DROPS / 214 / 26

Catching a Mermaid by DROPS Design

Strikket hue og hals i DROPS Air. Arbejdet strikkes med 2-farvet helpatent.

  • Catching a Mermaid / DROPS 214-26 - Strikket hue og hals i DROPS Air. Arbejdet strikkes med 2-farvet helpatent.
  • Catching a Mermaid / DROPS 214-26 - Strikket hue og hals i DROPS Air. Arbejdet strikkes med 2-farvet helpatent.
DROPS Design: Model ai-291
Garngruppe C eller A + A
-------------------------------------------------------

HELE SÆTTET:

STØRRELSE:
S/M - L/XL
Passer til hovedmål: ca 54/56 – 58/60 cm

MATERIALER:
DROPS AIR fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
100-100 g farve 10, tåge
100-100 g farve 17, jeansblå

HUE:

STØRRELSE:
S/M - L/XL
Passer til hovedmål: ca 54/56 - 58/60 cm

MATERIALER:
DROPS AIR fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
50-50 g farve 10, tåge
50-50 g farve 17, jeansblå

STRIKKEFASTHED:
14 masker i bredden og 36 pinde i højden med helpatent = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS STRØMPEPINDE NR 5.
DROPS RUNDPIND NR 5: Længde på 40 cm.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

HALS:

STØRRELSE:
S/M - L/XL
Arbejdet måler ca: Omkreds: 55-60 cm. Højde: 18-22 cm.

MATERIALER:
DROPS AIR fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
50-50 g farve 10, tåge
50-50 g farve 17, jeansblå

STRIKKEFASTHED:
12 masker i bredden og 34 pinde i højden med helpatent = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS RUNDPIND NR 6: Længde på 60 cm.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

-------------------------------------------------------
Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her
-------------------------------------------------------


65% Alpaca, 28% Polyamid, 7% Uld
fra 29.95 kr /50g
DROPS Air mix DROPS Air mix 29.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Air uni colour DROPS Air uni colour 29.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 119.8kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
HUE: Se diagram A.1 til A.3.
HALS: Se diagram A.1 og A.2.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

HUE – KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes rundt på lille rundpind. Gå over til strømpepinde efterhånden som der tages ind.

HUE:
Slå 99-108 masker op på rundpind 5 med tåge. Strik mønster rundt således: * Strik 2 masker ret sammen, slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang *, strik fra *-* rundt på omgangen = 66-72 masker. Nu strikkes mønster A.1 rundt på omgangen. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når arbejdet måler 4-5 cm, fortsættes der med 2-farvet helpatent og mønster som vist i A.2. Når A.2 er strikket færdig i højden, repeteres hele diagrammet 1 gang til i højden, derefter strikkes de første 10 omgange 1 gang til. Nu måler arbejdet ca 18-19 cm. Nu strikkes A.3 over A.2. Når hele A.3 er strikket færdig i højden, er der 22-24 masker tilbage på omgangen. Strik maskerne ret sammen 2 og 2 = 11-12 masker. Klip tråden, træk den gennem de resterende masker, træk sammen og hæft godt. Huen måler ca 24-25 cm fra toppen og ned.

-------------------------------------------------------

HALS – KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes rundt på rundpind.

HALS:
Slå 99-108 masker op med tåge på rundpind 6. Strik mønster rundt således: * Strik 2 masker ret sammen, slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang *, strik fra *-* omgangen rundt = 66-72 masker. Sæt et mærke i begyndelsen af omgangen. Nu strikkes mønster A.1 rundt på omgangen. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når arbejdet måler 4-5 cm, strikkes der 2-farvet helpatent og mønster som vist i A.2 rundt på omgangen. Når hele A.2 er strikket færdig i højden, strikkes de første 2 omgange i diagrammet til halsen måler totalt 18-22 cm. Luk af med ret over ret og vrang over vrang, men for at aflukningskanten ikke skal stramme, lukkes omslagene af i ret som egne masker.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 26.05.2021
Rettelse: Til sættet skal der bruge 100-100 g af hver farve

Diagram

symbols = slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang
symbols = strik omslaget og den løse maske vrang sammen
symbols = strik omslaget og den løse maske ret sammen
symbols = tag 2 masker ind således: Strik de næste 3 masker (+ omslagene som hører til masker) ret sammen (= 2 masker taget ind).
symbols = tag 2 masker ud i retmasken og omslaget ved at strikke 3 masker i masken og omslaget således: Strik masken og omslaget ret sammen, men vent med at løfte masken og omslaget af på venstre pind, slå om højre pind og strik samme maske og omslag ret sammen én gang til, slip derefter retmasken og omslaget der blev strikket i af venstre pind (= 2 masker taget ud). Videre strikkes de nye masker i helpatent, men vær opmærksom på at på første omgang efter en omgang med udtagninger, strikkes vrangmaskerne i udtagningen vrang uden at de strikkes sammen med omslaget, fordi omslaget ikke er lavet endnu.
symbols = denne omgang strikkes med tåge
symbols = denne omgang strikkes med jeansblå
diagram
diagram
signature

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 214-26) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (13)

country flag Karen Marie Davidsen 22.04.2021 - 11:48:

På oppskriften Mermaid til Drops Air står garnmengde 50 gram av hver av de to fargene, dvs 100 totalt for hele settet, både lue og hals. Er dette riktig? Har kjøpt kun de to nøstene, så håper virkelig d. Karen-Marie

user icon DROPS Design 03.05.2021 kl. 10:49:

Hei Karen. DROPS Air har en lang løpelengde (140 meter pr 50 gram). Om man overholder strikkefastheten skal garnmengden stemme. mvh DROPS design

country flag Veerle 20.02.2021 - 11:17:

Bij de eerste naald loop ik al vast ! Als ik precies doe wat er staat blijft het aantal steken hetzelfde ! Haal ik de lus over de afgehaalde steek dan kom ik wel uit, maar dan heb ik de volgende naald geen omslag meer om samen te breien met de afgehaalde steek ? Moet er iedere naald geminderd worden ?

user icon DROPS Design 23.02.2021 kl. 13:19:

Dag Veerle,

Het aantal steken blijft inderdaad hetzelfde; je telt de omslagen niet mee. En je hoeft de omslagen dus ook niet over te halen.

country flag Donatella Loss 07.02.2021 - 09:53:

Il punto invece di risultare una costa inglese, risulta attorcigliato....anche dopo aver guardato il tutorial. Poi non capisco dagli schemi dati come può risultare una riga in rilievo chiara che si interseca....

user icon DROPS Design 07.02.2021 kl. 22:43:

Buonasera Donatella, le istruzioni sono corrette, la riga in rilievo chiara si ottiene proprio con la lavorazione a coste inglesi. Buon lavoro!

country flag Marita 07.01.2021 - 16:16:

Samma fråga som Birgitta O. På mössan står att jag skall sticka enligt följande *sticka 2 maskor tillsammans, för ett omslag om stickan, lyft 1 maska som om den skulle stickas avig*\r\nDå varvet är färdig stickat skall jag ha 66 m på stickan och alltså ha minskat hela 33 m på första varvet. \r\nSkall den lyfta maskan och omslaget bli en maska?????

user icon DROPS Design 18.01.2021 kl. 11:40:

Hei Marita. Ja, det stemmer. Den løfta masken tilhører patentmasken = 66 masker på pinnen. (Birgitta, 30.11.2020, har lagt inn spørsmålet sitt som en Kommentar/haket av for kommentar, og ikke som et spørsmål, derfor har den ikke blitt besvart). mvh DROPS design

country flag Loss Donatella 03.01.2021 - 17:28:

Non una difficoltà in particolare, è proprio il punto che non mi riesce. Pur avendo provato tante volte e guardato anche i video tutorial mi risulta un altra cosa

user icon DROPS Design 03.01.2021 kl. 19:56:

Buonasera Donatella, le spiegazioni sono corrette. Si ricordi di leggere i diagrammi dal basso verso l'alto e da destra verso sinistra. Buon lavoro!

country flag Solly 02.01.2021 - 22:40:

Hallo, leider komme ich beim Muster A2 nicht weiter. Die Reihe 10 verstehe ich nicht. Wenn ich die zugenommenen Maschen links stricke, was passiert dann mit der bereits vorhandenen Masche? Und das gesamte Muster ist ja dann verschoben, so dass ich die Umschläge nicht mehr zusammenstricken kann. Über Hilfe freue ich mich!

user icon DROPS Design 04.01.2021 kl. 15:58:

Liebe Solly, bei der vorrigen Runden haben Sie 1 Masche in die 1. Masche in A.2 zugenommen (= 5. Symbol) = die neue Masche rechts vom Diagram ab nächste Reihe - und gleichzeitig hatten Sie 2 Maschen abgenommen (= 4. Symbol), so bleibt die Maschenanzahl gleich aber die Maschen sehen so ab der 10. Reihe aus. Viel Spaß beim stricken!

country flag Donatella Loss 17.12.2020 - 12:47:

Io ho provato e rifatto il lavoro tante volte ma non sono riuscita. Secondo me le istruzioni non sono corrette. Mi dispiace perché è tanto bello

user icon DROPS Design 18.12.2020 kl. 09:02:

Buongiorno Donatella, se ci spiega in che punto ha trovato difficoltà possiamo cercare di aiutarla. Buon lavoro!

country flag Mbo 13.12.2020 - 18:36:

Bonjour J'ai fini le diagramme A1 et vais passer au A2. Est ce normal que, le A1 se terminant par un rang ou les deux mailles tricotées ensemble le sont sur l'endroit, on démarre le A2 sur le même sens de tricot de ces deux mailles, a l'endroit aussi? Ca ne me semble pas bon mais pourtant si on suit les diagrammes on se retrouve avec 2 rangs identiques l'un sur l'autre : dois je effectivement faire ainsi ou finir le A1 sur un rang envers pour pouvoir commencer le A2?

user icon DROPS Design 14.12.2020 kl. 09:20:

Bonjour Mbo, effectivement, avant de tricoter A.2 terminez A.1 par 1 rang comme le 1er ou le 3ème (= qui commence par 1 jeté, glissez 1 m à l'envers) pour que A.2 commence bien par (tricoter ensemble à l'endroit le jeté et la m glissée). Bon tricot!

country flag Birgitta Olofsson 30.11.2020 - 14:57:

På mössan står att jag skall sticka enligt följande *sticka 2 maskor tillsammans, för ett omslag om stickan, lyft 1 maska som om den skulle stickas avig*\r\nDå varvet är färdig stickat skall jag ha 66 m på stickan och alltså ha minskat hela 33 m på första varvet. \r\nSkall den lyfta maskan och omslaget bli en maska?????

country flag Aruna 11.11.2020 - 18:07:

Hi in first row of hat, it seems that I lose more stitches than I should. Do I knit two stitches together, then put yarn over and slip stitch that I’ve just knitted? In this case I lose 2 stitches in 3, thus losing 2/3 of the stitches. If I slip the stitch off the upcoming stitches, I don’t lose any stitches, because although I’ve knitted two together, I’ve wound the yarn round to get one extra stitch. Is what have I misunderstood?

user icon DROPS Design 12.11.2020 kl. 08:52:

Dear Aruna, do not count the yarn over worked with the slipped stitch as as stitch, these yarn overs belong to the slipped stitch, just count them as 1 together, thus you will loose 1/3 of the sts by knitting 2 sts together, YO, slip 1 as if to P all the round = 66-72 sts remain. Hope this helps. Happy knitting!

Kommentere opskrift DROPS 214-26

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.