DROPS / 182 / 17

Warm Snap by DROPS Design

Sættet består af: Strikket hue / hipsterhue, hals og pulshandsker med struktur. Sættet er strikket i DROPS Nepal

DROPS Design: Model ne-255
Garngruppe C eller A + A
-----------------------------------------------------------
Til hele sættet går der ca 250 g DROPS Nepal.
-----------------------------------------------------------

HUE:
Størrelse: One size
Passer hovedmål: 54/56 cm
Materialer:
DROPS NEPAL fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
100 g farve 7139, grågrøn

Arbejdet kan også strikkes med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe C)" – se link under.

DROPS STRØMPEPINDE OG RUNDPINDE (40 cm) nr 5 – eller de pinde du skal bruge for at få 17 masker og 22 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
-----------------------------------------------------------

HALS:
Størrelse: One size
Længde før montering: 90 cm. Bredde før montering: 21 cm
Materialer:
DROPS NEPAL fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
150 g farve 7139, grågrøn

Arbejdet kan også strikkes med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe C)" – se link under.

DROPS PINDE nr 5 – eller den pind du skal bruge for at få 17 masker og 22 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
----------------------------------------------------------

PULSHANSKER:
Størrelse: S/M – L/XL
Omkreds: 19-21 cm
Højde: 16-17 cm
Materialer:
DROPS NEPAL fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
50 g i begge størrelser i farve 7139, grågrøn

Arbejdet kan også strikkes med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe C)" – se link under.

DROPS PINDE nr 5 – eller de pinde du skal bruge for at få 17 masker og 22 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
-----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

65% Uld, 35% Alpaca
fra 14.25 kr /50g
DROPS Nepal uni colour DROPS Nepal uni colour 14.25 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Nepal mix DROPS Nepal mix 14.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 71.25kr. Læs mere.

Instruktioner

INFORMATION TIL OPSKRIFT:

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver pind.

MØNSTER:
Se diagram A.1. Diagrammet viser alle pinde i mønsteret set fra retsiden.
----------------------------------------------------------

HUE:
Arbejdet strikkes rundt på rundpind. Skift til strømpepinde efterhånden som der tages ind.
Slå 84 masker op på rundpind 5 med Nepal. Strik rundt i MØNSTER efter diagram A.1 (= 28 rapporter à 3 masker). HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når arbejdet måler 20 cm sættes der 7 mærketråde i arbejdet således: Første mærketråd sættes efter de 3 første masker på omgangen (dvs efter 1 maske ret), derefter sættes de 6 næste med 12 masker mellem hver. Når sidste mærketråd er sat er der 9 masker tilbage på omgangen. Nu starter indtagningerne. Fortsæt A.1 opover, men på første omgang tages der 1 maske ind efter hver mærketråd ved at strikke 2 masker vrang sammen (= 7 masker taget ind). Tag ind således på hver 2.omgang totalt 9 gange = 21 masker tilbage. Strik 1 omgang uden indtagning. På næste omgang strikkes alle masker drejet ret sammen to og to = 11 masker tilbage. Klip tråden, træk den gennem de resterende masker, stram tråden og hæft godt. Huen måler ca 29 cm fra toppen og ned. Buk en kant op på ca 5-6 cm nederst på huen.

----------------------------------------------------------

HALS:
Arbejdet strikkes frem og tilbage og sys sammen til sidst.
Slå 35 masker op på pinde 5 med Nepal. Strik 2 p retstrik - se forklaring over. Strik mønster fra retsiden således: 2 kantmasker retstrik, 1 ret, strik MØNSTER efter diagram A.1 (= 10 rapporter à 3 masker), 2 kantmasker retstrik. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når arbejdet måler 21 cm sættes der et mærke i begyndelsen af næste pind fra retsiden (= mærke til monteringen). Når arbejdet måler 89 cm strikkes der 2 p retstrik over alle masker. Luk af.
For at undgå en stram aflukningskant bruges evt en større pind eller lav et omslag som lukkes af efter ca hver 4.maske.

MONTERING:
Sy aflukningskanten til den ene langside (mellem opslåningskanten og til mærket som blev sat efter 21 cm). Sy indenfor aflukningskanten og i den yderste maske langs kanten så sømmen ikke bliver tyk. Klip og hæft tråden.

----------------------------------------------------------

PULSHANDSKER:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på pinde og sys sammen til sidst.
Slå 32-35 masker op på pinde 5 med Nepal. Strik mønster fra retsiden således:
2 kantmasker RETSTRIK - se forklaring over, 1 ret, strik MØNSTER efter diagram A.1 (= 9-10 rapporter à 3 masker), 2 kantmasker retstrik. Fortsæt mønsteret frem og tilbage således. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når arbejdet måler 16-17 cm lukkes der af. For at undgå en stram aflukningskant bruges evt en større pind eller lav et omslag efter ca hver 4.maske som også lukkes af. Klip og hæft tråden.

MONTERING:
Sy siden sammen på pulshandsken således:
Sy i yderste led af yderste maske så der ikke bliver en tyk søm: Start nederst på pulshandsken og sy 9-10 cm opover, klip og hæft tråden. Spring over 5 cm (= hul til tommelfinger) og sy de sidste 2 cm sammen.

Strik 1 pulshandske til på samme måde.

Diagram

= ret fra retsiden, vrang fra vrangen
= vrang fra retsiden, ret fra vrangen

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 182-17) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (19)

Isambre 31.12.2019 - 17:14:

Bonjour, comme tous j'ai de la difficulté à comprendre les diminutions. Ce n'est pas clair. Par contre, ma question est: Est-ce que le motif est le même sur l'endroit et l'envers de la tuque. Car sur la photo on voit que lorsque le bord est replié le motif se continu, ca doit donc être le même motif des deux cotés ?

DROPS Design 31.12.2019 kl. 21:22:

Bonjour! Le motif sera le meme sur l'endroit et sur l'envers de l'ouvrage. Bon tricot!

Monica 03.12.2019 - 05:03:

Hej! Pulsvärmaren: " 2 kantmaskor i RÄTSTICKNING - se förklaring ovan, 1 rätmaska," Ska denna sista räta maska stickas rät på både avigt och rätt varv och ska varven börjas med 3 räta maskor och sluta med 2 kantmaskor?

DROPS Design 03.12.2019 kl. 09:06:

Hei Monica! De 2 første og siste maskene på omgangen skal strikkes i rille (rätstickning) 1 maske skal strikkes rett (den strikkes vrang på vrangsiden) før mønsteret strikkes. Se gjerne også denne videoen. Lykke til!

Simonne Lisell 30.10.2019 - 17:53:

Om jag lägger upp 35 m. Hur läser jag mönstret. Jag fattar inte. Hur jag skall börja. Skall man börja med 4 r maskor.

DROPS Design 31.10.2019 kl. 07:06:

Hej. Är det halsvärmare eller pulsvärmare du ska sticka? På halsvärmaren börjar du att sticka 2 varv rätstickning (dvs räta maskor på varje varv). Efter det stickar du från rätsidan: 2 kantmaskor i rätstickning, 1 rätmaska och sedan stickar du de nästa 30 m enligt diagram A.1. (dvs 1 avigmaska, 2 rätmaskor, 1 avigmaska, 2 rätmaskor osv) och avslutar med 2 kantmaskor i rätstickning. Mvh DROPS Design

Inga 30.10.2019 - 17:04:

Hallo, gerne würde ich die Mütze von anfang an auf einem Nadelspiel stricken um eine Naht zu vermeiden. Können Sie mir sagen, wie ich das Muster dann umsetzen muss? Vielen Dank!

DROPS Design 30.10.2019 kl. 20:56:

Liebe Inga, die Mütze wird laut Anleitung in Runden gestrickt, Sie haben also keine Naht. Nur der Kragenschal wird in Hin- und Rück-Reihen gestrickt. Die Mütze stricken Sie zuerst auf der Rundnadel, dann wechseln Sie zum Nadelspiel, wenn es durch die Abnahmen immer weniger Maschen werden. Viel Spaß beim Stricken!

Nathalie 30.10.2019 - 09:01:

Bonjour, Tout d'abord, félicitations pour ce site ! Ma question concerne le tour de cou, et son tricotage sur l'envers, comment et à quel moment tricoter sur l'envers la maille endroit située après les deux mailles de bordure au point mousse sur l'endroit ? En vous remerciant de vos explications, Bien cordialement.

DROPS Design 30.10.2019 kl. 17:36:

Bonjour Nathalie, sur l'envers vous travaillez a l'envers la trosieme maille avant la fin du rang, vous finissez le rang par tricoter 2 dernieres mailles a l'endroit. Bon tricot!

Veerle Van Coillie 27.10.2019 - 09:03:

Ik kom er wel uit hoor, maar begrijp de beschrijving niet

Veerle Van Coillie 27.10.2019 - 07:53:

De eerste markeerdraad wordt ingevoegd na de eerste 3 steken op de naald (dus na 1 gebreide steek), ????????????????? Is dat nu na 1 of 3 steken ? (Na 20 cm muts minderen)

DROPS Design 27.10.2019 kl. 15:55:

Dag Veerle,

Het staat er inderdaad een beetje onduidelijk in; het moet 1 rechte steek zijn (in plaats van 1 gebreide steek). Ik heb het nu aangepast. Veel breiplezier!

Frederikke Storm Hansen 05.02.2019 - 19:29:

I'm having a hard time understanding the decrease. So on a pkk round, I purl the pk together and then kk or just k? And afer the decrease, I have 2 stitches where there used to be 3. What do I do on the next round? This pattern feels slightly incomplete...

DROPS Design 06.02.2019 kl. 08:17:

Dear Mrs Storm Hansen, if the dec happens on a row as row 1 in A.1, work the last st in A.1 (= K st = st before the marker), then Ptog the next 2 sts and purl this stitch on next round. Happy knitting!

Eliza 20.12.2018 - 11:53:

Bedankt voor de snelle reactie. Volgens de tekening brei ik de eerste naald: 1 steek averecht, 2 steken recht, tweede naald 2 steken recht, 1 steek averecht enz. Maar dan krijg ik de binnenkant anders dan de buitenkant terwijl op de foto die hetzelfde zijn. Misschien ziet ik dat niet goed?

DROPS Design 20.12.2018 kl. 18:01:

Dag Eliza,

Het klopt precies zoals je het beschrijft. Het is belangrijk dat je een meervoud van 3 steken hebt opgezet, zodat het patroon boven elkaar blijft zitten. Helaas kan ik van afstand niet meekijken, maar als je het op deze manier doet, zou het goed moeten komen.

Lisa T 20.12.2018 - 05:41:

So, no written pattern, just a diagram. And how do I read that pattern? Does it start at the top, the bottom, the right, the left? The way the diagram is shown, seems like it should start in the lower right but, who knows. And if it shows the right side, do I assume I reverse the instructions shown when working the wrong side? I like written directions, like you used to do. This? Well, I guess not doing this for Christmas as hoped.

DROPS Design 20.12.2018 kl. 08:22:

Dear Lisa, you always start in the bottom corner on the right side and read towards the left from RS (and every round when working in the round) - from WS you read diagram from the left towards the right. See diagram key to know how to work the stitches from RS and from WS. read more about diagrams here. Happy knitting!

Kommentere opskrift DROPS 182-17

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.