Red Blizzard by DROPS Design

DROPS tröja i «Vienna» och «Ull-Bouclé» och halsduk av virkade rutor i «Karisma Superwash».

Storlek: S - M - L
Garnåtgång: DROPS Vienna från Garnstudio
250-300-300 gr f.nr 10, vinröd
och använd: DROPS Ull-Bouclé från Garnstudio
200-200-200 gr f.nr 06, vinröd
DROPS Rundst 8 och 9. Kort rundst 8 (till hals)

-------------------------------------------------------

Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------

DROPS Vienna DROPS Vienna
91% Mohair, 9% Polyester
Utgått
se alternativ
DROPS Ull-Boucle DROPS Ull-Boucle
48% Ull, 32% Acryl, 20% Polyamid
Utgått
se alternativ
needles Stickor och virknålar Beställ 

Instruktioner

Stickfasthet: 9 m x 13 v på st 9 med 1 tråd Vienna och 1 tråd Ull-Bouclé och slätst = 10 x 10 cm. Kom ihåg att st.nr endast är vägledande!

Rätst (på rundst): 1a v: Räta, 2a v: Avigt.
Rätst (fram och tillbaka på st):
Varv 1: Räta, varv 2: Räta.

Fram- och bakst: Lägg upp 84-92-100 m på rundst 8 med 1 tråd Vienna och 1 tråd Ull-Bouclé. Sticka 4 v rätst. Byt till rundst 9 och fortsätt vidare så här: 4 m rätst (= i sidan), 38-42-46 m slätst (= framst), 4 m rätst (= i sidan), 38-42-46 m slätst (= bakst). Fortsätt så uppöver. Kontrollera stickfastheten! När arb mäter 34-36-37 cm sätts de 4 rätst m i varje sida på en tråd för ärmhål. Lägg arb åt sidan och sticka ärmarna.

Ärm: Ärmarna stickas fram och tillbaka på rundst. Lägg upp 22-24-24 m på rundst 8 med 1 tråd Vienna och 1 tråd Ull-Bouclé. Sticka rätst i 5 cm. Byt till rundst 9 och fortsätt med slätst, men 2 m i varje sida rätstickas. Samtidigt (efter rätst) ökas det 1 m i varje sida på insidan av 2 m rätst: 8-8-9 ggr på var 5:e-5:e-4,5:e cm = 38-40-42 m - de ökade m slätstickas. När arb mäter 45-46-46 cm maskas de 2 rätst m i varje sida av.

Ok: Nu sätts ärmarna in på samma rundst som fram- och bakst där det är avm för ärmhål = 144-156-168 m på st. Sätt 1 märktråd i alla övergångar mellan ärmarna och fram- och bakst = 4 märktrådar. Fortsätt med slätst uppöver samtidigt som det avm till raglan.

Raglan avm:
Läs hela avsnittet innan det stickas.
Det är 8 avm per v och 2 m mellan avm (dvs 1 m på var sida om märktrådarna). Maska av 1 m på var sida om märktrådarna: 13-14-15 ggr på vartannat v. Det avm totalt 104-112-120 m till raglan.

Alla avm sker från rätsidan så här:
Före märktråden: 2 rm tills.
Efter märktråden: lyft 1 m, sticka 1 rm , drag den lyfta m över.

Samtidigt: När det återstår 2-3-3 raglanavm (arb mäter ca 52-54-56 cm) sätts det 6-6-8 m mitt fram på 1 tråd till hals. Vidare avm det 1 m mot halsen 1-2-2 ggr på vartannat v. Efter alla avm till raglan och hals är det 32-34-36 m på st, arb mäter ca 56-58-60 cm upp till axeln.

Hals: Plocka upp 48 m på kort rundst 8 med 1 tråd Vienna och 1 tråd Ull-Bouclé runt halsen så här: Plocka upp 3-3-2 m på varje sida av halsavm framtill och öka 4-2-0 m över m mellan raglanavm bak - inkl m på st och på tråden fram är detta = 48 m. Sticka resår * 4 rm, 4 am *, så här: 4 rm över var och en av de 4 raglanavm, 4 am, 4 rm, 4 am över fram- och bakst och 4 am över de m som är kvar på ärmen. Maska av när halsen mäter ca 12 cm.

Montering: Sy samman ärmsömmarna med osynliga stygn i yttersta maskbågen, sy med 1 tråd Vienna. Sy ihop öppningarna under ärmarna så att sömmen blir elastisk.
DROPS halsduk:

Storlek: ca 30 x 160 cm.
Garnåtgång: DROPS Karisma från Garnstudio
150 gr f.nr 38, mörk plommon
100 gr f.nr 14, vinröd
100 gr f.nr 39, mörk gammalrosa
50 gr f.nr 26, rödrosa.

DROPS Virknål nr 4.

Färgerna på Rutorna:
Det virkas 2 olika typ av rutor: A och B.
Ruta A: Färg 1: Rödrosa, Färg 2: Vinröd, Färg 3: Mörk gammalrosa, Färg 4: Mörk plommon.
Ruta B: Färg 1: Mörk gammalrosa, Färg 2: Vinröd, Färg 3: Rödrosa, Färg 4: Mörk plommon.

Ruta: Rutorna virkas i olika färger - se förkl ovan.
Virka 6 lm med färg 1 och virka ihop dessa till en ring med 1 sm.

Varv 1: Färg 1: 3 lm, 2 st i ringen, 3 lm, * 3 st, 3 lm *, upprepa från *-* totalt 3 ggr. Avsluta med 1 sm i 3e lm från början av v. Vänd arb.

Varv 2: Färg 2: 3 lm, 2 st i bågen, 3 lm, 3 st i samma båge, * 1 lm, 3 st i nästa båge, 3 lm, 3 st i samma båge *, upprepa från *-* totalt 3 ggr. Avsluta med 1 lm och sedan 1 sm i 3e lm från början av v. Vänd arb.

Varv 3: Färg 4: 3 lm, 2 st i bågen, 1 lm, * 3 st i nästa båge, 3 lm, 3 st i samma båge, 1 lm, 3 st i nästa båge, 1 lm *, upprepa från *-* totalt 3 ggr, 3 st i nästa båge, 3 lm, 3 st i samma båge, 1 lm, avsluta med 1 sm i 3e lm från början av v. Vänd arb.

Varv 4: Färg 3: 3 lm, 2 st i bågen, 1 lm, * 3 st i nästa båge, 3 lm, 3 st i samma båge, 1 lm, 3 st i nästa båge, 1 lm, 3 st i nästa båge, 1 lm *, upprepa från *-* totalt 3 ggr, 3 st i nästa båge, 3 lm, 3 st i samma båge, 1 lm, 3 st i nästa båge, 1 lm, avsluta med 1 sm i 3e lm från början av v.

Halsduk: Virka 32 rutor av A och 16 rutor av B. Virka ihop dem med mörk plommon enligt diagrammet. Virka först ihop 3 remsor med 16 rutor i varje -. se de tunna strecken i diagr. 1
1a remsan virkas så här: B - A - A - A - B - A - A - A - B - A - A - A - B - A - A - A.
2a remsan virkas så här: A - B - A - B - A - B - A - B - A - B - A - B - A - B - A - B.
3e remsan virkas så här: A - A - B - A - A - A - B - A - A - A - B - A - A - A - B - A.
Virka till sist ihop de 3 remsorna- se de tjocka strecken i diagr. 1

Diagram

symbols = 1 fm
symbols = 1 lm
diagram
diagram

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 66-17) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

signature-image signature

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Alla våra mönster har instruktionsvideor som kan vara till hjälp.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (7)

country flag Claudine Bougenière wrote:

Bonjour, je cherche désespérément un modèle de pull simple, à encolure en V, en top down, avec une laine figurant actuellement dans votre catalogue. Je suis également intéressée par un pull top down avec col roulé. Merci de ce que vous pourrez faire. Cordialement

07.01.2022 - 20:58

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Bougenière, retrouvez tous nos modèles de pulls femme top down et col V ici et ceux à col montant (y compris les cols roulés) ici. Bon tricot!

10.01.2022 kl. 07:33

country flag Annemarie De Wit wrote:

Goedendag, zou ik deze trui ook met het garen "Drops Andes" kunnen breien? Bij voorbaat dank voor uw antwoord en met vriendelijke groet, Annemarie

10.12.2021 - 18:08

DROPS Design answered:

Dag Annemarie,

De stekenverhouding is 9 st en 13 nld = 10 x 10 cm, dat komt overeen met garen uit categorie D, dus dan is Andes inderdaad geschikt. Als ik het omreken op basis van de stekenverhouding, heb je voor de kleinste maat 5,3 bollen Andes nodig en voor de twee andere maten 6,3 bollen. Mocht je bollen overhouden dan kun je die meestal terug sturen naar de winkel. Vraag je verkooppunt naar de voorwaarden.

11.12.2021 kl. 14:45

country flag Cadou Isabelle wrote:

Combien de pelotes faut-il pour le modèle de pull Red blizzard Drops 66-17 en taille M ? Merci

29.12.2020 - 18:49

DROPS Design answered:

Bonjour Cadou! Il-faut 6 pelotes DROPS Vienna (Groupe de fils D) et 5 pelotes DROPS Ull-bouclé (Groupe de fils C) Bon tricot!

02.01.2021 kl. 17:24

country flag Leena wrote:

Hej, tror ni man kan sticka denna med Melody och utan boucle garn?

24.05.2019 - 07:15

DROPS Design answered:

Hei Leena. Det som er avgjørende ved bytte av garn er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. I dette tilfellet er denne: 9 masker x 13 pinner = 10 x 10 cm. Det vil nok i utgangspunktet bli vanskelig å oppnå denne strikkefatsheten med kun Melody, da 2 tråder Meldy nok vil bli for tykt, og 1 tråd Melody nok vil bli for tynt. Det er selvfølgelig ikke noe i veien for at du lager deg en strikkeprøve med 2 tråder Melody og ser hvordan dette blir. Eventuelt kan du vurdere å strikke med 1 tråd Melody og 1 tråd med et garn fra garngruppe C - da disse garnene er litt tynnere enn Melody. God fornøyelse

24.05.2019 kl. 08:36

Ruzanne wrote:

Hi, i am a bit confused as to what happens to the 4 st placed on a at holder on the body. I watched the video on how to add the sleeve, nut I don't see instructions regarding the 4 st

29.09.2017 - 09:33

DROPS Design answered:

Dear Ruzanne, these sts will be sewn together to the 4 sts cast off at the end of sleeve (before raglan), ie you will close the hole under sleeve with a seam. Happy knitting!

29.09.2017 kl. 13:36

country flag Nina wrote:

Dieser Pulli sieht traumhaft aus! Koennte es gut aus sehen Vienna und syphonie zu nehmen? Sieht so aus als ob ull bucle melierte wolle war, finde aber nicht wirklich einen Ersatz und kann auch nicht so gut erkennen was das fuer eine Wollqualitaet war. Vielen Dank.

05.08.2014 - 22:46

DROPS Design answered:

Liebe Nina, leider werden sowohl Vienna als auch Symphony aus dem Programm genommen, einige Läden haben aber vielleicht noch Restbestände. Statt Ull Bouclé können Sie gut Alpaca Bouclé verwenden und als "Flauschzusatz" (also statt Vienna) eignet sich Brushed Aplaca Silk, dies ist jedoch in einer anderen Garngruppe als Vienna/Symphony, sodass das Maschenbild eventuell etwas lockerer ausfallen wird, wenn Sie die Maschenprobe einhalten.

12.08.2014 kl. 09:01

country flag Nina wrote:

Dieser Pulli sieht traumhaft aus! Koennte es gut aus sehen Vienna und syphonie zu nehmen? Sieht so aus als ob ull bucle melierte wolle war, finde aber nicht wirklich einen Ersatz und kann auch nicht so gut erkennen was das fuer eine Wollqualitaet war. Vielen Dank.

05.08.2014 - 22:45

DROPS Design answered:

Antwort siehe oben! :-)

12.08.2014 kl. 10:19

Kommentér oppskrift DROPS 66-17

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.