DROPS / 195 / 39

Ceramic Tiles by DROPS Design

Heklet teppe med ruter i DROPS Nepal.

Stikkord: pledd, rute, striper,
DROPS Design: Modell ne-271
Garngruppe C eller A + A
-------------------------------------------------------

Mål: ca 95 x 123 cm.
Materialer:
DROPS NEPAL fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
400 g farge, 0100 natur
350 g farge, 0501 grå
300 g farge, 0500 lys grå

-------------------------------------------------------
TILBEHØR TIL ARBEIDET:

HEKLEFASTHET:
14 staver i bredden og 8,5 rader i høyden = 10 x 10 cm. En rute måler ca 28 x 28 cm.

HEKLENÅL:
DROPS HEKLENÅL NR 5.
Nål nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere heklenål. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere heklenål.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!

65% Ull, 35% Alpakka
fra 29.00 kr /50g
DROPS Nepal uni colour DROPS Nepal uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Nepal mix DROPS Nepal mix 30.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 609kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1, A.2, A.3, A.4 og A.5.

RUTEFARGER:
Det hekles 3 ruter i hver fargekombinasjon, ved fargebytte hekles den siste kjedemaske på omgangen med fargen som skal være på neste omgang. Legg den gamle tråden langs oversiden av maskene og hekle om denne tråden et stykke videre på neste omgang før tråden klippes.

RUTE 1:
1.omgang: grå
2.omgang: lys grå
3.omgang: natur
4.omgang: natur
5.omgang: lys grå
6.omgang: grå
7.omgang: natur
8.omgang: lys grå
9.omgang: lys grå
10.omgang: natur
11.omgang: natur

RUTE 2:
1.omgang: natur
2.omgang: lys grå
3.omgang: lys grå
4.omgang: grå
5.omgang: lys grå
6.omgang: grå
7.omgang: lys grå
8.omgang: natur
9.omgang: natur
10.omgang: lys grå
11.omgang: natur

RUTE 3:
1.omgang: lys grå
2.omgang: natur
3.omgang: natur
4.omgang: natur
5.omgang: lys grå
6.omgang: lys grå
7.omgang: grå
8.omgang: natur
9.omgang: natur
10.omgang: lys grå
11.omgang: natur

RUTE 4:
1.omgang: natur
2.omgang: natur
3.omgang: grå
4.omgang: grå
5.omgang: lys grå
6.omgang: grå
7.omgang: lys grå
8.omgang: natur
9.omgang: lys grå
10.omgang: grå
11.omgang: natur

KANTFARGER:
Det byttes farge for hver omgang, ved fargebytte hekles den siste kjedemaske på omgangen med fargen som skal være på neste omgang. Legg den gamle tråden langs oversiden av maskene og hekle om denne tråden et stykke videre på neste omgang før tråden klippes. Omgangene hekles i disse fargene:
1.omgang: lys grå
2.omgang: natur
3.omgang: lys grå
4.omgang: grå
5.omgang: natur

HEKLEINFO (gjelder diagram A.5):
På 1., 3. og 4 omgang erstattes første symbol (3 luftmasker) med 6 luftmasker. Disse erstatter 3 luftmasker og siste stav på omgangen. Omgangen slutter derfor med 1 stav mindre enn vist i diagram A.5 og avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på starten på omgangen.
På 2. og 5.omgang erstattes første symbol (3 luftmasker) med 4 luftmasker. Disse erstatter 3 luftmasker og siste fastmaske på slutten av omgangen. Omgangen slutter derfor med 1 fastmaske mindre enn vist i diagram A.5 og avsluttes med 1 kjedemaske i 1.luftmaske fra starten på omgangen.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

TEPPE - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Teppet består av ruter. Hekle rutene i de 4 forskjellige fargekombinasjonene, når alle rutene er ferdige sys rutene sammen før det til sist hekles en kant rundt hele teppet.

RUTE:
Start med Nepal på heklenål 5 og hekle RUTEFARGER – les forklaring over og MØNSTER etter diagram A.1. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN! Når alle rutene er ferdig heklet er det heklet totalt 12 ruter.

MONTERING:
Legg rutene utover som vist på skissen. Pass på at alle ligger med retten opp. Bruk natur og sy rutene sammen kant i kant med ett sting i hver maske, pass på at sømmen blir flat. Klipp og fest trådene.

KANT:
Hekle 1 kant rundt hele teppet. Hver omgang hekles i forskjellige farger – les KANTFARGER over.
Hekle etter diagram A.2, A.3, A.4 og A.5 slik:
Start med lys grå og heklenål 5, start i første hjørne på en kortside av teppet.
** Hekle diagram A.2 over det første hjørnet og de neste 10 fastmaskene – les HEKLEINFO. Hekle A.3 over de neste 30 fastmaskene (= 5 ganger), hekle A.4 i overgangen mellom rutene og over de 5 neste fastmaskene, * hekle A.3 over de neste 36 fastmaskene (= 6 ganger), hekle A.4 i overgangen mellom rutene og over de 5 neste fastmaskene *, hekle A.3 over de neste 24 fastmaskene (= 4 ganger), hekle A.5 over de neste 11 fastmaskene og hjørnet, hekle A.2 over hjørnet og de neste 10 fastmaskene, hekle A.3 over de neste 30 fastmaskene (= 5 ganger), hekle A.4 i overgangen mellom rutene og over de neste 5 fastmaskene, gjenta fra *-* totalt 2 ganger, hekle A.3 over de neste 24 fastmaskene (= 4 ganger), A.5 over de neste 11 fastmaskene og hjørnet **. Det er nå heklet langs 1 kortside og 1 langside. Gjenta fra **-** langs de 2 andre sidene. Når diagrammene er heklet 1 gang i høyden er kanten ferdig. Klipp og fest trådene.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 20.09.2018
Rettelse på omgang 4 og 5 i diagram A.1

Diagram

= 4 luftmasker, sett dem til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske – se punkt på sirkel, omgangen starter og slutter her
= luftmaske
= kjedemaske i / om maske
= fastmaske om luftmaske/luftmaskebue
= fastmaske i maske
= halvstav i maske
= stav om luftmaske/luftmaskebuen
= stav i maske
= dobbelstav i maske
= hekles i masken pilen peker mot
= 1 halvstav i toppen av dobbelstav gruppen fra 3.omgang
= 4 DOBBELSTAVER HEKLET SAMMEN PÅ STARTEN AV OMGANGEN: 4 luftmasker (tilsvarer 1 dobbelstav), hekle 2 dobbelstaver i neste maske, men vent med siste kast og gjennomtrekk på begge disse dobbelstavene, hekle 1 dobbelstav i neste maske og trekk siste kast gjennom alle 4 løkkene på nålen
= 4 DOBBELSTAVER HEKLET SAMMEN: hekle 1 dobbelstav i neste maske, men vent med siste kast og gjennomtrekk, hekle 2 dobbelstaver i neste maske, men vent med siste kast og gjennomtrekking på begge disse dobbelstavene, hekle 1 dobbelstav i neste maske og trekk siste kast gjennom alle 5 løkkene på nålen
= 3 luftmasker i når det hekles etter diagram A.1. Når kanten rundt teppe skal hekles starter og avslutter omgangen med 6 eller 4 luftmasker som erstatter 3 luftmasker + 1 stav/fastmaske – les HEKLEINFO
= 5 luftmasker
= fastmasker fra forrige omgang
= denne omgangen er allerede heklet, den er med for å vise i hvordan neste omgang skal heklesHar du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (25)

Christel Golay 02.08.2020 - 01:57:

BTW - I just love your site. I just retired and I have decided to take up crocheting again after 30 years! I have found your site very helpful and easy to find what I need. I look forward to hearing an answer to my question that I just posted before this comment. Thanks and all the best, Christel

Christel Golay 02.08.2020 - 01:53:

Instead of a 3 x 4 = 12 tile blanket as per this pattern, I want to make a bigger 4 x 6 = 24 tile blanket. Can I just order twice the yarn specified in the pattern, or will I need more/less of the colors to account for more border? I'd appreciate all the help I can get to make sure I order enough yarn! Thanks, Christel

DROPS Design 03.08.2020 kl. 08:03:

Dear Mrs Golay, we are unfortunately not able to adjust every pattern to every single request, please contact your DROPS store - even per mail or telephone - for any individual assistance. Happy crocheting!

Adela Konjarova 29.07.2020 - 22:31:

Ahojky hackuji tuto deku a mám pocit že spotřeba bude větší nez je psána ada

Kasia 27.02.2020 - 07:44:

Dzień dobry, próbowałam zrobić ze schematu i opisu ale bardzo dzowne rzeczy mi wychodziły. Sięgnęłam do filmu (na szczęście jest)! I okazyje się że to co podajecie w opisie Schematu nie zgadza się z tym co pokazane na filmie. Oczka ścisłe w oczko to półsłupki na filmie, półsłupek w oczko przerabiany jest jak słupek w którym przerabia się od razu 3 oczka po narzuceniu i przeciądnięciu. Czy możecie zweryfikować opis oznaczeń użytych w schemacie? Pozdrawiam, Kasia

DROPS Design 28.02.2020 kl. 08:36:

Witaj Kasiu! W polskim nazewnictwie szydełkowym są 2 różne sposoby nazywania podstawowych ściegów, wiemy, że to mylące, ale dla przejrzystości musieliśmy wybrać i trzymamy się konsekwentnie jednego z nich: a mianowicie nasze oczko ścisłe jest również przez niektórych nazywane oczkiem zamykającym, nie mamy też rozróżnienia między półsłupkiem, a półsłupkiem nawijanym (jak piszesz słupek, w którym przerabia się od razu 3 oczka po narzuceniu i przeciągnięciu). W każdym naszym wzorze na dole znajdziesz filmiki video jak są przerabiane poszczególne ściegi (w kursach drops szczegółowo są opisane te techniki). Poza tym są nagrywane filmy do poszczególnych wzorów, tak aby maksymalnie ułatwić użytkowniczkom pracę. Cieszymy się, że korzystasz z naszych wzorów i serdecznie pozdrawiamy.

Henriette 22.12.2019 - 21:10:

Bonjour, merci beaucoup pour votre aide, mon plaid est très beau! En revanche, 4 pelotes entières de Népal gris foncé en trop et plus d'une de naturel....

DROPS Design 30.12.2019 kl. 11:52:

Bonjour Henriette! Merci de nous avoir informe. Cordialement

Henriette 18.12.2019 - 14:54:

Bonjour, faut-il commencer le 1 er tour de bordure par 3ml en l'air (symbole triangle noir) de A2 puis terminer par A5 du côté gauche de ce diagramme....? Mais info crochet ? Merci de m'éclairer....

DROPS Design 18.12.2019 kl. 15:49:

Bonjour Henriette,comme indiqué sous INFO CROCHET, vous commencez le 1er tour de la bordure par 6 ml (= 3 ml pour la dernière bride du tour = celle de A.5 + 3 ml pour le 1er arceau.), vous terminez le 1er tour par A.5 = 1 seule bride autour de l'arceau (la dernière bride = les 3 ml du début du tour). Bon crochet!

Henriette 17.12.2019 - 11:48:

Bonjour, la réalisation de la bordure pas très claire pour moi : A4 s'intercalera dans A3? On a 40 ml sur un côté de carré. Si on fait A2 puis A3, on dépasse le coin ? D'avance Merci.

DROPS Design 17.12.2019 kl. 14:56:

Bonjour Henriette, A.3 montre comment crocheter la bordure au-dessus des carrés, A.4 montre comment la crocheter à la transition entre les carrés, donc oui, A.4 sera intercalé entre A.3 - et les coins se font en crochetant d'abord A.5 (1ère moitié du coin) puis A.2 (2ème moitié du coin) (mais les tours de la bordure commencent par A.2 et se terminent par A.5). Bon crochet!

Martine 29.11.2019 - 13:12:

Bonjour, au tour 4, d'après le diagramme, il faut réaliser une demi-bride dans la maille du haut des 4 Double-B (du rang précédent)....si je vois bien sur la vidéo : en fait cette demi-bride est crochetée dans la première des 5 ml en l'air du rang précédent..... C'est bien cela ? D'avance merci.

DROPS Design 29.11.2019 kl. 15:42:

Bonjour Martine, tout à fait, on commence ce tour par 1 ml, puis des mailles serrées dans le 1er arceau (= time code 9:11 dans la vidéo), et on le termine par 1 demi-bride dans le haut du groupe de double-brides (time code 10:49). Bon crochet!

Martine 25.11.2019 - 17:32:

Je voulais préciser que mon échantillon est correct. Du coup, je crains que mon plaid soit trop petit....

Martine 25.11.2019 - 15:23:

Je voulais préciser que mon échantillon est correct. Du coup, je crains que mon plaid soit trop petit....

DROPS Design 25.11.2019 kl. 15:35:

Bonjour Martine, votre échantillon est-il bien correct en hauteur également? N'hésitez pas à utiliser un crochet plus gros pour que le carré ait la bonne dimensions, sinon votre couverture sera effectivement plus petite. Bon crochet!

Kommentér oppskrift DROPS 195-39

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.