DROPS / 201 / 12

Midnight Mingle by DROPS Design

Strikket sjal i DROPS Sky. Arbejdet strikkes med hulmønster og retstrik.

DROPS Design: Model sk-031
Garngruppe B
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Mål: Bredde øverst: ca 196 cm. Længde midt på: ca 83 cm.

MATERIALER:
DROPS SKY fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
200 g farve 13, lys jeansblå

STRIKKEFASTHED:
19 masker i bredden og 25 pinde i højden med glatstrik = 10 x 10 cm.
18 masker i bredden og 36 pinde i højden med retstrik = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS RUNDPIND NR 5: Længde på 80 cm.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

74% Alpaca, 18% Polyamid, 8% Uld
fra 33.95 kr /50g
DROPS Sky uni colour DROPS Sky uni colour 33.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Sky mix DROPS Sky mix 33.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 135.8kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på alle pinde.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.8.
Diagrammerne viser alle pinde i mønsteret set fra retsiden.

UDTAGNINGSTIPS-1 (jævnt fordelt):
Tag 1 maske ud ved at slå om. På næste pind strikkes omslaget drejet så der ikke bliver hul.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

SJAL - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på rundpind ovenfra og ned.

SJAL:
Slå 9 masker op med Sky på rundpind 5.
1.PIND (= retsiden): Strik 1 ret, slå om, 3 ret, slå om, 1 ret, slå om, 3 ret, slå om og 1 ret = 13 masker. Sæt en mærketråd i den midterste maske.
2.PIND (= vrangen): Strik ret over alle masker.
3.PIND (= retsiden): Strik 1 ret, slå om, strik ret frem til masken med mærketråd, slå om, 1 ret (= midtermasken), slå om, strik ret til der er 1 maske tilbage, slå om og 1 ret = 4 masker taget ud. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Gentag 2. og 3. pind 14 gange til = 73 masker på pinden, sørg for at sidste pind strikkes fra vrangen. (Arbejdet måler ca 11 cm målt langs midtermasken).

Nu strikkes der mønster således fra retsiden: 1 kantmaske retstrik, A.1 over næste maske, A.2 til der er 2 masker tilbage før midtermasken, A.3 over de næste 2 masker, 1 maske retstrik (= midtermasken), A.4 over næste maske, A.2 til der er 3 masker tilbage på pinden, A.5 over de næste 2 masker, 1 kantmaske retstrik. Fortsæt frem og tilbage således til A.1 – A.5 er strikket færdig i højden. Der er nu 127 masker på pinden.
Nu strikkes der mønster således: 1 kantmaske retstrik, A.6 over de næste 4 masker, strik A.7 til der er 5 masker tilbage før midtermasken Samtidig med at der tages 1 maske ud – læs UDTAGNINGSTIPS, strik A.8 over de næste 5 masker, strik 1 maske retstrik (= midtermasken), A.6 over de næste 4 masker, strik A.7 til der er 6 masker tilbage på pinden Samtidig med at der tages 1 maske ud, strik A.8 over de næste 5 masker, 1 kantmaske retstrik = 133 masker. Fortsæt frem og tilbage således til A.6 - A.8 er strikket færdig i højden. Der er nu 157 masker på pinden. Arbejdet måler ca 29 cm langs midtermasken.

Strik A.1 - A.5 på samme måde som tidligere i arbejdet med 1 kantmaske retstrik i hver side og 1 maske retstrik midt på sjalet. Når hele A.1 - A.5 er strikket færdig i højden er der 211 masker på pinden.
Strik A.4, A.5 og A.6 på samme måde som tidligere i arbejdet – husk at tage 1 maske ud på første pind i A.7 (både før og efter midtermasken = totalt 2 masker taget ud) så der bliver plads til 16 rapporter A.7 på hver side af midtermasken = 213 masker. Når A.6 - A.8 er strikket færdig i højden er der 241 masker på pinden. Arbejdet måler ca 46 cm langs midtermasken.

Strik A.1 - A.5 på samme måde som tidligere i arbejdet med 1 kantmaske retstrik i hver side og 1 maske retstrik midt på sjalet. Når hele A.1 - A.5 er strikket færdig i højden er der 295 masker på pinden.
Strik A.6 - A.8 på samme måde som tidligere i arbejdet – husk at tage 1 maske ud på første pind i A.7 (både før og efter midtermasken = totalt 2 masker taget ud på pinden) så der er plads til 23 rapporter A.7 på hver side af midtermasken = 297 masker. Når A.6 til A.8 er strikket færdig i højden er der 325 masker på pinden. Arbejdet måler ca 63 cm langs midtermasken.

Strik A.1 - A.5 på samme måde som tidligere i arbejdet med 1 kantmaske retstrik i hver side og 1 maske retstrik midt på sjalet. Når hele A.1 - A.5 er strikket færdig i højden er der 379 masker på pinden.
Strik A.6 - A.8 på samme måde som tidligere i arbejdet – husk at tage 1 maske ud på første pind i A.7 (både før og efter midtermasken = totalt 2 masker taget ud på pinden) så der er plads til 30 rapporter A.7 på hver side af midtermasken = 381 masker. Når A.6 til A.8 er strikket færdig i højden er der 409 masker på pinden. Arbejdet måler ca 80 cm langs midtermasken.

Nu strikkes der således:
1.PIND (= retsiden): Strik 1 ret, slå om, strik ret frem til masken med mærketråd, slå om, 1 ret (= midtermasken), slå om, strik ret til det er 1 maske tilbage, slå om og 1 ret = 4 masker taget ud.
2.PIND (= vrangen): Strik ret over alle masker.
Gentag 1. og 2.pind 1 gang til (totalt 2 gange). Luk af, men for at aflukningskanten ikke skal stramme laves der omslag efter ca hver 4.maske. Omslagen lukkes af som egne masker. Sjalet måler ca 83 cm langs midtermasken.

Diagram

= ret fra retsiden, vrang fra vrangen
= vrang fra retsiden, ret fra vrangen
= lav 1omslag mellem 2 masker, på næste pind (vrangen) strikkes omslaget vrang så der bliver hul
= lav 1 omslag mellem 2 masker, på næste pind (vrangen) strikkes omslaget drejet vrang så der ikke bliver hul
= 2 ret sammen
= tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 1 ret, løft den løse maske over masken som blev strikket
Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 201-12) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (10)

Pierrette Francoeur Cyr 07.12.2020 - 21:32:

Modèle 211-19 j'ai de la difficulté à comprendre le diagramme 1er rang 3m end 2e rg 1m end puis le signe suivant n'apparaît pas dans la légende il est différent de celui dans celui du 12e rg pouvez-vous m'aider à comprendre.

DROPS Design 08.12.2020 kl. 08:52:

Bonjour Mme Francoeur Cyr, je ne suis pas bien sûre de comprendre de quel diagramme vous parlez car aucun des diagrammes ne se tricote sur 3 mailles au 1er rang. En revanche, au 1er rang de A.1, vous tricotez: 1 jeté, 1 m end, 1 jeté et au rang suivant (= sur l'envers), vous tricotez le 1er jeté (l'ovale noir) torse à l'envers pour éviter un trou, et 2 m envers (= le 2ème jeté = l'ovale blanc se tricote à l'envers pour former un jour). Ainsi, les ovales noirs sont des jetés que l'on va toujours tricoter dans le brin arrière et les ovales blancs font partie du point ajouré, ils vont se tricoter dans le brin avant = normalement au rang suivant. Bon tricot!

Lebigot 30.07.2020 - 13:06:

Bonjour, je souhaite faire ce châle avec de la laine Brushed alpaca silk, est-ce que vous pensez que c'est possible? Merci!

DROPS Design 30.07.2020 kl. 15:34:

Bonjour Mme Lebigot, Brushed Alpaca Silk appartient au groupe C de nos laines alors que ce châle se tricote en Sky = laine du groupe B. Vous pourrez donc le tricoter en Brushed Alpaca Silk, mais vous n'aurez probablement pas l'échantillon et il vous faudra donc ajuster les séquences des diagrammes. Retrouvez ici tous les châles tricotés dans une laine du groupe C où vous pouvez utiliser Brushed Alpca Silk. Bon tricot!

Aurore PARAVY 09.10.2019 - 21:54:

Bonsoir, comment peut on avoir 213 mailles après le 1er rang de la seconde série A6-A8 tout en ayant 4 jetés et 1 augmentation a la fin du A7? Merci d'avance pour votre réponse.

DROPS Design 10.10.2019 kl. 08:53:

Bonjour Mme Paravy, quand A.1-A.5 sont terminés, on a 211 m, on tricote maintenant A.6-A.7 et A.8 comme avant, mais au 1er rang de A.7, on va augmenter 2 m (1 m de chaque côté de la maille centrale) pour que le nombre de mailles soit juste sur ce 1er rang = on va donc tricoter le 1er rang de A.6, A.7 et A.8 sur 213 mailles; on aura 241 m quand les diagrammes sont finis. Bon tricot!

Sylvie 11.08.2019 - 18:16:

Bonjour je veux faire ce chale mais je ne comprend pas cest quoi A1 A2 A3 A4 A5 A6 A7 comment je le fait est ce que cest les deux petit rectangle en haut avec des barres en diagonales merci

DROPS Design 12.08.2019 kl. 08:32:

Bonjour Sylvie, A.1 à A.7 sont les noms des diagrammes des points fantaisie à tricoter, vous trouverez la légende des symboles juste avant les premiers diagrammes. Vous trouverez ici comment lire un diagramme. Bon tricot!

Gunvor Navrestad 16.06.2019 - 10:54:

Heisann, hvor mange bunter med garn beregnes til dette sjalet?

DROPS Design 17.06.2019 kl. 08:20:

Hei Gunvor. Til dette sjalet trengs 200 gram Sky. Det tilsvarer 4 nøster a 50 gram. God fornøyelse

Helena Persson 06.06.2019 - 14:33:

Teckenförklaringen på tredje raden är felaktig jämfört med norska. Ska vara omslag och hål nästa varv.

DROPS Design 06.06.2019 kl. 14:52:

Hei Helena. Takk for beskjed, symbolforklaringen er nå oppdatert. God fornøyelse

Caroline Lambrichs 22.02.2019 - 21:26:

Ik heb onderstaand antwoord gekregen. Op de site vind ik alleen de patronen A1 tot en met A5. Indien mogelijk graag de link tot het volledige telpatroon. Groetjes, Caroline DROPS Design 22.02.2019 kl. 14:10: Dag Caroline, Deze staat helemaal onderaan bij de telpatronen.

Caroline Lambrichs 21.02.2019 - 16:10:

Ik mis bij dit patroon de teltekening van A6 tot en met A 8. Waar vind ik deze? Met vriendelijke breigroetjes, Caroline

DROPS Design 22.02.2019 kl. 14:10:

Dag Caroline,

Deze staat helemaal onderaan bij de telpatronen.

Květa L. 14.01.2019 - 19:54:

Nadýchaná krása, hned bych ho brala, nebo si ho uháčkovala👍👏

Jana Coufalová 13.01.2019 - 22:53:

Super šátek !!! Šátky miluju :)

Kommentere opskrift DROPS 201-12

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.