jeder 4. Reihe + vor der 5. Mark in jeder 4. Reihe + nach der 5. Mark in jeder 2. Reihe + vor der 7. Mark in jeder 2. Reihe. Gleichzeitig nehmen Sie so ab: in jeder 2. Reihe 1 M beidseitig von der 2. Mark + in jeder 4. Reihe zuerst, dann in jeder 2. Reihe beidseitig von der 4. Mark (dann wird die Maschanzahl abnehmen) + in jeder 2. Reihe beidseitig von der 6. Mark. Viel Spaß beim stricken!

19.05.2023 - 08:27

country flag Dina wrote:

Pouvez vous m'expliquer ce que veut dire "Tricoter 1 rang end sur l'envers " puisque le tricot se fait au point mousse, donc tout à l'endroit

03.03.2023 - 16:17

DROPS Design answered:

Bonjour Dina, effectivement, quand on tricote au point mousse, on tricote toujours à l'endroit, mais dans ce cas, on veut que le rang de montage soit placé avec le 1er rang sur l'envers; autrement dit, on tricote d'abord 1 rang endroit qui sera le 1er rang envers du bonnet, puis on continue comme indiqué, toujours à l'endroit, mais le rang suivant est le premier rang sur l'endroit. Bon tricot!

06.03.2023 - 08:46

country flag Bonnardel wrote:

Comment enregistrer l'explication pour que je puisse l'imprimer ?

12.11.2021 - 11:27

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Bonnardel, cliquez sur 'imprimer" et choisissez ensuite une imprimante virtuelle pour l'enregistrer en .PDF. Bon tricot!

12.11.2021 - 14:08

country flag Emma wrote:

Hi there. I am not sure how to start this pattern. Do you knit the first row placing markers AND increasing/decreasing. I'm confused as it says knit 1st row from WS? So do I knit one row first, but that would be RS and Inc and Dec would be on WS? Thanks for your help

19.09.2021 - 20:57

DROPS Design answered:

Dear Emma, After casting on the stitches, knit one row, which will be the wrong side of the piece, and while knitting, put the parkers in, so in the next row, which will be the right side, you can start the decreases. Happy Stitching!

20.09.2021 - 02:38

country flag Monica Heikendahl wrote:

Ska man byta till stickor 6 efter man delat på arbetet /(Då man kommit till hålet)?

11.04.2020 - 23:50

DROPS Design answered:

Hej Monica Du stickar allt med sticka nr 4. Mvh DROPS Design

16.04.2020 - 08:15

country flag Anna wrote:

Würden Sie bitte klären, wie oft man bei Marke 4 in jeder vierten Reihe abnehmen muss? In der deutschen Anleitung steht 3-4-5 (5-6) Mal und in der englischen Anleitung steht 5-7-8 (10-11) Mal. Eine sehr schöne Mütze. Die Abnahmen sehen sehr dekorativ aus. Danke!

09.12.2019 - 09:46

DROPS Design answered:

Liebe Anna, laut original Anleitung (Norwegisch), soll man 5-7-8 (10-11) Mal abnhemen - deutsche Anleitung wird korrigiert. Vile Spaß beim stricken!

09.12.2019 - 09:56

country flag Katrine wrote:

Hej, er helt ny i i strikkeverdenen :) Angående halstørklædet; når jeg har delt og strikket den første del af "hullet" så er jeg nødt til at klippe garnet og starte på den anden del, ikke?

12.03.2019 - 21:30

DROPS Design answered:

Hej Katrine, ja det stemmer, du er nødt til at klippe garnet først. God fornøjelse! :)

13.03.2019 - 14:07

country flag Simone wrote:

Liebes Dropsteam, ich habe schon unzählige dieser süßen Mützen gestrickt. Meinen Sie, es würde zu starken Größenabweichungen kommen, wenn ich sie mal aus Drops Nepal mache? Mit der identischen Nadelstärke? Viele Grüße

19.11.2018 - 08:27

DROPS Design answered:

Liebe Simone, diese Mütze wird mit einem Garn der Garngruppe B (Merino Extra Fine) gestrickt, Nepal gehört zur Garngruppe C und hat eine ganz andere Maschenprobe, die Anleitung passt einem dickeren Garn nicht, um das gleiche Ergebnis wie auf dem Foto zu bekommen, soll Ihre Maschenprobe genau stimmen. Viel Spaß beim stricken!

19.11.2018 - 09:23

country flag Simone wrote:

Liebes Dropsteam, ich habe schon viele dieser süßen Mützen gestrickt und möchte nun ein passendes Dreieckstuch /Schal machen. Mit der angenommenen Masche in der Mitte des Tuches zur Spitze laufend, wie bei der Mütze. Da ich dann in jedem 2. Reihe eine Masche abnehme, muss ich in dieser Reihe doch dann auch eine zunehmen oder? Wo mache ich das am besten? Liebe Grüße

08.08.2018 - 21:15

DROPS Design answered:

Liebe Simone, Anleitung für Dreiecktücher finden Sie bei DROPS Children 23-54 und 23-53, davon können Sie sich inspirieren. Viel Spaß beim stricken!

09.08.2018 - 08:46