DROPS / 202 / 20

Glowing Embers by DROPS Design

Strikket sjal i DROPS Lace eller DROPS Alpaca. Arbeidet strikkes ovenfra og ned i riller og hullmønster.

Stikkord: hullmønster, sjal,
DROPS Design: Modell la-038
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Høyde: Målt på midten = ca 54 cm.
Lengde: Målt langs oversiden fra side til side = ca 174 cm.
(Etter forming måler arbeidet ca 64 cm på midten og ca 204 cm langs oversiden.)

MATERIALER:
DROPS LACE fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
100 g farge 3620, rød
Eller bruk:
DROPS ALPACA fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
250 g farge 3620, rød

STRIKKEFASTHET:
24 masker i bredden og 48 pinner i høyden med rillestrikk = 10 x 10 cm.

PINNER:
DROPS RUNDPINNE NR 3: Lengde på 80 cm.
Pinne nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere pinner. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere pinner.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

70% Alpakka, 30% Silke
fra 58.00 kr /50g
DROPS Lace uni colour DROPS Lace uni colour 58.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Lace mix DROPS Lace mix 58.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 116kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RILLE (strikkes frem og tilbake):
Strikk rett på alle pinner.
1 rille i høyden = Strikk 2 pinner rett.

MØNSTER:
Se diagrammene A.1 til A.7. Diagrammene viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten.

FORMING:
Legg arbeidet i lunkent vann til det er gjennomvått. Press forsiktig ut vannet – det må ikke vris. Deretter rulles arbeidet i et håndkle og klemmes for å fjerne enda mer vann. Arbeidet vil nå bare være litt fuktig. Legg arbeidet på en matte eller en madrass – strekk det forsiktig ut i de målene som står øverst i oppskriften under STØRRELSE og la det tørke. Gjenta prosessen hver gang arbeidet vaskes.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

SJAL – KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet strikkes frem og tilbake på rundpinne for å få plass til alle maskene. Hele arbeidet strikkes i RILLE – les forklaring over.

SJAL:
Legg opp 5 masker på rundpinne 3, og strikk slik:
1.PINNE (= retten): Strikk 1 maske rett, 1 kast, strikk 1 maske rett, 1 kast, strikk 1 maske rett, 1 kast, strikk 1 maske rett, 1 kast og strikk 1 maske rett (= 4 masker økt og det er 9 masker på pinnen).
2.PINNE (= vrangen): Strikk alle masker og kast rett.
3.PINNE (= retten): Strikk 1 maske rett, 1 kast, strikk 3 masker rett, 1 kast, strikk 1 maske rett, 1 kast, strikk 3 masker, 1 kast og strikk 1 maske rett (= 4 masker økt og det er 13 masker på pinnen).
4.PINNE (= vrangen): Strikk alle masker og kast rett.
Sett 1 merketråd i den midterste masken, og la merketråden følge med videre i arbeidet.

Strikk neste pinne slik:
5.PINNE (= retten): Strikk 1 maske rett, 1 kast, strikk 1 maske rett, 1 kast, strikk rett til masken med merketråd. Lag 1 kast om pinnen, strikk 1 maske rett (= midterste maske) og lag 1 kast om pinnen. Strikk rett til det gjenstår 2 masker på pinnen, 1 kast, strikk 1 maske rett, 1 kast og strikk 1 maske rett (= 6 masker økt og det er 19 masker på pinnen).
6.PINNE (= vrangen): Strikk alle masker og kast rett.

Gjenta 5. og 6.PINNE videre til det er totalt 373 masker på pinnen (5.og 6.pinne er strikket totalt 60 ganger).

Videre strikkes det etter diagram A.1-A.7 slik fra retten: Strikk A.1 over 8 masker, strikk A.2 til det gjenstår 10 masker før midterste maske (=12 rapporter i bredden), strikk A.3 over 10 masker, strikk A.4 over 1 maske (= midterste maske), strikk A.5 over 10 masker, strikk A.6 til det gjenstår 8 masker på pinnen (= 12 rapporter i bredden), strikk A.7 over 8 masker. Når diagrammene er stikket ferdig, er det 457 masker på pinnen.

Strikk diagrammene 1 gang til i høyden slik: Strikk A.1 over 8 masker, strikk A.2 til det gjenstår 10 masker før midterste maske (=15 rapporter i bredden), strikk A.3 over 10 masker, strikk A.4 over 1 maske (= midterste maske), strikk A.5 over 10 masker, strikk A.6 til det gjenstår 8 masker på pinnen (= 15 rapporter i bredden), strikk A.7 over 8 masker.


Når diagrammene er strikket ferdig, er det 541 masker på pinnen.
Strikk 1 maske rett, 1 kast, strikk 1 maske rett, 1 kast, strikk frem til den midterste masken. Lag 1 kast om pinnen, strikk 1 maske rett (= midterste maske) og lag 1 kast om pinnen. Strikk til det gjenstår 2 masker på pinnen, 1 kast, strikk 1 maske rett, 1 kast og strikk 1 maske rett = 547 masker på pinnen. Strikk 1 pinne rett fra vrangen.

AVFELLING:
For at avfellingskanten ikke skal stramme, lages det kast samtidig som det felles av med rett fra retten slik: Lag 1 kast om pinnen på oversiden av kastene i mønsteret, kastene felles av som vanlige masker. Pass på at du ikke strammer tråden underveis. Om kanten likevel blir stram, bruk en større pinne til å felle av med. Klipp og fest tråden. Når sjalet er ferdig kan det om ønskelig skylles opp og formes – les FORMING i forklaring over.

Diagram

= rett fra retten, rett fra vrangen
= mellom 2 masker lages 1 kast om pinnen. På neste pinne strikkes kastet rett, det skal bli hull.
= strikk 2 masker rett sammen
= ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 maske rett og løft den løse masken over den strikkede masken
= ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 2 masker rett sammen og løft den løse masken over maskene som ble strikket sammen.


Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (12)

Elin 10.06.2020 - 23:00:

Om man skulle vilja göra sjalen till endast 35cm höjd (eller bredd?), hur gör jag då? Jag förstår att även längden blir kortare då! Mvh

DROPS Design 12.06.2020 kl. 10:50:

Hej Elin, vi har desværre ikke mulighed for at skrive mønsteret om til andre mål. Vi har også lidt mindre sjaler, hvis det er lettere for dig at følge en opskrift. Prøv at søge på sjaler og vælg strikke. :)

Evin Zerdest 16.03.2020 - 12:25:

Hej , kan någon förklara mig : om diagrammet går ut på 8 maskor och i början av en varv står omslag om stickan ska jag börja varv med en omslag ? Tack

DROPS Design 18.03.2020 kl. 10:08:

Hej Ja det stämmer, är det är en symbol för omslag först i diagrammet så börjar du varvet med ett omslag. Lycka till!

Evin 10.03.2020 - 08:01:

Hej, Jag är nu i början av 23råd men fortfarande har 373 maskor. Kan inte inte begripa mig hur jag kommer till 457 maskor och samtligt ska följa diagrammet (jag menar följa antalet maskor efter A1, A2 också vidare) det blir ju mer maskor. Kan jag i 26 råd öka med maskor? Så det blir rätt antalet maskor till nästa omgång ? Tycker ni inte att det är fel i uppskrivet arbete? Vänligen Evin .

DROPS Design 10.03.2020 kl. 11:31:

Hej Evin, Jo men i A.1 och A.7 öker du 2 maskor i varje sida på vart annat varv enligt diagrammet. Lycka till!

Elaine 20.01.2020 - 03:18:

Bonjour j ai un problème je suis rendu à la ligne 21 du diagramme A3 et j ai sur mon aiguille 20 mailles alors que sur le patron je devrai avoir 21 mailles Exemple dans le diagramme A2 à la ligne 21 il y a un décalage ( c'est correct le tout fonctionne ) mais pour les diagramme A3 et A5 il y a une maille de plus que je n ai pas sur l aiguille que doit je faire ?

DROPS Design 20.01.2020 kl. 10:17:

Bonjour Elaine, la dernière maille du dernier A.2 n'est pas dessinée, car elle figure dans A.3 (comme entre A.1 et A.2), et ce sera la même chose entre A.5 (= la dernière m, celle en plus de A.5 est la 1ère m de A.6 et la dernière m de A.6 est la 1ère du A.6 suivant/la 1ère de A.7. Bon tricot!

Cath 04.12.2019 - 16:32:

Merci pour votre réponse rapide ! :)

Cath 04.12.2019 - 13:54:

Bonjour à vous ! Avant de commencer, j'aimerais savoir si ce châle se tricote en commençant par le haut ou par le bas, je n'arrive pas à comprendre uniquement par la lecture. Merci pour la réponse !

DROPS Design 04.12.2019 kl. 13:57:

Bonjour Cath, on tricote ce châle de haut en bas, en augmentant sur les côtés et au milieu pour créer le triangle. Bon tricot!

Anne 25.11.2019 - 07:51:

Liebes Drops-Team, mir gefällt dieses Tuch sehr gut. Ich habe bereits angefangen es zu stricken. Nun frage ich mich wie das Karomuster in der Spitze entstehen soll, wenn ich Reihe 5 bis 5 wiederhole. Müsste nich zwischen den Umschlägen am Rand und den Umschlägen an der mittleren Masche noch mehr Umschläge gemacht werden, um eine Lochreihe in der Mitte zu erhalten? Viele Grüße, Anne

DROPS Design 25.11.2019 kl. 10:45:

Liebe Anne, Sie wiederholen Reihe 5 (Hinreihe), dh 6 Maschen werden in jeder Hinreihe zugenommen: 2 am Anfang der Reihe (= 1 Masche rechts, 1 Umschlag, 1 Masche rechts, 1 Umschlag, bis zur markierten Masche rechts stricken,), 2 beidseitg der mittleren Masche (= 1 Umschlag, 1 Masche rechts (= mittlere Masche) und 1 Umschlag.) und 2 am Ende der Reihe (=Rechts stricken bis noch 2 Maschen übrig sind, 1 Umschlag, 1 Masche rechts, 1 Umschlag und 1 Masche rechts). So bekommen Sie die Löcher beidseitg der mittleren Masche. Viel Spaß beim stricken!

202-20 15.11.2019 - 22:06:

È giusto lavorare dal 5° ferro 6 gettate per ogni ferro a diritto? Il lavoro non viene un bel triangolo ma le punte esterne tendono ad avvicinarsi a cerchio! Grazie Giuseppina Botta - Como Italia

DROPS Design 17.11.2019 kl. 23:11:

Buonasera, le spiegazioni sono corrette, è uno scialle lavorato dall'alto in basso come indicato nel titolo. Buon lavoro!

Bjoerg Osmark 03.09.2019 - 10:15:

Oppskrift drops 202/20 stemmer ikke med bilde. Der er det ruter i mønster. Men hvilket nr har det rutesjalet. Bjørg

DROPS Design 06.09.2019 kl. 08:33:

Hej Bjoerg, jo det bliver til ruder når du har nok masker til at gentage diagrammerne flere gange. God fornøjelse!

Sabine 14.05.2019 - 11:32:

Ist das Modell auf dem Foto mit Lace oder Alpaca gestrickt? So wegen der Größe...

DROPS Design 15.05.2019 kl. 11:04:

Liebe Sabine, das Modell auf dem Foto wurde mit Lace gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

Kommentér oppskrift DROPS 202-20

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.