DROPS Design: Model de-187
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------

Mål: Bredde: ca 42 cm. Længde (fra spids til spids): ca 194 cm.
Materialer:
DROPS DELIGHT fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
300 g farve 19, midnat sø

-------------------------------------------------------
TILBEHØR TIL ARBEJDET:

HÆKLEFASTHED:
20 stangmasker i bredden og 11,5 rækker i højden = 10 x 10 cm.
Mønster A.1 måler ca 11 cm fra midten og ud til hjørnet (= 21 cm i diameter fra hjørne til hjørne).

HÆKLENÅL:
DROPS HÆKLENÅL NR 4.
Nål nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere hæklenål. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere hæklenål.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


75% Uld, 25% Polyamid
fra 21.95 kr /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 21.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 131.7kr. Læs mere.

Instruktioner

----------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

----------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.3. Diagram A.3 viser hækleretningen til de 3 dele.

----------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

STOLA - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet hækles i 3 dele. Der hækles først en rude rundt midt på stolaen. Derefter hækles der frem og tilbage i 2 ens dele ud fra siden af den skråvendte rude. Se diagram A.3.

RUDE:
Arbejdet hækles rundt fra midten og ud.
Hækl 5 luftmasker på nål 4 med Delight og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske. Videre hækles der rundt efter diagram således: A.1a viser hvordan omgangene starter og afsluttes og hækles i tillæg til A.1b/A.1c, hækl A.1b totalt 1 gang og A.1c totalt 3 gange. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Hækl til A.1 er færdig.
Derefter gentages de 2 sidste omgange med udtagninger som før, dvs der bliver 4 stangmaskegrupper mere på omgangen efter hver gentagelse af de 2 omgange. Fortsæt dette mønster til ruden måler ca 21 cm fra midten og ud til hjørnet (= 42 cm i diameter fra hjørne til hjørne), sørg for at der afsluttes efter en omgang med stangmasker. Klip ikke tråden!

FØRSTE HALVDEL:
Nu hækles der frem og tilbage langs de første 2 sider af ruden. Første række hækles således – fra retsiden: Hækl A.2a over de første 2 luftmaskebuer, gentag A.2b frem til første hjørne, hækl A.2c om hjørnet, gentag A.2d frem til der er 2 luftmaskebuer tilbage, afslut med A.2e. Gentag A.2 til færdig mål. Når arbejdet måler ca 97 cm målt fra midten af ruden, til yderste spids (= ca 118 cm hel længde), afsluttes der efter række med dobbeltstangmaske-grupper. Klip og hæft tråden.

ANDEN HALVDEL:
Nu hækles der frem og tilbage langs de andre 2 sider af ruden. Start fra retsiden og hæft tråden med 1 kædemaske om luftmaskebuen i hjørnet. Hækl på samme måde som første halvdel. Hele sjalet måler ca 194 cm fra spids til spids.

Diagram

symbols = 2 luftmasker
symbols = 4 luftmasker
symbols = 6 luftmasker
symbols = 1 fastmaske om luftmaskebuen
symbols = 1 stangmaske om luftmaskeringen
symbols = 1 dobbeltstangmaske i masken
symbols = 1 dobbeltstangmaske om luftmaskebuen
symbols = 1 tredobbelt-stangmaske om luftmaskebuen
symbols = (3 dobbelt-stangmasker + 2 luftmasker + 3 dobbelt-stangmasker) om luftmaskebuen
symbols = (1 stangmaske + 6 luftmasker + 1 stangmaske) om luftmaskebuen/i dobbeltstangmasken
symbols = Omgangen begynder med 3 luftmasker, derefter hækles 6 luftmasker + 1 stangmaske i 4.luftmaske i starten af forrige omgang. Omgangen afsluttes med 1 kædemaske i 3.luftmaske i begyndelsen af omgangen, derefter hækles der kædemasker frem til midten af første luftmaskebue
symbols = Omgangen begynder med 3 luftmasker og afsluttes med 1 kædemaske i 3.luftmaske i begyndelsen af omgangen
symbols = Omgangen begynder med 4 luftmasker og afsluttes med 1 kædemaske i 4.luftmaske i begyndelsen af omgangen
symbols = hækleretning
symbols = 5 luftmasker, sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske - se punkt på cirklen, omgangen starter og slutter her
symbols = rækken er allerede hæklet - Start på næste række!
diagram
diagram
diagram
signature-image

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 196-13) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (14)

country flag Anne-Marie wrote:

Er ontbreekt 2x een T in het telpatroon van de beide helften. Bij A.2a moet tussen het driedubbele stokje en de 4 lossen nog een vaste. Bij A.2e moet tussen de 4 lossen en de 4 lossen een vaste. Zo krijg je niet de grote gaten aan de randen. En het zou duidelijker zijn als er bij A.2e aangegeven staat wat de haakrichting daar is.

22.09.2021 - 21:46:

country flag Meg wrote:

Het vierkant is klaar, de eerste toer van A2 ook en klopt met het vierkant maar dan? A2e begint dan met 2 x 4LS. waar in de rest van het patroon in de 6 LS. normaal ST. 6 LS ST. zouden moeten komen. Als je doorhaakt en eindigt bij A2.a dan valt er ook een enorm gat. Ik heb nu al 3 x uitgehaald. Geen pretje met deze wol. Het patroon zet zich voort maar niet bij de hoeken?

20.12.2019 - 15:01:

DROPS Design answered:

Dag Meg,

Je begint A.2 bij de pijl en waar de pijl heen wijst. De toer waar een sterretje bij staat is al gehaakt en staat er alleen bij om te laten zien hoe de steken van de volgende toer in die toer gehaakt moeten worden. Je begint dus rechts onder in het telpatroon: met 4 lossen, 1 vaste om de lossenlus en dan 6 lossen, enzovoort.

26.12.2019 kl. 19:22:

country flag Bergitha Lohr wrote:

Het patroon is op zich niet echt lastig, alleen wel voor de linkshandigen. Vooral de 2 helften, die moet ik van links naar rechts haken, dat had ik eerst niet goed door en was eigenlijk maar wat aan het prutsen. heb uiteindelijk , ik was al met laatste deel bezig, alles uitgehaald en ben weer overnieuw begonnen.

24.08.2019 - 10:55:

country flag Amdlf69 wrote:

Hallo, habe leider nochmals ne Frage. Bei A2a und A2e fehlen da nicht auch feste Maschen zwischen den Luftmaschen? Danke

15.11.2018 - 17:38:

DROPS Design answered:

Liebe Amdlf69, da fehlen nicht die feste Maschen, in A.2e (letzte Reihe) beginnen Sie mit 4 Lm (= 1. 3-fach-Stb), dann 4 Lm (= 1. LmBogen), dann häkeln Sie A.2d (mit 1 feste Masche anfangen). Am Ende dieser Reihe wird A.2a mit 1 feste Masche anfangen (nach der letzten feste Masche in A.2b), und mit 1 3-fach-Stb enden. Viel Spaß beim häkeln!

16.11.2018 kl. 08:25:

country flag Amdlf69 wrote:

Hallo, kleine Frage fehlt in der 6. Reihe am Ende von A1b. und am Anfang von A1c. nicht zwei Luftmaschen. Weil am Anfang von A1b. und am Ende von A1c. hat es welche? Beim A2c. hat es ja auch immer 2 Luftmaschen. Danke für eine prompte Antwort bin es nämlich am häkeln und finde es ein super.

12.11.2018 - 17:28:

DROPS Design answered:

Liebe Amdlf69, wahrscheinlich muss man hier auch 2 Lm in A.1b und A.1c häkeln, unser DesignTeam wird das noch mal prüfen und korrigieren. Danke für den Hinweis, viel Spaß beim häkeln!

13.11.2018 kl. 08:19:

country flag Els wrote:

Dank voor eerder advies. Ben eruit, vierkant is gelukt en ook de 1e toer van deel 1 maar bij toer 2 moet ik het werk omdraaien, begin ik dan bij A2a of bij A2e? Ik ben geeindigd met n 3dst , begin ik dan met een 3 d stokje?

04.10.2018 - 15:56:

DROPS Design answered:

Dag Els, Dan begin je bij A.2e (dus je keert en begint waar je geëindigd bent), dus met 3 lossen.

06.10.2018 kl. 09:52:

country flag Els wrote:

Help, ik haak prima maar het lezen van het patroon lukt me niet, is nieuw. Youtube brengt me niet veel verder. Wie helpt me even op weg? Na het sluiten van de lossenring, start je met 3 lossen is stokje nummer 1 dan 4 lossen en zo tot je 4 stokjes met 4 lossenbogen hebt. Klopt dat?ik begrijp van het patroon ook niet wat de lange lijnen betekenen aan de onderkant en in het midden. Vast bedankt

02.10.2018 - 20:22:

DROPS Design answered:

Dag Els, Ja, dat klopt helemaal zoals je het beschrijft. De lijnen zijn scheidingslijnen tussen verschillende telpatronen.

04.10.2018 kl. 12:20:

country flag Margreet wrote:

Ik ben het met Angie eens dat er in de vijfde toer van het vierkant rond het dubbelstokje twee keer een aanduiding mist: voor en na het dubbelstokje moeten volgens mij 2 lossen worden gehaakt (een boogje in het telpatroon). Dan worden die punten hetzelfde als het begin van de toer.

02.10.2018 - 18:14:

country flag Angie wrote:

Hallo, das mit den Doppelstäbchen ist klar. Es geht mir um die im Diagramm fehlenden "Bogen" für die zwei Luftmaschen vor und nach dem DStb. Meiner Meinung nach fehlt im Diagramm A.1b der "Bogen" für die 2 Luftmaschen vor dem DStb und es fehlt im Diagramm A.1c der "Bogen" für die 2 Luftmaschen hinter dem DStb. Dann funktioniert die Reihe 6 mit mehr Maschen genauso wie die Reihe 4. VG, Angie

28.09.2018 - 12:09:

DROPS Design answered:

Liebe Angie, Danke für Ihren Rückweis, unser Designteam wird das Diagram nochmal schauen - Viel Spaß beim häkeln!

28.09.2018 kl. 13:53:

country flag Angie wrote:

Hallo, ich arbeite gerade ein Tuch nach Ihrer Anleitung. Evtl. fehlen in der Reihe 6 in Ihrem Diagramm A.1b und A.1c bei dem einzelnen Doppelstäbchen die Bogen für 2 Luftmaschen ?! VG, Angie

25.09.2018 - 18:39:

DROPS Design answered:

Liebe Angie, Reihe 6 in A.1 wird genauso gehäkelt wie Rehe 4, nur über mehr Maschen: das Doppelstäbchen in der Ecke wird in A.1C gehäkelt x 3 = 3 Ecke + A.1A am Anfang der Runde = 4 x 1 Doppelstäbchen um den Luftmaschenbogen. Sieht so richtig aus, mit Ausnahme des Falles, ich Ihre Frage nicht richtig verstanden habe. Viel Spaß beim häkeln!

26.09.2018 kl. 07:40:

Kommentere opskrift DROPS 196-13

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.