DROPS Baby / 33 / 10

Warm Smiles by DROPS Design

Strikket hettelue med hullmønster til baby i DROPS Baby Merino. Størrelse prematur – 2 år

  • Warm Smiles / DROPS Baby 33-10 - Strikket hettelue med hullmønster til baby i DROPS Baby Merino. Størrelse prematur – 2 år
  • Warm Smiles / DROPS Baby 33-10 - Strikket hettelue med hullmønster til baby i DROPS Baby Merino. Størrelse prematur – 2 år
DROPS Design: Modell bm-092-by
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE: 0/1 - 1/3 - 6/9 - 12/18 mnd (2) år
Passer hodemål: 34/38 - 40/42 - 42/44 - 44/46 (48/50) cm

MATERIALER:
DROPS BABY MERINO fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50-50-100-100 (100) g farge 43, lys sjøgrønn

STRIKKEFASTHET:
24 masker i bredden og 32 pinner i høyden med glattstrikk = 10 x 10 cm.

PINNER:
DROPS SETTPINNER NR 3.
DROPS RUNDPINNE NR 3: Lengde på 40 cm til glattstrikk.
Pinne nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere pinner. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere pinner.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!

100% Ull
fra 39.00 kr /50g
DROPS Baby Merino uni colour DROPS Baby Merino uni colour 39.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Baby Merino mix DROPS Baby Merino mix 39.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 39kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = strikk 2 pinner rett.

RILLE (strikkes rundt):
1 rille = 2 omganger. Strikk 1 omgang rett og 1 omgang vrang.

MØNSTER:
Se diagram A.1. Diagrammet viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten.

ØKETIPS:
Øk 1 maske ved å lage 1 kast om pinnen, på neste omgang strikkes kastet vridd vrang slik at det ikke blir hull. Første gang det økes, lages det 1 kast om pinnen før vrangmaskene. Neste gang det økes, lages det 1 kast om pinnen etter vrangmaskene. Fortsett slik ved å øke på vekselvis begynnelsen og slutten av vrangpartiet.
----------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

LUE – KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet strikkes frem og tilbake på rundpinne fra midt oppå hodet og ned til halsen, deretter strikkes det rundt på settpinner / liten rundpinne.

LUE:
Legg opp 29-29-34-34 (39) masker (inkludert 1 kantmaske i hver side) på rundpinne 3 med Baby Merino. Strikk 1 RILLE – se forklaring over. Neste pinne strikkes slik fra retten: 1 kantmaske i rille, strikk A.1A til det gjenstår 3 masker på pinnen (= 5-5-6-6-7 rapporter à 5 masker), strikk A.1B (= 2 masker), og avslutt med 1 kantmaske i rille. Fortsett mønsteret slik til arbeidet måler ca 9-10-11-12 (13) cm, og fell av 1 maske på begynnelsen og slutten av denne pinnen, men pass på at det avsluttes etter 2.pinne i A.1, slik at siste pinne er fra vrangen = 33-33-39-39-45 masker på pinnen. Sett 1 merke i arbeidet til å måle fra. Midtpartiet oppå luen er nå strikket ferdig. Klipp tråden og sett maskene på en hjelpepinne.

Start fra retten og strikk opp 26-31-31-36-41 masker langs høyre kant på midtpartiet (sett fra retten), pass på at det strikkes opp på innsiden av kantmasken i rille, fortsett mønsteret som før over maskene fra hjelpepinnen, og strikk opp 26-31-31-36-41 masker langs venstre side på midtpartiet (sett fra retten) = 79-89-94-104-119 masker.
Neste pinne strikkes slik fra vrangen: 1 kantmaske i rille, A.1B (= 2 masker – start på 4.pinne i diagrammet, slik at mønsteret stemmer videre over midtpartiet), strikk A.1A over de neste 75-85-90-100-115 maskene (= 15-17-18-20-23 rapporter à 5 masker), og avslutt med 1 kantmaske i rille. Fortsett mønsteret frem og tilbake slik til arbeidet måler ca 10-11-12-13 (14) cm fra merket, dvs avslutt etter 2.pinne i A.1. Fortsett mønsteret på neste pinne, men på slutten av denne pinnen legges det opp 6 nye masker (midt foran under haken) = 85-95-100-110 (125) masker på pinnen. Sett 1 nytt merke i arbeidet – ARBEIDET MÅLES VIDERE HERFRA!
Nå strikkes det rundt på settpinner, men bytt til liten rundpinne etter hvert som det økes. Fortsett mønsteret rundt over alle maskene.

Når arbeidet måler 2½-2½-2½ (3) cm fra det nye merket, økes alle 3 vrang til 4 vrang – les ØKETIPS = ca 102-114-120-132 (150) masker (dersom det er på en omgang med kast i A.1, kommer kastene i tillegg til oppgitt maskeantall).
Øk slik på hver 2.cm totalt 3 ganger (= 6 vrangmasker i hvert parti med vrangmasker) = ca 136-152-160-176 (200) masker. Når arbeidet måler 9-10-11-12 (13) cm fra det nye merket (ev. ved ønsket mål), strikkes det 2 RILLER – se forklaring over – rundt over alle maskene. Deretter felles det av med picot som forklart under.

AVFELLINGSKANT MED PICOT:
Fell av fra retten slik: Strikk 1 rett, (* stikk høyre pinne inn mellom de 2 første maskene på venstre pinne, dvs mellom maskene på pinnen, ikke gjennom maskene, lag 1 kast om høyre pinne, trekk kastet frem mellom maskene og sett kastet på venstre pinne *, strikk fra *-* 2 ganger til, slik at det blir 3 nye masker på venstre pinne. ** Strikk første maske på venstre pinne rett, løft første maske på høyre pinne over siste maske som ble strikket **), strikk fra **-** totalt 5 ganger, og gjenta fra (-) langs hele kanten til det gjenstår 1 maske på venstre pinne. Klipp tråden og trekk den gjennom siste maske.

KANT RUNDT ÅPNINGEN FORAN:
Strikk opp ca 80 til 90 masker rundt åpningen foran på luen, dvs rundt ansiktet (bruk evnt en heklenål når det strikkes opp masker, slik at det blir en pen opplukningskant). Fordel maskene på settpinner. Strikk 1 omgang rett der det økes jevnt fordelt til 90-110 masker. Strikk vrangbord rundt = 1 rett / 1 vrang i 2 cm. Fell løst av med rett over rett og vrang over vrang.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 13.10.2020
Ny garn mengde i str. 6/9 - 12/18 mnd (2) år.
DROPS BABY MERINO fra Garnstudio
50-50-100-100 (100) g farge 43, lys sjøgrønn

Diagram

symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = vrang fra retten, rett fra vrangen
symbols = mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen
symbols = ta 1 maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 2 rett, løft den løse masken over maskene som ble strikket slik at den løse masken ligger rundt de 2 andre maskene
symbols = ingen maske, hopp over denne ruten og strikk neste rute som forklart over
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (9)

country flag Inger Nordgren 14.01.2021 - 20:27:

Hej. Jag har stickat mittpartiet klart i storlek 6/9 månader, hade 39 maskor på stickan. Plockade upp 31 maskor och skulle förutsätta sticka mönster på mittpartiet varv 3 och sen plocka upp 31 maskor andra sidan. Då skulle jag få 94 m men jag får bara 87 maskor det varvet. Man ska ju sticka ihop 2 maskor och dra 1 över, stämmer det eller jag gör fel. Mvh Inger

user icon DROPS Design 25.01.2021 kl. 11:43:

Hei Inger. Nei, du skal ikke strikke 2 masker sammen, men løft 1 maske over som om den skal strikkes rett, strikk 2 rett, løft den løse masken over disse 2 maskene = 1 maske mindre. Da får du det riktige maskeantallet. God Fornøyelse!

country flag Katrine Fedriksen 07.01.2021 - 19:11:

Når jeg legger opp 6 masker under haken så stemmer ikke mønsteret ut, da jeg begynner og slutter med flette? Hva er det jeg misser?

user icon DROPS Design 15.01.2021 kl. 10:19:

Hei Kathrine. Kantmaskene vil inngå i mønstret når du begynner å strikke rundt. Når du legger opp de 6 nye maskene på slutten av 3. pinne i A.1, strikk da 1. maske vrang (som er 1. kantmaske) inn i mønstret, fortsett med 4.pinne av diagram A.1. På slutten av omgangen strikker du A.1B (2 masker rett). 2. kantmaske strikker du vrang og denne kantmasken blir en del av de 3 vrangmaskene i diagram A.1A (2 av maskene er 2 av de 6 nye maskene). Strikk så 2 rett (2 første maskene av A.1A), deretter 2 vrang (2 siste av de 6 nye). God Fornøyelse!

country flag Hilde Danielsen 04.12.2020 - 11:01:

Strikker i str 2 år. Etter midtpartiet er ferdig skal det strikkes opp 41 masker på hver side av midt partiet som har 45 masker. Det blir 127 masker, men på mønsteret står det 119. A. 1A skal strikkes over de neste 115 maskene? Legg opp 6 masker og det skal bli 125, men får ikke det til å stemme med at midtpartiet er 45+ de 41 som skal plukkes opp. Er et meg som overser noe?

user icon DROPS Design 09.12.2020 kl. 14:46:

Hei Hilde. Du avsluttet midtpartiet oppå luen etter 2. pinne i A.1. Nå skal du strikke opp 41 masker langs høyre kant på midtpartiet, deretter strikker du maskene du satte på en hjelpepinne, A.1A og A.1B (og her minsker maskeantallet fra 45 til 37, se 3. pinne i diagram A.1A og A.1B) og så strikker du opp 41 masker langs venstre siden av midtpartiet. 41 masker langs høyre side + 37 masker (over midtpartiet) + 41 masker langs venstre side = 41+37+41 = 119 masker. God Fornøyelse!

country flag Naïma Elmezouar 02.11.2020 - 20:39:

Bonjour J’aime beaucoup le modèle mais incapable d’utiliser les aiguilles circulaires Pourrais je le faire avec de simple aiguilles Merci beaucoup

user icon DROPS Design 03.11.2020 kl. 09:11:

Bonjour Mme Emezouar, vous trouverez ici comment adapter un modèle sur aiguilles droites. Bon tricot!

country flag Trine Pedersen 29.10.2020 - 11:03:

Hej, Når man har strikket masker op på højre kant af midterste parti fra retsiden, og dernæst strikker over maskerne på hjælpepinden, hvordan strikker man så venstre kant op fra retsiden? Jeg kan simpelthen ikke få det til at passe.

user icon DROPS Design 04.11.2020 kl. 12:16:

Hej Trine, jo du strikker masker op fra retsiden i højre side fra panden og bagud, strikker op over maskerne bagpå(fra hjælpepinden), fortsætter rundt på venstre side, og samler op bagfra og mod panden på venstre side af det midterste stykke. God fornøjelse!

country flag Louise Hedegaard 22.10.2020 - 19:58:

Mht. dit svar på mit sidste spørgsmål, så bør opskriften vel ændres, idet man egentlig kun skal slå 4 masker op, når de 2 kantmasker skal indgå i mønsteret. Hvis man slår 6 masker op, passer det ikke med mønsteret.

user icon DROPS Design 23.10.2020 kl. 15:50:

Hej Louise, Jo for kantmaskerne og A.1B indgår i mønsteret, det vil sige at du slår 6 nye masker op og strikker A.1A (5 masker) hele vejen rundt. Hvis du strikker den mindste størrelse har du nu 85 masker, så du kan strikke 17 rapporter A.1A. God fornøjelse!

country flag Louise 17.10.2020 - 08:17:

Hej, Når man tilføjer de 6 m under hagen, så skal man stadig lave de 2 kantmasker på trods af man begynder at strikke rundt? Venlig hilsen Louise

user icon DROPS Design 22.10.2020 kl. 12:15:

Hej Louise, nej nu strikker du mønster over alle masker :)

country flag Anna 10.10.2020 - 12:31:

Very lovely pattern, but 50 g was definitely not enough for size 42-44.

country flag Anita Wangen 05.10.2020 - 14:08:

Brukte ca 1 1/2 nøste på str 2 år

Kommentér oppskrift DROPS Baby 33-10

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.