DROPS Baby / 18 / 1

Little Acorn by DROPS Design

Rätstickad hjälmmössa och halsduk med virkade kanter till baby och barn i DROPS Merino Extra Fine

  • Little Acorn / DROPS Baby 18-1 - Rätstickad hjälmmössa och halsduk med virkade kanter till baby och barn i DROPS Merino Extra Fine
DROPS design: Modell nr ME-019-by
----------------------------------------------------------
Storlek: 1/3-6/9-12/18 mån (2-3/4) år
Passar huvudmått:
Ca 40/42-42/44-44/46 (48/50-50/52) cm.
Garnåtgång: DROPS MERINO EXTRA FINE
100-100-100 (150-150) g nr 08, ljus beige
50 g till alla strl nr 01, natur
----------------------------------------------------------
DROPS ST NR 4 –
eller det st.nr du måste ha för att få 21 m x 42 v rätst på 10 x 10 cm.
DROPS VIRKNÅL NR 4 – till kanter.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här
-------------------------------------------------------


100% Ull
från 28.00 kr /50g
DROPS Merino Extra Fine uni colour DROPS Merino Extra Fine uni colour 28.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Merino Extra Fine mix DROPS Merino Extra Fine mix 28.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 84kr. Läs mer.

Instruktioner

MÖSSA

ÖKNINGSTIPS:
Alla ökningar görs från rätsidan.
Det ökas en m genom att göra ett omslag. För att undvika hål stickas omslaget vridet rät på nästa v (d.v.s. sticka i den bakre maskbågen i stället för i den främre).

MINSKNINGSTIPS:
Alla minskningar görs från rätsidan.
Det minskas en m på varje sida av m med markören. Börja en m före m med markören:
Sätt 1 m på hj.st bakom arb, lyft 1 m (= m med markören), sticka nästa m och m från hj.st räta tills, drag den lyfta m över.
------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------
MÖSSA:
Arb stickas fram och tillbaka på st – det stickas räta på alla varv (= rätst).
Lägg upp 97-105-109 (113-121) m på st nr 4 med ljus beige. Sticka 1 v räta från avigsidan,
Sätt 7 markörer i arb så här (från rätsidan):
1:a markören i den första m på st.
2:a markören i m nr 18-20-21 (22-24) m
3:e markören i m nr 35-39-41 (43-47) m
4:e markören i m nr 49-53-55 (57-61) m
5:e markören i m nr 63-67-69 (71-75) m
6:e markören i m nr 80-86-89 (92-98) m och 7:e markören i den sista m på st.
Fortsätt sedan sticka räta – SAMTIDIGT på varv 1 påbörjas ökningar och minskningar – SE ÖKNINGS- och MINSKNINGSTIPS!
ÖKA 1 m EFTER den 1:a markören på vartannat v.
MINSKA 1 m på varje sida av den 2:a markören på vartannat v.
ÖKA 1 m FÖRE den 3:e markören på vartannat v.
ÖKA 1 m EFTER den 3:e markören på vart 4:e v.
MINSKA 1 m på varje sida av den 4:e markören på vart 4:e v 5-7-8 (10-11) ggr och sedan på vartannat v till färdigt mått.
D.v.s. att när man börjar minska på vartannat v kommer m-antalet på st att minska.
ÖKA 1 m FÖRE den 5:e markören på vart 4:e v.
ÖKA 1 m EFTER den 5:e markören på vartannat v.
MINSKA 1 m på varje sida av den 6:e markören på vartannat v.
ÖKA 1 m FÖRE den 7:e markören på vartannat v.

När arb mäter 13-15-16 (18-19) cm (mätt från nedersta spetsen vid den 2:a eller 6:e markören och upp till m på st) stickas nästa v så här från rätsidan: * 1 rm, 2 rm tills *, upprepa *-* SAMTIDIGT som det maskas av.

MONTERING:
Bakhuvudet på mössan = avm.kanten, d.v.s. två hela spetsar och två halva spetsar.
Den mittersta av de tre hela spetsarna i motsatt sida av arb (= uppläggningskanten) går ned i pannan framtill.
Sy ihop mössan kant i kant med ett stygn i varje m längs avm.kanten så här: Sy ihop den första halva spetsen med den första halvan av den första hela spetsen. Sedan sys andra halvan av den första hela spetsen ihop med den första halvan av den andra hela spetsen. Därefter sys den andra halvan av den andra hela spetsen ihop med den sista halva spetsen. Slutligen sys mössan ihop mitt bak – sy kant i kant så att det inte blir några tjocka sömmar.

VIRKAD KANT:
Börja nederst i den ena sidospetsen. Virka med virknål nr 4 med natur så här: 1 fm i spetsen, sedan virkas det 20-22-24 (26-28) cm med lm, vänd och virka 1 sm i varje lm tillbaka och avsluta med 1 sm i den första fm (= knytband). Virka sedan runt kanten på mössan så här: * 3 lm, 1 st i första lm, hoppa över ca 1 cm, 1 fm i nästa m *, upprepa *-* till den andra sidospetsen. Virka 20-22-24 (26-28) cm med lm, vänd och virka 1 sm i varje lm tillbaka och avsluta med 1 sm i fm i spetsen, virka sedan runt kanten på mössan så här: * 3 lm, 1 st i första lm, hoppa över ca 1 cm, 1 fm i nästa m *, upprepa *-* till den första sidospetsen, avsluta med 1 sm i första fm.
------------------------------------------------------------
HALSDUK:
Sticka räta fram och tillbaka på alla varv (= rätst).
Lägg upp 18-20-22 (24-26) m på st nr 4 med ljus beige. Sticka tills arb mäter ca 8-9-10 (11-12) cm. Dela då arb på mitten (= för hål), sätt hälften av m på en tråd restgarn = 9-10-11 (12-13) m. Sticka vidare över m på st i 4-5-5 (6-6) cm (arb mäter totalt 12-14-15 (17-18) cm). Sätt m på en tråd restgarn och sätt tillbaka m från den första restgarnstråden på st. Sticka tills arb har samma mått på båda sidor av hålet. Sätt tillbaka alla m på st och sticka vidare tills halsduken mäter ca 44-47-51 (55-60) cm. Maska av.

VIRKAD KANT:
Virka runt hela halsduken med natur med virknål nr 4 så här: * 1 fm, 3 lm, 1 st i första lm, hoppa över ca 1 cm *, upprepa *-* och avsluta med 1 sm i första fm i början på v.

Diagram

symbols = sy a mot a
symbols = sy b mot b
symbols = sy c mot c
symbols = sy d mot d
diagram
signature

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS Baby 18-1) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (140)

country flag Monica Heikendahl 11.04.2020 - 23:50:

Ska man byta till stickor 6 efter man delat på arbetet /(Då man kommit till hålet)?

user icon DROPS Design 16.04.2020 kl. 08:15:

Hej Monica Du stickar allt med sticka nr 4. Mvh DROPS Design

country flag Anna 09.12.2019 - 09:46:

Würden Sie bitte klären, wie oft man bei Marke 4 in jeder vierten Reihe abnehmen muss? In der deutschen Anleitung steht 3-4-5 (5-6) Mal und in der englischen Anleitung steht 5-7-8 (10-11) Mal. Eine sehr schöne Mütze. Die Abnahmen sehen sehr dekorativ aus. Danke!

user icon DROPS Design 09.12.2019 kl. 09:56:

Liebe Anna, laut original Anleitung (Norwegisch), soll man 5-7-8 (10-11) Mal abnhemen - deutsche Anleitung wird korrigiert. Vile Spaß beim stricken!

country flag Katrine 12.03.2019 - 21:30:

Hej, er helt ny i i strikkeverdenen :) Angående halstørklædet; når jeg har delt og strikket den første del af "hullet" så er jeg nødt til at klippe garnet og starte på den anden del, ikke?

user icon DROPS Design 13.03.2019 kl. 14:07:

Hej Katrine, ja det stemmer, du er nødt til at klippe garnet først. God fornøjelse! :)

country flag Simone 19.11.2018 - 08:27:

Liebes Dropsteam, ich habe schon unzählige dieser süßen Mützen gestrickt. Meinen Sie, es würde zu starken Größenabweichungen kommen, wenn ich sie mal aus Drops Nepal mache? Mit der identischen Nadelstärke? Viele Grüße

user icon DROPS Design 19.11.2018 kl. 09:23:

Liebe Simone, diese Mütze wird mit einem Garn der Garngruppe B (Merino Extra Fine) gestrickt, Nepal gehört zur Garngruppe C und hat eine ganz andere Maschenprobe, die Anleitung passt einem dickeren Garn nicht, um das gleiche Ergebnis wie auf dem Foto zu bekommen, soll Ihre Maschenprobe genau stimmen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Simone 08.08.2018 - 21:15:

Liebes Dropsteam, ich habe schon viele dieser süßen Mützen gestrickt und möchte nun ein passendes Dreieckstuch /Schal machen. Mit der angenommenen Masche in der Mitte des Tuches zur Spitze laufend, wie bei der Mütze. Da ich dann in jedem 2. Reihe eine Masche abnehme, muss ich in dieser Reihe doch dann auch eine zunehmen oder? Wo mache ich das am besten? Liebe Grüße

user icon DROPS Design 09.08.2018 kl. 08:46:

Liebe Simone, Anleitung für Dreiecktücher finden Sie bei DROPS Children 23-54 und 23-53, davon können Sie sich inspirieren. Viel Spaß beim stricken!

country flag Pia Flesche 29.09.2017 - 14:14:

Hei. Jeg forstår ikke oppskriften helt. For man feller jo mer enn man øker. Det står i oppskriften at man skal felle 1 maske før og etter 2. markør for eksempel. Men ved å bruke fellestips så feller man jo to masker på hver side. Så det stemmer jo ikke.

user icon DROPS Design 03.10.2017 kl. 11:38:

Hej, jo du feller 2 m ved merket om du føljer felletipset. God fornøjelse!

country flag Daniela 15.09.2017 - 13:59:

Vielen herzlichen Dank für die tolle und vor allem wirklich schnelle Hilfe, jetzt habs sogar ich kapiert :-) Ich freu mich auf das bestimmt sehr entzückende Ergebnis!! DANKE!

country flag Daniela 15.09.2017 - 11:26:

Danke für die rasche Antwort! Nur zum Verständnis: bei jeder 2. Reihe stricke ich bei Markierung 1 +1, bei M2 -1/-1, bei M3 +1, bei M5 +1, bei M6 -1/-1, bei M7 +1 und zusätzlich bei jeder 4. Reihe bei M3 +1, bei M4 -1/-1 (aber nur 3x), bei M5 +1 ??? Stimmt das?

user icon DROPS Design 15.09.2017 kl. 11:56:

Liebe Daniela, stimmt, passen Sie mal auf vor/nach den Markierungen - bei M.4 nach 3 x in jeder 4. Reihe werden Sie dann in jeder 2. Reihe abnehmen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Daniela 14.09.2017 - 21:27:

Und ich finde es auch sehr verwirrend, dass in der Anleitung zuerst "bei jeder 2. Reihe..." dann "jede 4. Reihe" und dann wieder "2. Reihe" geschrieben wird. Es tut mir leid, aber ich weiß wirklich nicht wie ich da jetzt stricken soll, finde aber die Mütze so unfassbar süß dass ich es unbedingt probieren will! :-) Bitte um (idiotensichere) Hilfe ;-)

user icon DROPS Design 15.09.2017 kl. 08:50:

Liebe Daniela, um die gewünschte Forme zu haben, muß man auf- und zunehmen, die Abnahme beidseitig der 4. Markierer + die Zunahme vor der 5. Markierer werden bei jeder 4. Reihe gearbeitet und alle andere werden bei jede 2. Reihe gearbeitet. Viel Spaß beim stricken!

country flag Daniela 14.09.2017 - 21:26:

Ich hätte eine Frage zu diesem Punkt "Weiter re. stricken GLEICHZEITIG bei der 1. R. mit den Auf- und Abnahmen anfangen – SIEHE OBEN. Bei jeder 2. R. nach dem 1. Markierungsfaden 1 M. aufnehmen." --> was heißt gleichzeitig bei der 1. Reihe mit den Auf-Abnahmen anfangen, ich dachte es wird erst in ab der 2. Reihe auf/zugenommen?! Ich steh total auf dem Schlauch...

user icon DROPS Design 15.09.2017 kl. 08:47:

Liebe Daniela, die Auf- und Abnahmen werden bei der 1. Reihe angefangen, dh zuerst 1 Reihe re von der Rückseite stricken, dann Markierer einsezten, und bei der nächsten Reihe (= Vorderseite), die Auf- und Abnahmen anfangen. Viel Spaß beim stricken!

Kommentér oppskrift DROPS Baby 18-1

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.