DROPS / 187 / 34

Kalamua by DROPS Design

Stickad sjal med hålmönster. Arbetet är stickat i DROPS Alpaca och DROPS Kid-Silk.

DROPS Design: Modell z-815
Garngrupp A + A eller C
-----------------------------------------------------------
Storlek: One size
Mått: Bredd: ca 42 cm. Längd: ca 152 cm.
Garnåtgång:
DROPS ALPACA från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
250 g färg 7300, lime
Och använd:
DROPS KID-SILK från Garnstudio (tillhör Garngrupp A)
75 g färg 18, äppelgrön

Arbetet kan också stickas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp A)" – se länken nedan.

DROPS RUNDSTICKA (60 cm) NR 5 – eller den sticka du måste använda för att få 17 maskor och 22 varv slätstickning med 1 tråd av varje kvalitet (= 2 trådar) på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.
----------------------------------------------------------

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

100% Alpacka
från 39.00 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 39.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 39.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 

75% Mohair, 25% Silke
från 50.00 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 50.00 kr /25g
Garnaffären
Beställ 
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 50.00 kr /25g
Garnaffären
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 345kr. Läs mer.

Instruktioner

INFORMATION TILL MÖNSTER:

RÄTSTICKNING (stickas fram och tillbaka):
Maskorna stickas räta på alla varv.

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.3. Diagrammet visar alla varv i mönstret sett från rätsidan.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Arbetet stickas fram och tillbaka på rundsticka i 2 delar och sys ihop mitt bak.

Lägg upp 79 maskor på rundsticka 5 med 1 tråd Alpaca + 1 tråd Kid-Silk (= 2 trådar). Sticka 4 varv RÄTSTICKNING - se förklaring ovan. Sticka mönster så här – från rätsidan: 3 maskor rätstickning, A.1 (= 10 maskor), A.2 (= 18 maskor) 3 ggr på bredden, A.3 (= 9 maskor), 3 maskor rätstickning (det minskas 8 maskor på första varvet) = 71 maskor. Fortsätt mönstret fram och tillbaka så. KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
När A.1 till A.3 är färdigstickade, stickas A.1B över A.1A, A2B över A.2A och A.3.B över A.3A. När A.1B till A.3B er stickat 1 gång i höjden, repeteras A.1A till A.3A en gång till, från varvet markerat med pil. Nu
stickas det 2 varv slätstickning med 3 maskor rätstickning i varje sida. Sticka 2 varv rätstickning över alla maskor. Maska av. Se till att avmaskningskanten inte stramar! Arbetet mäter ca 76 cm.
Sticka en del till på samma sätt.

MONTERING:
Sy ihop de två delarna med maskstygn innanför avmaskningskanten så att det blir 4 varv rätstickning mitt på sjalen. Se till att sömmen inte stramar!

Detta mönster har uppdaterats. .

Uppdaterad online: 29.06.2018
Diagrammet har blivit delat i 2 så det är tydligare

Diagram

= rätmaska från rätsidan, avigmaska från avigsidan
= mellan 2 maskor görs det 1 omslag om stickan
= 2 maskor räta tillsammans
= lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, sticka 1 rätmaska, drag den lyfta maskan över maskan stickades
= lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, sticka 2 maskor räta tillsammans, drag den lyfta maskan över maskorna som stickades tillsammans
= när diagram A.1 till A.3 är färdigstickade på höjden, stickas mönstret på nytt från varvet markert med pil


Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 187-34) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (13)

Pál Anikó Noémi 12.11.2019 - 11:25:

Miért nincs hozzá diagram?

DROPS Design 15.11.2019 kl. 02:48:

Kedves Anikó, köszönjük, hogy felhívta a figyelmünket a technikai hibára, ami javításra került, így már látható a diagram. Sikeres kézimunkázást kívánunk!

Bente Henriksen 17.11.2018 - 12:34:

I den skrevne opskrift står der, at når man har strikket A1 til A3 en gang, skal man skifte til B1 til B3, men i diagrammet står der, at man skal gentage A1 til A3. Hvad er det rigtige, og hvis det er diagrammet, hvornår skal man så strikke B1 til B3?\r\nMvh. Bente Henriksen.

DROPS Design 21.11.2018 kl. 15:33:

Hei Bente. Du strikker først A.1A-A.3A 1 gang i høyden, så strikker du A.1B-A.3B 1 gang i høyden. Når A.1B-A.3B er strikket 1 gang i høyden gjentar du A.1A-A.3A, men denne gangen begynner du ved pilen i diagrammet. God fornøyelse

Moniek 30.10.2018 - 10:51:

Dankuwel! Betekent dat dat ik toer 11 dus van rechts naar links moet breien, dus als volgt: omsl.+st., omsl.+st., r., r., omsl.+r., omsl.+r., r., st., omsl.+st., omsl.+driehoek? En toer 12 van links naar rechts moet breien? Of bedoelt u dat alle steken met een omslag van rechts naar links gebreid moeten worden, (dus de omslag hoort bij de steek waar de omslag achter genoteerd staat)?

DROPS Design 31.10.2018 kl. 14:54:

Dag Moniek,

Ja, je leest van rechts naar links aan de goede kant van het werk, dus toer 11 van A.2a brei je als volgt : 1 omslag, 2 recht samen, 1 omslag, 2 recht samen, 2 recht, 1 omslag, 1 recht, 1 omslag, 1 steek recht afhalen, 1 recht, afgehaalde steek overhalen, 1 omslag, 1 steek recht afhalen, 1 recht, afgehaalde steek overhalen, 1 omslag, 1 steek recht afhalen, 2 recht samen, de afgehaalde steek over de samengebreide steken halen. Het schuingedrukte gedeelte is de zwarte driehoek.

De teruggaande naald is op de verkeerde kant, maar dan heb je alleen maar lege hokjes, dus averecht op de verkeerde kant.

Moniek 29.10.2018 - 19:42:

Ik heb A.2A inmiddels al 8 keer heel precies gebreid, dus denk niet dat het daaraan ligt. Ik brei de omslagen steeds tussen de steken waar ze in het patroon staan. Toer 7 brei ik als volgt: driehoek, omslag+steek (st.) omslag+st., omsl. + st., omsl.+r., omslag+st., omslag+st., omslag+st., omslag (en dan de volgende steek). Zou het kunnen zijn dat ik de omslagen op het verkeerde moment brei? Alvast hartelijk dank voor uw reactie!

DROPS Design 29.10.2018 kl. 20:21:

Dag Moniek,

Het is jammer dat ik hier vandaan niet mee kan kijken hoe je werk eruit ziet... Even een opmerking (voor de zekerheid omdat je zegt dat je eerst de driehoek breit): De heengaande naald aan de goede kant brei je het patroon van links naar rechts (dus je leest de teltekening van links naar rechts) en de teruggaande naald, dus op de verkeerde kant, lees je weer terug van rechts naar links. De toeren met omslagen en samenbreien zit dus steeds op de goede kant en lees je steeds van rechts naar links.

Moniek 28.10.2018 - 12:43:

In patroon A.2A, vanaf toer 7 in A.2A, moeten er steeds 2 gaatjes in het midden van de ruit gebreid worden (t/m toer 15 in A.2A). Op de foto van de stola zie ik dat die gaatjes netjes boven elkaar moeten komen. Als ik het patroon brei zoals beschreven is, komen die gaatjes echter niet mooi boven elkaar, wat er erg rommelig uit ziet. Hoe komt dit en wat moet ik doen om ze wel boven elkaar te krijgen?

DROPS Design 28.10.2018 kl. 17:15:

Dag Moniek,

De gaatjes in het midden horen inderdaad boven elkaar te komen. Kan het zijn je dan op een bepaald moment een foutje gemaakt hebt, waardoor het patroon verspringt?

Carolyn 01.09.2018 - 16:15:

Where is the * on this pattern, I don't see it?

DROPS Design 04.09.2018 kl. 12:23:

Dear Carolyn, the star symbol under diagram key is not used anymore, diagram has been splitted to make it larger, simply follow the written pattern. Happy knitting!

Sabine 25.06.2018 - 16:36:

Hallo,\r\n\r\nleider kann ich auch bei Vergrößerung die Diagramme nicht hundertprozentig lesen. Irgendwann wird es einfach unscharf. :(\r\n\r\nIch muss also ausprobieren, wo die Umschläge hin müssen, damit es ein gefälliges Muster ergibt, was mit Kid Silk nicht gut geht.\r\n\r\nIch bräuchte eine Idee, nach welchem System das Muster funktioniert, dann kann ich mir die Lücken, wo ich es nicht erkennen kann, selbst erklären. \r\n\r\nDanke schon mal :)

Julie Power 07.06.2018 - 00:04:

So it says when A1 and A3 have been completed repeat the diagrams from row marked with arrow. Not A2 also? Also, I wish I could translate the questions that are already asked into English - is there a way to do that? Thank you!

DROPS Design 07.06.2018 kl. 09:05:

Dear Mrs Power, when diagrams have been worked 1 time in height, repeat them from the row with the arrow, ie repeat A.1 to A.3 (pattern should be edited there). Happy knitting!

Maria 04.04.2018 - 21:56:

Guten Tag, der Schal ist sehr schön. Aber leider ist das Diagramm so klein, dass ich es selbst mit Vergrößerung nicht richtig lesen kann, da die Umschläge nicht eindeutig sichtbar sind. Gibt es das Diagramm auch größer und/oder mit mehr Kontrast? Vielen Dank im Voraus,

DROPS Design 05.04.2018 kl. 09:10:

Liebe Maria, leider können wir das Diagram nicht vergrößeren, am besten können Sie es über Kopierer vergrößern. Viel Spaß beim stricken!

Venna Jensen 14.03.2018 - 19:05:

Ifølge opskriften skal der tages ind til 71 m.på 1. pind i diagrammet, men der skal bruges 79 m for at følge diagrammet, hvad er det jeg ikke forstår i opskriften venlig hilsen Venna

DROPS Design 20.03.2018 kl. 10:17:

Hej Venna, jo men det stemmer og på næste pind har du så kun 9 masker ifølge diagram A.1, 16 m i A.2 og 8 masker i A.3. Sæt gerne en markør imellem diagrammerne så du let kan se hvor de starter. God fornøjelse!

Kommentér oppskrift DROPS 187-34

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.