DROPS / 202 / 20

Glowing Embers by DROPS Design

Strikket sjal i DROPS Lace eller DROPS Alpaca. Arbejdet strikkes ovenfra og ned i retstrik og hulmønster.

DROPS Design: Model la-038
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Højde: Målt på midten = ca 54 cm.
Længde: Målt langs oversiden fra side til side = ca 174 cm.
(Efter formning måler arbejdet ca 64 cm på midten og ca 204 cm langs oversiden).

MATERIALER:
DROPS LACE fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
100 g farve 3620, rød
Eller brug:
DROPS ALPACA fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
250 g farve 3620, rød

STRIKKEFASTHED:
24 masker i bredden og 48 pinde i højden med retstrik = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS RUNDPINDE NR 3: Længde på 80 cm.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

70% Alpaca, 30% Silk
fra 42.95 kr /50g
DROPS Lace uni colour DROPS Lace uni colour 42.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Lace mix DROPS Lace mix 42.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 85.9kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på alle pinde.

MØNSTER:
Se diagrammerne A.1 til A.7. Diagrammerne viser alle pinde i mønsteret set fra retsiden.

FORMNING:
Læg arbejdet i lunkent vand til det er gennemvådt. Pres forsigtig vandet ud – det må ikke vrides. Derefter rulles arbejdet i et håndklæde og klemmes for at fjerne endnu mere vand. Arbejdet vil nu bare være lidt fugtigt. Læg arbejdet på en måtte eller en madras – stræk det forsigtigt ud i de mål som står øverst i opskriften under STØRRELSE og lad det tørre. Gentag processen for hver gang arbejdet vaskes.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

SJAL – KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på rundpind for at få plads til alle masker. Hele arbejdet strikkes i RETSTRIK – læs forklaring over.

SJAL:
Slå 5 masker op på rundpind 3, og strik således:
1.PIND (= retsiden): Strik 1 maske ret, slå om, strik 1 maske ret, slå om, strik 1 maske ret, slå om, strik 1 maske ret, slå om og strik 1 maske ret (= 4 masker taget ud og der er 9 masker på pinden).
2.PIND (= vrangen): Strik alle masker og omslag ret.
3.PIND (= retsiden): Strik 1 maske ret, slå om, strik 3 masker ret, slå om, strik 1 maske ret, slå om, strik 3 masker ret, slå om og strik 1 maske ret (= 4 masker taget ud og der er 13 masker på pinden).
4.PIND (= vrangen): Strik alle masker og omslag ret.
Sæt 1 mærketråd i den midterste maske, og lad mærketråden følge med i arbejdet.

Strik næste pind således:
5.PIND (= retsiden): Strik 1 maske ret, slå om, strik 1 maske ret, slå om, strik ret til masken med mærketråd. Slå om, strik 1 maske ret (= midterste maske) slå om. Strik ret til der er 2 masker tilbage på pinden, slå om, strik 1 maske ret, slå om og strik 1 maske ret (= 6 masker taget ud og der er 19 masker på pinden).
6.PIND (= vrangen): Strik alle masker og omslag ret.

Gentag 5. og 6.PIND til der er totalt 373 masker på pinden (5.og 6.pind er strikket totalt 60 gange).

Fortsæt ifølge diagram A.1-A.7 således fra retsiden: Strik A.1 over 8 masker, strik A.2 til der er 10 masker tilbage før midterste maske (=12 rapporter i bredden), strik A.3 over 10 masker, strik A.4 over 1 maske (= midterste maske), strik A.5 over 10 masker, strik A.6 til der er 8 masker tilbage på pinden (= 12 rapporter i bredden), strik A.7 over 8 masker. Når diagrammerne er stikket færdig, er der 457 masker på pinden.

Strik diagrammerne 1 gang til i højden således: Strik A.1 over 8 masker, strik A.2 til der er 10 masker tilbage før midterste maske (=15 rapporter i bredden), strik A.3 over 10 masker, strik A.4 over 1 maske (= midterste maske), strik A.5 over 10 masker, strik A.6 til der er 8 masker tilbage på pinden (= 15 rapporter i bredden), strik A.7 over 8 masker.

Når diagrammerne er strikket færdig, er der 541 masker på pinden.
Strik 1 maske ret, slå om, strik 1 maske ret, slå om, strik frem til den midterste maske. Slå om, strik 1 maske ret (= midterste maske) og slå om. Strik til der er 2 masker tilbage på pinden, slå om, strik 1 maske ret, slå om og strik 1 maske ret = 547 masker på pinden. Strik 1 pind ret fra vrangen.

AFLUKNING:
For at aflukningskanten ikke skal stramme, laves der omslag samtidig med at der lukkes af med ret fra retsiden således: Lav omslag over omslagene i mønsteret, omslagene lukkes af som almindelige masker. Sørg for at du ikke strammer tråden undervejs. Hvis kanten alligevel bliver stram, brug en større pind til at lukke af med. Klip og hæft tråden. Når sjalet er færdigt kan det skylles op og formes (om så ønskes) – læs FORMNING i forklaring over.


Diagram

= ret fra retsiden, ret fra vrangen
= lav 1 omslag mellem 2 masker. På næste pind strikkes omslaget ret, det skal blive hul.
= strik 2 masker ret sammen
= tag 1 maske løst af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 1 maske ret og løft den løse maske over den strikkede maske
= tag 1 maske løst af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 2 masker ret sammen og løft den løse maske over maskerne som blev strikket sammen.


Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 202-20) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (12)

Elin 10.06.2020 - 23:00:

Om man skulle vilja göra sjalen till endast 35cm höjd (eller bredd?), hur gör jag då? Jag förstår att även längden blir kortare då! Mvh

DROPS Design 12.06.2020 kl. 10:50:

Hej Elin, vi har desværre ikke mulighed for at skrive mønsteret om til andre mål. Vi har også lidt mindre sjaler, hvis det er lettere for dig at følge en opskrift. Prøv at søge på sjaler og vælg strikke. :)

Evin Zerdest 16.03.2020 - 12:25:

Hej , kan någon förklara mig : om diagrammet går ut på 8 maskor och i början av en varv står omslag om stickan ska jag börja varv med en omslag ? Tack

DROPS Design 18.03.2020 kl. 10:08:

Hej Ja det stämmer, är det är en symbol för omslag först i diagrammet så börjar du varvet med ett omslag. Lycka till!

Evin 10.03.2020 - 08:01:

Hej, Jag är nu i början av 23råd men fortfarande har 373 maskor. Kan inte inte begripa mig hur jag kommer till 457 maskor och samtligt ska följa diagrammet (jag menar följa antalet maskor efter A1, A2 också vidare) det blir ju mer maskor. Kan jag i 26 råd öka med maskor? Så det blir rätt antalet maskor till nästa omgång ? Tycker ni inte att det är fel i uppskrivet arbete? Vänligen Evin .

DROPS Design 10.03.2020 kl. 11:31:

Hej Evin, Jo men i A.1 och A.7 öker du 2 maskor i varje sida på vart annat varv enligt diagrammet. Lycka till!

Elaine 20.01.2020 - 03:18:

Bonjour j ai un problème je suis rendu à la ligne 21 du diagramme A3 et j ai sur mon aiguille 20 mailles alors que sur le patron je devrai avoir 21 mailles Exemple dans le diagramme A2 à la ligne 21 il y a un décalage ( c'est correct le tout fonctionne ) mais pour les diagramme A3 et A5 il y a une maille de plus que je n ai pas sur l aiguille que doit je faire ?

DROPS Design 20.01.2020 kl. 10:17:

Bonjour Elaine, la dernière maille du dernier A.2 n'est pas dessinée, car elle figure dans A.3 (comme entre A.1 et A.2), et ce sera la même chose entre A.5 (= la dernière m, celle en plus de A.5 est la 1ère m de A.6 et la dernière m de A.6 est la 1ère du A.6 suivant/la 1ère de A.7. Bon tricot!

Cath 04.12.2019 - 16:32:

Merci pour votre réponse rapide ! :)

Cath 04.12.2019 - 13:54:

Bonjour à vous ! Avant de commencer, j'aimerais savoir si ce châle se tricote en commençant par le haut ou par le bas, je n'arrive pas à comprendre uniquement par la lecture. Merci pour la réponse !

DROPS Design 04.12.2019 kl. 13:57:

Bonjour Cath, on tricote ce châle de haut en bas, en augmentant sur les côtés et au milieu pour créer le triangle. Bon tricot!

Anne 25.11.2019 - 07:51:

Liebes Drops-Team, mir gefällt dieses Tuch sehr gut. Ich habe bereits angefangen es zu stricken. Nun frage ich mich wie das Karomuster in der Spitze entstehen soll, wenn ich Reihe 5 bis 5 wiederhole. Müsste nich zwischen den Umschlägen am Rand und den Umschlägen an der mittleren Masche noch mehr Umschläge gemacht werden, um eine Lochreihe in der Mitte zu erhalten? Viele Grüße, Anne

DROPS Design 25.11.2019 kl. 10:45:

Liebe Anne, Sie wiederholen Reihe 5 (Hinreihe), dh 6 Maschen werden in jeder Hinreihe zugenommen: 2 am Anfang der Reihe (= 1 Masche rechts, 1 Umschlag, 1 Masche rechts, 1 Umschlag, bis zur markierten Masche rechts stricken,), 2 beidseitg der mittleren Masche (= 1 Umschlag, 1 Masche rechts (= mittlere Masche) und 1 Umschlag.) und 2 am Ende der Reihe (=Rechts stricken bis noch 2 Maschen übrig sind, 1 Umschlag, 1 Masche rechts, 1 Umschlag und 1 Masche rechts). So bekommen Sie die Löcher beidseitg der mittleren Masche. Viel Spaß beim stricken!

202-20 15.11.2019 - 22:06:

È giusto lavorare dal 5° ferro 6 gettate per ogni ferro a diritto? Il lavoro non viene un bel triangolo ma le punte esterne tendono ad avvicinarsi a cerchio! Grazie Giuseppina Botta - Como Italia

DROPS Design 17.11.2019 kl. 23:11:

Buonasera, le spiegazioni sono corrette, è uno scialle lavorato dall'alto in basso come indicato nel titolo. Buon lavoro!

Bjoerg Osmark 03.09.2019 - 10:15:

Oppskrift drops 202/20 stemmer ikke med bilde. Der er det ruter i mønster. Men hvilket nr har det rutesjalet. Bjørg

DROPS Design 06.09.2019 kl. 08:33:

Hej Bjoerg, jo det bliver til ruder når du har nok masker til at gentage diagrammerne flere gange. God fornøjelse!

Sabine 14.05.2019 - 11:32:

Ist das Modell auf dem Foto mit Lace oder Alpaca gestrickt? So wegen der Größe...

DROPS Design 15.05.2019 kl. 11:04:

Liebe Sabine, das Modell auf dem Foto wurde mit Lace gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

Kommentere opskrift DROPS 202-20

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.