DROPS Muskat
DROPS Muskat
100% Bomull
från 23.95 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 312.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

DROPS Super Sale
DROPS 34-7
Storlek: Small (Medium - Large)
Garnåtgång: DROPS Muskat från Garnstudio
650 (700-700) gr f.nr 8, natur

DROPS Rundst och Strumpst 3 och 4.
DROPS Virknål 3.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------

DROPS Muskat
DROPS Muskat
100% Bomull
från 23.95 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 312.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

Instruktioner

Stickfasthet: 20 m x 26 v m på sticka 4 och slätstickning = 10 x 10 cm.

Mönster: Se diagram (1 diagram = 1 rapport). Mönstret ses från rätsidan.

Bubbla: Öka till 3m från 1 m, sticka 3 v slätst över dessa, på 4e v stickas m tills till 1 m.

Rand: 1 rand = 2 v 1 a v: räta. 2a v: avig.

Bålen: Lägg upp 192 (192-204) m på rundst 3 med natur och sticka 2 ränder, därefter 2 rapporter på höjden av M.1 = 8 cm. Byt till rundst 4, slätst och öka 44 (52-56) m jämnt fördelat på v = 236 (244-260) m. Sticka nästa v så: * 52 (56-64) m av M.5, M.4, M.3, M.2, M.3, M.4 * upprepa från *-*, sätt en märktråd ned mitt i de 52 (56-64) m av M.1 = sidan och M.2 = mitt fram och mitt bak. Fortsätt mönstret uppöver. Kolla på stickfastheten. När arb mäter 27 (27-29) cm avm 4 m till ärmhål i var sida och var del stickas färdiga var för sig.

Framst: = 114 (118-126) m. Därefter avm till ärmhål på var 2a v: 2 m x 1, 1 m x 1 (1-3) = 108 (112-116) m. När arb mäter 48 (48-50) cm avm de mittersta 34 (34-34) m till hals, därefter avm mot halsen på var 2a v: 3 m x 1, 2 m x 2, 1 m x 2. Maska av när arb mäter 55 (55-57) cm.
Bakst: = 114 (118-126) m. Maska av till ärmhål som på framst = 108 (112-116) m. När arb mäter 53 (53-55) cm avm de mittersta 48 (48-48) m till hals. Vidare avm 2 m på nästa v mot halsen. Maska av när arb mäter 55 (55-57) cm.

Arm: Lägg upp 48 (48-48) m på strumpst 3 med natur och sticka 2 ränder, därefter 2 rapporter på höjden av M.1 = 8 cm. Byt till strumpst 4, slätst och öka 2 (2-2) m jämnt fördelat på v = 50 (50-50) m. Sticka M.5 uppöver, samtidigt ökas mitt under ärmen 2 m x 31 (31-31) på växelvis var * 2a och 3e v * = 112 (112-112) m. När arb mäter 42 (42-42) cm avm 6 m mitt under ärmen och det stickas färdigt fram och tillbaka på st. Därefter avm i var sida på var 2a v: 5 m x 6. Maska av, arb mäter ca 48 (48) cm.

Montering: Sy axelsömmen. Plocka upp ca 110 m på strumpst 3 runt halsen med natur och sticka 2 ränder, maska ay. Nu virkas en kant med virknål 3 nederst på bålen, ärmarna och runt halsen så: 1 fastm * 3 luftm, 1 stolpm i första luftm, hoppa över 2 m och virka 1 fastm *. Sy ärmarna till bålen, sy i yttersta m så att sömmen inte blir tjock.

Detta mönster har uppdaterats.

Uppdaterad online: 19.06.2020
.

Diagram

symbols = natur, rm
symbols = natur, am
symbols = omslag
symbols = bubbla - se mönster
symbols = 2 rm tills, 1 omslag
symbols = 1 omslag, lyft 1 m, 1 rm, drag den lyfta m över
symbols = sätt 2 m på hj.st bakom arb, 2 rm, 2 rm från hj.st
symbols = sätt 1 m på hj.st bakom arb, 1 rm, 1 rm från hj.st
symbols = lyft 1 m, 2 rm tills, drag den lyfta m över
diagram
diagram
diagram

Alla våra mönster har instruktionsvideor som kan vara till hjälp.

Har du en fråga? Se en lista på ofta ställda frågor (F&Q)

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

Om du tycker att det är svårt att bestämma vilken storlek du ska göra kan det vara en bra idé att mäta ett plagg du redan har och gillar storleken på. Jämför sedan måtten med måtten i mönstrets måttskiss och välj den storlek som passar bäst.

Du hittar måttskissen längst ner i mönstret.

Se DROPS-lektion: Så här läser du en måttskiss

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

Pilling/noppor är en naturlig process som händer även med de mest fina och exklusiva fibrerna. Det är ett naturligt tecken på användning och slitage som är svårt att undvika. Det är mest synligt i områden med hög friktion av ditt plagg som under ärmarna och på handlederna.

Du kan få ditt plagg att se ut som nytt genom att ta bort pilling/noppor med en elektrisk noppborttagare.

Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar..
Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Du kanske även tycker om...

Kommentér oppskrift DROPS 34-7

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

Kommentarer / Frågor (10)

country flag Julia wrote:

Hallo, ich habe eine Frage zu der Aneinanderreihung der Muster. Auf dem Bild des Pullis ist nicht ganz ersichtlich, ob die bobbles immer direkt übereinander sein sollen, v. A. Ganz unten am Rand. Wenn ich das Muster so stricke, wie vorgegeben, werden ab dem Zeitpunkt, wo ich mit dem Muster M5, M4... beginne, die bobbles versetzt zu den bereits gestrickten aus M1. Ist das richtig so?

27.02.2024 - 06:39

DROPS Design answered:

Liebe Julia, nach M.1 werden die Noppen von den anderen Diagrammen nicht genau über die Noppen von M.1 anpassen, M.1 ist nur für die untere Rand. Hoffentlich misverstehe ich Ihre Frage nicht. Viel Spaß beim stricken!

27.02.2024 - 09:11

country flag Maria Sampaio wrote:

Também não percebo como é que na frente tem 55 cm de altura conforme descreve "Arrematar as restantes malhas para o ombro a 55-55-57 cm de altura total" e na parte de trás apenas 53 cm "A 53-53-55 cm de altura total, arrematar as 48-48-48 malhas centrais para o decote e depois 2 malhas no lado do decote na carreira seguinte. Arrematar as restantes malhas como se fez para a frente"

23.10.2022 - 17:40

DROPS Design answered:

Bom dia, À frente, o último remate (em que se rematam todas as malhas) para o ombro é feito a 55-55-57 cm. Nas costas, o primeiro remate para o decote é feito é a 53 cm (faz-se mais um remate e tricotam-se mais 4 carreiras). Bons tricõs!

25.10.2022 - 09:57

country flag Maria Sampaio wrote:

Obrigada pela confirmação. Gostaria de colocar outra pergunta relativa aos remates da frente da peça. Quando indica "Arrematar para o decote no princípio da carreira, em todas as carreiras a partir do meio da frente: 1 vez 3 malhas , 2 vezes 2 malhas, e 2 vezes 1 malha.", significa que em todas as carreiras arremato 3 malhas juntas, na mesma carreira mais 2 vezes 2 malhas juntas e ainda na mesma carreira mais 2 vezes 1 malha ou estes arremates sao em carreiras diferentes?

23.10.2022 - 11:10

DROPS Design answered:

Boa tarde, Estamos aqui para tentar ajudar. Em relação aos remates, eles são feitos em carreiras diferentes. Ou seja, remata-se 1 vez 3 malhas, tricota-se a carreira de ida, depois a carreira de volta (carreira do avesso) e, então, na carreira seguinte, remata-se 2 malhas. E repete-se para is restantes remates para criar a curva do decote. Bons tricôs!

23.10.2022 - 17:14

country flag Maria Sampaio wrote:

Boa noite, o gráfico M1 parece ter um erro na linha 16, pois falta-lhe uma laçada conforme encontramos na linha 4. Estou correta? Obrigada

15.09.2022 - 21:23

DROPS Design answered:

Olá Maria, sim, parece haver um erro no diagrama. A linha 16 deve ser trabalhada como a linha 4. Enviaremos a correção ao departamento de design. Obrigada!

17.09.2022 - 16:47

country flag Maria Neumann wrote:

Hallo, ich habe eine Verständnisfrage. Die Zunahme bei den Ärmeln ist mir nicht ganz klar. Und vor allem wo nehme ich zu? Es sind doch pro 2. oder 3. Runde 2 Maschen. Allerdings sieht die Zunahme nicht schön aus. Also wie ist die gleichmäßige Zunahme zu verstehen? 2 M. X 31? Das sind dann 62 Maschen. Bei mir entsteht eine Art Naht. Sehr unschön. Gibt es da eine Lösung?

07.12.2020 - 17:55

DROPS Design answered:

Liebe Frau Neumann, es werden zuerst 2 Maschen (= 50 M) regelmäßig verteilt zugenommen, dann nehmen Sie (mit Ihrer gewöhnlichen Technik) 2 Maschen in der Mitte unter die Ärmel, dh, stricken Sie bis 1 Masche bleibt vor Ende der Runde, nehmen Sie 1 Masche zu, stricken Sie 2 Maschen, nehmen Sie eine Masche zu. Dann stricken Sie 1 Runde ohne Zunahmen, 1 Runde mit Zunahmen, 2 Runde mit Zunahmen und diese 5 Reihen so wiederholen bis alle Zunahmen fertig sind. Viel Spaß beim stricken!

08.12.2020 - 08:29

country flag Fiona Cole wrote:

I have another query. Underneath the M1 chart it says 12m. Is this an abbreviation for the Norwegian word for stitch which translation hasn't picked up? In English 12 m would mean 12 metres so I know that it doesn't mean that.

08.04.2020 - 20:12

DROPS Design answered:

Dear Mrs Cole, the m in the diagram is for "masker" ie the Norwegian word to "stitches" - your previous query has been forwarded to our design team. Thank you in advance for your patience.

09.04.2020 - 17:28

country flag Fiona Cole wrote:

Using M1 chart, pattern says to repeat M1 twice but this gives 4 lacy arrow heads instead of 2 that are in picture. The first part of M1 does not give a bobble like the picture of the jumper sleeve suggests. To achieve the effect shown in the picture it would seem that you do the second half of M1 twice which would give a bobble at the point of each lacy pattern. Are we reading the pattern incorrectly or is there a mistake in the instructions or in the chart?

08.04.2020 - 18:33

DROPS Design answered:

Dear Mrs Cole, sorry for late answer - diagram M.1 has been edited to get 2 bobles and M.1 should be worked 1 time in height only . Happy knitting!

19.06.2020 - 10:55

country flag Laura wrote:

Hallo, ich habe eine Verständnisfrage. Ab der Passage "Die nächste R. wie folgt: * 52 (56-64) M. von M5, M4, M3, M2, M3, M4 * von *-* wiederholen. In der Mitte der 52 (56-64) M. M1 einen Markierungsfaden einziehen = Seite und in der Mitte von M2 einen Markierungsfaden einziehen = vordere und hintere Mitte." Versteh ich irgendwie nicht so richtig, wie ich nun stricken soll. Könnten Sie diesen Teil vielleicht etwas näher erklären? Liebe Grüße Laura

16.09.2019 - 13:16

DROPS Design answered:

Liebe Laura, die Runden beginnen nicht an der Seite; Sie stricken: *52-56-64 M von M.5 und setzen Sie eine Markierung in der Mitte dieser Maschen für die Seite = nach 26-28-32 Maschen; dann stricken Sie M.4, M.3, M.2 (= eine Markierung in der Mitte M.2 einsetzen = Mitte Vorderteil/Rückenteil), M.3, M.4*, und jetzt stricken Sie noch einmal von *bis* = es sind jetzt 4 Markierungen: 1 für jede Seite (= in der Mitte M.5) und 1 in der Mitte von beidem M.2 (= mitte Vorder- bzw Rückenteil). Viel Spaß beim stricken!

16.09.2019 - 15:14

country flag Jo Linder wrote:

I can't seem to print the diagram page completely. This has been a problem with other patterns. What am I doing wrong?

08.08.2017 - 21:48

DROPS Design answered:

Dear Mrs Linder, we successfully printed this pattern to test, check all the printer's settings, it may also come from your browser, you can clean the cash, refresh the page and try again. Happy knitting!

09.08.2017 - 08:37

country flag ARMAND Annie wrote:

Je ne comprends pas comment vous répartissez les points M2, M3, M4 et M5 sur les 244 mailles d'un modèle moyen : doit-on faire 56 mailles de chaque point (mais 244 n'est pas un multiple de 56) ou enchaîner les 4 points (mais alors le total M5+M4+M3+M2+M3+M4 est de 74 mailles) ? Merci de m'aider.

17.07.2016 - 14:28

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Armand, tricotez les 244 m ainsi: *56 m en suivant M.5 (= répétez 7 fois les 8 m de M.5 en largeur), puis tricotez M.4 (= 11 m), M.3 (= 12 m), M.2 (=20 m), M.3 (= 12 m), M.4 (= 11 m)*, répétez encore une fois de *-* = 244 m. Bon tricot!

18.07.2016 - 09:23