Baby Legolas by DROPS Design

Strikket balaclava / hettelue til baby i DROPS Baby Merino. Størrelse prematur – 2 år.

  • Baby Legolas / DROPS Baby 33-9 - Strikket balaclava / hettelue til baby i DROPS Baby Merino. Størrelse prematur – 2 år.
  • Baby Legolas / DROPS Baby 33-9 - Strikket balaclava / hettelue til baby i DROPS Baby Merino. Størrelse prematur – 2 år.
  • Baby Legolas / DROPS Baby 33-9 - Strikket balaclava / hettelue til baby i DROPS Baby Merino. Størrelse prematur – 2 år.
DROPS Design: Modell bm-103-by
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------

Størrelse: (<0) 0/1 - 1/3 - 6/9 - 12/18 mnd (2) år
Størrelsen tilsvarer ca barnets høyde i cm:
(40/44) 48/52 - 56/62 - 68/74 - 80/86 (92)
Passer hodemål: (28/32) 34/38 - 40/42 - 42/44 - 44/46 (48/50) cm

MATERIALER:
DROPS BABY MERINO fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50-50-50-50-50-100 g farge 10, lys turkis

STRIKKEFASTHET:
24 masker i bredden og 32 pinner i høyden med glattstrikk = 10 x 10 cm.

PINNER:
DROPS SETTPINNER NR 3.
DROPS RUNDPINNE NR 3: Lengde på 40 cm.
Pinne nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere pinner. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere pinner.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 33.00 kr /50g
DROPS Baby Merino uni colour DROPS Baby Merino uni colour 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Baby Merino mix DROPS Baby Merino mix 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 33kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = strikk 2 pinner rett.

FELLETIPS (gjelder midt bak på luen):
Alle fellinger gjøres fra retten!
Start 3 masker før merketråden, strikk 2 vridd rett sammen/2 vridd vrang sammen (avhengig av vrangborden), strikk 2 rett (merketråden midt bak sitter midt mellom disse 2 maskene), strikk 2 rett sammen/2 vrang sammen (avhengig av vrangborden) = 2 masker felt.

ØKETIPS-1:
Øk 1 maske på begynnelsen av vrangpartiet ved å lage 1 kast om pinnen, på neste omgang strikkes kastet vridd vrang slik at det ikke blir hull.
Neste gang det økes lages det 1 kast om pinnen på slutten av vrangpartiet. Fortsett økningen slik vekselvis på begynnelsen og slutten av hvert vrangparti.

ØKETIPS-2 (jevn fordeling):
For å beregne hvordan det skal økes jevnt, regner man det totale maskeantallet på pinnen (f.eks 60 masker) og deler med antall økninger som skal gjøres (f.eks 8) = 7,5.
I dette eksempelet økes det ved å lage 1 kast om pinnen etter vekselvis ca hver 7. og 8. maske. På neste pinne strikkes kastene vridd slik at det ikke blir hull.


-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

HETTELUE – KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet strikkes frem og tilbake på rundpinne fra midt oppå hodet og ned til halsen, deretter strikkes det rundt på settpinner / liten rundpinne. Til slutt strikkes en kant rundt ansiktsåpningen.

Legg opp 84-84-84-92-92-100 masker (inkludert 1 kantmaske i hver side) på rundpinne 3 med Baby Merino. Strikk 1 RILLE – les forklaring over. Strikk 2 pinner glattstrikk med 1 kantmaske rille i hver side.
Neste pinne strikkes slik fra retten: 1 kantmaske i rille, * 2 rett, 2 vrang *, strikk fra *-* til det gjenstår 3 masker på pinnen, strikk 2 rett og avslutt med 1 kantmaske i rille. Sett 1 merketråd midt på pinnen slik at det er 42-42-42-46-46-50 masker på hver side av merketråden (= midt bak).
Fortsett vrangborden frem og tilbake. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! SAMTIDIG når arbeidet måler 1-1-1-2-2-2 cm felles det 2 masker midt bak – les FELLETIPS. Fell slik på hver 2.pinne (dvs på hver pinne fra retten) totalt 16 ganger = 52-52-52-60-60-68 masker på pinnen. Strikk videre til arbeidet måler 11-12-13-14-15-16 cm.
På slutten av neste pinne fra retten legges det opp 4-4-4-4-8-8 nye masker (= midt foran under haken) = 56-56-56-64-68-76 masker. Sett 1 merke i arbeidet til å måle fra.
Sett arbeidet sammen på rundpinnen, og strikk vrangbord rundt over alle maskene (= 2 rett / 2 vrang – vrangborden skal gå pent opp hele veien rundt).
Når arbeidet måler 2-2½-2½-2½-3-3 cm fra det nye merket, økes alle 2 vrang til 3 vrang – les ØKETIPS-1 = 14-14-14-16-17-19 masker økt. Øk slik på hver 2.cm totalt 2-2-2-2-3-3 ganger = 84-84-84-96-119-133 masker. Når arbeidet måler 8-9-9-10-11-11 cm fra det nye merket felles det løst av med rett over rett og vrang over vrang.

MONTERING:
Sy sammen luen øverst, sy i ytterste ledd av maskene i oppleggskanten, slik at det ikke blir en tykk søm.

KANT RUNDT ÅPNINGEN FORAN:
Strikk opp ca 52 til 84 masker rundt åpningen foran på luen, dvs rundt ansiktet (bruk heklenål og garn når det strikkes opp masker slik at det blir en pen opplukningskant). Fordel maskene på settpinner. Strikk 1 omgang rett der det økes jevnt fordelt til 60-68-72-80-88-92 masker – NB: Det økes ikke over de midterste 6-6-6-6-10-10 maskene under halsen – les ØKETIPS-2. Strikk 1 omgang vrang og 1 omgang rett. Deretter strikkes det vrangbord rundt (= 2 rett / 2 vrang) til kanten måler ca 4-4½-4½-5-5-5½ cm. Fell løst av med rett over rett og vrang over vrang, men for å unngå at avfellingskanten strammer lages det 1 kast om pinnen etter hver 8.maske samtidig som det felles av (kastene felles av som vanlige masker).

MONTERING:
Brett vrangborden rundt luens åpning dobbel mot vrangen og sy pent fast med små sting.
signature-image signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (8)

country flag Isaline wrote:

Bonjour, pour les augmentations de la bordure, le nombre indiqué souligné, est-ce le nombre total de mailles à obtenir ou le nombres de mailles à ajouter à celles qu’on a déjà? Merci

15.01.2022 - 04:24

DROPS Design answered:

Bonjour Isaline, dans la bordure, vous devez augmenter pour avoir 60-68-72-80-88-92 mailles au total - la correction va être faite, merci pour votre retour. Bon tricot!

19.01.2022 kl. 10:02

country flag Evi wrote:

Guten Abend warum kann ich keine Diagramme sehen bzw ausdrucken, obwohl in der Beschreibung darauf hingewiesen wird. MfG Ev

05.11.2021 - 19:30

DROPS Design answered:

Liebe Evi, bei diesem Modell gibt es kein Diagram, vielleicht können Sie uns eine Nachricht lassen, beim Modell die Sie stricken möchten - die Druckereinstellungen auch mal prüfen, damit alle Seiten ausgedruckt werden.

08.11.2021 kl. 07:18

country flag Lene Andersen wrote:

Virkelig sød model. Jeg synes dog den virker meget lille i størrelsen og kan ikke lade være at tænke at den skulle være strikket i en tykkere kvalitet. I str 12/18 mdr ender man med et stykke på 60m=25cm efter de første indtagninger, det virker småt, når en 1 årig har et hovedmål på ca 49 cm. På billedet synes jeg også at garnet virker tykkere Jeg håber, I vil tage mit spørgsmål alvorligt og efterprøve min påstand. På forhånd tak

10.10.2021 - 14:46

DROPS Design answered:

Hei Lene. Denne lun er strikket i en tynn kvalitet og den er strikket med rett og vrangmasker, slik at den er meget elastisk. Den kan virke trang, men samtidig er den elastisk slik at man får den over hodet og da vil den sitte godt på et lite hode. mvh DROPS Design

11.10.2021 kl. 13:03

country flag Gamby wrote:

Bonsoir,est il possible de réaliser le cagoule avec des aiguilles droite si oui pourrais-je avoir les explications merci beaucoup

19.02.2021 - 23:38

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Gamby, nous ne sommes malheureusement pas en mesure de pouvoir adapter chacun de nos modèles à chaque demande, mais cette leçon pourra probablement vous aider. Merci pour votre compréhension. Bon tricot!

22.02.2021 kl. 07:35

country flag Angela Rodrigues wrote:

Guten Morgen, ich habe Schwierigkeiten bei der Abnahme: Vor der Abnahme sah es so aus: Markierung Mitte, d.h. rechts davor 1 rechts, 2 links, 2 rechts, links davor 1 rechts, 2 links, 2 rechts. Nach der ersten Abnahme lt. Anleitung sieht es so aus: Markierung Mitte, rechts davor 1 rechts, 1 links, 2 rechts, links davor 1 rechts, 1 links, 2 rechts. Wie geht es bei der zweiten Abnahme weiter?

04.02.2021 - 06:34

DROPS Design answered:

Liebe Frau Rodrigues, es wird immer wie beim ABNAHMETIPP abgenommen, dh beidseitig von den 2 Maschen rechts mit der Markierung dazwischen. Wenn Die Maschen davor/danach rechte Maschen sind, dann stricken Sie die Maschen links zusammen, wenn diese Maschen rechte Maschen sind, dann stricken Sie diese Maschen rechts zusammen. Bei der Reihe nach der Abnahmen stricken Sie li über li und re über re. Kann es Ihnen weiterhelfen? Viel Spaß beim stricken!

04.02.2021 kl. 09:43

country flag Brigitte PAUL wrote:

Bonjour. Pour les diminutions lorsqu'on a 1 maille endroit et 1 maille envers (2ème rang de diminution par exemple) doit-il prendre les 2 mailles torse à l'endroit ou torse à l'envers ?

10.11.2020 - 15:50

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Paul, tricotez les diminutions pour continuer les côtes 2 m end/2 m env dans la mesure du possible (et des diminutions). Bon tricot!

10.11.2020 kl. 16:47

country flag Anne-Marie wrote:

Ik ben nu bij de minderingen op 2cm. Op de goede kant heb ik de steken aan weerszijden van de twee middelste averecht samen gebreid (dus gedraaid averechts voor en averechts na). Maar nu weet ik of ik deze geminderde steken nu op de volgende naald recht (zoals ze zouden zijn als ze nog apart waren) of averechts moet breien. Ook weet ik niet zeker of ik bij de volgende mindering recht of averecht moet minderen.

17.09.2020 - 21:38

DROPS Design answered:

Dag Anne-Marie,

Op de verkeerde kant brei je de steken zoals ze zicht voordoen, dus rechte steken brei je recht en averechte steken brei je averecht. Probeer bij het minderen midden achter het patroon zoveel mogelijk door te laten lopen in de lijn midden achter.

20.11.2020 kl. 11:26

country flag TOrill OWren wrote:

Strikker stort sett hver dag året rundt,det har vedvart i ca 65 år til opplysning passerte 70 i fjor.Gleden er like stor i dag❤️

04.09.2020 - 09:29

Kommentér oppskrift DROPS Baby 33-9

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.