DROPS Baby / 33 / 10

Warm Smiles by DROPS Design

Strikket elefanthue med hulmønster til baby i DROPS Baby Merino. Størrelse præmatur – 2 år

DROPS Design: Model bm-092-by
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE: 0/1 - 1/3 - 6/9 - 12/18 mdr (2) år
Passer hovedmål: 34/38 - 40/42 - 42/44 - 44/46 (48/50) cm

MATERIALER:
DROPS BABY MERINO fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50-50-100-100 (100) g farve 43, lys søgrøn

STRIKKEFASTHED:
24 masker i bredden og 32 pinde i højden med glatstrik = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS STRØMPEPINDE NR 3.
DROPS RUNDPINDE NR 3: Længde på 40 cm til glatstrik.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!

100% Uld
fra 23.95 kr /50g
DROPS Baby Merino uni colour DROPS Baby Merino uni colour 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Baby Merino mix DROPS Baby Merino mix 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 23.95kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage således):
Strik ret på hver pind

RETSTRIK (strikkes rundt således):
Strik 1 omgang ret og 1 omgang vrang.

MØNSTER:
Se diagram A.1. Diagrammet viser alle pinde i mønsteret set fra retsiden.

UDTAGNINGSTIPS:
Tag 1 maske ud ved at slå om, på næste omgang strikkes omslaget drejet vrang så der ikke bliver hul. Første gang der tages ud, laves der omslag om pinden før vrangmaskerne. Næste gang der tages ud, laves der omslag om pinden efter vrangmaskerne. Fortsæt således ved at tage ud i skiftevis starten og slutningen af vrangpartiet.
----------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

HUE – KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på rundpind fra midt ovenpå hovedet og ned til halsen, derefter strikkes der rundt på strømpepinde / lille rundpind.

HUE:
Slå 29-29-34-34 (39) masker op (inklusive 1 kantmaske i hver side) på rundpind 3 med Baby Merino. Strik 2 p retstrik – se forklaring over. Næste pind strikkes således fra retsiden: 1 kantmaske retstrik, strik A.1A til der er 3 masker tilbage på pinden (= 5-5-6-6-7 rapporter à 5 masker), strik A.1B (= 2 masker), og afslut med 1 kantmaske retstrik. Fortsæt mønsteret således til arbejdet måler ca 9-10-11-12 (13) cm, og luk 1 maske af i begyndelsen og slutningen af denne pind, men sørg for at der afsluttes efter 2.pind i A.1, så sidste pind er fra vrangen = 33-33-39-39-45 masker på pinden. Sæt 1 mærke i arbejdet til at måle fra. Midterste parti ovenpå huen er nu strikket færdig. Klip tråden og sæt maskerne på en hjælpepind.

Start fra retsiden og strik 26-31-31-36-41 masker op langs med højre kant på midterste parti (set fra retsiden), sørg for at der strikkes op på indersiden af kantmasken i retstrik, fortsæt mønsteret som før over maskerne fra hjælpepinden, og strik 26-31-31-36-41 masker op langs med venstre side på midterste parti (set fra retsiden) = 79-89-94-104-119 masker.
Næste pind strikkes således fra vrangen: 1 kantmaske retstrik, A.1B (= 2 masker – start på 4.pind i diagrammet, så mønsteret stemmer over midterste parti), strik A.1A over de næste 75-85-90-100-115 masker (= 15-17-18-20-23 rapporter à 5 masker), og afslut med 1 kantmaske retstrik. Fortsæt mønsteret frem og tilbage således til arbejdet måler ca 10-11-12-13 (14) cm fra mærket, dvs afslut efter 2.pind i A.1. Fortsæt mønsteret på næste pind, men i slutningen af denne pind slås der 6 nye masker op (midt foran under hagen) = 85-95-100-110 (125) masker på pinden. Sæt 1 nyt mærke i arbejdet – ARBEJDET MÅLES VIDERE HERFRA!
Nu strikkes der rundt på strømpepinde, men skift til lille rundpind når der er taget nok masker ud. Fortsæt mønsteret rundt over alle masker.

Når arbejdet måler 2½-2½-2½ (3) cm fra det nye mærke, tages alle 3 vrang ud til 4 vrang – læs UDTAGNINGSTIPS = ca 102-114-120-132 (150) masker (hvis det er på en omgang med omslag ifølge A.1, kommer disse omslag i tillæg til opgivet maskeantal).
Tag ud således på hver 2.cm totalt 3 gange (= 6 vrangmasker i hvert parti med vrangmasker) = ca 136-152-160-176 (200) masker. Når arbejdet måler 9-10-11-12 (13) cm fra det nye mærke (ev. ved ønsket mål), strikkes der 4 omgange retstrik – se forklaring over – rundt over alle masker. Derefter lukkes der af med picot som forklaret under.

AFLUKNINGSKANT MED PICOT:
Luk af fra retsiden således: Strik 1 ret, (* stik højre pind ind mellem de 2 første masker på venstre pind, dvs mellem maskerne på pinden, ikke gennem maskerne, slå om højre pind, træk omslaget frem mellem maskerne og sæt omslaget på venstre pind *, strik fra *-* 2 gange til, så der bliver 3 nye masker på venstre pind. ** Strik første maske på venstre pinde ret, løft første maske på højre pind over sidste maske som blev strikket **), strik fra **-** totalt 5 gange, og gentag fra (-) langs hele kanten til der er 1 maske tilbage på venstre pind. Klip tråden og træk den gennem sidste maske.

KANT RUNDT ÅBNINGEN FORAN:
Strik ca 80 til 90 masker op rundt i åbningen foran på huen, dvs rundt om ansigtet (brug eventuelt en hæklenål når der strikkes masker op, så der bliver en pæn kant). Fordel maskerne på strømpepinde. Strik 1 omgang ret hvor der tages der ud jævnt fordelt til 90-110 masker. Strik rundt i rib = 1 ret / 1 vrang i 2 cm. Luk løst af med ret over ret og vrang over vrang.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 13.10.2020
Nyt garnforbrug i str. 6/9 - 12/18 mnd (2) år. DROPS BABY MERINO fra Garnstudio 50-50-100-100 (100) g farve 43, lys søgrøn

Diagram

= ret fra retsiden, vrang fra vrangen
= vrang fra retsiden, ret fra vrangen
= lav 1 omslag mellem 2 masker
= tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 2 ret, løft den løse maske over maskerne som blev strikket så den løse maske ligger rundt om de 2 andre masker
= ingen maske, spring over denne rude og strik næste rude som forklaret over

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS Baby 33-10) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (9)

Inger Nordgren 14.01.2021 - 20:27:

Hej. Jag har stickat mittpartiet klart i storlek 6/9 månader, hade 39 maskor på stickan. Plockade upp 31 maskor och skulle förutsätta sticka mönster på mittpartiet varv 3 och sen plocka upp 31 maskor andra sidan. Då skulle jag få 94 m men jag får bara 87 maskor det varvet. Man ska ju sticka ihop 2 maskor och dra 1 över, stämmer det eller jag gör fel. Mvh Inger

DROPS Design 25.01.2021 kl. 11:43:

Hei Inger. Nei, du skal ikke strikke 2 masker sammen, men løft 1 maske over som om den skal strikkes rett, strikk 2 rett, løft den løse masken over disse 2 maskene = 1 maske mindre. Da får du det riktige maskeantallet. God Fornøyelse!

Katrine Fedriksen 07.01.2021 - 19:11:

Når jeg legger opp 6 masker under haken så stemmer ikke mønsteret ut, da jeg begynner og slutter med flette? Hva er det jeg misser?

DROPS Design 15.01.2021 kl. 10:19:

Hei Kathrine. Kantmaskene vil inngå i mønstret når du begynner å strikke rundt. Når du legger opp de 6 nye maskene på slutten av 3. pinne i A.1, strikk da 1. maske vrang (som er 1. kantmaske) inn i mønstret, fortsett med 4.pinne av diagram A.1. På slutten av omgangen strikker du A.1B (2 masker rett). 2. kantmaske strikker du vrang og denne kantmasken blir en del av de 3 vrangmaskene i diagram A.1A (2 av maskene er 2 av de 6 nye maskene). Strikk så 2 rett (2 første maskene av A.1A), deretter 2 vrang (2 siste av de 6 nye). God Fornøyelse!

Hilde Danielsen 04.12.2020 - 11:01:

Strikker i str 2 år. Etter midtpartiet er ferdig skal det strikkes opp 41 masker på hver side av midt partiet som har 45 masker. Det blir 127 masker, men på mønsteret står det 119. A. 1A skal strikkes over de neste 115 maskene? Legg opp 6 masker og det skal bli 125, men får ikke det til å stemme med at midtpartiet er 45+ de 41 som skal plukkes opp. Er et meg som overser noe?

DROPS Design 09.12.2020 kl. 14:46:

Hei Hilde. Du avsluttet midtpartiet oppå luen etter 2. pinne i A.1. Nå skal du strikke opp 41 masker langs høyre kant på midtpartiet, deretter strikker du maskene du satte på en hjelpepinne, A.1A og A.1B (og her minsker maskeantallet fra 45 til 37, se 3. pinne i diagram A.1A og A.1B) og så strikker du opp 41 masker langs venstre siden av midtpartiet. 41 masker langs høyre side + 37 masker (over midtpartiet) + 41 masker langs venstre side = 41+37+41 = 119 masker. God Fornøyelse!

Naïma Elmezouar 02.11.2020 - 20:39:

Bonjour J’aime beaucoup le modèle mais incapable d’utiliser les aiguilles circulaires Pourrais je le faire avec de simple aiguilles Merci beaucoup

DROPS Design 03.11.2020 kl. 09:11:

Bonjour Mme Emezouar, vous trouverez ici comment adapter un modèle sur aiguilles droites. Bon tricot!

Trine Pedersen 29.10.2020 - 11:03:

Hej, Når man har strikket masker op på højre kant af midterste parti fra retsiden, og dernæst strikker over maskerne på hjælpepinden, hvordan strikker man så venstre kant op fra retsiden? Jeg kan simpelthen ikke få det til at passe.

DROPS Design 04.11.2020 kl. 12:16:

Hej Trine, jo du strikker masker op fra retsiden i højre side fra panden og bagud, strikker op over maskerne bagpå(fra hjælpepinden), fortsætter rundt på venstre side, og samler op bagfra og mod panden på venstre side af det midterste stykke. God fornøjelse!

Louise Hedegaard 22.10.2020 - 19:58:

Mht. dit svar på mit sidste spørgsmål, så bør opskriften vel ændres, idet man egentlig kun skal slå 4 masker op, når de 2 kantmasker skal indgå i mønsteret. Hvis man slår 6 masker op, passer det ikke med mønsteret.

DROPS Design 23.10.2020 kl. 15:50:

Hej Louise, Jo for kantmaskerne og A.1B indgår i mønsteret, det vil sige at du slår 6 nye masker op og strikker A.1A (5 masker) hele vejen rundt. Hvis du strikker den mindste størrelse har du nu 85 masker, så du kan strikke 17 rapporter A.1A. God fornøjelse!

Louise 17.10.2020 - 08:17:

Hej, Når man tilføjer de 6 m under hagen, så skal man stadig lave de 2 kantmasker på trods af man begynder at strikke rundt? Venlig hilsen Louise

DROPS Design 22.10.2020 kl. 12:15:

Hej Louise, nej nu strikker du mønster over alle masker :)

Anna 10.10.2020 - 12:31:

Very lovely pattern, but 50 g was definitely not enough for size 42-44.

Anita Wangen 05.10.2020 - 14:08:

Brukte ca 1 1/2 nøste på str 2 år

Kommentere opskrift DROPS Baby 33-10

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.